Evim batı cephe,salon tavandan yere kadar cam,en üst kat. ısı yalıtımı mevcut camlar ısıcam sinerji.ancak yinede camlar kapalıyken evin sıcaklığı 34 dereceyi buluyor camları açarsam püfür püfür esiyor ancak yol sesinden ne tv izleniyor nede uyunabiliyor.Salon yüzölçümü 35 metre kare civarı. Almışken bir kere alıcam 10 yıl kullanıcam fiyat performans dengesi benim için çok önemli.Arçelikten gelen keşif ekibi 18.000-24000'lik ,Mitsubishi ekibi ise ölçtü biçti çatıya çıktı baktı.Soğutma için 12.000 liğin yeterli olacağını ancak ısıtma isteniyorsa 18.000'lik almamı önerdi.Isıtma istemiyorum ama yinede 12.000'lik alıp pişman olmakda istemiyorum. ,Daikin alıcak olursam yeni çıkacak n serisini alıcam 18.000'lik fiyatı 3600 tl,shira serisi öneriliyor ancak fiyatı 5750 tl bence çok pahalı. mitsubishi alıcak olursam 18.000'lik sf50 4200 tl fiyatı var. bu forumda gördüğüm kadarıyla mitsubishi'nin hj 50 modeli var. belki tanıdık olduğum için belkide elinde olmadığı için satıcı bu modelle ilgili bir teklife bulunmadı.Arada 800-900 tl fiyat farkı olacağını düşünüyorum sizce bu farkı vermeye değermi Panasonic ethera 12.000'liğine 3600 tl. 18.000'liğine 4900 tl fiyat aldım. 12.000'liği soğutma kapasitesi 13.600 olarak gözüküyor. sanırım alıcak olursam 12.000'liğini alırım.Diğeri beni bütçe olarak zorlar.Bu modelin nano g özelliği ile alerjen bakteri ve maytları temizleme özelliği varmış.Akerjik bir yapım var,klimayıda hiç sevmem.ethera serisi klimanın verdiği rahatsızlıkları en aza indirgermi yoksa bu janjanlı laflar sadece pazarlama taktiğimi.Bu arada Allah nasip ederse bebek düşünüyoruz bu nedenle ethera aklımı baya çeldi ancak fiyatıda çok yüksek. airfel kullanıp çok memnun olan tanıdığım varAirfel,alarko ve samsungda önereceğiniz modelleride düşünebilirim. Kısacası 18.000'lik bir klima almak istemiyorum sizce ne alayım?