Şimdi Ara

yardım canon eos 450d mi 500d mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kısmetse 15 gün içinde ilk d-slr mı alacağım bütçem yaklaşık olarak 1650- 1700 lira nakitim var, öncelikle;

- 450d ile 500d arasında video haricinde çok büyük bir fark var mı
    - ikinci olarak 450 d alıp geri kalan paraya ekleme yapıp lense mi yatırım yapayım
    - UV filtre olarak ne önerirsiniz?
    - canon 55-250 ıs lens hakkında düşüncelerinizi yazarsanız sevnirim
    - Piyasada hayyamda 450D 1225TL-1260TL gibi dediler geçende sorduğumda, 500D içinde 1650TL dediler, bu fark belki fazla olabilir biraz. Bazı fotoğrafçılar (doğubankta değil ama o civarlarda) 450D için 1300-1450TL gibi iki yıl Erkayalar garantisi ile satıyorlardı, yalnız Erkayalarda çok daha aşırı bir fiyat veriyorlardı. Bu konuda bir fark var mı, garanti gibi konularda?
    - Eos 500D'yi en ucuza ve garantili olarak nerede bulabiliriz, hayyam uygunsa o fiyata (1650) 500D'yi mi önerirsiniz, yoksa 1250Tl civarına 450D ve yanına ekstralar, lens falan mı?
    500D olursa 55-250mm lens ileride de alınabilir, gövde için 300TL civarı farka da değer mi?
    - Sonuç olarak 1650Tl civarında ne uygundur, yeni başlayan biri için. Bir de piyasayı bilmediğimizden nereden alacağımız, garanti ve fiyat için de tavsiyede bulunursanız sevinirim. (:

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deu_ultraslan -- 5 Haziran 2009; 14:41:37 >

• Bence 500d için fiyat farki değer. Video özelliği basit bir yenilik değil sonuçta. Heleki dslr sensorleri, lensleriyle video bambaşka oluyor. Sadece 20fps belki bazen düşük gelebilir..
    Garanti konusu tercih meselesi. Yalniz bence garanti için uçuk fiyat farklari ödemeyin.
    55-250 Is lens güzel bir lens. genelde sigma 70-300 ile kıyaslaniyor. Fiyatina göre güzel bir lens.. Ayrica bütçenize göre bence alirken kesinlikle yaninda 18-55 IS lens ile alin. Bütçeniz biraz daha arttirabilirseniz başka lenslere bakabilirsiniz.
    UV filtrelerin kaliteli (hoya ,bw gibi) olanlari biraz pahali ,o yüzden 18-55 gibi bir lens için bence almaya deymez.Lenslerde kolay temizlenebiliyor sonuçta. Ucuzlari ise çok çok ucuzsa kaliteyi kesinlikle düşürüyor. O da tercih meselesi ama ben sadece belli bir fiyatin üstündeki lenslere uv takiyorum. Mesela 50mm f1.8 ,lens zaten 150TL ,bu lense 50-60tlye uv alinmaz ,5-10tlye alipta kalitede düşürülmez :)

• 450d ve 500d arasında video belki iso birde çözünürlük bakımının haricinde pek bir fark yok..

450d alıp lense yatırım yapmak bana şahsen mantıklı geliyor ama 300 lirayada neye hangi lense yatırım yapabilirsinizki. yani en basitinden iyi bir ikinci el sağlam lens bugün 400-500 lira 50mm likler 150-200 lira gibi..

uv filtre çok önemli birşey değil. pek işlevselliği yok tabi yüksek bir yerde fotoğraf çekmeyecekseniz. marka olarak fark etmez yani. ama illaki marka derseniz "COKIN" derim ben şahsen.

canon 55-250 lens oldukça keskin sonuçlar veren ve şuana kadar kimsenin şikayetini görmediğim bir lens. sıkıntı yaşatacağını zannetmiyorum.

garanti konusu tamamen dükkan sahibinin kendi insiyatifine kalmış birşey. gerçek bir esnafsa sattığının arkasında durur. erkayalar garantililer ise bilemiyorum garanti belgeleri gerçekse elbette verdikleri garantide gerçektir ve eğer çok bir fiyat farkı yoksa garantili bir cihaz iyi olur. ama çok fiyat farkı yoksa..

ben 450d öneririm en baştada dediğim gibi altta açıklamasını yapıcam aslında çok kez açıkladım ama bilinçlenin bu konuda istiyorum.

1000 lira bile uygundur. bu tamamen sizin maddi gücünüze aklmış birşey. nerden alacağınızı söyleyemem soracak, soruşturacak gezeceksiniz biraz. ancak öyle en iyi fiyatı bulabilirsiniz. tabi fiyatın yanında satıcının burda güvenilirliği de oldukça önem arz ediyor bunuda gözönünde bulundurun. sırf 40-50 lira ucuz diye güvenemeyeceğiniz kişilerden almayın. zaten esnaf adam kendini belli eder.

gelelim video mevzusuna daha önce kendi yazdığım, açıkladığım bir mesajdan aynen alıntı yapıyorum

d-slrin yeni yeni video cekenleri piyasaya suruluyor.. ancak bircok kullanici bilincsiz bir sekilde aliyor.. soyleki.. d-slr makinalarda vdeo cekimi sirasinda perde acilir ve video cekimi sonlandirilana kadar surekli sensor islem yapar buda asiri isinmaya sebep olur. ve belli bir zamandan sonra sensor omrunu yitirir sizede oldukca yuklu bir masraf cikar.. zaten vodeo ceken bir d-slr alirsaniz eger ki suan icin tavsye edemem bahs ettigim sebepten dolayi klavuzunda goreceksinizki ornegin en fazla 10 dakika 15 dakika video cekimi yapin yazar. siz 15/ dakikayi astiginiz anda sensorun yanma tehlikesi olusur ve servis bunu kullancii hatasi olarak degerlendirip sizden makina kadar para isteyebilir.. bu sebeplerden oturu video ceken d-slr dusunmeyin bence.. kompakt bir makina alin onunla cekin videolarinizi daha iyi olur.. zaten sunada 5d mark 2`nin disinda kaliteli video ceken bir makina yok. panasonic yeni yeni cikardi ama ondada ayni sorun var. yani demem oki fotograf makinasi fotograf icin kamera kamera icindir. hep boyle mi olacak tabikide hayir ama simdilik malesef boyle..

yani burdan kastım videolu d-slrlerde aceleci olmayın daha zamanı var bekleyip sabredin şu ısınma sorununu adamlar bir şekilde çözsünler. sonra sensörünüz yanarsa hayli yüklü bir masraf çıkacak size. umarım bir nebzede olsa faydam olmuştur. saygılar..

• evet arkadaşlar başka düşüncesi olan varmı
  • Hocam 450D de kullandım bir kaç ay şuan 500D sahibiyim ve kesinlikle öneririm 500D'yi. İlerde biraz para biriktirip lens alırsın sorun etme ama body'i bi kez alıyorsun..
  • 500D tabi ki 450d diyenler hiç anlamıyor bu işten demektir
  • 500D ile 450D imaj kalitesinde mukayese kabul etmez , pratik uygulamada 500D çok daha iyi , Hatta 400D 1000D ve 40D bile 450D den daha net imaj üretiyor .
    sitelerde 500D fotoğrafları artmaya başlayınca imaj kalitesindeki farkın çok fazla olduğunu görürsünüz .
    500D tercih edin ,
    70-300 sigma apo satın aldım beğenmedim , 55-250is kullanıyorun mukayese edince farkları az ama canon kaliteli ve kesin çalışıyor.
    500D yurtdışında ucuz 870 USD cıvarında
    http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B001XURPQS/ref=dp_olp_new_map?ie=UTF8&qid=1244614120&sr=8-1&condition=new

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.