Şimdi Ara

yanmış kapasitör hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arabamın teybinde herşeyi çalıştığı halde ses gelmiyodu bende teybi çıkartıp içini açtım

ERO markalı üzerinde 47n yazan yan yüzünde 1817 3/ 100 0315 Kodları bulunan devre elemanının ( yeşil renkl dikdörtgen pirizma şeklinde) erimiş olduğunu gördüm.

internetten araştırıp kapasitör olduğuna kanaat getirdiğim bu elemanı veya muadilini nerden bulabilirim. teypte yaşadığım hoparlörlere ses gelmeme sorununun kaynağı bu elemanmıdır.

yanmış kapasitör hakkında bilgi

• Elemanı değiştirirseniz sorun çözülebilir fakat çözelemeyebilir de.

Şunu demek istiyorum bu elemanı değiştirmek sorununuzu çözmez. Mesele bu elemanın neden yandığını bulmaktır.

Büyük ihtimal aşırı güç çekme gibi bir durumdan yanmış olabilir.

Teybinize takılı hoparlörlerin ohm değeri teybin ohm değerini aşıyor mu aşmıyor bir bakın derim.

Teybiniz 6 ohm değerine sahipken siz 4 ohmluk bir hoparlör taktıysanız bu durum oluşmuş olabilir.

Pek bir bilgim yok bu konuda. NEŞELİMEŞEODUNU hocama bir pm atın o daha iyi bilir bu işleri.
  • teyp deki sıkıntıları baştan anlatayım ozaman sanırım daha yararlı olacak.

önceleri sesi belli bir seviyenin üstüne getirdiğim zaman seste bozulmalar bas seslerinde azalma ve cızırtılar geliyordu sesi kıstığımda normale dönüyordu. bu şekilde 2 yıl kadar kullandım. daha sonra farları açık unuttuğum için akü bitmiş ve aktarma kablosuyla aküye takviye yaptığımız anda aracın hiç duymadığım alarm sesini duymaya başadım. aracı kapatıp açtım ve yola çıktığımda teybi açmak istedğimde bahsi geçen sıkıntıyı yaşadım.

teyb aracın (Ford Mondeo 2004) orjinal teybi (Ford Visteon 6000CD ) ve sisteme hiç bir şekilde mudahale olmadı herşeyiyle orjinal.
  • aktarma yaparken araba çalışır vaziyette vede teyp açılmıydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patlayanı görmüştüm ama eriyen kutupsuz kondansatörü ilk kez görüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

aktarma yaparken araba çalışır vaziyette vede teyp açılmıydi

araba aküsü bittiği için çalışmıyordu teypde kontağı açınca otomatik açılması gerek aux kullandığım için o zaman ses yoktu dikkat etmedim sabah çalışıyordu iş çıkışı akşam bu olaylardan sonra birdaha çalışmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReBuZa

quote:

araba aküsü bittiği için çalışmıyordu teypde kontağı açınca otomatik açılması gerek aux kullandığım için o zaman ses yoktu dikkat etmedim sabah çalışıyordu iş çıkışı akşam bu olaylardan sonra birdaha çalışmadı

aktarma yaparken olmuş olabilir sen yinede devreye iyice bak minicik bir direnç bile olsa sorun yaratabilir kapasitorleri değiştirince bana çalışır gibi geliyor ama yinede bakmadan bişey diyemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReBuZa

quote:

kapasitörleri değiştirin düzelir hocam.

bu arada devrede başka yanık direnç vs. var mı kontrol edin.
  • 47nf 100v da onlar onlar erimiş yanmış değil daha öncedende sesde kısılma olduğuna göre sıkıntı başka yerde muhtmel neden çıkışlarda sorun vardır gibi duruyo ama eriyen şeylere ne dokunuyoda yada yakınlarında ne var acaba..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.