Şimdi Ara

Yardım Bilgisayarım yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sLm arkdaslar .... Benm bi Laptopum var Acer 5536g özellikleri şöyle:
    CPU: Amd athlox x2 2.1 DuaL core
    Ram :4 GB DDR2
    HDD:320 GB
    Ekran Kartı : Amd Radeon 4570 512 MB 64bit

Arkaslar bnm bilgisayarım aşırı ısınıyor elimden gelen herşeyi yapıyorum ama yine de ısınıyor .. Buna bi çare yokmudur..
    Bir de bu Laptop satılık .. Kaç para eder bi bilginiz varmı ... SaygıLar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_DONERCI -- 14 Şubat 2013; 17:33:40 >

• Hocam şimdi içini açıp macunun duruma bakmak lazım kurumuştur büyük ihtimal,fanlarda tozlanma ihtimali yüksek.O bilgisayarın artık altına soğutma koyma dönemi gelmiş bence.
  • Bir bilgisayarcıya götürüp fan temizliği+macun yenileme yaptırın.
  • Açtım baktım macununa falan kuruma falan yok yeniledimde hatta içini temizliyorum neredeyse her ay .. Ama makine yine de yanıyo ... Normal odada internette gezerken 70 derecelerde geziyor. Bıktm bu makinadan ederi kaç para bu makinanın bi bilginiz varmı ?
  • hocam amd sıcağı sever birazda :)
  • Amd'nin sıcağıyla alakası yok baya eski bir sistem fan temizlenmiş olsada değişmesi gerekebilir.Ektsra leptop soğutucu takviyesi olabilir 2. el olarak ortalama 500-600 olabilir.
  • yani fanın mı değişmesi gerekir hocam onu mu demek istediniz.. Halbuki fan ilk geldiği gibi sorunsuz çalışıyor ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar kilitleniyor. Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_DONERCI

yani fanın mı değişmesi gerekir hocam onu mu demek istediniz.. Halbuki fan ilk geldiği gibi sorunsuz çalışıyor ..

İlk olduğu gibi çalışıyor diyorsunuz,ilk aldığınızda sıcaklıklar normalmiydi muhtemelen normaldi tozlandı,temizlik yaparken dengesi bozulmuş olamaz mı çalıştığı sorun olmadığı anlamı taşımaz hatta sorunlu fan hızlı dönmeye de başlayabilir buda soğutma yaptığı elemanın ısındığını gösterir,tekrardan termal macunu güzelce işlemciden sil az bir miktar sür güzelce pürüssüz yüzeyin her yerine yay.Birde soğutmayı azaltman için güç ayarlarından gelişmiş güç ayarlarına gir işlemci yönetiminde en yüksek işlemci durumunu %70 seviyesine göre çek sıcaklık düşecektir.
  • Geldiğinde de böyleydi bu hocam . ama geldiğinde yazın dışarıda oynuyordum fark edemedim.Kışın odaya geçtiğimde işlemcinin ısındığını hatta ısınma yüzünden işlemci çarpanı düşüyor bazen de mavi ekran hatası alıyordum.Yani geldiğinde de aynıydı.Tek çözüm satmak gibi görünüyor
  • O zaman kronik hastalık elinden çıkarmaya bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.