Şimdi Ara

yanlış mı yapıyorum acaba ? EVET YANLIŞMIŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha önce hatta baya bi önce evlatlık olduğumu bir konu ile anlatmış rahatlamıştım.http://resim.donanimhaber.com/m_53522300/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53522300 konu bu

o günden bu güne çok şey değişti artık eskisi gibi değilim. hayatımı bir düzene sokmaya çalışıyorum ne bileyim işte çabalıyorum diyelim. ama sanki birileri iyi olmamı istemiyormuş gibi. yukarıdaki linke bakarsınız veya bakmazsınız ben özet geçip şuan ki sıkıntıma geleyim.

benim 10 bin kadar bir param vardı bankada duruyordu. geçenlerde bu biyolojik anne bizimkilerden hacca gitmek için para istemiş. hacca yazılmışlar paraları eksikmiş çıkmaz diye yazılmışlar çıkmış işte. bizimkilerden yıl sonuna kadar geri ödemek şartı ile para istemişler. bizimkilerde de nakit para yok benim param olduğunu söylemiş. daha sonra enişteyi aracı yapıp benden para istediler. ben ilk önce vermek istemedim geri çevirdim ama düşündükten sonra "kutsal yol" diyerekten vermeye karar verdim ve paramın yarısını verdim. bu hac parasıda hacca gidene kadar 3 taksit şeklinde ödenmesi gerekiyormuş. neyse bunlar son taksidi ödeyememişler ve tekrar para istemek için bizimkileri aramışlar. bir çok kez aramışlar benim daha bugün haberim oldu. artık aracı falanda sokup beni arıyamamışlar. lafın kısası tekrar para istiyorlar, elimdeki son 5 bin lirayı.

çok sinirliyim elim ayağım titriyor bi yandanda versem mi acaba diyorum. sanırım ne kadar sinirlensemde hayır olmaz desemde vereceğim bu parayı. bile bile yanlış yapıyorum veya da doğru yapıyorum. saçma sapan bir hal içerisindeyim çok canım sıkkın. bu şahıs hakkında bende hiçbir duygu yok, nefret bile. ama bırakın bana bir hayrı dokunmayı beni ölüme sürüklüyen birinede iyilik yapmak içimden gelmiyor aslında. ama ben böyle yetiştirilmedim ki ben iyi biriyim, benden yardım isteyeni imkanım olduğu sürece mantık çerçevesinde geri çeviremem. parasında değilim ama canım sıkkın

offf offfff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLaCuestaa -- 8 Temmuz 2013; 20:48:40 >

• Yarısını vermişsin daha ne . Geri kalanını da başkasından bulsunlar. Kutsal yol adı altında ne dolandırıcılar var. Sen gerekeni yapmışsın verme bence.
  • Linkteki konunu da okudum.
    Bence canını boş yere sıkma. Fazla düşünme. Vereceksen ver vermeyeceksen de verme. Nasıl olsa çıkmaz diye isim mi yazılıyormuş...

Ben vermeyecek olsam baştan 5bin TL'yi de vermezdim.

Ama karar senin kararın, para senin paran...
  • Ben ver yada verme demiyeceğim sadece fazla takma (ne kadar desem de zor bir durum) eski konunda kilo aldım filan dediğin için bazen insanın bencil olması gerekir.
    Parası yoksa niye yazılırlar anlamadım.
    Parayı verirsen bence alacağın sevap az olmaz birisinin hacca gitmesine yardımcı olmuş olursun.
    Fazla düşünme birde daha da yıpratır seni kararını bir an önce vermen daha sağlıklı olur.
    Allah yardımcın olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten tutmaz diye parasız pulsuz hacca yazılmak.Verme.
  • Parası olmayan yazılmaz. Verme orda harcadığı parayı senin parandan çıkartıyorlar. Karar senin ben fikrimi söyledim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pavel Nedved

Parası olmayan yazılmaz. Verme orda harcadığı parayı senin parandan çıkartıyorlar. Karar senin ben fikrimi söyledim .

+1
    madem paran yok ne diye gidiyon hacca sevabıda kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyth0n

quote:

Orijinalden alıntı: Pavel Nedved

Parası olmayan yazılmaz. Verme orda harcadığı parayı senin parandan çıkartıyorlar. Karar senin ben fikrimi söyledim .

+1
    madem paran yok ne diye gidiyon hacca sevabıda kalmaz

evet zaten hac için şartlara uymuyorlar. Anlamı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında bu cok hassas bi konu hislerin bence cok normal..

bi yandan bu konu hakkında fikir beyan etmek te zor ( şu açıdan : benim yazdıgım şeyler seni etkileyip kararını degiştiricek belki yada bi başkasının ve işlenecek bi sevabın alınacak bi hayırın engellenmesine sebep olacak , yada olmucak.. bilinmez. )

ama okuduktan sonra sadece şu fikrimi soylemek istedim benim bildigim borçla hacca gidilmez.. borcun harcın verecegin yoktur hacca gider kutsal toprakları ziyaret eder hacı olur sevabını işler gelirsin..

ama borçla gitmek yanlıştır borcun varken gitmek yanlıştır yada odeyemicek durumdayken borc alıp gitmek ( bu kanıya nerden vardım : oducek durum olsa borca gerek kalmaz bence ( bi takım istisnalarda olabilir tabi ))

ama arkadaşlarında dedigi gibi versende vermesende sen hayırlı bi iş oldugunu dusunerek bunun icin vericeksin , yada vermiceksin gonlunu rahat tut yani dusunme cok fazla..
  • verme bak sakın verme o kadınla görüşme bile 5 bini bile geri alabilirsen al hata yapma bi kuru ekmeği çok görmüş öldürmeye kalkmış o kadın haccada gidemez cehennemde çatır çatır yanar inşallah sinir oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeylerBeyi35 -- 1 Ağustos 2012; 5:33:54 >
  • muhatap olmuyorum ama parayıda verdim. benim sinir olduğum olay para değil, bunu yüzsüz yüzsüz benden istemeleri. o kadar kardeşi varmış hiç biri 5 kuruş vermemiş. bende kendi kendime dedim "ya o vermiyorsa ben neden vereceğim, benim birşeyim değil benim için yok olan birisi" ama annemle babam biraz ısrarcı oldular. birde 5-6 yıl boyunca yazılıpta hacısı çıkmayan insanlar var bu şekilde düşünerek parayı verdik. iyi yada kötü bir halt yedim, başta da söylediğim gibi sorunum para değil.

şimdi bu parayı verdik yarın birgün üstüne alıp affettim falan sanıp havalara girecek ne bileyim kendi kendine "oğlum bana yardım etti" diyecek. ben buna sinir oluyorum ya. ben annemle babamın oğluyum, başka kimsenin üzerimde hakkı yok. benim kimseye bir zararım olmamış olmasına rağmen bana kötülük yapan birinin üzerimden hak iddia etmesi (ileriki zamanlarda böyle olmasından çok korkuyorum) beni sinir ediyor.
    geçmişi sildim attım ama hala beni geri geri çekmeye çalışıyorlar

• 1 yıl olacak ama parayı geri alamadım. ben bir malım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.