Şimdi Ara

yardım edin.ethernet kartı sürücüsünün ne olduğunu nasıl bilebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar internete bağlanamıyorum.sorunun ethernet kartında olduğunu anladım.etherent kartına driver yükleyeceğim ama sürücüsünün ne olduğunu nerden bilebilirim?

• kartın üstündeki chipte ne yazıyor
    sis, realtek, ...
    daha sonra marka ve rakamlı modelini nette yada kendi sayfasında arat
    ör : VIA VT6105L, Realtek 8139, Realtek RTL8029, Broadcom BCM5703
  • kasayı açmadan anlayamaz mıyım. ven 1106 dev 3106 syssub gibi bir şeyler yazıyor aygıt yöneticisinde ama burdan bi şeyler çıkarabilir myiz
  • Driver genius isimli programla öğrenebilirsin
  • iyi de driver genius internetten arıyor. benim sorunum zaten internete girememek.ethernet driver ın da sorun var yani.
    cellmaster verdiğin link anakart driver ı heralde nerden anladınız o olduğunu.onu yüklesem ethernet kartındaki sorun düzelir mi
  • anakart üstündemi ethernet. bu linkteki driveri bi dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakart üstünde değilse bu driver sisteme bir zarar verir mi.
  • zarar vermez. doğru driver bulunana kadar kart işlem yapmaz
  • İlk önce Everest programını buradan indir

Sonrasında Everest programı içersinde kısmında kullanmakta olduğun Ethernet kartının ismi yazar. İsme göre netten bulabilirsin, bulamazsan buraya yaz biz yardımcı oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 8 Ocak 2008; 21:36:56 >

• teşekkür ederim.via vt6105m imiş.peki bunun ethernet driver ını mı yükleyeyim.yoksa anakart driver ını mı.çünkü büyük depolama birimi denetleyicisindde de sorun gözüküyor.anakartın driver ını yüklesem daha iyi değil mi.kafamı karıştıran ethernet ın driveri 11 mb anakartınki 7mb.biraz ters geldi bana.ne dersiniz hangisini yükleyeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erim11

teşekkür ederim.via vt6105m imiş.peki bunun ethernet driver ını mı yükleyeyim.yoksa anakart driver ını mı.çünkü büyük depolama birimi denetleyicisindde de sorun gözüküyor.anakartın driver ını yüklesem daha iyi değil mi.kafamı karıştıran ethernet ın driveri 11 mb anakartınki 7mb.biraz ters geldi bana.ne dersiniz hangisini yükleyeyim.

Anakart cd si varsa oradan yükle, cd yi tak tanımayan sürücüleri cd den yükle dediğinde otomatik kendisi yükleyecektir zaten, yoksa kendi sitesinden indir. Anakartın driver i felan anlamadım ne demek istediğini.
  • anakart cd si yok demek istediğim vt6105mv17vmia var bir de vt6105mv22fvia var.bunlardan ilki anladığım kadarıyla anakrtın ikincisi ethernet kartının driver i.pek anlamam ama öyle gibi.siz ne dersiniz.bunların ikisini de yükleyeyim mi
  • driverları sırayla dene biri tutmalı. dosyanın 7 veya 11 mb olması farketmiyor belki birinde setup dosyası vardır diğerinde sadece driverlar vardır. anakartın chipset driverini kurarsan sanırım problem çözülür. pc bios'ta iken çoğunlukla anakartın modeli gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 8 Ocak 2008; 22:28:57 >
  • yanlışsam düzeltin de drivire ihtiyaç olmaması lazım zira windows ethernet kartlarını tanıyacaktır.

ben böyle bir sorunla karşılaştığımda aygıt yöneticisinden önce donanımı durdururum sonra kaldırırım. bilgisayarı başlattığımızda vindows ethernet kartını görecek ve sorunsuz şekilde çalışacaktır.

on board olsun olmasın hep aynı yöntem kullanılır. ethernet driveri olarak sadece eski sistemelrde gerek duyuluyor. windows 98 gibi.

ethernet kartlarının (PCI) yanında gelen diskette de win xp için driver görmedim desem yalan olmaz. eski sistemler için böyle şeylere gereksinim duyuluyor.

bence sorun başka. driver deil chipsetle alakalı sanki. başka bir sıkıntı var gibi
  • @nightmare115

Malesef her zaman tanımıyor.Anca elinde güncel bir windows cd si olmalı.Yeni çıkanların çoğunda tanıyor.Bende 3 xp var 2 sinde tanımıyor.Anakart cd ise tanıtıyorum
  • yardımı geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.sorun halloldu.çok sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.