sorum var ben yeni pc aldım ama d sürücüsü yok d sürücüsü yapcam onu araştırdım buldum fakat kaçlık yapmam gerektiğniği bilmiyorum sizce dyi kaç yapmalyım sürücümün boyutu 579.047gb sizce bunun kaçını d yapmalıyım?
c bana göre max 30-35 gb olsun nasıl olsa bigün çökecek .kaybedilecek şeyin az olsun.
edindiğim deneyimlere göre harddiskin min. 3 bölüm olmalı.
1.bölüm işletim sistemi
2.bölüm özel dosyalar resim müzik hatıra film vs vs..
3. bölüm programlar driverlar vs vs. ( bu bölümün 1 yedeğini dvd de saklayın).
eğer sistem çöküpte harddiskteki bozulmadan dolayı 1.bölüme format çekemezseniz 3.bölüme format çekip 2.bölümde sizin için çok değerli olan resim video ve hatıralarınıza kaybetmemiş/tekrar erişmiş olursunuz.ve yedekleme imkanınınz olur.
1.bölüm 30-35gb
2.bölüme 1.ve 3.bölümden ne artarsa bırakırsınız 500-510gb gibi 3.bölüm 20-25gb
ihtiyazına göre kendin karar vermelisin biz ne desek boş
benim external ım olduğu için dde çok az dosya var. word dostaları yada program setupları ve sık dinlediğim mp3 dosyaları var o yüzden 5 gb yetiyo. ama mesela senin film arşivin olur. albüm arşivin olur birsürü oyun indirmişsindir. 350 d ye ayırırsın 150 c de bırakırsın senin paşa gönlüne kalmış... bence c ye kuracağını kur herşeyi yap 100 gb boş alan bırak kalanı d y at
c yi(sistem yuklu bolumu) en fazla 50 gb yap gerisini d(diger bolum) yap.
ilerde format vs daha kolay olur. fazla bolumleme yapmayi da tavsiye etmem sorun lar cikabilir.