Şimdi Ara

Yaptığınız Hareketlerde Kaç Kilo Giriyorsunuz (+ Benim Antreman Günlüğüm) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
18.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bench maxim 145 kg, ohp 75 kg 5 tekrar oldu :) burada belirttiğim 115 kilo max benchimle suan 8 tekrar girebilirim.Slingshot ile benchte 170 kg maxim var tahminen 129 kg ile 9 tekrar yapmama istinaden...

Kilomsa 2-3 kilo artmış bu mesajı yazdığım zamandan beri.

Ust vücuttan bir iki ekleme daha yapayim paralel bar dips 30 kg 9 tekrar, chin up 20 kg 8 tekrar( ikisininde de zincir ve kemer ağırlığı dahil değil) dumbbell rowing ise 58 kilo 15 tekrar her iki kol için.

Tam bir sene sonra ne kadar değişecek bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 17 Mart 2018; 1:18:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverheadPress

quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

Bench press 70 kg 5x5

Overhead press 40 kg 5x5

Deadlift 98 kg 5x5

Barbell curl 26 kg 3x8

Barbell row 72 kg 5x5

Barfiks 3x8

İlk yazdığım mesajdan beri baya yol almisim ama artık sinirlarima gelmis hissediyorum diyet yaparken ağırlık arttırmak ne kadar zor.. En kotu arttiramasam bile 70-72 kiloya inene kadar bu ağırlıkları korumaya çalışacağım. Kg 81 şuan bakalım.

benimde kilo 80,8 olmuş

son antrenman kilolarım:
    incline bench press(5. kez halterle bench yapıyorum 3 tanesi flattı bu 2. kez incline yapışım halterle ) 58 kg x 7
    OHP 46 kg x 6
    Glute Bridge 68 kg x 8
    Lunge 54 kg x 10
    Barbell curl 32 kg x 6
    Chin Up 6 tekrar

ben de güncelleyeyim kiloları

kilom 83

overhead press 58 kg x 4
    low incline bench press 75 kg x 5
    barbell curl 32 kg x 8
    chin up bodyweight x 9
    underhand grip lat pulldown 86 kg x 7
    one arm dumbell row 32 kg x 8

• Oturarak overhead press 60kg X 12 ( favori omuz hareketim, smith machine değil normal sehpada )

Bench press 80kg X 15, 90kg X 9, 100kg X 3

Lateral raises 12.5kg X 12

Deadlift 120kg X 12

Powerlifter olmadığımdan bench press dışında 3-5 tekrar yapabileceğim ağırlıklara hiç girmedim desem yeridir. Büyük ihtimal overhead presste 70 kg ile 5-6 tekrar yaparım, ama gerek olduğunu sanmıyorum. Yavaş, yedirerek yapmak hareketleri büyük verim sağlıyor.

Ağırlığa başlayalı 2 sene oldu, boy 188 kilo 90.
  • Guncellendi

• Fitnessa 2017 Kasımda başladım. 5x5 ile 4 ay doldu. İnşallah seneye powerlifting etkinliğine katılıcam. Ağırlıklar düzenli olarak artmaya devam ediyor. Sadece squatla 1RM denedim.

Vücut ağırlığı: 70kg

Squat 120kg 5x5 - 170kg 1RM
    Bench 80kg 5x5
    Deadlift 120kg 5 tekrar
    OHP 55kg 5x5 kitlendi bu ağırlıkta artmıyor :P

Sonraki seneler bu mesajıma bakıp bi nostalji yaşarım belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 22 Nisan 2018; 21:5:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

Fitnessa 2017 Kasımda başladım. 5x5 ile 4 ay doldu. İnşallah seneye powerlifting etkinliğine katılıcam. Ağırlıklar düzenli olarak artmaya devam ediyor. Sadece squatla 1RM denedim.

Vücut ağırlığı: 70kg

Squat 120kg 5x5 - 170kg 1RM
    Bench 80kg 5x5
    Deadlift 120kg 5 tekrar
    OHP 55kg 5x5 kitlendi bu ağırlıkta artmıyor :P

Sonraki seneler bu mesajıma bakıp bi nostalji yaşarım belki
    cool story bro

4 ayda proficent olmak güzelmiş
  • 150kg Squat ile videom var instagramdan ekleyebilirsin Liftler yalan değil bu arada arkadaşlarımda bende şaşırdım kısa sürede bu liftlere çıkmama. 6 yaşından beri çeşitli sporlarla ilgileniyorum sanırım bu yüzden.
  • quote:

150kg Squat ile videom var instagramdan ekleyebilirsin Liftler yalan değil bu arada arkadaşlarımda bende şaşırdım kısa sürede bu liftlere çıkmama. 6 yaşından beri çeşitli sporlarla ilgileniyorum sanırım bu yüzden.
    bilemicem hocam symetric strengh sitesine göre proficientsın squatta ve bu seviyeye gelmek sitede yazanlra göre ;

Proficient: The lifter has been consistently training with a focus on strength, likely for 2+ years. Lifters in this category are stronger than most gym regulars. Strength score 75.

150 yapamassın demiyorum zaten 6 ay kısmı düşündürücü
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikeIsraetel

bilemicem hocam symetric strengh sitesine göre proficientsın squatta ve bu seviyeye gelmek sitede yazanlra göre ;

Proficient: The lifter has been consistently training with a focus on strength, likely for 2+ years. Lifters in this category are stronger than most gym regulars. Strength score 75.

150 yapamassın demiyorum zaten 6 ay kısmı düşündürücü

Alıntıları Göster
    2+ Yıldır fitness yapmıyorum ama 14 yıldır spor yapıyorum Sprint ve bisiklet ile uğraşıyordum fitnessdan önce. Fitnessa başlamadan öncede hayvan gibi bacaklarım vardı, şimdi kıcıma don bulamıyorum. Tam olarak 6 kasım 2017 de başlamışım 5x5e boş barla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 23 Nisan 2018; 16:27:4 >

• quote:

2+ Yıldır fitness yapmıyorum ama 14 yıldır spor yapıyorum Sprint ve bisiklet ile uğraşıyordum fitnessdan önce. Fitnessa başlamadan öncede hayvan gibi bacaklarım vardı, şimdi kıcıma don bulamıyorum. Tam olarak 6 kasım 2017 de başlamışım 5x5e boş barla

Alıntıları Göster
    Haa o zaman istisnasiniz hocam liftler guzel tebrik ederim

• Do Squats kullanıcısına yanıt
    Squat dışındakiler düşük. Squatta reload yapıp biraz diğer liftlere önem verebilirsiniz.

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Aslında diğerleri de 5 ay için baya iyi. Benchte 80 kgile 5×5 90 ile 1×5 e denk olabilir. Ohp de 55 ile 5×5 de 60 kg ile 1×5. Deadlift düşük ama squata gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 24 Nisan 2018; 0:15:1 >
  • Teşekkürler yorumlar için. Dediğiniz gibi şuan squat dışındaki liftlere odaklanıyorum. Lineer kilo artışı devam ediyor hala ama baya zorlamaya başladı. Yakında powerlift spesifik bir programa geçmeyi düşünüyorum.
  • updullah
  • 1 sene geçmiş üstünden :)

Suanki durum aç karna 88 kg bugünlerde. 89 aç karna geliyordum 1 2 hafta önce

Bench press 135 kg 5 tekrar. Hesaplayicilarda 1RM 157 kg gözüküyor. Bir süredir benche ara verdim diğer hareketlere yoğunlaştım.

Overhead press 83 kg 5 tekrar.

Ağırlıklı chin up kemer ve zincir ağırlığı dahil olmadan 39 kg 5 tekrar

Ağırlıklı pull up suan icin kemer ve zincir ağırlığı dahil olmadan 30 kg 5 tekrar. Suan icin diyorum çünkü rahat çıkıyor 34-35 kg'a kadar çıkabilirim diye düşünüyorum

Dips en son 1 ay önce yapmıştım. Gene zincir ağırlığı dahil olmadam 52 kg 5 tekrar. Daha da artirirdim muhtemelen ama sternumu çok ağrıttığı için bırakmak zorunda kaldım

Bench gecen sene de fena değilmiş aslında ama ohp de çok ciddi ağırlık artışı yapmışım. Bench 1RM'i yüzde 36-37 arası, ohp 1RM'si ise yüzde 42-43 arası artmış. Vücut ağırlığı yüzde 4-5 arasında artarak.. Ohp bench yaptığım kadar kasmamama rağmen artıyor çünkü benche göre halen rölatif olarak zayıf. Bench ile esitlenmesi icin 87-88 kg ile 5 tekrar cikarabilmem gerek. Bir de chin up ve pull up'ı vücut ağırlığı ile düzgün cekemezken 30-40 kg lık ek ağırlıklarla yapabiliyorum :)

Bu da son 83 kg ile 5 tekrarlık pr'ım

https://youtu.be/SMPC57bTsQg

Bu da 30 kg ile 5 tekrarlık pull up. Kemer ve zincir ağırlığına 2 kg desek vücut ağırlığı da 88 kg toplam 120 kg

https://youtu.be/JO0SGmu8a6c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 1 Eylül 2018; 0:0:28 >

• Liftler çok iyi. Ben uzun süredir dips ve barfiks yapmıyorum. Saf 5x5 yapıyorum. Bu kış pull up arttırma niyetim var dur bakalım. Bu arada barı tornada çektirdim on numara oldu. Yağ yakımında son ayım bir dahaki ay 5x5 bir ay yükleyip sonra texas method ile devam etme planım var. Senin squat ne durumda ayakkabı aldın mı?

Dips çok güzel bir hareket ama çok da olmazsa olmaz değil sonuçta. Bir sürü press hareketi var bir de çoğu kişiye uygun değil. Kimi omzunu dirsegini sakatliyor kimi de benim gibi sternumunu ağrıtıyor.

Ancak barfiks bence çek row'dan çok üstün bir de deadlift çok iyi bir sırt hareketi olsa bile kanatları barfiks kadar uyaramıyor. Bicepsler de güzel çalışıyor barfiks'te fullbody'de kol çalışma imkani az olduğu için o da olumlu. Belden güç alarak zıplayarak yapilmazsa cheat olasılığı olmadığı için dürüst bir hareket ayrıca gücün neyse onu yapıyorsun o açıdan da seviyorum. Row'da cheat olasılığı çok yüksek. Bu sebeble progresif overload takibi row'da yanıltıcı oluyor

Squat konusunda ayakkabı var ama geçenlerde sağ dizim gene çok ağrıdı. Ana sete bile gecemedim ısınmadan. Ondan ara verdim. Romanian deadlift yapıyorum haftada iki gün suan arka bacakları güçlendirmeye çalışıyorum. Dengesizlik falan var heralde ondan sakatlaniyor diye düşünüyorum.

Abim spor salonuna gidiyor ara sıra günlük onunla gidip terapi niyetine izole ayak çalışmayı düşünüyorum makinelerde. Hep evde spor spor biraz da renk gelir diye düşünüyorum. Sen de o açıdan bazen sıkılıyor musun hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 1 Eylül 2018; 22:47:54 >

• Yo bende sıkılma yok. Bende squat ve deadlift formumu düzelttim. Tabi bu arada ramazandan beri yağ yakımındayım kalori düşük fakat bu kaloriyle gene iyi işler çıkartıyorum.

Anladım hocam. Ben de çok sıkılmıyorum aslında ama biraz renk gelir diye düşünüyorum. Spor salonunda ellere tebeşir surulememesi veya ağırlıklı barfiks cekerken ne yapıyor bu degisik der gibi bakma durumu olabilir :) setler arasında uzun süre de beklenilemiyor. O sebeble güç artırma amacıyla salona gitmem evde çok daha verimli oluyor bu.

Düşük kaloride hele kilo verirken ağırlık artırmak cok zor. Sabit kiloda artabiliyor da. Kalori surplusu yapınca çok daha iyi bir noktaya gelir. Zaten biliyorsundur kahve çok yardımcı oluyor. Gerçekten işe yarayan iki supplement ilki kahve ikincisi de creatin bence. Makrolarinda sıkıntı yoksa tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 1 Eylül 2018; 23:17:42 >
  • Aynen kahve çok iyi ben yeni çıkan kafein hapından aldım. İki tane atınca 4 saat bile antraman yapabiliyorsun.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.