Arkadaşlar sistemimde gigabyte çift çekirdek işlemci destekleyen anakartım var bu kart 800mhz'e kadar ram destekliyor.. Şu an sitemde 1gB Twinmos marka 533 mhz ram'mim var. Ben ilave olarak Kingston 2x1gb 800mhz ram eklemek istiyorum. Bir sorun yaşarmıyım acaba. Bunu merak ettim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
800 mhz olan yanı yenı alacagın 533 olarak calısır baska sorun olmaz
anakartım 800mhz destekliyor neden 533 mhz olarak çalışsınki. Ozaman elimdeki 533mhz çıkarıp 2gb olarak kullanırım daha mantıklı değilmi.. Benim sormak istediğim bir çakışma olurmu vs.
'' 800 mhz olan yanı yenı alacagın 533 olarak calısır baska sorun olmaz'' Sizin söylediğinizden şunu anlıyorum. Yani sistem düşük mhz li ram'ı tanır. bana biraz saçma geldi... cevap verdiğiniz için teşekkürler
iki rami yan yana takiyorsun biri 533 digeri 800. 800 olan zaten kendi hizinda calisabilir normalde ama 533 e hadi sen de 800 calis diyemezsin ya da sen 533 sen 800 calis diyemezsin.kardes kavgasi cikmasin diye 800 olan kardese ayip olmasin diye 533 calisiyorum yoksa var ya filan der.
533 mhz ramin yanina gene ayni marka model hiz ram yani 1 gb 533 twinmos tak problem cikmasin.
533 çıkar 800lükleri tak bir sorun çıkmaz. 533 takarsan 800 lerin performansına etki edermi dersen etki eder
ddr800 ler kendini 533 e ayarlar neden çünkü 533 kendini 800 yapamaz ama 800 533 olu buyüzden aynı frekansta çalışırlar genelde bence 533 ü çıkar
teşekkürler arkadaşlar
quote:
Orjinalden alıntı: kuzey4322
anakartım 800mhz destekliyor neden 533 mhz olarak çalışsınki. Ozaman elimdeki 533mhz çıkarıp 2gb olarak kullanırım daha mantıklı değilmi.. Benim sormak istediğim bir çakışma olurmu vs.
'' 800 mhz olan yanı yenı alacagın 533 olarak calısır baska sorun olmaz'' Sizin söylediğinizden şunu anlıyorum. Yani sistem düşük mhz li ram'ı tanır. bana biraz saçma geldi... cevap verdiğiniz için teşekkürler
demekki saçma değilmiş
Hazır konu açılmışken ddr konusuda aynı mantıklamı yürür arkadaşlar yani elimde ddr ram var ben ucuz olduğu için ddr2 kullanıcam ilave olarak.ddr2 olarak çalışırmı gerçi fark etmiyor ddr çalışsada olur yada çakışma olurmu ? sorun yaşarmıyım..şimdiden tanks
ddr ram ile ddr2 ram ayni anda calismaz ama iki tur rami de destekleyen anakartlar vardir onlarda bile ayni anda calismaz. ucuz diye ddr2 almayi herkes biliyor kimse keyfinden ddr almiyor ortamin en yakisiklisi sensin galiba.
yok bu soru arkadaşım(keçi erhan) içindi. bu cin fikirliği o düşünmüş ben olmaz dediysem de inat ediyor. elinde patlar dediysem de sipariş verecek onun içindi bu soru teşekkürler..
Arkadaşlar 1gb 533mhz twinmos ram'i aldım. Ancak gözle görülür bir fark göremiyorum. PC ram'i görüyor sanal bellek ayarlarınada yükselttim bir sonuç yok.. İlla da format çekmek gerekirmi. Şimdiden teşekkürler...
1 gb ram xp icin yeterlidir cogu uygulamada yani 512 den 1 e gecerkenki farki goremezsin 2 gb yapinca.2 gb nin ise yarayip yaramadigini en kolay oyunlarda ya da grafik uygulamalarinda gorursun yani bekledigin sonuc neydi bilemiyorum ama format filan cekmene gerek yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme