Şimdi Ara

YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.398
Cevap
48
Favori
237.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cekmez

Arkadaşlar Merhaba.... Sizleri bu Makalemle Aliexpres de alışveriş konusunda ve PTT Konusunda bilgilendireceğim. Gördüm ki Yakınmalar sürekli Yanwen üzerine olmuş...

Öncelikle
    Aliexpres sitesinde alışveriş yaparken satılan ürünün fiyatının hemen yanında gönderim yöntemi yazmaktadır. Bu gönderim yöntemlerinin bazılarında (özellile yüksek fiyatlılarda) "Wia Registered Air mail" yazmaktadır. Maddi değeri 1-2 dolar olanlarda mallarda da "smal packet plus " yazmaktadır.
    Sizlere tavsiyem "smal packet plus" şeklinde gönderilecek ürünleri satın almayınız. Almayıı düşündüğünüz ürünü araştırmaya devam edin nasıl olsa onu " wia registered air mail" olarak gönderecek başka bir satıcı bulursunuz.

Şimdi gelelim sevk işlemlerine..

"Via registered Air Mail" gönderim yöntemi; Fiyatı bir miktar yüksek olur (1 dolar falan) ama bu tür gönderiler Türkçe açılımı ile Kayıtlı Uçak ile gönderilen postadır. Bunlara verilen kayıt numaraları R ile başlar ve bu numaralar Uluslararsı tüm PTT teşkilatlarında alıcılarına ulaşana kadar İnternet ortamında takip edilen ve alıcılarına imzalatılarak teslim edilen gönderilerdir. "Via Registered Air mail " Yöntemi ile gönderilen paketleriniz doğrudan Pekin-İstanbul arasında uçan YOLCU UÇAKLARI " ( dikkat ederseniz Kargo uçağı değil, yolcu uçağı yazdım) ile gönderilir ve çabuk gelirler. Çünkü Çin Posta İdaresinin anlaşma yaptığı tarifeli yolcu Uçakları neredeyse her gün İstanbula Posta taşır. Bu yüzden bu Paketleriniz 10-15 gün içinde elinizde olur. Elinizde olana kadar da İnternetten takip edebilirsiniz.

b) Gelelim" YANWEN "

genelde Çinli Tüccara göre kaybolma riski olamayan, olsa da değeri düşük ticari malların taşınmasının yapıldığı "UCUZ" bir nakliye şirketi ve yöntemidir. Satınaldığınız ürün ancak Çin Topraklarında kayıtlı olduğundan taki,p edilebeir.. verdiği kayıt numaraları "Uluslararsı" takip edilebilen numara değildir. Bu tür paketlerin sevkinde her ne kadar .../../2015 günü hava alanına teslim denilse de madalyonun yüzü öyle değildir. taşıma şirketi olan Yanven öncelikle paketi satıcısından alır ve Pekin havaalanında Türkiye'ye malı götürecek nakliye şirketine ( Uçağın Türkiye Kargo sorumlusu bölüme) teslim eder. Ama teslim ettiği gün Uçak havalanmış değildir.Halen Pekin havalanında depoda yükün çoğalması beklenir. Bu Uçak Türkiye güzergahına uçacak nakliye, yani Yük uçağıdır, Yolcu taşımaz ve Uçak dolmadan kalkmaz. Bu yüzden "yanwen" her ne kadar paketinizi Havaalanında uçağa teslim ettiğini yazsa da buna aldanmayın, zira gecikme nedeni Kargo uçağının havalanacak kadar Yük olmasını beklediğindendir . Kargo uçak havalanacak kadar toplanınca Uçak İstanbul'a gelir ve Posta Çuvalları havaalanı PTT idaresince Zeytinburnundaki PTT ye teslim alınır. Burada "Yanven "numaralarına kayıt tutulmaz, normal, kayıtsız gönderi işlemine tabi olur. Burada paketiniz kaybolur mu bilinmez ama vardığı yerde postacının çantasına girdikten sonra da risk vardır . Çünkü kayıtsızdır. apartmanın kapısına gelene kadar ve apartmanın kapısına bırakıldıktan sonra da kaybolması içten değildir. İstanbul Atatürk havaalanından itibaren siz paketi elinize alana kadar geçen sürede her noktada tecavüze uğraması mümkündür: Postacıdan tutun da Komşunuza kadar herkes "Acaba bunun içinde ne var diye açar , çalar ve bir daha size ulaşmaz. Önerim Postacınızla görüşün ve Çin den paket beklediğinizi, paket geldiğinde zile uzunca basmasını öğütleyin ve hatta bir çorba parası cebine sıkıştırın. Zira Postacılarımızın çoğu asgari ücretle çalışıyor ve işleri de çok ağır.
    Diyeceğim odur ki Mutlaka "via Registered Air Mail" gönderim yöntemi olan ürünlerden satın alın. Kaybolmaz, Size İmza Karşılığı teslim edilmesi zorunludur. Kaybolsa da nerede ve kimin zimmetindeyken Kaybolduğu kesinlikle İneternette görülebilir.
    Yine; parasal değeri ve adedi fazla olan ürünlerden sakının , Gümrükleme riski vardır ve Gümrük memurunun gümrük vergisi koyup koymaması insifiyatına kalmıştır.

çok güzel izah etmişsiniz hocam. yılbaşında 7 ayrı siparişim vardı 3 ü kayıtlı 4 ü yanwen di kayıtlılar sorunsuz elime ulaştı ancak yanwenden ses yok koruma sürelerini uzattım süre bittiğinde dispute açıcam beni ilgilendiren bir durum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKND

Beyler geçen hafta 10$ altı ürün sipariş verdim ebay'den bugün tracking no girmiş sisteme, kod 13 basamaklı sadece sayı başında veya sonunda herhangi bir harf yok, durumdan huylanarak satıcıya mesaj attım, koda doğru ve yanwenden takip edeceğimi söylemiş bana yine inandırıcı gelmiyor yol yakınken dispute mi açsam ne yapsam?

Bu mesajımdan 2 gün sonra yani 5 şubatta sisteme girmişler ve bugün 10 şubatta ise kargom "Turkey Arrive at Turkey Airport-(Yanwen's Track End)" Türkiye'e ulaştı diyor, bakalım ne zaman elime geçececek Ürünü ebay'den almıştım Economy Int'l Shipping'ti neyse beklemedeyim elime ulaşınca bilgi verecem yine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

Telefon kılıfı 25 gündür yolda 12 günü kaldı. 60 güne kadar yolu var

34.günde geldi
  • StereoLove kullanıcısına yanıt
    Sizin ki boldu hocam geldi mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim süre 25 gün falan kalmıştı . Şimdi baktım 55 gün yazıyor . Satıcı kendi kendine Süreyi uzatabilir mi . Alıcı koruma süresini,

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyhu7n

Arkadaşlar bende böyle bi durum var bilgisi olan varmı ? yardımcı olursanız sevinirim :)

YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip

yok mu bilgisi olan arkadaşlar hala THE END 2 days yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasinayse

Sizin ki boldu hocam geldi mi?

Geldi dostum 35 gün geçti yaklaşık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasinayse

Arkadaşlar benim süre 25 gün falan kalmıştı . Şimdi baktım 55 gün yazıyor . Satıcı kendi kendine Süreyi uzatabilir mi . Alıcı koruma süresini,

evet uzatabiliyor ama senin isteğin dışında yaptığı için dispute açabilirsin normal süre dolduğunda.
  • ceyhu7n kullanıcısına yanıt
    yanwen sorgu sayfasında bilgileri baz alma çünkü sallama bilgiler. sistem otomatik yazıyor anladığım kadarıyla yanwenle gelen postalarda.
    bana gelenlerde de (teslim aldıklarım) dikkat etmiştim seninkilerde de aynısı ikisinde de zaman aralıkları aynı hiç sekme yok teslim alındığı günden iki gün sonra yurtdışına gönderiliyor sözde. hiç mi şaşmaz üç,dört gün olmaz bu normal mi sence?
    posta gelir elbette ama yazılanlara güvenme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkans674

yanwen sorgu sayfasında bilgileri baz alma çünkü sallama bilgiler. sistem otomatik yazıyor anladığım kadarıyla yanwenle gelen postalarda.
    bana gelenlerde de (teslim aldıklarım) dikkat etmiştim seninkilerde de aynısı ikisinde de zaman aralıkları aynı hiç sekme yok teslim alındığı günden iki gün sonra yurtdışına gönderiliyor sözde. hiç mi şaşmaz üç,dört gün olmaz bu normal mi sence?
    posta gelir elbette ama yazılanlara güvenme.

Hocam peki Yanwen'le gelenleri takipli postalar gibi şahsa mı teslim ediyorlar yoksa posta kutusuna bırakıp gidiyorlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • posta kutusuna bırakıp giden olmadı henüz bulmazlarsa kağıt bırakıyorlar.
    ama bir gerçek var ki takibini yapamadığın postada teslim edilmese de haberin olmayacağı için bir sonuç alamazsın ortada bir kayıt yok çünkü, ama paketin gönderildiğinden eminsen, ısrarcı olursan bilgi edinme hakkını kullanırsın araştırırsın. yanwen dışındakilerden gelmeyen postalarım oldu iade aldığım için uğraşmadım hiç satıcı zorluk çıkartsa bile takibi olmadığı için aliexpress iadeyi onaylıyor.
  • serkans674 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgiler için.
  • ceyhu7n kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende de var 25 gün hiç kargo hareketi görünmedi sonra THE END yazdı. Bekliyoruz bakalım ne kadar bekleyeceğiz. Olmadı para iadesi alırım.

Ama tablete kılıf almıştım, çizilmesin diye fazla kullanmıyorumda. Kılıf gelesiye kadar tabletin garantisi bitecek.
  • GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    sistem otomatik yazıyormuş öyle diyorlar yani bilgiler gerçek değil kaybolmazsa gelecekler inşallah

dikkat et bir şey olmasın
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 12 gün önce satın almak için işleme koydugum bebek oyuncağı, Air Mail ile gelmesi gerekirken, sitenin takip kısmını kontrol ettiğimde Yanwen ile ilgili bir takip numarası koyulmuş.

Bahse konu ürün bu, durum normal midir?

http://postimg.org/image/e7etq4m73/

Teşekkürler.
  • Benim 18 gün önce verdiğim de dahil olmak üzere birçok arkadaşın siparişi aynı durumda. Artık sistem bu şekilde demek ki.
  • Kötü bir durumla karşı karşıya kalmışız. Bu yurtdışı sitelerden ilk siparişimdi, aydınlanmak için soruyorum bu durumda satıcı ile iletişime geçsek bir yarasrı dokunur mu?
  • Satıcı sizi Yanwen'in daha hızlı bir yol olduğuna ikna etmeye çalışacaktır. Başka bir faydası olmaz. Bir arkadaşım Yanwen ile siparişlerinin 20-25 günde geldiğini söyledi. Ben de beklemedeyim.
  • Anladım, yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim.

Bu arada lütfen bahse konu bu iki kargo metodu hakkında çözümlemeye ulaşan arkadaş olursa bizi de burdan aydınlatsın.

Hayırlı aksamlar.
  • 4 ürün aldım bugüne kadar. Hepsi yanwen ile gönderildi. Biri 20 günde geldi, biri 17 günde, biri 40 günde. Sonuncudan ümidi kestim kayboldu diye. Dispute açıp paramı geri aldım. 65 gün sonra ürün geldi sonra :) adama parasını ödedim mecburen.

Şimdi beklediğim 4 ürün daha var. 3 ü yanwen biri farklı bir taşıyıcı. Bakalım ne zaman gelecekler. Bu arada ilk paketi imza karşılığı almıştım. Diğerlerine hiç imza atmadım. Şirket adresime geldiği için güvenlik benim yerime imza atmış olabilirmi bilmiyorum

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.