Şimdi Ara

yaratıcı fikirler buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır düşünüyorumda şöyle yapılmamış birşey yapmak tabiri caizse icat gibi ama bir türlü bulamadım sizden de fikirler bekliyorum...

• icat direk düşünülerek yapılmaz.İlk önce bir şeye gerçekten ihtiyacın olacak ve o doğrultuda birşeyler düşünüp tasarlayacaksın
  • Kayboldugu zaman sinyal verip ses cikaran uzaktan kumanda yapabilirsin. Surekli kaybediyorum, cidden ihtiyac halini almis durumda
  • Ambulansların kırmızı ışıkta geçmelerini sağlayacak bir proje yapmıştım zamanında tübitak yarışmasına katılmak için sonra aksilikler çıktı katılamadım ama bir arkadaşım başka bir arkadaşına anlatmış iki hafta sonra benim projenin aynısını gazetede gördüm
  • Bi düzenek olacak. tabak, çatal, bardak vs. masanın içinde olacak. içinde başka bi kıssım daha olacak. bellı başlı yemekler, içecekler için bi sistem kurulacak. düğmeye basacaksın kola doldurup masanın içinden bardak çıkacak, başka bi düğmeye basacaksın tabağa çorba koyacak masanın üzerine çıkacak, başka birine basacaksın pilav, başka birine basınca da ekmekleri kesip çıkartacak. yiyecek ve içecekler bu aletin başka bir kısmında pişiyor olacak.

yemek bittikten sonra düğmeye basacaksınız ve tabakları bardakları içeri alacak kendisi yıkayacak. ama yine de tam hijyen açısından belirli bir dizilimle, sadece bulaşıkları yıkamak için tasarlanmış makinelerin içine yollayacak ve bittiği zaman geri içeri girecek.

bu tam takım bi mutfak sistemi olabilir. restorantlarda garson maaşı vermek istemeyen, aşçıya para vermek istemeyen kapitalist dostlarım kullansınlar bunu. ben yapamam. daha üniversite okumam, okulu bitirmem falan lazım. ondan sonra da bakalım iş bulabilcez mi. her neyse. yapan yapsın ama ben aç kalırsam dava açarım benim projemdi diye

bu mesajımın içine kendi adımı soyadımı belirten bi şifre koydum kanıtlaması da kolay olur

• arkadaşlar fikirler hakkaten güzel.. başka fikirlerde bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maykıl.

Bi düzenek olacak. tabak, çatal, bardak vs. masanın içinde olacak. içinde başka bi kıssım daha olacak. bellı başlı yemekler, içecekler için bi sistem kurulacak. düğmeye basacaksın kola doldurup masanın içinden bardak çıkacak, başka bi düğmeye basacaksın tabağa çorba koyacak masanın üzerine çıkacak, başka birine basacaksın pilav, başka birine basınca da ekmekleri kesip çıkartacak. yiyecek ve içecekler bu aletin başka bir kısmında pişiyor olacak.

yemek bittikten sonra düğmeye basacaksınız ve tabakları bardakları içeri alacak kendisi yıkayacak. ama yine de tam hijyen açısından belirli bir dizilimle, sadece bulaşıkları yıkamak için tasarlanmış makinelerin içine yollayacak ve bittiği zaman geri içeri girecek.

bu tam takım bi mutfak sistemi olabilir. restorantlarda garson maaşı vermek istemeyen, aşçıya para vermek istemeyen kapitalist dostlarım kullansınlar bunu. ben yapamam. daha üniversite okumam, okulu bitirmem falan lazım. ondan sonra da bakalım iş bulabilcez mi. her neyse. yapan yapsın ama ben aç kalırsam dava açarım benim projemdi diye

bu mesajımın içine kendi adımı soyadımı belirten bi şifre koydum kanıtlaması da kolay olur

maykıl bu arada şifre yi uğraştım ama çözemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Kayboldugu zaman sinyal verip ses cikaran uzaktan kumanda yapabilirsin. Surekli kaybediyorum, cidden ihtiyac halini almis durumda

zor bişey değil abim elektroikçi 15 yıl önce bi anahtarlık yapmıştı
    ıslık çaldığında oda benzer bir ses çıkarıyordu
    tabi seni duyabileceği bi mesafede aynı odada felan işe yarıyordu
    muhtemelen çok basit bi devresi vardır elektronikçi çarşılarında bulabilirsin
  • Cep telefonları için söylenenleri yazıya çeviren SMS programı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimde inovasyon dersinde hoca icat istiyor :) oradan güzel fikirler çıkarsa burda paylaşıım tabii patenti alınmış olur büyük ihtimalle
  • ısıtmalı klozet kapağı
    ıslanmayan tuvalet terliği
    havanın kararmaya başladığında kademeli olarak artabilen ışık anahtarı
    son zamanlarda gerçek bal/sahte bal tartışması için doğum kontrol üne benzer içi KI dolu bir test cihazcığı :)
    dağda kaldığında çamurlu suyu süzebilecek , aktif carbon/tuz veya ucuz maliyetli absorblayıcı dolu olan minik bir pipet (amerikan pilotlarında var ama her şarta uygun düşük maliyet yapılabilir)
    sallama çay poşet haznesi olan ve kapatılabilen kupa
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnynl

Cep telefonları için söylenenleri yazıya çeviren SMS programı.

android işletim sistemlerinde aynsından var.Sanırım adıda vlingo'ydu
  • Çamaşır ve kurutma makinası 2si bir arada...
    Önce çamışırı yıkıyacak,sıktıracak,ardından kurutacak. Asmaya ve kurumasını beklemeye gerek kalmayacak. extra yer de kaplamayacak.Direkt çıkar,ütüle.

Yıllardır bekliyorum bunu icat eden yok. ÇAMAŞIR ASMAK VE TOPLAMAKTAN NEFRET EDİYORUM!!!
  • aklıma gelırse yazarım
  • quote:

Bi düzenek olacak. tabak, çatal, bardak vs. masanın içinde olacak. içinde başka bi kıssım daha olacak. bellı başlı yemekler, içecekler için bi sistem kurulacak. düğmeye basacaksın kola doldurup masanın içinden bardak çıkacak, başka bi düğmeye basacaksın tabağa çorba koyacak masanın üzerine çıkacak, başka birine basacaksın pilav, başka birine basınca da ekmekleri kesip çıkartacak. yiyecek ve içecekler bu aletin başka bir kısmında pişiyor olacak.

vayy benim genius kardeşim

geleceğe dönüş filminde var o dediğin, sen daha portakal kutusunda iken adamlar onu yapmıştı zaten. hatta star trekte bile vardı.

söylediğin şey gerçekten feasible bir icat olsaydı 50 tane yapılmıştı zaten,
    öyle bir masanın boyutlarının ne olacağı hakkında bir fikrin var mı?

Bir de şifre koymuşmuş, (sakın adın inan olmasın? kankada soyadın filan)

Yeni fikirlere her zaman saygımız var ancak böyle uyanık geçinenlere hastayım

• quote:

Orijinalden alıntı: buckfush

quote:

vayy benim genius kardeşim

geleceğe dönüş filminde var o dediğin, sen daha portakal kutusunda iken adamlar onu yapmıştı zaten. hatta star trekte bile vardı.

söylediğin şey gerçekten feasible bir icat olsaydı 50 tane yapılmıştı zaten,
    öyle bir masanın boyutlarının ne olacağı hakkında bir fikrin var mı?

Bir de şifre koymuşmuş, (sakın adın inan olmasın? kankada soyadın filan)

Yeni fikirlere her zaman saygımız var ancak böyle uyanık geçinenlere hastayım

Dediğin filmden etkilenmedim amcacığım. Filmi bilmiyorum bile. Dh de gördüğüm bilgisayar kasasını masanın içine sokan adamların projesinden aklıma geldi, bunu günlük hayatta beni en çok yoran mutfak kısmına uydurmak istedim. Düşündüğüm şey o kadar da düşünmesi zor bir şey değil. İnsanın anasını ağlatan mutfağı nasıl kolaylaştırabiliriz diye sokağa çıkıp sorsan herkes hemen hemen aynı tür şeylerden bahseder. Kendi yemek yapan makina, çamaşır makinasına tabakları otomatik dizen sistem vs.

Hadi şimdi de mutfak işi yapıyorum diye, sen kafanı yorma otur kocanı bekle diye espri yap, tam senlik çünkü

Ayrıca ayaküstü yazdığım şeyi binlerce kilometre yükseklerde gördüğüm için değil, ironi yapmak istediğim için yaptığım ironi kısmına ciddi ciddi atar yapmanı gördüm ve ulan ne ilginç adamlar var dedim sevgili amcacım.

• aynen böyle devam............
  • bence bisikletin önüne büyük bir mıktanıs koysak enerji harcamadan gidebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty81

bence bisikletin önüne büyük bir mıktanıs koysak enerji harcamadan gidebiliriz.

Otomobiller için de düşünülebilir. Ucunda mıknatıs olan bir halat. Öndeki kamyona salla ve arabayı boşa al.
  • quote:

Bunun otomatik okey masası şeklinde olanı var. Düğmeye basıyorsun; taşları karışıtırıyor, diziyor ve oyuna devam ediyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.