Şimdi Ara

yaratıcıyı inkâr etmek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
2.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Big Bang öncesi bilinmezlik. Bilim big bang öncesine ilişkin Tanrı diye bir açıklama yapmış mi? Yapsa bile bu bilimsel mi? Değil.
    Öncesini bana Kur an açıklamıyor. Tanrı kavramı açıklıyor. Aslında o da açıklamiyor fakat ben bunu bir açıklama olarak kabul edebilirim istersem. Istersem etmem. Tanrı bak. Din değil. Allah değil. Tanrı. Herhangi bir Tanrı. Zeusta olabilir bilmediğimiz bir Tanrı da olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Big Bang öncesi bilinmezlik. Bilim big bang öncesine ilişkin Tanrı diye bir açıklama yapmış mi? Yapsa bile bu bilimsel mi? Değil.
    Öncesini bana Kur an açıklamıyor. Tanrı kavramı açıklıyor. Aslında o da açıklamiyor fakat ben bunu bir açıklama olarak kabul edebilirim istersem. Istersem etmem. Tanrı bak. Din değil. Allah değil. Tanrı. Herhangi bir Tanrı. Zeusta olabilir bilmediğimiz bir Tanrı da olabilir.

Çorba piş ağzıma düş, herşeyi bilmek istiyorsun ancak yaratılmış aciz bi varlık olduğunun farkında değilsin :)

Bu dünya, Tanrı'yı semavi dinlerden öğrendi, hak dinlerden öğrendi.. Yunan mitolojisindeki zeusu anlatan kısmı getir sana birsürü hata bulayım.. Ancak Kur'anda bir hata bulamazsın.. O yüzden artık zeus gibi saçmalıklarla kıyaslamaya girmeyin, kendinizi küçük düşürmeyin.

İslam (zebur,tevrat,incil'de bir zamanlar hak dindi, islamdı) sayesinde Allah'ı biliyoruz.
    Yunan mitolojisi sayesinde ise Zeus'u biliyoruz.
    Zeusa inanıyorum dersen, onuda tartışırız, oda ayrı bi tartışma konusudur.

Ancak öncelikle Yaratıcıyı bi kabul etmen gerekiyor, yoksa onca yazışmalarımızdan sonra hala şu evrenin oluşumunu tesadüf olarakmı görüyorsun ?
    Öyle görüyorsan tartışmaya devam etmeye gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Çorba piş ağzıma düş, herşeyi bilmek istiyorsun ancak yaratılmış aciz bi varlık olduğunun farkında değilsin :)

Bu dünya, Tanrı'yı semavi dinlerden öğrendi, hak dinlerden öğrendi.. Yunan mitolojisindeki zeusu anlatan kısmı getir sana birsürü hata bulayım.. Ancak Kur'anda bir hata bulamazsın.. O yüzden artık zeus gibi saçmalıklarla kıyaslamaya girmeyin, kendinizi küçük düşürmeyin.

İslam (zebur,tevrat,incil'de bir zamanlar hak dindi, islamdı) sayesinde Allah'ı biliyoruz.
    Yunan mitolojisi sayesinde ise Zeus'u biliyoruz.
    Zeusa inanıyorum dersen, onuda tartışırız, oda ayrı bi tartışma konusudur.

Ancak öncelikle Yaratıcıyı bi kabul etmen gerekiyor, yoksa onca yazışmalarımızdan sonra hala şu evrenin oluşumunu tesadüf olarakmı görüyorsun ?
    Öyle görüyorsan tartışmaya devam etmeye gerek yok.

Insanların düşünebildiği günden beri Tanrı kavramı vardır. Bazen Yıldırım bazen ateş bazen güneş bazen insana benzeyen ölumsuz varlıklar olarak ortaya çıkabilir. Yine gök tengri gibi tek Tanrı lı bir çok inanç ortaya çıkmıştır. Hala süregelen Pagan dinleri de vardır. Bugün Mitoloji olarak bildiğimiz şey bir zamanlar birilerinin diniydi. Onlar da dinlerini senin kadar hararetli savundu. Onların da en az senin kadar şüphesi yoktu. Bugün esamesi okunumuyor. Yarın yine nelerin esamesi okunmayacak acaba.
    Zeusla ilgili bir sürü hata bulabilirsin demek. Nasıl bulacaksın merak ediyorum.
    Yine ben de sana islamla ilgili bir sürü hata bulabilirim. Zaten bulabildigim için inanmıyorum.

• Zeus dediğiniz insan, halk ile haşır neşir hatta kadınlara tecavüz eder çocuğu olur

Arap mitolojisinde yerleri olan lat menat uzzada, ya bir ata yada melek cinvari birşey idi. Canlı bir yaratılan varlık insanda dahil.

Tevhidin bozunmaları ile ortaya çıkan insan icadı şeyler. Adem as'dan beri olan İslamiyet merkezi Tevhid olan inanç. Pek tabi insanlar nesil geçtikçe kendilerini büyüklemişler onları cismileştirmişler.

Zeusla, Ra ile, Thor ile(Zeusa benziyor), Sümerin bozulmuş inancı ile azteklerin ritüel çizimleri ile, hinduizmle varılan sonuç hep aynı. Ne kadar peygamber gelip geçtiği bilinmez mucizelere tanık olmaları cabası. Nuh as zamanında gök gürlemiştir şimşekler çakmıştır, al sana zeus dağ filanda var zaten Kulaktan kulağa ipe sapa supa tutunmak isteyen insanların büyükledikleri şeyler.

Esamesi var mı yok. Filmlere, oyunlara konu olmuşlar. Güzel bir hayal gücü ama tutarsız bozulma şeyler. Zeusu, Kratosla(neyse spoiler verecektim) deştim:)

Bunların temeli ritüelitik şeyler. İnsan eliyle birşey oldukları besbelli. Semavi dinlerin ortak noktası ALLAH inancı. Nitekim hristiyan ve yahudilerin bozulmalarını onaran son kitap Kuranı görmezden gelmeleri çok anlamsız. Dônemlerinde gelen peygamberlerin doğrulayıcısı bile olarak inmiştir. Hatta resullerde ayrım yapmayız, müslümanlar için dikkat çektiği husus ise onlarada iman etmek, yani direk bozulmadan inene.

• İslam ile yani Kuran ile ilgili bir sürü hata bulabileceğinizi iddaa ediyorsunuz?

Mesela ? İddaa varsa görmek isterim merak ettim neymiş. Klasik şeylerden mi diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 10 Mart 2016; 22:55:28 >
  • rebellion kullanıcısına yanıt
    Insan icadı oldukları besbelli. Benim açımdan. Benim açımdan tüm dinlerin insan icadı olduğu çok belli. Senin açından Zeus ve Allah arasında bir fark yok. Benim bilmediğim bir Tanrı tanımı mi var? Dinin sunduğu tanım haricinde evrensel bir tanım var mı? Tanrı el kitabı var mı? Bir Tanrının taşıması gereken belirli özellikler var mı? Yok. Zeusta diğer hepsi kadar Tanrı. Hafifmesrep takılması Tanrı olmadığını göstermez. Ortada Tanrılar hafifmesrep olamaz gibi bir kural yok herhalde.
    Sen kendi dinine inandığın için dinde söylenen Tanrı tanımına inanıyorsun. Senin algında Tanrı Allah gibi olmalıdır. Bunun dışında özellikleri olan bir şey Tanrı olamaz. Fakat gerçekte bunun böyle olmasi gerekmez. Tanrı istediği gibi takılabilir. Ben bir sakınca göremiyorum. Hatta kendisi için kusurlu tanımlar çizmeyen soyut, sadece düşüncede olan bir Tanrı bu açıdan Allahtan da daha üstündür. Nitekim kendisine karşı herhangi bir argüman da sunamam. Çünkü tanimlanmamistir. Tanimlanmayan bir şeyin neyin karşı çıkayım?

• rebellion kullanıcısına yanıt
    Klasik şeylerden tabikide. Bu yüzden klasikler zaten. Ortada cevaplanabilen bir şey olsa konuşmamıza gerek kalmaz. Cevaplanamamis ki Klasikleşmiş.
    Adalet madalet mevzusu işte. Türban falan. Çokeslilik. Ne bileyim bizi neden yarattı gibi sorular. Klasik yani. Ahlakla alakası olmayan garip ahlaki düzenlemeler. Pek iç açıcı olmayan hukuki düzenlemeler. Cennet cehennem mevzusu. Var yani çok var. Anlatmaya başlasam önünü alamayız. Hepsi %100 klasik garantili.

• quote:

Evrenin kendi kendine olması demek aynı zamanda ''tesadüfen oldu'' demektir.. Tesadüfün ise bilimde ve dinde yeri yoktur. Allah'ın yaratmış olması ise bilimdeki 0 hacim ve yoklukla izah edilebilir ve zaten dinde yoktan var edildiğini anlatır.

Yani aynı derecede mantıklı olmayı bırak tesadüfün mantıklı olması dahi için bir sebep yoktur..

İslam dinini sonradan inmiş bir din olarak kısıtlamayın, İslam dediğimiz din ilk insandan beri vardı, yanlız isimleri farklıydı. Din olmasa , en mantıklı açıklamamız olan Allah'ın varlığından bi haber olurduk, Allah'ın gönderdiği ''dinler'' sayesinde Allah'ı biliyoruz. Bu gerçeği reddedersek tabiki din saçma gelir.. Bunu bilerek Kur'anı okumamız lazım, işte o zaman Kur'an mükemmel bi rehber olur.

Okuduğun mealde önemlidir, bazı mealler vardır, cümlenin asıl anlamından çok uzak şeyler yazılmıştır, bazı mealler ise aslına çok yakın anlatır.. Yani tek bir mealle yetinmeyin..

Bilimde tesadüf yok demeniz, belirsizlik ilkesini yani nobel odülü almış birisini yok saydığınızı gösterir. Bence zirvede bırakın.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 11 Mart 2016; 1:10:02 >

• Einstein in muhtesem bir sozu var konuyla ilgili:

"Coincidence is God's way of remaining anonymous."

• quote:

Orijinalden alıntı: Augustus Hill

Deist argümanları ile islami savunmak

Bir gün kendimi peygamber ilan edip, kendi dinimi kurmuş olsaydım insanlara şöyle derdim; her şeyin bir mucidi/sanatçısı vardır, öyleyse bu mükemmel kainatın bir sanatçısı olmaz mı? Her şeyin tesadüfen oluştuğuna inanmak saçmalıktır. Şu dağları kim yarattı?

Ve bu konuşmadan sonra gelmiş geçmiş bütün ''yanlış'' dinler çöker. :D

Dindarlar, halkın imanını arttırmak için baştaki konuşmayı yapar ama dindarların hangi dine mensup olduğu hiiiiç farketmez. Kimisi bu yazıyı kopyalar konu sahibi arkadaş gibi islamı savunur, kimiside kopyalar hristiyanlığı savunur. :D

Ciddi ciddi evrenin tesadüfen oluşmasını mantıksız bulduğu için dine inanan var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 11 Mart 2016; 1:06:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Einstein in muhtesem bir sozu var konuyla ilgili:

"Coincidence is God's way of remaining anonymous."

"God doesn't play dice." diyen biri yukarıdakini de mi söylemiş?

İlginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 11 Mart 2016; 1:10:31 >
  • Maddenin sonu olup olmadigi belli degil ancak son bulgulara göre maddenin sonu yok gibi duruyor. Cünkü evrenin genisleme hizi giderek artiyor, bu da evrenin sonsuza kadar genisleyecegi anlamina gelir, yani bu genisleme hicbir zaman durmayacak.

http://map.gsfc.nasa.gov/universe/uni_fate.html

Evrenin yoktan var oldugu konusu da kesin degil, evrenin singularite adi verilen asiri yogun ve asiri sicak bir tekillik noktasindan cok hizli bir sekilde genisleyerek var oldugunu biliyoruz. Ancak bu noktada suanki fizik bilgimiz devre disi kaliyor, daha geriye gidemiyoruz. Bu durumdan daha öncesini bilemiyoruz.
  • Kuran şiirseldir.Şiirler başka dile çevrilemez,çevrilse bile saçma bir şey olur.Meal okuyup ateist olmalarının nedenı bu bir çok kişinin.
  • quote:

Klasik şeylerden tabikide. Bu yüzden klasikler zaten. Ortada cevaplanabilen bir şey olsa konuşmamıza gerek kalmaz. Cevaplanamamis ki Klasikleşmiş.
    Adalet madalet mevzusu işte. Türban falan. Çokeslilik. Ne bileyim bizi neden yarattı gibi sorular. Klasik yani. Ahlakla alakası olmayan garip ahlaki düzenlemeler. Pek iç açıcı olmayan hukuki düzenlemeler. Cennet cehennem mevzusu. Var yani çok var. Anlatmaya başlasam önünü alamayız. Hepsi %100 klasik garantili.

:)
    Aynı şeylerden bahsetmeden dolayı sizin gibi bende yoruldum Yani o kadar iç içe mevzularki birşeyi anlatsan başka bir mana çıkıyor pek mümkün. O manayı anlatıyorsun bir diğeri çıkıyor. Mevzu çok çünkü hayat ve yaşam olunca, kainatta yetmiyor ahirette var mevzu içinde. Yani Kurana önyargısız bakma davetinde bulunmak anlayarak okumaya daveti merkeze koyuyorum.

Tek konuya fikrimi beyan edeyim. Baş örtüsü mevzusu bayanlar ziynettir yani değerlidir. Bu onları gericilik ile ithamlamak değil aksine değerli olduklarıdır. Yani burada birşeyler dahada denir ama yanlış anlaşılır malesef kişiyi bir etikete mağruz bırakmak özümüzde var. İlk dediğim yeterli olacaktır. Yoksa tabiki zorbalıklarla olacak iş değil dayatma gibi. İslamın özünde zorlamak yok zaten zorlayarak bir güzelliğe ulaşmak mümkün olmuyor. Ki bu mevzuya gelene kadar baş örtüsü elbet var haktır ayeti kerimede sabit. Yalan söylememekte var, gıybet etmemekte yada fazlaca yapılmaması gereken ama gözardı edilen birçok şeyler. Hangisine uyuluyor. Lakin kapalı olma mevzusu bir gericilik değil aksine bayanların değerli olmasından kaynaklı bir durum. İsteyen uyar istemeyen uymaz kişinin tercihidir. Halinden memnun insanlar fazlaca var, zoraki ise memnun değilse bilemiyorum.

Yahu baksanıza geçmişte ALLAH yakar diye diye sevdirmeye çalışarak, cehennemden başka şey görmez olmuş insanoğllu. Zorlamak ile olmuyor.

Yahu ben geleneksel yaklaşan işittiklerimin etkisi ile Kuran okumuyordum. Bunlar böyle diyorsa püfff. Bu Kuranda neler vardır kimbilir eyvah eyvah diyordum. Bakınca pek uçuk kaçık anlatımları göremedim. Gülü seven dikenine katlanır ifadesi vardırda, yahu bunlar tutacak kısım bırakmamış dalda ALLAH'ın sünnetlerini/kanunlarını, ayetleri içinde hayatta vuku bulan ayetleri. Kainatında bir ayet olduğu. Yani algım okadar açıldı ki tedavi etti beni.

Alttaki videodaki gibi durumdaydım kısmen.

• Hiçbirimiz özel değiliz, hepimiz yok olacağız. Kabullenin.
  • Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    1500 yıl geçse de sana inanan büyük topluluk olurdu sanırım

• AdamsınDrogba kullanıcısına yanıt
    Kendi dilimizde anlayamiyorsak o kitap bize degil araplara gonderilmistir diyebilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: -abluka-

Şimdi anladığım kadarıyla yazdıklarının özeti mutlaka bir yaratıcıya ihtiyaç vardır.Ortada bir resim varsa mutlaktır ki ressam'da vardır.

Mesela bir kalemin bile illaki bir yaratıcısı olmak zorunda diyorsun ya.Bu kadar basit olan bir şeyin bile yaratıcısı olmak zorunda olurken nasıl olurda mükemmel bir Tanrının yaratıcısı olmaz ?

Ama olmaz Tanrı yoktan var olmuştur o başlangıçtır yaratıcısı yoktur diyorsan buna karşılık. Bu demektirki yaratıcıya ihtiyaç yoktur.

İnanan olarak cevabını en fazla düşündüğüm, düşünmekten gecelerce uyuyamadığım soru işte budur.
  • casteele C kullanıcısına yanıt
    Son bulgulara gore evren genislemesi yaklasik 15 milyar yil daha surecegi, sonra ise kuculmeye baslanacagi dusunuluyor. Onun ise 10 milyar yil kadar olacagi varsayiliyor.

Dediklerine gore yaklasik 25-30 milyar yil sonra sadece bir varsayim, bir bing bang daha olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

Evrenin kendi kendine olması demek aynı zamanda ''tesadüfen oldu'' demektir.. Tesadüfün ise bilimde ve dinde yeri yoktur. Allah'ın yaratmış olması ise bilimdeki 0 hacim ve yoklukla izah edilebilir ve zaten dinde yoktan var edildiğini anlatır.

Yani aynı derecede mantıklı olmayı bırak tesadüfün mantıklı olması dahi için bir sebep yoktur..

İslam dinini sonradan inmiş bir din olarak kısıtlamayın, İslam dediğimiz din ilk insandan beri vardı, yanlız isimleri farklıydı. Din olmasa , en mantıklı açıklamamız olan Allah'ın varlığından bi haber olurduk, Allah'ın gönderdiği ''dinler'' sayesinde Allah'ı biliyoruz. Bu gerçeği reddedersek tabiki din saçma gelir.. Bunu bilerek Kur'anı okumamız lazım, işte o zaman Kur'an mükemmel bi rehber olur.

Okuduğun mealde önemlidir, bazı mealler vardır, cümlenin asıl anlamından çok uzak şeyler yazılmıştır, bazı mealler ise aslına çok yakın anlatır.. Yani tek bir mealle yetinmeyin..

Bilimde tesadüf yok demeniz, belirsizlik ilkesini yani nobel odülü almış birisini yok saydığınızı gösterir. Bence zirvede bırakın.

Edit: imla

Yaratilmis olan herseyin bi neden sonuc iliskisi var, nobel odulu alan birinin her sozu kesinlikle dogrumu diyorsun yani 😃.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.