Şimdi Ara

Yanlışlıkla bir şey yaptım bilgisayar garanti dışı olmuş mudur?Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba.Şöyle bir sorunla karşı karşıyayım.Asus laptop aldım.16GB Ram,4Gb Ekran Kartı,i7 4.Nesil,1TB Hard Disk.Bu tarz canavar bişey.Öğrenci adamım haliyle ofis lazım oluyor.Office kendi içinde yüklü laptopun ama lisanlı değil.Haliyle internette çeşitli arayışlar içerisine girdim.Bir kaç tane activator vs aradım.Activatorlerin çoğu office i bilgisayarın içinde bulamadı.Yolunu,uzantısını bulamadı aktif edemedim.Birisi de office i değil gitti zaten orjinal bilgisayarın kendi içinde olan windows 8 i etkinleştirdi.Zaten orjinali vardı saçma sapan iş oldu.Activasyon araçları saçma sapan uygulamalar falan yükledi.bide kendi kendine windowsu lisanslayınca dedim ne yapayım bilgisayarı eski bi tarihe götürmeye çalıştım.nitekim götürdümde activatörler ve yüklediği saçma uygulamalar silinde.ama windows hala eski ürün kimlğiyle duruyor.dedim bide format atayım böyle de olmayacak :D.Hayatımda laptopa hiç format atmamıştım ben.internette araştırdım.bilgisayar açılırke f11 e bastım.recovery my computer falan öğrendim yaptım.bi çok uzun süren vardı.o gerçekten çok uzun sürüyormuş onu yapmadım.kısa olan formatı attım 15dk lık.onu yaptım bu windows hala eski etkinleştirilmiş halinde.tarihi yazıyo altta o günün ve windows defenderı açmıyor.oda bu durumun bi ispatı.orjinal windows lisansım varken başıma gelenlere bakın arkadaşlar ne yapmalıyım.nasıl çözebilirim bu durumu.windows defender durumu rahatsız ediyor beni çünkü kullandığım tek antivirüs programı o benim.şuan savunmasızım ve acaba ileride allah korusun bozuldu laptop garantiye götürmek zorunda kaldık.orjinal lians değil bu kardeşim garantiden çıktı vs gibi sorunlarla cidden hiç karşılaşmak istemiyorum.Çok pişmanım.Yardım edin :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wezraphell -- 27 Şubat 2014; 18:12:08 >

• Wezraphell kullanıcısına yanıt
    Bir sorunu yok garantiden çıkmadı.
    yazılım garantiyi etkilemez kardeşim garanti dışı sayılmaz
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.garantiden çıkmamasına çok sevindim.
    peki bu durumu düzeltmemin bir yolu var mıdır?Ben kendim rahatsız oluyorum.orjinal lisansım varken gidip activator ile yapılmış serial kullanmayla ilgili.işin bide windows defender kısmı var tabi.onu engelledi.garantiye göndermek istemiyorum bunun için allah bilir 1 ay sürer.
  • Kendi içerisinde yüklü olan Office genelde deneme sürümü şeklinde geliyor bu cihazların. Lisanslı olan ürününüz sadece Windows.

Garanti yazılımsal bir durumla bozulmaz, altta kapakların vidalarına sticker yapıştırılmıştır garanti içini açıp bu stickerlera zarar vermeniz durumunda gider.

Windows'u notebook'unuzun yanında gelen recovery cd ile tekrardan kurun. Çözüm bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Kendi içerisinde yüklü olan Office genelde deneme sürümü şeklinde geliyor bu cihazların. Lisanslı olan ürününüz sadece Windows.

Garanti yazılımsal bir durumla bozulmaz, altta kapakların vidalarına sticker yapıştırılmıştır garanti içini açıp bu stickerlera zarar vermeniz durumunda gider.

Windows'u notebook'unuzun yanında gelen recovery cd ile tekrardan kurun. Çözüm bu.

recovery cd si yok işin kötü yanı abicim :/ windows 8 de araya recovery yazıyosunuz bilgsayarı sıfırla diyorum öyle.öyle de yaptım olmadı hala eski lisans o.başka yolu var mı bilmiyorum yani cidden akfayı yemek üzereyim.

format attığına eminmisin? çünkü format attığında lisans silinir(orjinal win8 lisansı silinmez.). bence ya tekrar format atmayı dene yada format atmayı bilen birine format attırın. elinde format cd'si yoksahttp://www.teakolik.com/windows-8-iso-dosyasini-indirmek/ adresindeki anlatımla win8 cd'si oluştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celibar

format attığına eminmisin? çünkü format attığında lisans silinir(orjinal win8 lisansı silinmez.). bence ya tekrar format atmayı dene yada format atmayı bilen birine format attırın. elinde format cd'si yoksahttp://www.teakolik.com/windows-8-iso-dosyasini-indirmek/ adresindeki anlatımla win8 cd'si oluştur.

Ya aynen ben tam beceremedim sanırım.ama recovery cd si yok.onun dışında da internetteki araştırmalarım falan derken yaptığım işlem windows8 ara çubuğuna recovery yaz tıkla.bilgisayarımı 0 la de 15dk içinde o halletsin olay buydu ama.orjinal kendi windows lisansını kurmadı bunun başka bir yolu mu var acaba yardım edebilecek birisi var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wezraphell

quote:

Orijinalden alıntı: celibar

Ya aynen ben tam beceremedim sanırım.ama recovery cd si yok.onun dışında da internetteki araştırmalarım falan derken yaptığım işlem windows8 ara çubuğuna recovery yaz tıkla.bilgisayarımı 0 la de 15dk içinde o halletsin olay buydu ama.orjinal kendi windows lisansını kurmadı bunun başka bir yolu mu var acaba yardım edebilecek birisi var mı?

elinde kurtarma(recovery) cd'si veya bilgisayarda kurtarma bölüntüsü(alanı) yoksa tek çare format. fromat cd'si oluşturup format at veya attır. şirket bilgisayarı bir sefer çöktü. format attım. bir süre ekranın altında orjinal değil dedi. daha sonra orjinal lisansı kendi kendine etkinleştirdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hiçbir problem olmaz.
  • teşekkürler arkadaşlar.adam akıllı bi format atmanın yolunu bulursam tamam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wezraphell

teşekkürler arkadaşlar.adam akıllı bi format atmanın yolunu bulursam tamam :D

daha bulamadın mı? :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.