< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrahmanS -- 2 Ağustos 2017; 11:20:28 > |
Uzun İlişki Sonrası Eskisi Gibi Hissetmemek
Uzun süreli ilişkilerde, zamanla sevginin ve tutkunun azaldığını hissetmek yaygın bir durumdur. Bu, "seni seviyorum ama eskisi gibi hissetmiyorum" düşüncesine yol açabilir ve ilişkinin geleceği konusunda endişelere neden olabilir.
Eskisi Gibi Hissetmeme Nedenleri
Uzun ilişkilerde eskisi gibi hissetmemenin birkaç nedeni olabilir:
- Rutinler: Zamanla, ilişkiler rutin bir hal alabilir ve bu da heyecan ve tutku kaybına neden olabilir.
- İletişim Eksikliği: İletişim, sağlıklı bir ilişkinin anahtarıdır. İletişim eksikliği yanlış anlaşılmalara ve duygusal uzaklaşmaya yol açabilir.
- Büyümek ve Değişmek: İnsanlar zamanla büyür ve değişir. İlişki içindeki bireyler farklı yönlere gidebilir ve ortak çıkarlarını yitirebilirler.
- Stres ve Baskı: Stres ve baskı, ilişki üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir ve duygusal bağımlılık ve bağlılığı azaltabilir.
- Aldatma veya Sadakatsizlik: Aldatma veya sadakatsizlik, güveni zedeleyebilir ve sevgi ve bağlılık duygularını azaltabilir.
Sorunu Çözmek İçin Adımlar
"Sevgilime eskisi gibi hissetmiyorum" düşüncesiyle karşı karşıyaysan, durumu ele almak ve ilişkiyi kurtarmak için atılabilecek adımlar vardır:
- İletişim Kurun: Partnerinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşun. Duygularınızı ifade edin ve ilişkiyi nasıl iyileştirebileceğiniz hakkında fikir alın.
- Rutinleri Kırın: Rutinden çıkmak için yeni aktiviteler deneyin, birlikte yeni yerler keşfedin ve ilişkiyi yeniden canlandırmaya çalışın.
- Bağlantı Kurun: Birlikte kaliteli zaman geçirin, birbirinize sarılın ve birbirinize olan sevginizi ifade edin.
- Profesyonel Yardım Alın: İlişki sorunlarını çözmekte zorlanıyorsanız, bir terapist veya çift danışmanından profesyonel yardım almayı düşünün.
Eskisi gibi hissetmeme durumu her zaman kalıcı değildir. İletişim, çaba ve bağlılıkla, uzun süreli ilişkiler yeniden canlandırılabilir ve daha güçlü hale getirilebilir. Ancak, tüm ilişkiler kurtarılamayabilir ve bazı durumlarda ayrılmak en iyi seçenek olabilir.