Şimdi Ara

Yaptığınız Hareketlerde Kaç Kilo Giriyorsunuz (+ Benim Antreman Günlüğüm) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
18.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kilo: 76
    Yağ oranı: yüzde 13

Paralel Bar Dips: 4x12
    Barfiks: 8x5
    Deadlift: 4x12 (45kg)
    Bent Over Row: 4x12 (35kg)
    Overhead Press: 4x8 (25kg)
    Squat: 4x12 (45kg)
    Hip Thrust: 4x12 (45kg)

1 Yıldır evde spor yapıyorum, hip thrust hariç sadece compound (bileşik) egzersizlere çalışıyorum. Çalışma programımdan dolayı Calisthenic tipi bi vücudum var ama son zamanlarda biraz yağlandım
  • ah ah gözlerim doldu en son 97 x 3 bench +27 kg x 3 chin up yapıyordum

şuan 3,5 haftadır spora gidemiyprum kolumda 1 cm ölçü kaybı var ve muhmtelen

benchim 70 x 5 gibi komik bir rakama kadar düşecek
  • formum berbat ama başlamadan öncekinden iyi. itme çekme kaldırma 40 kg diriyorum.malum 2. fıtığı sıkıntılı yerde çıkarttık cesaret edemiyorum.
  • demişler ki öldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

Fitnessa 2017 Kasımda başladım. 5x5 ile 4 ay doldu. İnşallah seneye powerlifting etkinliğine katılıcam. Ağırlıklar düzenli olarak artmaya devam ediyor. Sadece squatla 1RM denedim.

Vücut ağırlığı: 70kg

Squat 120kg 5x5 - 170kg 1RM
    Bench 80kg 5x5
    Deadlift 120kg 5 tekrar
    OHP 55kg 5x5 kitlendi bu ağırlıkta artmıyor :P

Sonraki seneler bu mesajıma bakıp bi nostalji yaşarım belki
    Strap almadan önceki deadliftime bak rezalet :D

Vücut ağırlığı: 67kg düştüm siklet için

Squat: 180kg 1rm
    Bench: 105kg 1rm
    Deadlift: 200kg 1rm

Geçen ayki max denemem, form eleştirilerine açığım.

Yarışmada inşallah bu ağırlıklar çıkar, -66kg sikletini hedefliyorum. Ben de bu konuyu kendi antrenman günlüğüm gibi kullanıyorum ama sıkıntı olmuyodur umarım ohp kardes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 8 Kasım 2018; 23:9:44 >

• quote:

Strap almadan önceki deadliftime bak rezalet :D

Vücut ağırlığı: 67kg düştüm siklet için

Squat: 180kg 1rm
    Bench: 105kg 1rm
    Deadlift: 200kg 1rm

Geçen ayki max denemem, form eleştirilerine açığım.

Yarışmada inşallah bu ağırlıklar çıkar, -66kg sikletini hedefliyorum. Ben de bu konuyu kendi antrenman günlüğüm gibi kullanıyorum ama sıkıntı olmuyodur umarım ohp kardes

Alıntıları Göster
    Bariz bi şekilde birazcık lumbar flexion var onun dışında muazzam form bence,sumo denedin mi hiç ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Schizz

Bariz bi şekilde birazcık lumbar flexion var onun dışında muazzam form bence,sumo denedin mi hiç ?

Alıntıları Göster
    Benim de aklımdan o kadar fleksiyon sıkıntı oluşturur mu veya güce etkisi olur mu diye geçiyordu. Sumo hiç yapmıyorum hocam, belki sumoda daha güçlüyümdür diye falan bir kaç defa denedim, formunu hiç bilmiyorum. Teşekkürler yorum için.
  • quote:

Benim de aklımdan o kadar fleksiyon sıkıntı oluşturur mu veya güce etkisi olur mu diye geçiyordu. Sumo hiç yapmıyorum hocam, belki sumoda daha güçlüyümdür diye falan bir kaç defa denedim, formunu hiç bilmiyorum. Teşekkürler yorum için.

Alıntıları Göster
    Yani omurganda yeteri extension olursa erectorler daha iyi çalışır,daha güçlü ve sağlıklı bi çekiş sağlarsın.Birazcık lumbar flexiondan bir şey olur mu bilmiyorum belki olur belki olmaz.Benim sumo ile conv arasında bi 20-25 kg falan var,conventionalı bırakmamın sebebi lumbar flexionu engelleyemememdi,ne yaparsam yapayım ağırlık arttıkça bükülüyodu orası,1 ay önce sumoda pr denemiştim yerden kalkmam 5-6 saniye falan sürmüştü fail olmuştum ama omurgam hala neutral ve erectorler kasılı haldeydi,o yüzden daha güvenli oluyor benim için lumbar flexion hiç olmuyor,bence denemelisin tekrardan bi ara.

Sumoyu yaparken kurulduktan sonra bara squat yaparak yavaş yavaş iniyorsun kollarınla barı kavrayabildiğin zaman inmeyi bırakıyorsun,o pozisyona geldikten sonra barı bükmeye çalışıp omurgaya güzel bir extension verip hem erector hem upper back kaslarını sıkıp yeri iterek kalkıyorsun,ayriyetten dizlerini de çok öne götürmemeye dikkat et,istersen deneyip videosunu atabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schizz -- 13 Kasım 2018; 12:8:23 >

• quote:

Yani omurganda yeteri extension olursa erectorler daha iyi çalışır,daha güçlü ve sağlıklı bi çekiş sağlarsın.Birazcık lumbar flexiondan bir şey olur mu bilmiyorum belki olur belki olmaz.Benim sumo ile conv arasında bi 20-25 kg falan var,conventionalı bırakmamın sebebi lumbar flexionu engelleyemememdi,ne yaparsam yapayım ağırlık arttıkça bükülüyodu orası,1 ay önce sumoda pr denemiştim yerden kalkmam 5-6 saniye falan sürmüştü fail olmuştum ama omurgam hala neutral ve erectorler kasılı haldeydi,o yüzden daha güvenli oluyor benim için lumbar flexion hiç olmuyor,bence denemelisin tekrardan bi ara.

Sumoyu yaparken kurulduktan sonra bara squat yaparak yavaş yavaş iniyorsun kollarınla barı kavrayabildiğin zaman inmeyi bırakıyorsun,o pozisyona geldikten sonra barı bükmeye çalışıp omurgaya güzel bir extension verip hem erector hem upper back kaslarını sıkıp yeri iterek kalkıyorsun,ayriyetten dizlerini de çok öne götürmemeye dikkat et,istersen deneyip videosunu atabilirsin

Alıntıları Göster
    Mantıklı hocam, şu an yarışma hazırlığında olduğum için bir şey değiştirmek istemiyorum, sonrasında mutlaka sumoya geçmeyi deneyeceğim. Zaten conventional bazen bel kaslarımı overtrain ediyor ve sinir sistemi sıkıntıları yaşatıyor. Teşekkürler tekrardan bilgiler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 13 Kasım 2018; 12:44:1 >

• OHP arttıramayanlar için önerim ısınma setlerini arttırmanızdır.

Clean and press hareketini de fb hareketi olarak omuz yaptığınız günlerde programınıza ekleyebilirsiniz. kettlebelt ve dumbell ile de yapılan versiyonları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leopolidas

OHP arttıramayanlar için önerim ısınma setlerini arttırmanızdır.

Clean and press hareketini de fb hareketi olarak omuz yaptığınız günlerde programınıza ekleyebilirsiniz. kettlebelt ve dumbell ile de yapılan versiyonları var.
    Isınma setlerinin arttırılması ohpyi neden arttırsın ne alaka anlayamadım
  • quote:

Isınma setlerinin arttırılması ohpyi neden arttırsın ne alaka anlayamadım

Alıntıları Göster
    şimdi şu yüzden, ağırlık arttırma programlarını incelerseniz haftada 2 veya 3 kez ağırlık arttırılmak istenen bölge çok çalıştırılır ve her antrenmanda kilo arttırılmaya çalışılıyor. bir yerden sonra antrenman başladığında direk yapamayacağınız ağırlıklara çıkılıyor sonra ordan yine devam ediliyor. o ağırlıkları yapabilmek için önce daha az kilolarda ısınma yapmak gerekli. squat deadlift gibi düşünün. kimse direk hiç ısınmadan 120 kg nın altına girip squat yapmaz. dolayısıyla şimdiye kadar atıyorum 50 kg max ohp yapabiliyorsunuz ve bunu arttırmak istiyorsunuz. ilk olarak 60'a çıkmayı istediniz. 50 den 60'a 10 kg. 8 haftada çıkılabilecek bir aralık. 2 haftada bir 2.5 kilo arttırılmalı. dolayısıyla önce 52.5 hedef oluyor. bence 25, 35, 45 ile ısınma setleri yapıp 52.5'ta normalde 50 ile yapabileceğiniz tekrar sayısını azaltarak yapabilirsiniz. mesela 50 kg da maks 6 kaldırıyorsanız 52.5 kiloda 4 kaldırarak başlayın, önünüzdeki 2 haftada da bunu arttırın. piramit şeklinde çok sayıda set ile ağırlıklar rahat arttırılabiliyor. ama vakit geçtiğinden bir antrenmanda yalnızca 1 bölgenin ağırlığını arttırmanız gerekebilir. benim yarım saat omuz çalıştığım oluyor. ısınma setlerini arttırmayı vücutu açmak gibi düşünün. aslında burda düşünce önemli. normalde 50 kg max ise, bir anda 55e çıkabilirsiniz. yani sanki max ınız 55 miş gibi ısınma setlerini ona göre düzenleyip 55 e daha az tekrarla da olsa ulaşabilirsiniz. ben mesela hatırlıyorum 25 ten 40'a çok hızlı çıkmıştım. 40 tan sonra 60'a da hızlı şekilde çıktım. ama 40'ta biraz kaldım, çünkü o arada başka hareketlerin kilolarını arttırmaya çalışıyordum. yani her antrenman kendinize bir bölge seçip bu dediğim tekniğe başlayıp 2-4 haftada 5 - 10 kilo arttırıp sonra o hareket için oralarda kalırken başka hareketi arttırabilirsiniz.

ilk 1 sene ağırlıklar çok hızlı artıyor ne yapacağınızı bilirseniz. özellikle ilk 2-3 ay alıştıktan sonra sonraki 9-10 ay da çok hızlı artışları görebiliyorsunuz. yani ben ilk ayları hatırlıyorum, adamın biri 60 kg diğeri 80 kg ile bench press yapıyordu. ben 20-25 kg yu titreye titreye yapıyordum, bu insanlar 3-4 yıldır çalışıyor olmalı diye düşünüyordum. 8. ay civarında 80'e geldim. 20 den 80 e 60 kg fark oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 19 Kasım 2018; 0:45:46 >

• Bu dediğini herkes yapıyor zaten ben hiç görmedim yani 50kg ile ohp yapıpta direk bara 15,15 takıp sete başlayanı,tabi bilinçli,sakatlanmak istemeyen bi sporcudan bahsediyoruz burda.Yazdıklarını okudum ama hala ısınma setlerinin arttırılmasının ağırlıkların artmasına nasıl bir katkısı oluyor anlamadım,farklı şeylerden bahsetmişsin.Sen istediğin kadar ısın bu senin gücünü arttırmaz neden arttırsın mantıklı değil
  • quote:

Bu dediğini herkes yapıyor zaten ben hiç görmedim yani 50kg ile ohp yapıpta direk bara 15,15 takıp sete başlayanı,tabi bilinçli,sakatlanmak istemeyen bi sporcudan bahsediyoruz burda.Yazdıklarını okudum ama hala ısınma setlerinin arttırılmasının ağırlıkların artmasına nasıl bir katkısı oluyor anlamadım,farklı şeylerden bahsetmişsin.Sen istediğin kadar ısın bu senin gücünü arttırmaz neden arttırsın mantıklı değil
    bazı şeyleri genel olarak yazdım. direk 50 ile girmeye çalışanlar oluyor veya yeterince ısınmayıp deadliftte sakatlananlar gördüm mesela.

ısınmayı yeterince yapmayıp ağır kilo altına girince ya sakatlanma oluyor ya da performans yeterince yüksek olmuyor. bu cümleyi tersinden düşünüp düşüsel açıdan da mesela max kilonuz 50 iken sanki 60'mış gibi kabul edip ısınma setlerini ona göre yapınca o kiloyu kaldırabilir hale geliyorsunuz. önceden hatırlıyorum ohp de ilk 40 kg bar ile yaptığım günleri. çok zor gelmişti. sonra ohp yi 40'da sabitledim yaklaşık 3-4 hafta kadar bu arada diğer hareketleri arttırıyordum squat barfiks gibi. sonra dedim ohp yi arttırayım önce 45 denedim sonra 50 denedim bu dediğim metodla 1 ayda 40tan 50ye çıktım. sonra 50 devam ettim vs gibi. artışları bu şekilde biraz zıplayarak yaptım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.