< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Yardım Dolandırıldım !!
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
2020 yılında para atıp telefon bekeyenler kaldı mı cidden. Bazen diyorum bırak işi gücü milleti ütmeye başla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genel’de para atılır sonra gönderilir, güvendik reis birde yani adam bana ss attı bir sürü kişi yazmış ama abi sadece sana ayırdım diye gözüne beni kestirmiş olan bana oldu
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Öncelikle geçmiş olsun hocam şikayetçide olsan parayı hiç bir şekilde alamazsın suçun cinsi Nitelikli Dolandırıcılık diye geçiyor. polis diyor ki sana adam zorlamı aldı kafana silahmı dayadı bıçakmı çekti. parayı kendi rızanlamı verdin diyor evet diyorsun 1 bardak su uzatıp afiyet olsun diyor. -
Hakkaten he, bunlara hala inanan varsa insanın dolandırıcı olası geliyor.quote:
Orijinalden alıntı: K.B.V.
2020 yılında para atıp telefon bekeyenler kaldı mı cidden. Bazen diyorum bırak işi gücü milleti ütmeye başla. -
Yanlış düşünüyorsunuz. Ortada ne nitelikli dolandırıcılık var ne de parayı geri almakla ceza davasının (dolandırıcılığın ilgisi var) bir ilişkisi.
Git savcılığı suç duyurunda bulun. Parayı geri almak için iade etmezse hukuk davası açman gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andromedaxe -- 16 Eylül 2020; 16:5:37 >
Dostum bir insani yalancilikla itham etmekte bir suçtur kanıtın varmı attığımdan veya yalan olduğundan ben bizzat yaşadığım bir olaydan örnek verdim parayı alabilmesi immkannsıızzzquote:
Orijinalden alıntı: Andromedaxe
Yanlış düşünüyorsunuz. Ortada ne nitelikli dolandırıcılık var ne de parayı geri almakla ceza davasının (dolandırıcılığın ilgisi var) bir ilişkisi.
Git savcılığı suç duyurunda bulun. Parayı geri almak için iade etmezse hukuk davası açman gerekiyor.
Öyle bir şey yok. Şikayetçi olunursa karşı taraf tespit edilir ve uzlaşma teklif edilir. Uzlaşmayi kabul ederse parayı geri ödüyor etmezse karşı taraf ceza alıyor. Genelde uzlaşma kabul edilir bu gibi durumlarda. Uzlaşmaya yanaşmazsa da en azından karşı taraf ceza alır.quote:
Orijinalden alıntı: IcyBox
Öncelikle geçmiş olsun hocam şikayetçide olsan parayı hiç bir şekilde alamazsın suçun cinsi Nitelikli Dolandırıcılık diye geçiyor. polis diyor ki sana adam zorlamı aldı kafana silahmı dayadı bıçakmı çekti. parayı kendi rızanlamı verdin diyor evet diyorsun 1 bardak su uzatıp afiyet olsun diyor.
Elinde dekont var her türlü geri alır... -
-
neden elinize bir urun gecmeden o urunu iyice kontrol etmeden daha internetten yeni tanistiginiz birine para yollarsiniz ki? kusura bakmayin ama hak etmissiniz bence bunu bir hayat dersi olarak alin ve bundan sonra konu paraya geldimi kendinizi her zaman garantiya almaya bakin.
Ayrica neden al sat yapcagin urun icin 3 gun boyunca biriyle konusup arkadas oluyorsunki sahibinden.com arkadaslik sitesi degil, ticaretini yaparsin gecersin.
Hukuki konuda birsey bilmiyorum eger bir sekilde annesine ulasip durumu anlatip eger telefonu gondermezseniz sizi dava edecegim diye korkutabilrisiniz.
-
Bu tarz durumlarda en rahat adam, dolandırıcı oluyor sanırım :) Dolandırılan şahıs kara kara düşünürken adam suçunu işliyor, parasını alıyor, mağdur şahıs davayla onunla bununla uğraşıyor.
Her zaman söylüyorum, bu tarz ikinci el ürünler için güvenli teslimat noktaları olsa harika olur. Bir nevi noter gibi, düşük bir ücret karşılığında takas işlemi yapılsın, farklı şehirlerde bile olsa para ve mal teslim edilince bloke kalksın gibi gibi...
Bizim ülkemizde bu olursa ikinci el ürün alışı satışı artar, birde dövizi ve pahalılığı düşününce çok yoğun tercih edilir.
-
Geçmiş olsun. Bu devirde attığın mesajı bile boşa gitmeyeceğini sorgulamak gerekirken siz, ciddi bir rakam yollamışsınız.
Olan olmuş. '' soğuk su iç '' gibi mesajlara aldırış etmeyin. Kimin başına gelir bilinmez.
ELinizdeki dekonta açıklama yazıyor mu?
-
tabiyki şikayet etmek lazım ama sen bu kafayla onuda beceremezsin yanlış anlama
-
quote:
Orijinalden alıntı: Entel Magandatabiyki şikayet etmek lazım ama sen bu kafayla onuda beceremezsin yanlış anlama
adamin moralini bozmak yerine yardimci olsaniz keşke
-
sence nasıl yardımcı olabiliriz dava aç diyoruz. başka ne yapalım hokus pokus mu yapalım burdan.
-
Savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız, elinizdeki yazışmaları ve parayı havale ettiğinize ilişkin kağıdı ekleyeceksiniz.
Çok kısa sürede hesap sahibi üzerinden bulunur.
-
annesinin ya da babasının numarasını bulun arayın.
-
geçmiş olsun hocam
2020 yılında para atıp telefon bekeyenler kaldı mı cidden. Bazen diyorum bırak işi gücü milleti ütmeye başla.
|
![]() |
Ortada dolandırıcılık yok. Bunu ben değil Cumhuriyet Savcısı söylüyor. Başıma geldi. Şikayetçi oldum. Tüm detayları ile anlattım. Savcılık takipsizlik verdi. Dolandırıcılık suçu yoktur, alışveriş olmuş alacak verecek meselesidir denildi. Peki ne yapmam gerekiyor ? Avukata gittim. Elimdeki banka dekontu ile icra başlatmam gerekiyormuş. Avukat ücreti, icra masrafları benim ödemem gerekiyormuş. Ama şöyle bir durum varmış: parayı gönderdiğim kişi bu şehirde ikamet etmiyorsa icra tebligatı gittiğinde yetkiye itiraz ederse yaptığım tüm masraf çöpe gidiyormuş. İcrayı o kişinin ikamet ettiği şehirde başlatmam gerekiyormuş. Bu da demek oluyor ki o şehirde bir avukat ile anlaşmam gerekiyormuş. Diğer yönlendirilen avukat ile görüştüm. Evet, bu defa olacak dedim. 3000 TL avukatlık ücreti yaklaşık oalrak 450 TL icra dosyası ücreti talep etti. 2000 TL için bu kadar yükske masrafı duyunca geri adım attım. Üstelik karşı taraftan parayı da alacağımzı kesin değil. İtiraz etmezse ve adına banka hesabında para varsa ev-araba varsa alabilirmişiz. İtiraz ederse de dava açılması gerekirmiş ve elimzideki belgelerle dava sonucunda kesin kazanırmışız ancak adına kayıtlı birşy yoksa havayı alırmışız. Bu sebeple bu tarz dolandırıcılar elini kolunu sallayarak geziyorlar. Yani yaptıkları herşey yasaya uygun. |
Öncelikle geçmiş olsun hocam şikayetçide olsan parayı hiç bir şekilde alamazsın suçun cinsi Nitelikli Dolandırıcılık diye geçiyor. polis diyor ki sana adam zorlamı aldı kafana silahmı dayadı bıçakmı çekti. parayı kendi rızanlamı verdin diyor evet diyorsun 1 bardak su uzatıp afiyet olsun diyor.
|
Öyle bir şey yok. Şikayetçi olunursa karşı taraf tespit edilir ve uzlaşma teklif edilir. Uzlaşmayi kabul ederse parayı geri ödüyor etmezse karşı taraf ceza alıyor. Genelde uzlaşma kabul edilir bu gibi durumlarda. Uzlaşmaya yanaşmazsa da en azından karşı taraf ceza alır.
|
Benzer içerikler
- aşık cin belirtileri
- prozac 2 tane içilir mi
- uzun ilişkide eskisi gibi olamamak
- bahçeye kedi gelmemesi için
- mis süt güvenilir mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X