Şimdi Ara

yaratıcıyı inkâr etmek (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Burak-09k

Bir Zeus misyoneri olarak diyorum ki, Zeus'a tapin. Tek yol Zeus.
    Herkes konusur, Zeus carpar. Ameleler allaha tapar, elit kesim ulu Zeus'a..
    Hem Zeus memleketlimiz, ona tapin.
    Zeus'a tapin yoksa carpar bir yerinize yildirim.
    ohh yeah

zeus 1 carpar öldürür.

Allah ebedi yakar süründürür.

Aklini kullan 😎

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: RuthlessRiu

Hadi diyelim ki tanrı gerçekten yok, evren nasıl var oldu? Big Bang? Ya yapmayın Allah aşkına.

Bir elmayı bile mevsiminde koparıp yiyebilmek için tohumunu ekmeye, ihtiyaç duyduğunda sulamaya, güneş gören bir yere ekmeye mecbursun.
    Bir elma bile var olabilmek için, senin öz verine ihtiyaç duyuyor ama insan kendi kendine hiçlikten var oldu öyle mi?

Nasıl var olduklarını bilmezler, üstüne varoluş hakkında en mantıklı açıklamayıda bilmedikleri halde reddederler, Kur'an okudunmu dersin, yok derler.
    Algılarını kapatmışlar, ne yazıkki şu alemi yanlız kendilerinin gördüğü kadar sanıyorlar :)

Ne diyelim, kendilerine ölüm gelinceye kadar beklesinler , bakalım taptıkları bilim ve bilimciler onlara bilinmezliği ve hacimsizliği nasıl açıklayacaklar beklesin dursunlar, bize hava hoş :)

Evet bilim bilmediğine bilmiyorum der.
    Senin kaburga kemiğinden insan oldu masalinin yanliş olduğunu anlamak için insan genomunu dekod etmeğe falan gerek yok. 2 + 2 nin 6183848 etmediğini bilmek için 4 olduğunu bilmene gerek olmadiği gibi.
    Geçen de üfürüyordun bilim Allah i ispatlamiştir diye :), yine abiyogenez , evrim bilmeden üfürmeye başlamişsin insan nasil oldu bilmezler diye.
    Kendi kurduğun, copy paste etmediğin cümlelerle izah eder misin Bilim nasil Allah i bulmuş, ilk insan nasil olmuş, öğrenelim. Bir sonraki nobel ödülüne çok yakinsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

quote:

Madem insan aklı madde olmayan birşey hakkında fikir yürütemiyor.Madde olmayan tanrı nasıl madde olan kitapla kendini açıklayıp emirler sınırlıyor ?

Merhaba,

İnsan aklının madde olmayan birşey hakkında fikir yürütememesi, madde olmayan Allahın insana kendini tanıtıp herşeyi açıklamasına engel olmadığı kanaatindeyim.

Eğer biz bu olaya tamamiyle dışarıdan bakacak olursak, biz bir Yaratıcı'nın varlığına kanaat getirdiğimizde doğal olarak onun madde olmadığı sonucuna varacağız. Ve madde olmayan bir varlık hakkında ise hiçbir şekilde fikir yürütemeyeceğiz, zira ilk mesajımda bunun sebeplerini kendimce açıkladım. İnsan aklının sadece madde ile sınırlı olduğunu açıklamaya çalıştım ki yazdıklarımın hepsi kendi düşüncelerimdir, herhangi bir dini dayanağı yoktur. O halde tüm bu varlığın amacının ne olduğu sorusu, bizlerin bu dünyada neden yaşadığımız sorusu ve bunun gibi bir düzine soru gündeme geliyor. Biz ise kendimiz bu soruları cevaplandıramadığımızı düşünüyorum, zira bütün bu varlığın Yaratıcısı ile iletişime geçemiyoruz.

Dolayısıyla sizin iddianızın tam aksine, bütün bunları Yaratıcı'nın bizimle iletişime geçerek açıklamasını gayet mantıklı ve gerekli görüyorum.

Zaten başlangıç argümanın dinlerin tek argümanı her insan senin temel düşüncelerini düşünür ve ona göre yol çizer.Kimisi bilinmeyen birşeyi sabırsız olup anlamlandırır kimisi de bilmiyorum kesin bir kanıya varmak için elimde yeterli bilgi yok der.

Ben evrene baktığım da çok az şey bildiğimizi görüyorum evrenin her bir santimin de dolaştıkça yeni şeyler öğreniyoruz ve aslında hiçbir şey bilmediğimizi.Yokluktan varlık oluşamaz tezi şu zaman ve teknoloji için çok iddialı bir söz.

Ben müslümanlıktan çıktıktan sonra deist oldum tek argümanım buydu bu mükemmel evrenin oluşması için illa bir yaratıcıya ihtiyaç var sanıyordum.Sonra birşeyi fark ettim e evren mükemmel değil ki mesela dünya bizim yaşamamız için çok elverişli ama bir zamanlar cehennem gibiydi zehirli gazlar,dondurucu soğuklar dünya ne badireler atlatıp şimdi ki haline geldi.Bir başka örnek evren de başka bir yaşam formu bulduk bu yaşam formu gezegenin de metan gazı soluyor buraya gelse burayı mükemmel olarak nitelendirir mi ? Bu şekilde evrildiğimiz için ve evrenin süslü püslü halini hoş olarak tanımladığımız için yaratıcı vardır kanısına ulaşıyorsun.O süslü püslü evrenin içinde seni anında öldürebilecek koşullar var şimdi mükemmelmiymiş evren ? Ayrıca mükemmel olsa bile evrenin büyüklüğüne baktığında bir nokta bile değilsin sen sadece baktığını görüyorsun ya tüm bildiklerin birer sanrıysa ? ya yokluktan varlık oluşabiliyorsa ? ya tüm bu evren sadece bizim küçük dünyamızın tabi olduğu yasalardan çok daha evrensel bir yasa üstüne oluşmuşsa ?

yada yada yada mesela ben bu düşünceleri birşeye kanıt niteliğinde değerlendiremem çünkü kesinlik arz etmiyorlar.Sadece şu an bulunduğum ateist düşünceye temel oluşturuyorlar.Ha diyeceksin ateizm tanrının yokluğunu kesin ifade eder diye.Fakat tanrı var demekle yok demek arasında fark var tanrıyı kanıtlama görevi teist düşüncenindir.Birşeyin kanıtı yoksa varsayılan olarak yok kabul edilir.

Bir diğer temel ise şu dünyaya bakarsan adaletsizlikler,kötülükler bir tanrı varsa ve buna müdahale etmiyorsa öyle tanrı benim için hiçbirşey ifade etmiyor.Sınav diyorlar bu tanrı saw da ki psikopata benziyor.Türlü işkence aletleri tasarlayıp dediklerini yaparsa kurbanlarına kurtuluş vaad ediyor.Fakat mesele tecavüzcüyü cezalandırmak değil tecavüzü engellemek.

Mesela ben tanrı olsam doğal düzeni böyle yaratmazdım tüm hayvanları ot yiyecek şekilde yaratırdım kimse ölmek zorunda olmazdı.Hastalıkları yaratmazdım ha diyeceksin nüfusu nasıl dengeleyeceksin bir dişiyi 2 den fazla doğuramayacak şekilde yaratırdım.Kötülükleri cezalandırırdım vs vs.Mesela sınav sisteminde ben inananları değil de inanmayıp iyiyi ve doğruyu yapanları cennete alırdım çünkü diğeri korktuğu için inanıyor korkmayıp benim gönderdiğim binlerce saçmalık içeren şeylere inanmadılar ama iyi olmaya kötülük yapmamaya özen gösterdiler al sana örnek cennetlik.Keşke böyle olsa gerçekten bir tanrı olsa ve inananları diğer tarafta trollese

• quote:

quote:

Yokluktan varlık oluşamaz tezi şu zaman ve teknoloji için çok iddialı bir söz.

Yokluktan varlık asla oluşamaz, var olan birşey ise asla yok olmaz, sadece şekil değiştirir. Bilimsel olarak buna basit bir şekilde Termodinamiğin 1. kanunu delil olarak gösterilebilir.

quote:

Ben müslümanlıktan çıktıktan sonra deist oldum tek argümanım buydu bu mükemmel evrenin oluşması için illa bir yaratıcıya ihtiyaç var sanıyordum.

Hiçbir zaman evrenin mükemmel olup olmamasını yazılarımda argüman olarak kullanmadım. Fakat bu konudaki görüşüm, ''düzensizliğin içinde bir düzen'' olduğu görüşüdür. Senin iddia ettiğin argümanı Kelamcılar kullandılar, yanlıştır diyemem fakat benim yazılarımda bu yok.

quote:

Birşeyin kanıtı yoksa varsayılan olarak yok kabul edilir.

Bilimsel olarak Yaratıcı'nın kanıtı yok zaten, bunuda asla iddia etmedim. Madde üzerinde düşünerek bunun kendiliğinden oluşamayacağı sonucuna vardım, bu ise akli bir delildir, bilimsel değil.

quote:

Bir diğer temel ise şu dünyaya bakarsan adaletsizlikler,kötülükler bir tanrı varsa ve buna müdahale etmiyorsa öyle tanrı benim için hiçbirşey ifade etmiyor.Sınav diyorlar bu tanrı saw da ki psikopata benziyor.Türlü işkence aletleri tasarlayıp dediklerini yaparsa kurbanlarına kurtuluş vaad ediyor.

Konumuzun bununla hiçbir alakası yok, bu din konusuna giriyor, biz ise burada Yaratıcı varmı yokmu diye tartışıyoruz.

Fakat bu konudaki görüşüm, mutlak adaletin ahirette teceli edeceği görüşüdür. Hiçbir şey karşılıksız kalmayacaktır, bu dünyada bizler düzeni sağlamak için çalışacağız ki Yaratıcıda bunu emrediyor. Fakat tam anlamıyla mükemmellik oluşturmak mümkün değil. Ve herşeyin, acının, sevincin, gözyaşının, mutluluğun vs hepsinin bir sonu vardır. Ve hepsinin ahirette bir karşılığı olacaktır.

quote:

Fakat mesele tecavüzcüyü cezalandırmak değil tecavüzü engellemek.

Bu da konumuzla alakasız.

İslam dininin uygulamarını incelediğinizde, tecavüzü engelleyen yasaların olduğunu görürsünüz. İslam dininde cezaları oluşturan fiillerin, engellenmesi içinde uygulamalar ve hükümler vardır.

Kuantum dalgalanmaları var kuantum dalgalanmaları...

• Bak tanrı olduğunuzu düşünün sınav sistemi olan bir yaşam yaratacaksınız.Ben kulumu yaratır sorardım bak gardaş şimdi sen sınava girip büyük ödüller kazanmak istiyormusun ? Hayır dersen seni melek olarak yaratacam iraden olmayacak ne dersem onu yapacaksın evet dersen herkesin eşit olarak aynı sınavlardan geçtiği bir dünyaya gideceksin.Birde şeytan olacak o senin aklını 7/24 çelmeye çalışacak.Ben her zaman iyiyi ve doğruyu emir ederim diyecem.Dünyadayken sana ulaşacağım.

Evet derse hoppp dünya inecek var.Bunlara kitap gönderecem ama içinde düşünen insan için saçmalıklar olacak aynı şimdi ki kitapları yollayacam.Sadece sınavla ilgili kısımlar değişecek.Bu zat aklını kullanmayıp gönderdiğim kitaba inanır ve uygularsa direk cehennem fakat gönderdiğim kitaba inanmayıp saksıyı çalıştırıp bu kitap iyiyi ve doğruyu söylemiyor bu yaratıcı adam değil deyip beni reddeder ve ona verdiğim akıl sayesinde iyiyi ve doğruyu yaparsa ahanda vip cennet.

Nasıl ama kusursuz bir sınav işte herkes eşit ama bir oyun var bu sınavda aklını kullanan kazanıyor.İlk başta sınava girip girmeyeceği de soruldu itiraz da edemez.Derse ki ben senin gönderdiğin kitaba inandım bende derim ki lan süzme ben sana demedim mi ben her zaman iyiyi ve doğruyu emrederim diye ben sana ulaşacam derken kitabı kastetmedim ben sana akıl verdim onu kullanırsan benim emirlerime ulaşırdın derdim.Ben kardeşin kardeşle evlenmesini emredermiyim ? Ben 9 yaşında ki kızla nikahı emredermiyim? Ben şarabı birine helal kılıp sana haram edermiyim ? Ben domuzu yaratıp yarattığım şeye pis aşağılık der haram kılarmıyım ? Ben savaşa sebep olacak birşey gönderirmiyim ? Ben çok eşliliği emredermiyim ? Ben kölenin eski karısını helal edermiyim ? Ben sorgulamayı yasaklarmıyım ? Ben sanatı yasaklarmıyım ? Ben dini kılıçla yayarmıyım ? Ben adaletsiz iş yaparmıyım ?

Bakın nasıl bir tanrı modeliyim amma yarattığım düzende kusur bulan olursa kendimi cehenneme atacam.

Herkes eşit sınav tek tip kötülük yapanlar ölene kadar cezalandırılmayacak ama herkes aynı sınavı göreceği için tek tip kötülük olacak yani düzeni öyle yaratacam.Başta sorduk zaten kabul ettiler.Sınav için küçük bir oyunda oynadık ama tüyoyu verdik "ben her zaman iyiyi ve doğruyu emrederim"

Bu allah gerçek olsaydı şayet onun sınav sistemin de sınava girip girmeyeceğimiz sorulmuyor.Herkes farklı farklı sınavlar yaşıyor ama ödüller de farklı şimdi kul çıkıp ben daha çok ödül istiyom bana da ağır sınav verseydin derse tanrı şok tanrı iptal

Birde üstüne aklını çalıştırıp onu reddeden ama iyi ve doğruyu yapanları yakıyor.

Kabul edin teistler benim sistem en güzeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 12 Mart 2016; 1:25:52 >

• Simdi burada kullanilan argüman su degil mi, bir acikliga kavusturalim.

1)Var olmaya baslayan her seyin bir sebebi vardir.
    2)Evren var olmaya baslamistir.
    3)Dolayisiyla evrenin bir sebebi vardir. (yaratici)

Dogru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

Çok dindar birisi değilimdir, bilim benim için vazgeçilmezdir. Bir hareketin başlaması için bir kuvvet gereklidir. Bu kaos düzeninden rastgele bir kainat bile olsa, bilinçli bir oluşum da olsa her şeyi başlatan bir kuvvet vardır. İşte o Tanrı'dır.

Ne kadar geriye giderseniz gidin big bang den önceye, atomlardan önceye yokluğun öncesine gidin, 0.000001 nanometre kadar bile olsa bir "kuvvet" bir şeyi başlattı ki big bang olduğunu düşünsen bile olsa bu düzen bu zamana kadar geldi. Böyle hiçlikten başlatan bir kuvvet var olduğuna göre, bu kainatın böyle mükemmel olmasıyla birlikte düşündüğümüzde bu başlatan kuvvetin bilinçli bir kuvvet olduğunu aşikardır. Örnek olarak sadece Jüpiter ile dünyamız arasında ki ilişki bile Dünyada yaşam olması için bir mühendisliğin varlığını ortaya çıkarır. Bunun gibi nice mükemmel hesaplamalar sayesinde yaşantımıza devam edebiliyoruz.

Buradaki problem şu, her şeyi başlatan kuvvet, eğer varsa çünkü birden fazla kuvvet de yol açmiş olabilir, bunu bilinçli yapmamiş olabilir.

Diğer problem de bizim "mukemmel" algimiz. Eğer yaşayabileceğimiz kadar uygun olmasa idi güneş sistemi, ya bu sözü hiç söyleyemeyecektik, ya da söylediğimiz sistem her ne ise bu sefer onu mükemmel ilan edecektik.

Bir de dünyadaki hayata bakip da ciddi ciddi "ne mükemmel ya" demeyi nasil başariyorsunuz bir de bunu merak ediyorum.

• quote:

quote:

Yokluktan varlık oluşamaz tezi şu zaman ve teknoloji için çok iddialı bir söz.

Yokluktan varlık asla oluşamaz, var olan birşey ise asla yok olmaz, sadece şekil değiştirir. Bilimsel olarak buna basit bir şekilde Termodinamiğin 1. kanunu delil olarak gösterilebilir.

quote:

Ben müslümanlıktan çıktıktan sonra deist oldum tek argümanım buydu bu mükemmel evrenin oluşması için illa bir yaratıcıya ihtiyaç var sanıyordum.

Hiçbir zaman evrenin mükemmel olup olmamasını yazılarımda argüman olarak kullanmadım. Fakat bu konudaki görüşüm, ''düzensizliğin içinde bir düzen'' olduğu görüşüdür. Senin iddia ettiğin argümanı Kelamcılar kullandılar, yanlıştır diyemem fakat benim yazılarımda bu yok.

quote:

Birşeyin kanıtı yoksa varsayılan olarak yok kabul edilir.

Bilimsel olarak Yaratıcı'nın kanıtı yok zaten, bunuda asla iddia etmedim. Madde üzerinde düşünerek bunun kendiliğinden oluşamayacağı sonucuna vardım, bu ise akli bir delildir, bilimsel değil.

quote:

Bir diğer temel ise şu dünyaya bakarsan adaletsizlikler,kötülükler bir tanrı varsa ve buna müdahale etmiyorsa öyle tanrı benim için hiçbirşey ifade etmiyor.Sınav diyorlar bu tanrı saw da ki psikopata benziyor.Türlü işkence aletleri tasarlayıp dediklerini yaparsa kurbanlarına kurtuluş vaad ediyor.

Konumuzun bununla hiçbir alakası yok, bu din konusuna giriyor, biz ise burada Yaratıcı varmı yokmu diye tartışıyoruz.

Fakat bu konudaki görüşüm, mutlak adaletin ahirette teceli edeceği görüşüdür. Hiçbir şey karşılıksız kalmayacaktır, bu dünyada bizler düzeni sağlamak için çalışacağız ki Yaratıcıda bunu emrediyor. Fakat tam anlamıyla mükemmellik oluşturmak mümkün değil. Ve herşeyin, acının, sevincin, gözyaşının, mutluluğun vs hepsinin bir sonu vardır. Ve hepsinin ahirette bir karşılığı olacaktır.

quote:

Fakat mesele tecavüzcüyü cezalandırmak değil tecavüzü engellemek.

Bu da konumuzla alakasız.

İslam dininin uygulamarını incelediğinizde, tecavüzü engelleyen yasaların olduğunu görürsünüz. İslam dininde cezaları oluşturan fiillerin, engellenmesi içinde uygulamalar ve hükümler vardır.

O zaman bizde maddeden yapıldığımıza göre bizde tanrı oluyoruz zira termodinamiğe göre yokolmuyoruz ama tanrının herşeye gücü yetiyorsa bizi yokedebilir bizde de tanrı özelliği olan yokolmama vasfı varsa tanrı kendi kendini yokedebilir sonucu çıkar.Buda tanrı evveli ve ezelidir kuralıyla çelişiyor.Buda bug demektir

Ben genel anlamda söyledim zaten dinlerin elinde ki argüman sabit diğerleri mantık süzgecinin yanına bile yaklaşamıyor.

Tamam ben sen iddia ettin demedim zaten yazdığım iletide senin akli deliline nasıl ulaştığınla ilgili şeyler yazdım.

Bunun cevabını bundan önce yazdığım iletiyi okursan bulabilirsin.Senin tanrının sınavı adaletsiz.

Tecavüzü mecaz anlamda söyledim islam dinin de tecavüzü engelleyen yasalar varsa buna uymayanın günahının bedelini niye başkası çekiyor? Birde sınavlar çok farklı kimisi çok kolay sınav oluyor kimisi çok zor.Sınava girip girmeyeceğimiz sorulmadığına göre kişinin tecavüzle sınanması ve allahın bunu engellememesi bir adaletsizliktir.

Ahirette adalet olacak diyorsun sınav adil mi ki sonucu adil olsun !

Edit: birde konuyla alakasız yazmışsın konu başlığı yaratıcıyı inkar etmek neden inkar ediyorsun veya neden inanıyorsun bu başlıklara istinaden gerekçelerimizi yazıyoruz daha ne diyem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 12 Mart 2016; 1:46:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: casteele

Simdi burada kullanilan argüman su degil mi, bir acikliga kavusturalim.

Dogru mudur?

gözleri yoktur ama o her şeyi görür ?

kulakları olmadan senin en gizli düşüncelerini bile duyandır ?

hafızası olmadan her şeyi hatırlar ?

bir şey yaratmak istediğinde sadece "OL" der ?

ama bu ol kelimesi dilin söylediği gibi bir söz yada kulağın duyduğu bir ses gibi değildir

o doğrulmamış ve doğurmamıştır ?

mekandan ve zamandan münezzehtir

güç kuvvet yetki ona mahsustur

her şeyin sahibi odur

bu tariften anlaşılacağı gibi bizim akıl yürüterek onu kim yarattı diye sormamız mantık ile açıklanacak bir durum değil ısrarla onu kim yaratmış sorusu sormak içi boş bir paradoks oluyor

• quote:

quote:

Çok dindar birisi değilimdir, bilim benim için vazgeçilmezdir. Bir hareketin başlaması için bir kuvvet gereklidir. Bu kaos düzeninden rastgele bir kainat bile olsa, bilinçli bir oluşum da olsa her şeyi başlatan bir kuvvet vardır. İşte o Tanrı'dır.

Ne kadar geriye giderseniz gidin big bang den önceye, atomlardan önceye yokluğun öncesine gidin, 0.000001 nanometre kadar bile olsa bir "kuvvet" bir şeyi başlattı ki big bang olduğunu düşünsen bile olsa bu düzen bu zamana kadar geldi. Böyle hiçlikten başlatan bir kuvvet var olduğuna göre, bu kainatın böyle mükemmel olmasıyla birlikte düşündüğümüzde bu başlatan kuvvetin bilinçli bir kuvvet olduğunu aşikardır. Örnek olarak sadece Jüpiter ile dünyamız arasında ki ilişki bile Dünyada yaşam olması için bir mühendisliğin varlığını ortaya çıkarır. Bunun gibi nice mükemmel hesaplamalar sayesinde yaşantımıza devam edebiliyoruz.

Buradaki problem şu, her şeyi başlatan kuvvet, eğer varsa çünkü birden fazla kuvvet de yol açmiş olabilir, bunu bilinçli yapmamiş olabilir.

Diğer problem de bizim "mukemmel" algimiz. Eğer yaşayabileceğimiz kadar uygun olmasa idi güneş sistemi, ya bu sözü hiç söyleyemeyecektik, ya da söylediğimiz sistem her ne ise bu sefer onu mükemmel ilan edecektik.

Bir de dünyadaki hayata bakip da ciddi ciddi "ne mükemmel ya" demeyi nasil başariyorsunuz bir de bunu merak ediyorum.

hocam sizdeki sorgulama biçimi tıpkı şuna benziyor

100 katlı bina var

sen gelip 101. katta kim oturuyor diyorsun

ALLAH var her şeyi o yarattı hiç bir şey kendi kendine oluşamaz hepsi için BİR neden lazım hepsinin nedenide BİR OLAN TEK OLAN ALLAH diyoruz

sonrada onu kim yaratmış sorusu soruluyor 100 katlı binayı görüp olmadığı halde 101. kat ısrarla neden sorulur

ya soran insan büyük bir inadın içine girmiştir yada inkâr bir çeşit yaşam biçimidir

• quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seker1adam

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilim Allah'ı gösteriyor

Nerede gosteriyor ? Ogrenelim.

yaratıcı yok diyen insan akılsız bir maddeden türediğini kabul etmiş olur

doğrumu ?

akıl tesadüfen oluşabilen bir şeymi ?

Tesaduf nedir ?

tesadüf bir patlamanın kendi kendine olmasını beklemeye denir ama hiç bir patlama kendiliğinden meydana gelmez ancak gerekli ortam ve şartlar oluşursa patlama olur

bunuda birisinin hazırlaması lazım her patlamanın arkasında bir sebeb vardır

Her patlamanin bir sebebi vardir. Evet haklisin. Zaten tartistigimiz nokta su.
    Her patlamanin arkasindaki sebebi meydana getiren de bir sebep var midir ? Burada anlasamiycaz zaten seninle : )
    Her sonucun bir sebebi olmali.

Her patlamanın bir sebebi vardır haklısınız, fiziksel olarak düşünürsek bir patlama sonucu bir düzensizlik oluşur. Ama bu öyle bir patlama ki bu şuan ki oluşmuş, patlamadan bu mükemmellik çıkmış. Haksız mıyım?

Mukemmel tanimina gore degisir bu dedigin.
    Evren mukemmel mi ? Kiyaslayacak baska bir seyimiz var mi ? Baska hangi alternatifini biliyoruz ki ne kadar "mukemmel" oldugu konusunda fikir yurutebiliyoruz ?
    Duzensizlik olusmasi mukemmel olup olmamasini etkilemez.
    Evrende bu kadar mukemmel olan nedir mesela ? Mukemmel, "daha iyi olamayacak olan" gibi bir sey degil mi ? Nedir bu kadar optimum olan "sey" evrende ?

Ay, dünyamıza şimdiki noktasından 50 bin mil ötede olsaydı, yeryüzünde med-cezir(gel-git) olayları sonucunda bütün kıtalar günde iki defa su altında kalırdı.
    Dünyamızın çevresini saran atmosfer tabakası biraz daha ince olsaydı, atmosferde yanıp parçalanan binlerce meteor, o zaman dünyamıza rahatlıkla ulaşabilir ve her şeyi yok ederdi.
    Mevsimlerin sürekliliği, gece ile gündüzün birbirini izlemesi, su döngüsü, yeryüzünde yaşamın oluşması da evrende mükemmel bir düzenin olduğunun en açık delilidir

Big Bang bir patlama olduğuna göre, beklenmesi gereken, bu patlamanın ardından maddenin atomlar ya da atom altı parçacıklar halinde uzay boşluğunda "rastgele" dağılması olacaktır. Fakat öyle olmamış, tam aksine, son derece sistemli ve düzenli bir evren ortaya çıkmıştır. Bu rastgele dağılan maddenin evrenin belirli noktalarında birikip galaksileri, yıldızları ve yıldız sistemlerini oluşturması bilim adamlarının benzetmesiyle, "bir buğday ambarına atılan el bombasının, buğdayları toplayıp, düzenli balyalara sarıp üst üste istiflemesi" kadar hatta bundan çok daha "olağanüstü" bir durumdur.

devamı:http://mucizelerzinciri.blogcu.com/evrenin-yaratilisindaki-mucize-ornekleri/2229034

Eger Ay dunyadan 50 bin mil otede olsa, sen Dunya yerine Ay'in 50 bin mil beride oldugu Zunya gezegeninde bunu yazip "Zunya mukemmel" diyecektin.

Sen, ben merkezci baktigin icin bunu goruyorsun.

Sen, sana piyango ciktigi icin kendi biletini mukemmel zannediyorsun. Halbuki onun gibi milyarlarca var. Tek fark, senin icin, piyango ona vurdu. Bu hic bir seyi ispatlamaz cunku piyango zaten bir tanesine vuracakti.

Dunya, ay , everest dagi zaten rastgele olaylarla meydana geliyor. Kendi kendini replike edebilen canlilar, evrendeki duzensizlige karsi gelebilmek icin enerji harcayip duzenli bir sey olusturabiliyor.

Bu yazdiklarin malesef kaynaksiz "evren mukemmel, secde ediniz" sallamalari. ( Kaynak gostermeyen sen degilsin, senin kaynagin )

Dünyanın oluşumu piyango peki, dünyanın içinde ki yaşam? Özellikle insan gibi bir mantığı, öz iradesi olmayan hayvanlar? Hepsi bir şekilde programlanmış gibi değil mi? Kuşlar kilometrelerce göç edeceklerini nereden biliyor? Kuşlar yönlerini manyetik alanlardan yararlanarak bulurlar. Bunları onlara kim öğretmiş? Bu sadece tek bir örnek, bitki alemi var, sürüngenler var. Bütün bunlara ''piyango'' diyerek mi benim söylediklerime karşı bir görüş belirteceksiniz.

Kuslar kilometrelerce goc etmeleri gerektigini nereden biliyorlar ? Cunku goc edip de hayatta kalmayi basaranlarin soyundan geliyor. Tembel hayvan da tembel olup hayatta kalanin soyundan geliyor.

" Kusa bu akli veren kim " sorusu kendi icinde pek cok varsayim barindiriyor. Birinin verdigini kabul ediyorsun. Kusun bunu kendi kendine akil edemeyecegini kabul ediyorsun. Her kusun ayri ayri programlanmasi gerektigini kabul ediyorsun. Sonra da bunu veren kim diye soruyorsun. Sen antibiyotik aldiginda direnc kazanan bakteriler var ya, onlara direnc kazandiran sey nedir ? Ayni "yuksek akil" , onlara gidin direnc kazanin mi diyor ? Yoksa yasamin kendisi, canlilari sekillendirebiliyor mu sence ?

Ayrica senin benim bahsettigim "piyango" olayini yanlis anladigini hissediyorum. Mesele su, milyarlarca piyango bileti olsa bile, bu birine cikacakti; sen, ben , kedi, kopek vb bunlardan biriyiz diyorum.

Sonsuz tane camasir makinesinden 1 tanesi camasirlari mukemmel bir sekilde katlayip sana verir, rastgele donmesine ragmen. Bizler o camasir makinesinin icindekileriz iste. Bu, o camasir makinesini tanri yapmaz, cunku bir tanesinde olacakti bu durum zaten. Anlatabiliyor muyum ?

Koyunlar birbirlerini takip ederek , suru psikolojisi ile hayatta kalirlar. Ama bu yuzden bir tanesi ucurumdan atlayinca hepsi atlar, telef olurlar. Bu mukemmel programlayici ogretememis mi " hacilar suru guzel de, ucurumdan da atlamayin " diye ? Canlilarin gozleri ilk denizde evrimlestigi icinde o ortama uygun bir "sivi" bulunur. Daha sonra karada yasayan canlilarin gozleri buna adapte olsa da, bu yuksek sivi yogunluklu goz "tasarimi" sebebiyle goz iltihaplari ozellikle pek cok kucuk yastaki canlida cok fazla gorulur. Mesela kedi yavrularinin cogu gozlerini bu sebeple kaybederler, ozellikle sokakta kimse bakmiyorsa. Canli fizyolojisini izledigin zaman her canlinin ayri ayri bir "tasarim" ile olustugunu ve mukemmel davrandigini degil, "calisan tasarim" in turler arasinda devam ettigini gorursun, verdigim goz ve koyun ornegindeki gibi. Bu arada yavru bir kedinin gozunu kaybetmemesi yalnizca gozune basit bir antibiyotikli merhem surmeye bakiyor. Bu kadar pisi pisine kaybediyorlar gozlerini. Cunku tasarimlari "mukemmel". Da Vinci'nin kediler hakkinda soyle bir sozu var: " smallest feline is a masterpiece " . Yasayan belki de en buyuk dahilerden birisi bu kadar basit bir tasarim hatasinin oldugu canliya "mukemmel" diyor. Sistemin tamaminin ne kadar mukemmelden uzak oldugunu buradan hesap et.

Bir de, diyelim ki yukarida yazdiklarimin hepsi konusunda bir sekilde anlastik. Bir kere su arguman bastan yanlis. Bir "sey" varsa, onu yapan da baska bir sey vardir. Hayir, baska bir suru "seyler" in ortaya cikardigi baska seyler zaman icerisinde donusume ugrayabilir, bu illa ki birinin planli, bilincli bir sekilde tasarim yaptigini ispatlamaz. Yani Kus goc ediyorsa bunu ona biri ogretmek zorunda ya da kusu tasarlamak zorunda anlami cikartmak zaten bastan yanlis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

islam dinin de tecavüzü engelleyen yasalar varsa buna uymayanın günahının bedelini niye başkası çekiyor?

Ne demek istediğini biraz açarmısın lütfen.

Sınav eşit değil herkes farklı farklı şeylerle sınanıyor.Kimisi zor kimisi kolay tecavüz çok ağır bir sınav ömür boyu izi kalacak birşey.Kimisi de mesela çirkinlikle sınanıyor hangisi daha kolay aklın yolu bir.Sınav adaletsiz bu yüzden tecavüz gibi birşeyi neden allah engellemiyor madem tecavüzü engelleyecek emirler verdin buna uymayanın günahının bedelini niye böyle çok ağır bir sınav vererek kuluna ödetiyorsun.

İşin özü adalet yok adaletsiz bir sistemin adaletle sonuçlanacağını düşünmek sadece bir dilekten ibaret.Hiç eğri borudan doğru çubuk geçer mi ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 12 Mart 2016; 1:52:43 >

• quote:

quote:

quote:

hocam sizdeki sorgulama biçimi tıpkı şuna benziyor

100 katlı bina var

sen gelip 101. katta kim oturuyor diyorsun

ALLAH var her şeyi o yarattı hiç bir şey kendi kendine oluşamaz hepsi için BİR neden lazım hepsinin nedenide BİR OLAN TEK OLAN ALLAH diyoruz

sonrada onu kim yaratmış sorusu soruluyor 100 katlı binayı görüp olmadığı halde 101. kat ısrarla neden sorulur

ya soran insan büyük bir inadın içine girmiştir yada inkâr bir çeşit yaşam biçimidir

Tamam iste, Allah son kattir, ondan sonraki kat da yoktur diyorsun. Diyelim ki haklisin,
    o halde 99 katli olmadigini nereden biliyorsun ? Sen de gormedin ki o 100. kati ? Kimse gormedi, sadece varligina inaniyorsunuz. Hatta soyle, Deistler 100. katta birilerinin olabilecegine inaniyorlar, sen diyorsun ki hayir 100. katta Allah var. Ayni seyi Antik Yunan da Zeus icin diyordu. Simdi bana diyorsun 100. kat son olamaz mi ? Niye 101. yi ariyorsun. O halde sen neden 100 u ariyorsun ? Belki 99. sondu zaten ?

• quote:

Orijinalden alıntı: casteele

Simdi burada kullanilan argüman su degil mi, bir acikliga kavusturalim.

Dogru mudur?

Dogrusu su olacak:
    1) Var olan her seyin var olmasinin bir aciklamasi vardir.
    2) Bazi seylerin nasil var oldugunu aciklayabiliyoruz, bazi seyleri (henuz) aciklayamiyoruz.
    3) Bilimin henuz aciklayamadigini dusundugumuz seyleri Tanri yapti diyoruz.

BigBang e yol acan sey tanri olmali diyenler, 200 yil sonra BigBang e yol acan Singularity'i cozdugumuz zaman " O zaman ilk Singularity nasil olustu ? ---> Secde edin " diyecekler.

• Bundan 1.5-2 sene önce bende müslümandım ama çakma müslüman değil kalpten inanan biriydim.5 vakit namaz kılmazdım cumaya felan da gitmezdim ama 5 vakit namaz kılan yada cumaya giden çoğu insandan daha üst düzey bilgiye sahiptim.Bütün namaz surelerini bilirdim baya bir dua bilirdim.Kuranı 8 günde öğrendim.

Birgün nette işte bir ateistle tartışıyoz adam bana naylon yiyen bakteriden bahsetti.Benim argümanım ise şu yahu bu bakteri en başında bu şekilde yaratılmıştır sonra işte naylon icat olunca bu özelliği ortaya çıkmıştır la bu dediğim zaten evrimi kabul etmek oluyor ama işte din nasıl bir gözümü kararttıysa körü körüne inanıyoz.Adam bana sizin yüzünüzden savaşlar oluyor kan dökülüyor diyor bende barış dini felan sanıyorum inandığım şeyi.

Adam haklı o zamanlar islama bir saldırı olsa koşa koşa savaşa gidecek psikolojiye sahiptim belki bomba felan patlamaz kafa kesmezdim ama rahatlıkla öldürebilirdim.Ben iyi bir müslümandım şimdi de iyi bir ateistim iyi ateist nasıl olur derseniz özenti olup sorgulamadan ben ateistim yiaaaa ! diyen ergenler çakma ateist oluyor.

Tartışmalarla bir yere varılamaz ben daha din konusunu tartışıp anında karşı tarafa hak veren görmedim.İnsan ne zaman kendisiyle baş başa kalır kalpten sorgular işte o zaman fikri değişir benimki de öyle oldu.Şimdi eski bene bakıp gülüyorum nede körmüşüm nede safmışım ama masumduk lan ! bizler masumduk da inandığımız şey masum değildi eğri borudan doğru çubuk geçmez.Tek bir yanlış milyonlarca yanlışı doğurdu.

Neyse ki uyandım ve artık gerçek bir insanım zincirlerimi kırdım.Benim cennete veya cehenneme ihtiyacım yok.Mesela ben çocukken ezdiğim karıncaların vicdan azabını çekiyorum.Ben sudan çıkartıp havasızlıktan öldürdüğüm balığın vicdan azabını çekiyorum.Ben ömrüm boyunca asla birine isteyerek kötülük yapmadım diyemiyeceğim.Al sana cehennem ömrüm boyunca hep pişmanlık duyacağım.Benim cennete de ihtiyacım yok mesela yavruları olan bir kediye sütün içine ekmek doğrayıp verdim onların karınlarını doyurmaları olağanüstü derece de mutluluk veriyor.Cennet mi istemez birine iyilik yaparsan kendine de iyilik yapmış olursun ve mutlu olursun.

Şimdi o tanrı ben ve benim gibi milyonlarcasını yakacak ha buyursun yaksın onursuzca cennette huri düzmektense şerefimle yanarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 12 Mart 2016; 2:37:45 >

• Zeus mu Allah (c.c.) mı diyor. Zeus-isa-musa-buda ve birçok ortaklı tanrılar ve Allah (c.c.) ı kıyaslıyor. Yahu sırf Alah'ın tek olması bile aradaki farkı anlayabilmene yetmiyor mu? Tanrının tek olması gerektiğini mantığın idrak edemiyor mu? Sana hiç söylemediler mi? Hayır söylediler elbette fakat senin amacın doğruyu aramak değil, sadece saçmalamak.
    Kuran da o kadar mucize varken bunu bile inkar ediyorsunuz.
    Peygamberimizin mucizelerini geçtim, sadece 23 senede kızlarını gömen araplardan karıncaya basmamaya dikkat edecek bir kavmi ortaya koydu. Şuan bütün akademisyen, psikolog, asker ve polis sadece sigarayı bıraktırsın bir köye...

İslamın insanlara yaratıcısını bildirdiği gibi bildiren bir din daha var mı? Zeus dediğin şey bir kere sana benziyor, o seni yaratmış olabilir mi?

• Anladim, ancak maddesel olmayan seylerin de baslangici olabiliyor.

Örnegin zaman kavrami maddesel degil, ancak baslangici var.
  • Bilim bilinmezlik ile sınırlıdır. Bilim madde ile sınırlıdır. 1000 yılda yaşasan sınırlı bilimin vardığı sonuç yine bir bilinmezlik olacak. Bilinmezlik olmasa zaten bilime ihtiyaç kalmazdı, bu yüzden bilinmezlik her zaman olacaktır :)
    Her maddenin bi sebebi vardır, en temele indiğimizde bu sebep yoktan var olmadır, bunun izahı bilinmezliktir, yoktan var olma dışında bi oluşum yok. Bu nasıl olur ? diye sorduğumuzda en akli açıklamanın tam 1500 yıl önce Kur'anda yazıldığını görüyoruz.

O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık. Hayatı olan her şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı? (1500 yıl sonra bigbang ile aynı tanıma ulaşıldı)
    Kendi içlerinde hiç düşünmediler mi ki, Allah göklerde, yerde ve bu ikisi arasında bulunan her şeyi ancak hak ile ve belirlenmiş bir süre için yaratmıştır? Gerçekten insanların çoğu, Rablerine kavuşmayı inkâr etmektedirler.

O Allah'dır ki, senelerin sayısını ve hesabını bilesiniz diye güneşi bir ışık, ayı da bir nur yaptı. Ve aya menziller tayin etti. Allah bunu hak olarak yarattı. O, bilecek olan bir kavim için âyetlerini ayrıntılı olarak açıklar.

Sürekli olarak yörüngelerinde hareket eden ay ve güneşi, geceyi ve gündüzü sizin emrinize verdi.
    Biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri ancak hak ile ve belirli bir süre için yarattık. İnkâr edenler uyarıldıkları şeyden yüz çeviriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Zeus mu Allah (c.c.) mı diyor. Zeus-isa-musa-buda ve birçok ortaklı tanrılar ve Allah (c.c.) ı kıyaslıyor. Yahu sırf Alah'ın tek olması bile aradaki farkı anlayabilmene yetmiyor mu? Tanrının tek olması gerektiğini mantığın idrak edemiyor mu? Sana hiç söylemediler mi? Hayır söylediler elbette fakat senin amacın doğruyu aramak değil, sadece saçmalamak.
    Kuran da o kadar mucize varken bunu bile inkar ediyorsunuz.
    Peygamberimizin mucizelerini geçtim, sadece 23 senede kızlarını gömen araplardan karıncaya basmamaya dikkat edecek bir kavmi ortaya koydu. Şuan bütün akademisyen, psikolog, asker ve polis sadece sigarayı bıraktırsın bir köye...

İslamın insanlara yaratıcısını bildirdiği gibi bildiren bir din daha var mı? Zeus dediğin şey bir kere sana benziyor, o seni yaratmış olabilir mi?

Karıncaya basmamaya dikkat ederler ama bayram adı altında inek boğazlarlar(hayvanı kesip yiyorlar diye suçlamıyorum bende et yiyorum ama bunu bayram yapmanın mantığı ne ?) yada domuzu tanrılarının yaratmasına rağmen pis,aşağılık bir hayvan olarak görmeleri.

Bugün git Türkiye'nin her yerini gez çoğu kişi hayvanları bir dost,arkadaş olarak görmektense onları sadece faydaları için besliyor.Köye gittim tipik anadolu köyü işte halkda senin o karıncaya basmamaya dikkat eden halk çok şiddetli yağmur yağıyor çadırlı bir yerde oturuyoruz köpeği kovdular al işte senin o dindarların hayvan sevgisi !

Araplar kızlarını gömüyorlarmış sizinkilerde yatağa gömdüler ikinci sınıf vatandaş yaptılar bir fark göremiyorum.Akademisyenler,psikologlar sigarayı bıraktırsın demişsin inandığı halde içki,sigara içen var o ne olacak ? Ha diyecen islam yol göstericidir dini sebeplerle değil de sağlık için de sigarayı bırakan milyonlarca kişi var o zaman onlar hangi ilahi güçten yardım aldılar ? Verdiğin örnek aşırı saçma birşey iyi birşeye birçok unsur sebep olabilir ama tutup sadece bir tanesini kutsal kılmak neden ?

Al senin o karıncaya basmamaya dikkat eden kavmin domuzu linç ediyor.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.