Şimdi Ara

Yapılandırma / Dosya Masrafı / İpotek Fek Ücreti Örnek Kararlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
22
Favori
5.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: joyce84

merhaba arkadaşlar.

benimde henüz ödemediğim ama bankanın benden istediği ipotek fek ücreti var. 350 tl.

konudaki davalara göz attım. ipotek fek ücreti iadesi kararları var.
    görünen hep ödenmiş ve iade alınmış. ben olaya farklı yaklaşıp bankaya bir kanun gösterip parayı hiç ödememek.

arayış içindeyim ama bddk da veya tkhk da bunla iligili açıkca belirtilen bir kanun varmı. ben bulamadım.

ufak bir yardımda bulunmanızı rica ediyorum.

İPOTEK FEK ÜCRETİN KALDIRILMASI İLE İLGİLİ BDDK İLE BANKALAR ARASINDA KARAR ALINMIŞTIR, BU YÖNDE BANKACINIZA BİLGİ VERİN

İLLA ALMAK İSTİYORLARSA TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNDEN GERİ İADESİ İÇİN BAŞVURABİLİRSİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

Dosya masrafının geri alınmasının püf noktasının, sözleşmede yer alıp almadığı, sözleşmede yer almıyor ise THH'den geri alınabilir değil mi arkadaşlar?

DOSYA MASRAFI SÖZLEŞMEDE YAZSA DAHİ GERİ ALABİLİRSİNİZ
  • evet yasin bey bddk ile bankalara arasında alınmış bir karar var. internette arayınca bunla ilgili bir çok medya sitesinde yer almakta. ama bu anlaşmayı dayanak gösteren bir belge yok ortada.

söz uçar yazı kalır hesabı. yazı olsa koyacağım yazıyı önlerine. sözle olmuyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r!sus

quote:

Orijinalden alıntı: neselihayalet

2 krediden dosya masrafı aldık. Birinden 1500 tl civari birinden 300 350 tl civarı.
    Kuzenim avukat, yeni mezun, çevremizdeki herkese yardımcı oldu, hem başlangıç için iyi oldu, kendisini kanıtladı bir açıdan. Bilgi almak isteyen, konuyla ilgili harekete geçmek isteyen olursa pm atabilir :)

Geçen yıl araç kredisi çektim 500 tl dosya masrafı aldılar. Bunu geri alabilir miyiz ?

TİCARİ KREDİ DEĞİLSE ARAÇ KREDİLERİNDE ALINAN DOSYA MASRAFLARINI DA GERİ ALABİLİRSİNİZ
  • av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıdaki kararlarda buna ulaşamadım, bunla alakalı karar var mı? (Yani sözleşmede olsa veya olmasa dahi alınabileceğine ilişkin)
  • av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    Hocam borcum bitti ipotegi kaldirmakla hic ugrasmasamdda ipotek kalsa aylarca hatta yillarca na mahsuru olurki bilen varmi acabs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komikadam kullanıcısına yanıt
    ANİDEN SATMAN GEREKİRSE SIKINTI OLUR, BANKALARA DA GÜVEN OLMAZ 1 LİRA BORCUNUZ KALSA İLERİDE SİZE BİN TL BORCUNUZ KALMIŞ DİYEBİLİRLER, YOKSA KAYDIN DURMASINDA HUKUKEN BİR MAHSUR YOK
  • Sayın İlgililer;

4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanunun 6.maddesinde Haksız şart düzenlenmiştir. Bu maddeye göre bankalar tarafından yapılan kesintiler( dosya masrafı, ücret tahsisi, yapılandırma ücreti vs..) haksız şart teşkil ettiğinden kesintiler rahatlıkla geri alınabilmektedir. Bunun için yapmanız gereken ilgili kaymakamlığa yada Tüketici Mahkemesine başvurmaktır. Ama bunu yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü ; ilgili banka avukatları, sizin bilmeden yanlışlıkla yaptığınız bir işleme itiraz ederek sizden ayrıca vekalet ücreti alabilmektedir. Sizin bir uzmandan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır.Dosya masrafının geri tahsil edilmesine ilişkin birçok örnek kararlarımız mevcuttur isteyene fax vb yollarla örnek gönderilebilir.

Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız yardımcı olurum.. dilediğiniz gibi istediğinizi arayıp sorabilirsiniz, gerekirse bi ücret talep etmeden dilekçelerinizide hazırlarım..vatandaş kazansın yeterki..TEL:0542-242-3037

• güncel
  • Yapılandırma ücreti - elle müzakere ettim vs vs yazdırmalarına rağmen kazanıldı.

bu bilgiyi en başa yazmısıınız
    ben bankadan yapılandırma yaparaken bu yapılandırma bedeline ilerde itiraz etmeyeceğime vs.... diye uzunca yaklaşık bir sayfa el yazımla dilekçe şeklinde yazdım.yine de bu ucreti alablirmiyim? acaba
  • müzakere ettim yazsanız da kazanırsınız
  • Bende Vakıfbank'tan hem kredi çektim hemde iki defa yapılandırma yaptım. Yapılandırmalarda elle müzakere ettim diyerek imzaladım. Bir avukat vasıtasıyla dava açtım. Yaklaşık 700 TL gibi masrafım (bilirkişi, dava dosyası vs) oldu. Mahkeme bir bankacı yada eski bir bankacıyı bilirkişi olarak atamış. Bilirkişi vatandaş için maddi anlamda zor bir durum olsa da, vatandaş bilerek imzalamış ve kabul etmiş, bu durumda banka haklıdır diye rapor vermiş. Bu sebeple davayı kaybettim.
    Bizde davaya itiraz için Yargıtay'a gittik, dava şu an Yargıtay'da. Sonucu bekliyoruz, sonuç geldiğinde bütün belge vs leri burada paylaşacağım.
    İnsanların bilgisi olsun diye yazıyorum. Dava açarken dikkatli olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awos -- 5 Ekim 2015; 1:35:27 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.