Şimdi Ara

yardım!!! 2006 micra ve yaris 2007 picanto tercih ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba bir süredir 2. el araba bakıyorum siteyide vaktim oldukça okumaya çalıştım fakat hala net bir kara veremedim kıyaslıyamıorum bir de size sormak istedim öncelikle şehir içi kullanıcam az yakan bir araç arıyorum beni 3 4 sene götürsün max 15 16 bin lira para verebilirim genelde ben kullanıcam ara sıra ailcek yani 3 kişide binebiliriz ama çok büyük olması gerekmiyor tabi çok küçükde olmasın bulduğum seçeneklerse şunlar

2007 kia picanto 14000km 1.1 motor 15 milyar
    2006 toyota yaris 40000km 1.0 ac 17 milyar
    2006 nissan micra 35000km 1.2 17 milyar hepsi benzinli (hiçbiriyle pazarlık yapmadım bilemiyorum tabi düşerlermi falan)

picantoya ve yarise binme şansım oldu birinin avantajı 2007 daa 1 sene olmamış gerçekten temiz araç diğeride yaris işte 2.eli daha iyi daha sağlam falan diye okudum micra ahkında sadece okuduklarım az yaktığı falan yani her şeyiyle değerlendirirsek az yakması sağlamlık 2.el servis ücretleri falan falan siz ne dersiniz başka alternatifleride öğrenmek isterim yardıma ihtiyacım var....

• yok mudur bu araçları bilen kullanan yardım edecek birileri ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: meliked

yok mudur bu araçları bilen kullanan yardım edecek birileri ????
    bir yakinim 2005 nissan micra 1.2 tekna aldi 17-18 civari.

orta yas ustunde kendisi ve hic akla gelmeyecek bir model oldu bu secenek. ben onceleri on yargi ile yaklasiyordum micralara. fakat araba siyah, celik jant, egsoz, cam filmi, spor yay derken bir anda bilindik micradan cikti eli yuzu duzgun sportif bir araca burundu. bu kismi micranin dis gorunumunu begenmeyenler icin anlattim.

gelelim ozelliklerine. arabada resmen yok yok. dijital klima, elektrikli cam, elektrikli ayna, yol bilgisayari, yagmur sensoru, en buyuk artisi anahtarsiz kullanim, direksiyon kumandali cd calar, abs, ebd, 2 hava yastigi, elektrohidrolik direksiyon vs.
    micra tam bir sehir ici arabasi. kumandayi cebinizden cikarmadan aracin yanina yaklasiyorsunuz, kapinin uzerindeki gizli dugme ile kapilari aciyorsunuz, araca binip anahtarsiz calistiriyorsunuz, gideceginiz yere ulastiginizda aractan inip kapilari kapatiyorsunuz ve kapilar otomatik kapaniyor. acayip kullanisli bir ozellik.

sonuc olarak diger modellere binmedim ancak micra ya son bir kac aydir binme firsatim oluyor, hem atik, hem ufak, hemde kullanisli.

• quote:

Orijinalden alıntı: [cLone]::

bir yakinim 2005 nissan micra 1.2 tekna aldi 17-18 civari.

orta yas ustunde kendisi ve hic akla gelmeyecek bir model oldu bu secenek. ben onceleri on yargi ile yaklasiyordum micralara. fakat araba siyah, celik jant, egsoz, cam filmi, spor yay derken bir anda bilindik micradan cikti eli yuzu duzgun sportif bir araca burundu. bu kismi micranin dis gorunumunu begenmeyenler icin anlattim.

gelelim ozelliklerine. arabada resmen yok yok. dijital klima, elektrikli cam, elektrikli ayna, yol bilgisayari, yagmur sensoru, en buyuk artisi anahtarsiz kullanim, direksiyon kumandali cd calar, abs, ebd, 2 hava yastigi, elektrohidrolik direksiyon vs.
    micra tam bir sehir ici arabasi. kumandayi cebinizden cikarmadan aracin yanina yaklasiyorsunuz, kapinin uzerindeki gizli dugme ile kapilari aciyorsunuz, araca binip anahtarsiz calistiriyorsunuz, gideceginiz yere ulastiginizda aractan inip kapilari kapatiyorsunuz ve kapilar otomatik kapaniyor. acayip kullanisli bir ozellik.

sonuc olarak diger modellere binmedim ancak micra ya son bir kac aydir binme firsatim oluyor, hem atik, hem ufak, hemde kullanisli.

Alıntıları Göster
    teşekkürler,,, anlattığın özellikler çok güzel ama bunlar her micra da standart değil heralde belki bir kısmı yoktur bu benim baktıklarımda,, micranın görünüşnde bnm için bir sorun yok şehir içi için gerçekten uygun sanırım tabi işte picatonun 2007 olması avantaj olarak biraz kafamı kurcalıyor bir yandan da yaris diyenler oldukça çok...

• quote:

teşekkürler,,, anlattığın özellikler çok güzel ama bunlar her micra da standart değil heralde belki bir kısmı yoktur bu benim baktıklarımda,, micranın görünüşnde bnm için bir sorun yok şehir içi için gerçekten uygun sanırım tabi işte picatonun 2007 olması avantaj olarak biraz kafamı kurcalıyor bir yandan da yaris diyenler oldukça çok...

Alıntıları Göster
    içlerinden tek bildiğim yaris. gayet az yakıyor ve park sorunu yok ikinci elide bildiğim kadarıyla iyi. fazla bagaj kullanmayacaksanız alınası bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun

içlerinden tek bildiğim yaris. gayet az yakıyor ve park sorunu yok ikinci elide bildiğim kadarıyla iyi. fazla bagaj kullanmayacaksanız alınası bir araç.

Alıntıları Göster
    aradaki farki soyleyeyim size. 2007 yaris-picanto standart donanimli. 2006 micra full donanimli.
    bence 1 yildan birsey olmaz, bu aracalar zaten sehir ici kullanimlik, en azindan donanimli olana binip rahat edin.

karar sizin.

• quote:

aradaki farki soyleyeyim size. 2007 yaris-picanto standart donanimli. 2006 micra full donanimli.
    bence 1 yildan birsey olmaz, bu aracalar zaten sehir ici kullanimlik, en azindan donanimli olana binip rahat edin.

karar sizin.

Alıntıları Göster
    hakılısınız 1 yıl çok farketmez heralde hani eğer 3 ü de birbirine çok yakınsa bende ful donanımlı olanı tercihten yanayım ama işte kalite bakımından ( motor, donanım servis) birbilerine çok yakınlar mı hangi marka öne çıkıyor net bi fikrim yok sadece fiyat olarak yakın oldukları için en son bu üçünde karar kıldım son kararı vermek zor oluyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 2012 Yardım.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hakılısınız 1 yıl çok farketmez heralde hani eğer 3 ü de birbirine çok yakınsa bende ful donanımlı olanı tercihten yanayım ama işte kalite bakımından ( motor, donanım servis) birbilerine çok yakınlar mı hangi marka öne çıkıyor net bi fikrim yok sadece fiyat olarak yakın oldukları için en son bu üçünde karar kıldım son kararı vermek zor oluyor...

Alıntıları Göster
    kia yi bilmiyorum ama asagi kalir yani yoktur.

toyota ve nissan da tas gibidir. ancak nissan kalite bakimindan bir adim daha onde. ozelliklede micranin malzeme kalitesi gercekten cok iyi. deri direksiyon, kadife gorunumlu kokpit vs.. nissanin tek kaybi belkide bilinmiyor, tutulmuyor olmasidir.
    nissanin bu eksisini artiya cevirip, fiyattan edeceginiz kar ile micranin en donanimlisini alabilirsiniz.

• quote:

kia yi bilmiyorum ama asagi kalir yani yoktur.

toyota ve nissan da tas gibidir. ancak nissan kalite bakimindan bir adim daha onde. ozelliklede micranin malzeme kalitesi gercekten cok iyi. deri direksiyon, kadife gorunumlu kokpit vs.. nissanin tek kaybi belkide bilinmiyor, tutulmuyor olmasidir.
    nissanin bu eksisini artiya cevirip, fiyattan edeceginiz kar ile micranin en donanimlisini alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    corsa 1.0 tavsiye ederim.
    yaris 1.0 da olabilir.
    her iki araç hakkında ayrıntılı bilgiye imzamdan ulaşabilirsiniz.
    saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

corsa 1.0 tavsiye ederim.
    yaris 1.0 da olabilir.
    her iki araç hakkında ayrıntılı bilgiye imzamdan ulaşabilirsiniz.
    saygılarımla...

Alıntıları Göster
    2006 Yaris eski küçük kasalı olanı galiba. Yeni kasa (2007model) 1.3 kullanmışlığım var. Çok az yakıyor. İçi ferah, dar değil. Ancak bagaj yok denecek kadar küçük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

2006 Yaris eski küçük kasalı olanı galiba. Yeni kasa (2007model) 1.3 kullanmışlığım var. Çok az yakıyor. İçi ferah, dar değil. Ancak bagaj yok denecek kadar küçük.

Alıntıları Göster
    picanto fena bir araba degil ama iç mekan işçiliği vasat.2 yasındaki picantonun konsolunda soyulmalar var.ben terchimi 1.0 değilde 1.3 motorlu yaristen yana kullanırdım.olmadı 1.2 micra
  • quote:

Orijinalden alıntı: EIRP

picanto fena bir araba degil ama iç mekan işçiliği vasat.2 yasındaki picantonun konsolunda soyulmalar var.ben terchimi 1.0 değilde 1.3 motorlu yaristen yana kullanırdım.olmadı 1.2 micra

Alıntıları Göster
    1.0 yarisin motoru çok yetersiz mi kalıyor acaba ondan dolayı mı tercih etmiyorsunuz? bende kiayı eledim artık kimse kiayı tavsiye etmedi çünkü... ayrıca 2006 da da yeni kasa yarisler var yani fiyat konusunda çok fark olursa micrayı tercih edeceğim ama yoksa yeni kasa bir yaris arayacağım bn şehir içi düşündüğüm için 1.0 yeter diye düşünmüştüm ama yetersiz kalıyorsa tabi 1.3 e bakarım...

• quote:

1.0 yarisin motoru çok yetersiz mi kalıyor acaba ondan dolayı mı tercih etmiyorsunuz? bende kiayı eledim artık kimse kiayı tavsiye etmedi çünkü... ayrıca 2006 da da yeni kasa yarisler var yani fiyat konusunda çok fark olursa micrayı tercih edeceğim ama yoksa yeni kasa bir yaris arayacağım bn şehir içi düşündüğüm için 1.0 yeter diye düşünmüştüm ama yetersiz kalıyorsa tabi 1.3 e bakarım...

Alıntıları Göster
    Evet 2006'da kasa değiştirmiş. Yaris Türkiye'de tutulan bir araç. Zaten Toyota olması baştan kazandırıyor. 2.el piyasası iyi. Micra hakkında bi fikrim yok ama, Kia'yı tercih etmezdim. 1.0 ve 1.3 Yaris kullanmış birini bulup aradaki farkı sormak lazım. Ancak ben 1.3 olanı alırdım. Zaten az yakıyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: meliked

1.0 da yeterli olur ancak kullanım kosulları etkili yakıt tuketimi acısından 1.0 aractn beklentiniz biraz fazla olursa 1.3 hatta daha fazla yakar.1.3 motor serilik gerektiren anlarda sizi yarı yolda birakmaz.hemde aşırı derece yakıt tuketimini artırmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: EIRP

quote:

Orjinalden alıntı: meliked

1.0 da yeterli olur ancak kullanım kosulları etkili yakıt tuketimi acısından 1.0 aractn beklentiniz biraz fazla olursa 1.3 hatta daha fazla yakar.1.3 motor serilik gerektiren anlarda sizi yarı yolda birakmaz.hemde aşırı derece yakıt tuketimini artırmaz

Alıntıları Göster
    Micrayı tavsiye ederim full ü gerçekten çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Micrayı tavsiye ederim full ü gerçekten çok iyi

Alıntıları Göster
    1.0 ve 1.3 arasında yakıt tüketimi olarak fark yoksa tabi 1.3 ü tercih ederim ama biraz fiyat farkı var o nedenle 1.0 diye düşünmüştüm acaba 1 2 milyar daha verip 1.3 mü almalıyım hani şehir içinde kullanıcam en fazla senede bir kere şehir dışına giderim belki, öyle hız da yapmam da böle fazla aheste yada fazla motoru zorlayarak ve hem kendini hem diğer sürücüleri sinir eden bir şekilde de ilerlemek istemiyorum yollarda =) micra gerçekten hoş ama satarken daha kolay olması servisi fln bakımından aynı fiyatlarda yeni kasa yaris ve micra bulursam herlade yarisi tercih ederim olmazsa da micra...bugün bir arkadaş c3 üde düşün dedi ben pek tipini bğenmediğim için hiç bakmamıştım c3 de bilenler varsa yazarlarsa iyi olur... şöyle 16 bin ytlye bulsam temiz bi micra ya da yeni kasa yaris 1.0 az km de süper olacak.... =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliked -- 27 Mayıs 2008; 15:35:39 >

• quote:

1.0 ve 1.3 arasında yakıt tüketimi olarak fark yoksa tabi 1.3 ü tercih ederim ama biraz fiyat farkı var o nedenle 1.0 diye düşünmüştüm acaba 1 2 milyar daha verip 1.3 mü almalıyım hani şehir içinde kullanıcam en fazla senede bir kere şehir dışına giderim belki, öyle hız da yapmam da böle fazla aheste yada fazla motoru zorlayarak ve hem kendini hem diğer sürücüleri sinir eden bir şekilde de ilerlemek istemiyorum yollarda =) micra gerçekten hoş ama satarken daha kolay olması servisi fln bakımından aynı fiyatlarda yeni kasa yaris ve micra bulursam herlade yarisi tercih ederim olmazsa da micra...bugün bir arkadaş c3 üde düşün dedi ben pek tipini bğenmediğim için hiç bakmamıştım c3 de bilenler varsa yazarlarsa iyi olur... şöyle 16 bin ytlye bulsam temiz bi micra ya da yeni kasa yaris 1.0 az km de süper olacak.... =)

Alıntıları Göster
    Yaris alırdım ben micraların tipi hoşuma gitmiyor pek

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Yaris alırdım ben micraların tipi hoşuma gitmiyor pek

Alıntıları Göster
    Az yakar diye 1.0 alıyorsanız,yanılıyorsunuz.1.3 Yaris alın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Alıntıları Göster
    bu arabalarin hepsi sehir ici kullanimi icin uretilmistir.
    bahsettiginiz gibi aradabirde olsa sehir disina gitma planiniz olursa bahsettigim micranin full olanindaki konforla uzun yol yapabilirsiniz.
    1.0 uzun yolda cok yetersiz kalir, gitmek icin basarsiniz hem gidemezssiniz hem fazla yakarsiniz.

tavsiyem micra dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kadango

1.3 şehir içi kullanımını düşünürsek daha az yakar mı diyorsunuz ? 1.0 zorlandığı için mi neden acaba ? bende 1.0 yeter az da yakar gerek yok 1.3 e tarzında şeyler duyduğum için 1.0 a yönelmiştim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.