Şimdi Ara

Yanlış Ram mi takmışım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartımın özelliklerine bakarak yeni bir Ram aldım. Everest adlı programda Ram lerin miktarını 5 gb olara görüyorum.

Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerine baktığımda Ram miktarını 3 Gb olarak görüyorum.

Anakartta 2 tane DDR2 , 2 tane DDR3 slotu var. Nerde yanlış yaptım anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim

• 1.önerim : ekran kartı marka model nedir ?? ekran kartı kullanıyor olmasın ? yada

2.önerim : Bios'da Advanced>>Chipset>>North Bridge Configuration>>Memory Remap Feature>>Enable yapın

internette birisi şöyle yazmış
    Ben PRoblemimi Şöyle Çözdüm. 64 Bit W7 Ultimate 4 GB Ram vardı Kullanılabilir olarak 3GB Gösteriyordu.

1)Windows+R Tuşuna basarak Çalıştır'a girip msconfig yazıyoruz
    2)Sekmelerden Önyükleme'yi seçip, Gelişmiş'e tıklıyoruz.
    3)En üstte işlemci sayısı ve Bellek üst sınırı'nda bulunan işaretleri kaldırıyoruz. (Bende işaretliydi, ikisini birden kaldırdım)
    4)Tamam'a tıklayıp uygula diyoruz. Pc'yi yeniden başlattık mı Düzeliyor. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Sizde bir bakın olacak mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ziborotty -- 25 Haziran 2011; 2:15:28 >

• İşletim sistemin 32 bitse 4 gb ve üstünü görmez. 64 bit kurarsan 5 gb görecektir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.