Şimdi Ara

Yaptığımız kek kabarmiyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bizde simfer +plus diyr bir fırın var ve ne kaç defasında kek yapsakta bir türlü kabarmıyor incecik kalıyor. Malzemeleri eksiksiz yapmama rağmen bu sorunu Yaşıyorum sizce ne yapmalıyım?

    Var mı bu makinayı bilen hangi derecede yapmalıyım keki?

    Not:Kitapçığı okudum orda yazan kurallara göre yapsamda aynı sorunu Yaşıyorum. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Annem hep fırından yakınır. Tanıdık akraba, konu komşunun fırınında yapma şansınız varsa onu deneyin bir de.
  • Keki mikrodalgada yapın.. Hem çabuk pişer hem de on numara kabarır. Büyük, güçlü bir mikroldalganız olsun hamur işlerini genelde mikrodalgada yaparım. Hem içi çiğ kalmıyor hem de çok güzel kabarıyor. Mesela acil bir durum olduğunda Browni yapıyorum, en güzel de o kabarır neredeyse üç katına çıkıyor
  • Pişirme modu ve dereceyi söyler misiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keki nasıl yaptığınıda yaz bakalım belki yanlış yapıyosundur.
  • Belki de kekin tarifinde sorun vardır ?


    3 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker Bu ikisini beyaz olana kadar karıştırıp sonra diğer malzemeleri eklemek gerek.

    2 bardak un 1 bardak süt 1 bardak sıvı yağ 1 kabartma tozu 1 şekerli vanilin 1 yemek kaşığı kakao

    bunlarıda iyice çırpın kalıba döküp 200 derecede pişirin.

    Tarif buna benziyor mu ?
  • hep aynı tarifi uyguluyorsan tarifte sıkıntı vardır. büyük dikdörtgen tepsiye yapıyorsan eğer malzeme az geliyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pizza yaptım ama hamuru kuru gibi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aspiratör

    Keki nasıl yaptığınıda yaz bakalım belki yanlış yapıyosundur.

    hocam 180 derece yapıyorum ama incecik kalıyor. ..

    tarifte sıkıntı yok yukarıda söylenenleri birebir yapıyorum ama olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ilginç konular bunlar
  • nasıl incecik kalıyor orasını pek anlayamadım ? büyük ihtimal kek kalıbı yerine , börek döşenen yuvarlak tepsiye döküp pişirmeye çalışmaktasınız bu yüzden ince olması gayet normal, ama yok kek kalıbı kullanıyorum diyorsanız tarifiniz de sıkıntı vardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Ne ilginç konular bunlar

    senin aklın fesattır hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Yok hocam aklımdan gram geçmedi de demek istediğim konu dışı böyle sorulara alışık değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Yok hocam aklımdan gram geçmedi de demek istediğim konu dışı böyle sorulara alışık değil

    Konu yemek bölümünde zaten sen yanlış bölüme girmiş olmayasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth


    quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Yok hocam aklımdan gram geçmedi de demek istediğim konu dışı böyle sorulara alışık değil

    Konu yemek bölümünde zaten sen yanlış bölüme girmiş olmayasın

    Aaa konu dışından girdim ama yemek bölümündeymiş dikkat etmedim hiç




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth


    quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Yok hocam aklımdan gram geçmedi de demek istediğim konu dışı böyle sorulara alışık değil

    Konu yemek bölümünde zaten sen yanlış bölüme girmiş olmayasın

    hocam sizin bir tavseyeniz var mı?



    yemin ediyorum kekten soğudum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwsehmus


    quote:

    Orijinalden alıntı: Treth


    quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Yok hocam aklımdan gram geçmedi de demek istediğim konu dışı böyle sorulara alışık değil

    Konu yemek bölümünde zaten sen yanlış bölüme girmiş olmayasın

    hocam sizin bir tavseyeniz var mı?



    yemin ediyorum kekten soğudum

    Valla ben hiç bir şey anlamadım bu işten. Eğer tarif yukarıdaki gibi ise ve 200 derecelik fırında pişiriyorsan hiç sorunsuz olarak kabarması lazım.

    Ne olabilir Kek kalıbı yerine tepsi kullanıyorsundur tepsi büyük geliyordur. Bundan başka aklıma gelen bir şey yok.




  • Yahu, madem kabarmıyor, kabartma tozu koysanıza
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwsehmus

    Arkadaşlar bizde simfer +plus diyr bir fırın var ve ne kaç defasında kek yapsakta bir türlü kabarmıyor incecik kalıyor. Malzemeleri eksiksiz yapmama rağmen bu sorunu Yaşıyorum sizce ne yapmalıyım?

    Var mı bu makinayı bilen hangi derecede yapmalıyım keki?

    Not:Kitapçığı okudum orda yazan kurallara göre yapsamda aynı sorunu Yaşıyorum. ..

    Yumurtalar oda sıcaklığında mı?

    Ayrıca kapıları ayrı sıvıları ayrı çırpın karıştırın

    Yemek sodası kullanın kabartma tozu kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayleid

    Yahu, madem kabarmıyor, kabartma tozu koysanıza

    İşte arana kan
  • Selam, borcam varsa onda pişirmeyi dene hocam tarifte sıkıntı yoktur büyük ihtimalle. Tepside etkiliyor keki borcamda baya iyi pişer . Onun dışında pişene kadar fırını açmamaya çalış . Yumurta şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekleyince kaşık ile karıştırmakta fayda var unu ekleyince . Kabartma tozunun yanında 1 çay kaşığı kadarda karbonat ekle hocam mutalaka.

    edit : Unu mutlaka eleyerek koy çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 2 Aralık 2016; 3:6:4 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.