Şimdi Ara

yanlış bios..yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben Yanlışlıkla msı ex600 laptopuma 103 tuş yükleyeceğime 87 tuşlu biosu yükledim.bu yüzden klavye uçtu...tuşların yerleri değişik ve çoğu harf yok..dolayısıyla da doğru biosu da yükleyemiyorum...f tuşları çalışmıyor.gerekli harflerde yok..(bunları sanal klavyede yazıyorum)
    lütfen bi yardım edin...

• Bios yükledim diyorsunuz. Ben daha önce klavye biosu duymadım. Acaba yüklediğiniz normal klavyenin driveri falan olmasın. Eğer o ise kaldırıp yenisini kurun. Zor bir iş değil.
  • öyle olmasını isterdim ama maalesef..linke bakarsanız anlarsınız :)

http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=1200
  • masüstündeyken bios yükleme yapabiliyorsanız sanal klavyeyi kullanarak bios yapmanız mümkün degil mi?
  • masaüstünden yapılan bios la ilgi bir döküman verebilirmisin..
  • ilgiç modelir bir 87 tuşlusu var birde 103 tuşlusu şimdi MSI cd içinde Update adlı bir pro olması lazım bunu kurarak Bıos update yapabilirisin. Olmaz ise bir flaşbellek kullanarak çok rahat bir şekilde bios atabilirisin. flaş belleği boot özelliği ver bunun için google amca yardımcı olur tıkla bunu sadece ilk kısmını yapıyorsun sonra cd romu nasıl gösteriyorsun açılışta aynı bunda flash göstericen sonra küçük 1 msdos kod u sorun düzelir bir dene olmazsa pm at yardımcı olabilirim makinen internete giriyorsa bunu belirt pmde saygılar.

• http://tr.msi.com/index.php?func=downloadindex linkte live update var nasıl yapacağınıda anlatıyor dene sorun çözülecektir.
  • msı anakart hakkında bilgim yok gıgabyt olsa hiç sorun degil. ama senin anakartla ilgili bios güncelleme bilgisi yine bu forumda mevcut.masaüstündeyken programla halledebiliyorsun.uygulamaları adım adım takip et.lord_day_walker arkadaşın dediklerinide yapabilirsin.

buraya tıkla

sayfadan alıntıdır.

MSI anakartın BIOS Update'si
    1.Anakartı ın CD sinde LiveUpdate i kurun.
    2.Progrma kurulduktan sonra MSI LiveUpdate çalıştırın.
    3.MSI Live update sayfası açılınca üstte BIOS u seçin.
    4.Önce Live Update Programını güceller. Güncelledikten sonra MSI live update programını tekrar çalıştırın. Yine BIOS u seçin.
    5.Gelen menüde Evet i seçin.
    6.Sonra yine (Sayfanın ortasında) Live Update ye tıklayın. Yeni bios dosyasını bilgisayarınıza downlad edecektir.
    7.MSISetup.exe dosyasıını çalıştırın.
    8.Uyarı mesajı verecek cünkü bios update olayı riskli bir iştir. Bios update yaparken elektrik kesilirse veya yarım kalırsa anakartın bios u zarar görür. bu yüzden tüm programları kapatın.
    8. Karşınıza 3 tane secenek gelecek 3 secenekten alttaki Windows olanını seçin.
    9.Siyah dos ekranı açılır ve bios yükleme işlemine başlar.
    10. %1......100 e kadar saymaya başlayacak.
    11.Bitti Yeni bios yazılmıştır. Hepsi bitince pc yi kapatıp açın.
    12.PC yi yeniden açınca bios'a girip Tarih/Saat ayarlarını yapın.. Eğer bios hakkında yeterli bilginiz yoksa anakartın kitapçığında bios ile ilgili bilgiler var. Kitapçıktan faydalanabilirsiniz. İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vanhelsingson -- 4 Ekim 2010; 23:07:51 >

• arkadaşlar teşekkürler ilgilendiğiniz için...
    ben zaten güncel olan biosu yükledim..dolayısıyla update programı biosun güncel diyor.ama bilmiyor ki ben 87 tuş olanını flaslamışım :(
  • o zaman yüklemek istedigin biosu indir ve cd yaz veya harici birşeye at pc açılırken boot et.eger anakartın Q-flash yükleme gibi özelligi varsa ondanda yapabilirisin.eger özel bir bios yükleme bölümü yoksa zorlanabilirsin önerim bilen birisinden yardım al.yine senin anakartla ilgili bilgi içeren bir döküman var incelersen belki çözüme ulaşırsın.

buraya tıkla
  • sorunu dosyanın adını yazamamakla ilgili zaten flash bios yazabiliyor.
  • arkadaşlar ilginiz için tekrardan çok teşekkürler.
    basit bir yolla çözüme ulaştım :)
    usb bir keyboard bulup taktım.baktım o düzgün çalışıyor..bu sefer doğru biosu güncelleyip hallettim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.