Şimdi Ara

yardım!!! 2006 micra ve yaris 2007 picanto tercih ???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: [cLone]::

bu arabalarin hepsi sehir ici kullanimi icin uretilmistir.
    bahsettiginiz gibi aradabirde olsa sehir disina gitma planiniz olursa bahsettigim micranin full olanindaki konforla uzun yol yapabilirsiniz.
    1.0 uzun yolda cok yetersiz kalir, gitmek icin basarsiniz hem gidemezssiniz hem fazla yakarsiniz.

tavsiyem micra dir.

evet senede birde olsa uzun yol yapabilirim 1.0 ın bu kadar yetersiz kalcağını düşünememiştim o zaman micra yada 1.3 yaris düşünülmeli heralde
  • son karari her iki aracin icine bindikten sonra siz verin artik.

iyi aksamlar.
  • Ben 1 yıl picanto kullandım. Aldığımın ikinci ayında kaza yaptım ve takla attım bu kadar sakat bi araba daha olamaz. Hatta kaza resimlerimide foruma koymuştum bilen arkadaşlar vardır. Bence Nissan al kalitesi tartışılmaz. Herşey model ve km değildir. Güvenlik çok önemli.

quote:

Orjinalden alıntı: meliked

arkadaşlar merhaba bir süredir 2. el araba bakıyorum siteyide vaktim oldukça okumaya çalıştım fakat hala net bir kara veremedim kıyaslıyamıorum bir de size sormak istedim öncelikle şehir içi kullanıcam az yakan bir araç arıyorum beni 3 4 sene götürsün max 15 16 bin lira para verebilirim genelde ben kullanıcam ara sıra ailcek yani 3 kişide binebiliriz ama çok büyük olması gerekmiyor tabi çok küçükde olmasın bulduğum seçeneklerse şunlar

2007 kia picanto 14000km 1.1 motor 15 milyar
    2006 toyota yaris 40000km 1.0 ac 17 milyar
    2006 nissan micra 35000km 1.2 17 milyar hepsi benzinli (hiçbiriyle pazarlık yapmadım bilemiyorum tabi düşerlermi falan)

picantoya ve yarise binme şansım oldu birinin avantajı 2007 daa 1 sene olmamış gerçekten temiz araç diğeride yaris işte 2.eli daha iyi daha sağlam falan diye okudum micra ahkında sadece okuduklarım az yaktığı falan yani her şeyiyle değerlendirirsek az yakması sağlamlık 2.el servis ücretleri falan falan siz ne dersiniz başka alternatifleride öğrenmek isterim yardıma ihtiyacım var....

• kiadan vazgeçtim zaten hakkında hiç olumlu yorum alamadım çünkü... kararım yaris yönünde temiz bir yaris bulana kadar arayacağım arada iyi bir micra çıkarsa onu da değerlendirebilirim artık kısmet :).. . yorum yapan herkese çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz....
  • Yaris yeni kasa çok iyi b segmenti gibi değil içi çok ferah, motor konusuna gelince yeni kasa alacaksanız 1.3 olmasında fayda var çünkü daha ağır, eski kasa olursa 1.0'de olabilir sadece arac yüklü iken dik bayırlarda ve yüksek süratlerde 120 yukarısı çok zorlanıyor bence 1.3 almakta fayda var arkadaşım ortalama 6-6.5 litre ile geziyor. 1.0 ile 1.3 tüketimde yarım litre anca farkeder ama performansta çok ediyor.

Swift'de iyi bir seçenek olabilir.

Daha ucuz olsun istiyorsanız Daihatsu sirion 1.3 87 ps yeni kasa çok ekonomik performanslı dayanıklı biaraç motor ve bir çok parçası yaris ile aynı b segmenti yürütme maliyetleri düşük, ucuz alıyorsunuz ucuz satıyorsunuz kısa süredede satılıyor. 2006-2007 15000- 16500 ytl arası pazarlıkla alınabilir.
    Bende 2005'i var 1.3 102 ps ortalama 6.5 tüketiyor 0-100 9.6 sn çok memnunum.

Picanto A segmenti diğerlerinin çok çok gerisinde karşılaştırmak yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 29 Mayıs 2008; 22:47:01 >

• Yaris 1000 mmt 2005 Yarisim var. 5-6 kez Erzurum-İzmir gittim geldim. Uzman (!) bir arkadaş uzun yolda gitmez gibi bişi söylemiş. Böyle bişi nasıl neye dayanarak söylemiş bilemiyorum.
    Ankara-Erzurum arasını (880 km) kışın durmaksızın 9,5 saatte bazen 130 ları bulan hızlarda gittim. Üstelik yollar karlıydı. Hiçbir güvenlik endişesi yaşamadığım gibi gayet de rahat bir yolculuktu. Yakıt tüketimi de 6 lt/km. yi geçmedi. Ani sollamalarda da hızlanması; 1000 motor otomatik vites olmasına rağmen gayet iyi.
    Eksileri ise şunlar:
    65 beygirlik 1000 motor 980 kg lık bir arabaya göre gayet yeterli ancak düşük viteslerde motor sesi yüksek. Bu yönden 1300 motor almak daha mantıklı gibi. Ayrıca 1400 Yeni corolla 2007 model dizel otomatik vites arabam var. Kalkışta ilk 15-20 sn içinde 1000lik Yarisi geçemez. Sanırım dizel olmasından kalkışta gaza bastığımı geç algılıyor. Ancak sonrası gerçekten güzel. Motor sesi de dizel olmasına rağmen 1000lik yaristen düşük.
    Diğer eksisi bilindiği gibi bagaj hacmi. Aslında buna eksi denir mi bilemiyorum. Alırken bunu bilerek alıyoruz. Kaldı ki 4 kişilik ailemle hiçbir zaman bagaj yetmedi sıkıntısı çekmedim. 2 çantayı arka koltuk boşluğuna koyuyorum. Üzerine battaniyeyi çekiyorum. Çocuklar için çok güzel yatak oluyor. Bagajın yarısı yine boş kalıyor. Toyota Coralla ile 1 defa uzun yola gittim. O dev bagajın çoğu boş kalıyor.
    Bu yazı biraz Yaris-Corolla kıyaslaması gibi oldu. Bu ayrı sınıf araçları kıyaslamak çok yanlış ancak ikisini de kullandığım için doğal olarak kıyaslıyorum. Herkes ihtiyacına göre araç almalı bence. Yılda 1-2 defa dolduracağımız bagaj için büyük araç almaya gerek yok gibi. Bagaj yetmezse kargoya veririm en kötüsü. Artı bagaj yükü biliyorsunuz yakıt tüketimini de arttırıyor.
    Ben de 3 yıl önce araba alırken daha çok eşim kullanacağı için küçük sınıf tercih etmiş ve Yaris, Micra ve Getz arasında kalmıştım. Getz'i çok kısa bir sürede elemiş. Micra'yı da bir çok güzel özelliğine rağmen fiyat yüksekliği ve far görünüşü hoşuma gitmediğinden elemiştim. Sonuçta Toyota markasını tercih ettiğimden şu an çok memnunum. Bir de alabiliyorsanız otomatik vites alın. Büyük rahatlık. Yeni nesil son 3-4 yıllık otomatik vites araçlarda düşük motor hacimlerinde yakıt tüketimleri normal vitesli araçlara göre daha düşük.
    Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi otomobilde ya Japonlar ya Almanlar.

• Yaris i sadece çok az kullandım, ama Micra Tekna eşime aldım, kırmızı :). Yaris'in yeni kasasının içi inanılmaz derecede büyük, eski kasa ise Micra ile aynı, hatta daha dar. Micra'yı iki sene falan kullandık. Üç dört defa da uzun yola gittik, hep zevkle kullandığım bir arabadır. Hatta bazen eşimden çalıp onunla işe gittiğim olmuştur. Tekna modelinde anahtarsız giriş var. Müthiş bir rahatlık, özellikle bayanlar için. Eşim anahtarı çantasından hiç çıkarmıyordu. Çünkü çalıştırırken de anahtar gerekmiyor. Tek kelimeyle inanılmaz rahatlık. Kliması otomatik, yol bilgisiyarı faydalı. Kısacası biz çok memnunduk. Eşim doğum yapınca evin önünde yatmasın diye sattık, yoksa hiç niyetimiz yoktu. Satarken de hiç zorlanmadım, internete ilan verdim. Hergün en az bir iki kişi aradım. Kızıma araba alıyorum, eşime alacağım falan diye. Sonra da istediğimiz fiyata bir bayana sattık, sanırım 15 gün içinde.

Kısacası eğer Yaris eski kasa ise, kesinlikle MICRA derim ben.

Selamlar.

• aynı kasada bulunan motorlar büyüyünce daha az yakıyor galiba söylenenlere göre,
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof2150

Yaris yeni kasa çok iyi b segmenti gibi değil içi çok ferah, motor konusuna gelince yeni kasa alacaksanız 1.3 olmasında fayda var çünkü daha ağır, eski kasa olursa 1.0'de olabilir sadece arac yüklü iken dik bayırlarda ve yüksek süratlerde 120 yukarısı çok zorlanıyor bence 1.3 almakta fayda var arkadaşım ortalama 6-6.5 litre ile geziyor. 1.0 ile 1.3 tüketimde yarım litre anca farkeder ama performansta çok ediyor.

Swift'de iyi bir seçenek olabilir.

Daha ucuz olsun istiyorsanız Daihatsu sirion 1.3 87 ps yeni kasa çok ekonomik performanslı dayanıklı biaraç motor ve bir çok parçası yaris ile aynı b segmenti yürütme maliyetleri düşük, ucuz alıyorsunuz ucuz satıyorsunuz kısa süredede satılıyor. 2006-2007 15000- 16500 ytl arası pazarlıkla alınabilir.
    Bende 2005'i var 1.3 102 ps ortalama 6.5 tüketiyor 0-100 9.6 sn çok memnunum.

Picanto A segmenti diğerlerinin çok çok gerisinde karşılaştırmak yanlış olur.

swiftleri bende beğeniyorum fakat fiyatlarının daha pahalı olduğunu duymuştum(micra ve yarise göre ) aklıma gelmedi araştırmadım ona da bakacapım 2. ellerde bir fikrim olur en azından sağolun....

• Yalnız swiftlerin vergisi yüksek buda yürütme maliyeti ve ekonomisini kötü etkiliyor yani 1.6 litre ile aynı.

Bende 6 ay önce benzer bir karar vermek zorunda kalmıştım seçeneklerim şunlardı.

Yaris 1.0 ve 1.3 (yeni kasasına fiyat nedeniyle ulaşamıyordum, eski kasa yerinede alternatifler daha cazipti)
    Jazz (çok pahalı idi ve vergisi yüksek)
    Swift ( vergisini düşünmüyordum alma ihtimalim yüksekti olmadı)
    206 2001-2002 xt 110 ps (pejo olduğu için karasızdım aslında araba güzel temizinide bulamadım tabi model daha eski)
    2004 Corolla hb ( fiyat nedeniyle ulaşamıyordum)
    2004 Cıvıc ( fiyat nedeniyle ulaşamıyordum)
    2005 Sirion 1.3 (en çok almak istediğimdi internette ilanını gördüm eşimde çok beğendi 2 gün sonra bizimdi) eski kasa yaris 1.0 ile fiyatı aynı gibi.

Sirionu bu linklerden inceleyebilirsiniz.
    http://www.daihatsuaskina.com/
    http://arabam.e-kolay.net/testModelListe.aspx?markaId=7
    http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=59
    http://www.daihatsu.com.tr/sirion.asp

Sirion standart donanım
    Sürücü ve yolcu havayastığı, immobilizer, elektrikli ön ve arka camlar, çift torpido gözü, kromaj kaplama, kaza anında devreye giren dörtlü uyarı sistemi, yakıt pompasının devre dışı kalması, kapı kilitlerin otomatik olarak açılması ve iç aydınlatmaları devreye sokma sistemi, merkezi kilit, radyo-teyp EBD+ABS, klima,Sony radyo-CD çalar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, arka koltuk kafalıkları, arka cam sileceği, park sensörü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 31 Mayıs 2008; 0:38:30 >

• kolaylıkla satabileceğinden ve sağlam bir araç olmasından yaris derim ben kia'ya dokunma bile bi arkadaşımda vardı arkadan bi vurmuşlar yarısı içeri göçmüş filan görmedim o halini ama tavsiye etmedi. sonra gitti micra aldı ondan memnun ama nissan'ların nedense 2. eli pek iyi gitmiyo ama alıp bi 200.000 km filan yapacaksan hiç bi araç o km'de baya zor satılacaından micraya'da bak bence
  • son derece yanlış ve ön yargılı bir yorum.
    bunları ön yargılarınız hariç. hangi sabit veriye dayanarak yazdınız.
    sürekli şehir dışı 1.0 corsa kullanıyorum minumum yakıt tüketimim var. çok istisnai durumlar haricindede bana hiç bir zorluk yaratmadı.
    başlığı açan arakdaşaım sana imzamdan 1.0 araçlar hakkında bigi edinmeni tavsiye ederim.
    yoksa konu hakkında bilgisi olmayanların yorumlarını okursun.

quote:

bu arabalarin hepsi sehir ici kullanimi icin uretilmistir.
    bahsettiginiz gibi aradabirde olsa sehir disina gitma planiniz olursa bahsettigim micranin full olanindaki konforla uzun yol yapabilirsiniz.
    1.0 uzun yolda cok yetersiz kalir, gitmek icin basarsiniz hem gidemezssiniz hem fazla yakarsiniz.

tavsiyem micra dir.

• bu yazıda öncelikle micralara ön yargılı yaklaştığını yazmış arkadaşımız.
    ona binince ön yargıları yıkılmış. ancak ön yargılarda bulunma huyu devam ediyor.
    ve yazının sonundada diğer modellere binmediğinide eklemiş.
    ben artık yorum yapmıyorum.
    saygılarımla...

quote:

bir yakinim 2005 nissan micra 1.2 tekna aldi 17-18 civari.

orta yas ustunde kendisi ve hic akla gelmeyecek bir model oldu bu secenek. ben onceleri on yargi ile yaklasiyordum micralara. fakat araba siyah, celik jant, egsoz, cam filmi, spor yay derken bir anda bilindik micradan cikti eli yuzu duzgun sportif bir araca burundu. bu kismi micranin dis gorunumunu begenmeyenler icin anlattim.

gelelim ozelliklerine. arabada resmen yok yok. dijital klima, elektrikli cam, elektrikli ayna, yol bilgisayari, yagmur sensoru, en buyuk artisi anahtarsiz kullanim, direksiyon kumandali cd calar, abs, ebd, 2 hava yastigi, elektrohidrolik direksiyon vs.
    micra tam bir sehir ici arabasi. kumandayi cebinizden cikarmadan aracin yanina yaklasiyorsunuz, kapinin uzerindeki gizli dugme ile kapilari aciyorsunuz, araca binip anahtarsiz calistiriyorsunuz, gideceginiz yere ulastiginizda aractan inip kapilari kapatiyorsunuz ve kapilar otomatik kapaniyor. acayip kullanisli bir ozellik.

sonuc olarak diger modellere binmedim ancak micra ya son bir kac aydir binme firsatim oluyor, hem atik, hem ufak, hemde kullanisli.

• Bu seçenekler arasından :

1. Suzuki Swift
    2. Nissan Micra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 31 Mayıs 2008; 7:54:07 >
  • hemen hemen aynı şekilde bende böyle bir liste yapmıştım en başta sonra fiyatı yüksek olanları eledim yaris ve micrada odaklandım bu aralar bakıyorum ilanlara hep fakat yeni kasa yarisler pahalı geliyor micralara bakacapım biraz. siriona baktım tip tip olarak fena değil gibi hiç binemdeiğim incelemediğim için pek bir fikrim yok ama fiyatları uygun benim için acaba sağlamlık bakımındna falan nasıldır araba kia hakkında öyle kötü yorumlar duyunca biraz önyargıyla yaklaşıorum bu markalara...biraz araştırmak gerek herlda söylediğiniz için teşekkürler...

quote:

Yalnız swiftlerin vergisi yüksek buda yürütme maliyeti ve ekonomisini kötü etkiliyor yani 1.6 litre ile aynı.

Bende 6 ay önce benzer bir karar vermek zorunda kalmıştım seçeneklerim şunlardı.

Yaris 1.0 ve 1.3 (yeni kasasına fiyat nedeniyle ulaşamıyordum, eski kasa yerinede alternatifler daha cazipti)
    Jazz (çok pahalı idi ve vergisi yüksek)
    Swift ( vergisini düşünmüyordum alma ihtimalim yüksekti olmadı)
    206 2001-2002 xt 110 ps (pejo olduğu için karasızdım aslında araba güzel temizinide bulamadım tabi model daha eski)
    2004 Corolla hb ( fiyat nedeniyle ulaşamıyordum)
    2004 Cıvıc ( fiyat nedeniyle ulaşamıyordum)
    2005 Sirion 1.3 (en çok almak istediğimdi internette ilanını gördüm eşimde çok beğendi 2 gün sonra bizimdi) eski kasa yaris 1.0 ile fiyatı aynı gibi.

Sirionu bu linklerden inceleyebilirsiniz.
    http://www.daihatsuaskina.com/
    http://arabam.e-kolay.net/testModelListe.aspx?markaId=7
    http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=59
    http://www.daihatsu.com.tr/sirion.asp

Sirion standart donanım
    Sürücü ve yolcu havayastığı, immobilizer, elektrikli ön ve arka camlar, çift torpido gözü, kromaj kaplama, kaza anında devreye giren dörtlü uyarı sistemi, yakıt pompasının devre dışı kalması, kapı kilitlerin otomatik olarak açılması ve iç aydınlatmaları devreye sokma sistemi, merkezi kilit, radyo-teyp EBD+ABS, klima,Sony radyo-CD çalar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, arka koltuk kafalıkları, arka cam sileceği, park sensörü.

• Sirion Bildiğin Toyota, Daihatsunun %51 hissesi Toyotanın, Sirion Duet ismi ile toyota modeli olarakta satıldı güncel kasasıda toyota altında halen satılıyor, hatta yeni subaru Justy'de Güncel sirion henüz türkiyede yok, araçlar aynen toyota gibi sorunsuz satarkende en hızlı satış internetten yada daihatsu servislerinden yapılabiliyor bu araçları daha çok bilenler değerinden alıyor, kısaca ekonomik, dayanıklı ve keyifli bir araç ayrıca herkeste olmamasıda bir ayrıcalık.
  • arabaların tipi hoşuma gitti sevimli bir görünüşü var dediğiniz gibi dayanıklıysa benim içinde oldukça uygun bir araç gibi duruyor teşekkürler yardımınız için sirionuda düşüneceğim....
    quote:

Sirion Bildiğin Toyota, Daihatsunun %51 hissesi Toyotanın, Sirion Duet ismi ile toyota modeli olarakta satıldı güncel kasasıda toyota altında halen satılıyor, hatta yeni subaru Justy'de Güncel sirion henüz türkiyede yok, araçlar aynen toyota gibi sorunsuz satarkende en hızlı satış internetten yada daihatsu servislerinden yapılabiliyor bu araçları daha çok bilenler değerinden alıyor, kısaca ekonomik, dayanıklı ve keyifli bir araç ayrıca herkeste olmamasıda bir ayrıcalık.
  • Kardeş,
    Yaris 1.0 ve 1.3 ikisini de kullandım. Micra arkadaşımda var. Picanta hakkında hiçbir fikrim yok. Yaris 'in her iki motoruyla da şehir içi de şehir dışı da çok kez gittim. Eğer şehirlerarası yolda aman yarış yapayım 150-180 gideyim diye düşünürsen veya uzun süren yokuşlarda 120-130'lar gideyim diye beklenti içerisindeysen haksızlık etmiş olursunuz. Sonuçta 1.000 motor. herşeyden önce motoru 1.000 olmasına karşın performans açısından 1.2 Micra'dan den kesinlikle aşağı kalmaz bu bir. İkincisi yakıt olarak Micralardan en az %25 daha az yakar; hem motor küçüklüğü hem de genel olarak yaristeki motorlar nedeniyle. İç hacim gerek eski gerek yeni olarak Micralarla mukayesesei bile olmaz. Eski lerin ve yenilerin teknik özellikleriyle Micranın sitesine girerek teknik özellikleri yanyana konulduğunda kolayca görebilirsiniz. Sorunsuzluk açısındansa Toyota zaten tüm Dünya'da kendisini kanıtlamıştır. Servis ve bakım açısından da değil Nissan diğerleri de su dökemez. Şehir içi için tasarlanmıştır ama bu demek değildir ki şehir dışı olmaz. Yollarda inanılmaz derecede başarılı. Hele 100, 110 ise kardeş hiç tereddüt filan etme.

• öncelikle düşük motor tercihinizden dolayı sizi kutlarım. tam şehir arabaları olan benzini hortumlamayan araçlar.

ve performansları da hiç de küçümsenemez. hani diyorlar ya 1000 motor çekmez abi.. yok öyle bir şey kullananlar zaten bunu biliyor. çekmezmiş bilmem neymiş hepsi palavra.. haa tabi tıklım tıklım dolu olursa araba çekmeyebilir o ayrı..

bu araçlardan hangisini alırsanız alın problem olmaz. picanto tercih ederdim bu seçenekler içinde. siyah veya beyaz renk şöyle dadından yenmez..

ne alırsanız alın hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • picanto diyen ilk kişi olarak sizi tebrik ediyorum :).... şaka bir yana küçük motorda kararımı verdim diğer arkadaşında dediği gibi öyle bir hız tutkum yok bana yeter diye düşünüyorum, küçük motorlu araçları kullananlarda hep yettiğini söylüyor uzun yolda da şehir içinde de...
    picantoya gelince biraz olumsuz yorumlar biraz da 2. elinin pek olmamasından dolayı vaz geçtim araba tip olarak hoşuma gidiyor fiyatı oldukça uygun diğerlerine göre ama bakalım şu sıralar ztn yoğunluktan çok da araştıramıyorum 1 hafta sonra falan araştırıp edip çözücem artık araba sorunumu :)... yaris micradan az yakar demiş arkadaş benim için yakıt tüketimi önemli sağolsun öğrenmiş oldum...bir de hiç araba pazarına gitmedim acaba internte oranla fiyatlar nasıldır bir gidip bakmak da fayda var mı ?
    quote:

Orjinalden alıntı: kankys

öncelikle düşük motor tercihinizden dolayı sizi kutlarım. tam şehir arabaları olan benzini hortumlamayan araçlar.

ve performansları da hiç de küçümsenemez. hani diyorlar ya 1000 motor çekmez abi.. yok öyle bir şey kullananlar zaten bunu biliyor. çekmezmiş bilmem neymiş hepsi palavra.. haa tabi tıklım tıklım dolu olursa araba çekmeyebilir o ayrı..

bu araçlardan hangisini alırsanız alın problem olmaz. picanto tercih ederdim bu seçenekler içinde. siyah veya beyaz renk şöyle dadından yenmez..

ne alırsanız alın hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.