Şimdi Ara

[YARDIM] Ağ temelleri Final Çalışma Kağıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Repeater farklı erişim metodu kullanan network'leri birleştirilebilir.
    A)Doğru
    B)Yanlış
    Gateway, tek bir network segment'ini farklı işletim sistemleri kullanan çeşitli segment'lere bağlanak için kullanılır.
    A)Doğru
    B)Yanlış
    Network'teki her bir bilgisayar birden fazla protokol ve network kartı kullanamaz.
    A)Doğru
    B)Yanlış
    Network kurulumunda kablo seçerken alabildiğiniz en yüksek iletim oranına sahip kablo seçilmelidir.
    A) Doğru
    B) Yanlış

BUNLARIN BANA ÇOK ACİL CEVAPLARI LAZIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacksparrow96 -- 3 Ocak 2015; 0:42:49 >

• +++++++++++++
  • Merhabalar, soruları kim sordu bilmiyorum ama bu kadar genel sorular için her iki durumun da geçerli olduğu senaryolar oluşturulabilir.
    1. Repeater farklı erişim metodu kullanan network'leri birleştirilebilir.
    Eğer erişim metodlarından kast edilen öğeler CSMA/CD-CSMA/CA-Token Passing ise cevap yanlış, eğer başka bir şey kastediliyorsa soru daha açık sorulmalı idi.
    2. Gateway, tek bir network segment'ini farklı işletim sistemleri kullanan çeşitli segment'lere bağlanak için kullanılır.
    Doğru.
    3. Network'teki her bir bilgisayar birden fazla protokol ve network kartı kullanamaz.
    Yanlış.
    4. Network kurulumunda kablo seçerken alabildiğiniz en yüksek iletim oranına sahip kablo seçilmelidir.
    Bu soruyu umarım yetkili bir kişi sormamıştır, her ağ kurulumu için geçerli olan doğru bir alt yapı kavramı diye bir şey yoktur! Ağın kullanım amacı incelendikten sonra ağ alt yapısına karar verilmelidir. Örneğin yalnızca haber sitesine girecek bir birey için kişiye 100GBASE-ER4 fiber optik tabanlı bir ağ alt yapısı kurmak mantıklı bir ağ örneği mi olur. Ağ alt yapısı kurulurken değişik parametreler göz önünde bulundurulup ona göre kullanılacak donanım seçilir; eğer kuracağınız ağ 580 Km kablo gerektiriyorsa seçeceğini kablonun maliyetindeki 1 kuruşluk fark bile sizin için çok önemli olacaktır, buyursun bu soruyu sorup düz ve BASİT mantıkla "tabii ki en hızlı kablo seçilmelidir, ağ alt yapısı kuruyoruz burda hehey!" cevabını bekleyen kişi açıklasın. Veya askeri amaçlı kullanılacak hızın diğer tüm etkenlerden daha çok önemsendiği bir ağ kurulumunda piyasada bulunan en ucuz bakır kablo ile kurulum yapsın bu soruyu soran ve "tabii ki en ucuz olan kablo seçilmelidir, bakır kablodaki 10Gbps sınırı yeter de artar bile!" cevabını bekleyen kişi. Bu gibi senaryoların sonu gelmez o yüzden bu kadar basit ve anlamsız bir soru soran kişi eğer ağ ile ilgili belirli bir konumda bulunuyorsa o konumu derhal terk etmelidir, eğer bulunmuyorsa da sorduğu sorularını cevaplamak için 1-2 dakikamı harcamış oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 3 Ocak 2015; 18:48:31 >

• Teşekkürler :)
  • jacksparrow96 J kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.