Merhabalar, bilgisayarımda cpu yu kullanacak bişey yaptığımda örneğin bir program çalıştırdığımda, başka bi programa geçmeye çalıştığımda, chrome'da yeni boş sekme açmaya çalıştığımda bile birkaç saniyelik takılma oluyor (donuyor). Özellikle Chrome u ilk açtığımda, kullanılabilir duruma gelmesi için abartısız 10 saniye bekliyorum, hele ki o an müzik açıksa hoparlörden/kulaklıktan felaket bir ses çıkıyor, sanki evde çalışma varmış gibi. Ama peste 10 dakika boyunca maç yapıyosam tık yok sorunsuz oynuyorum. Kasa temizliği ve termal macun kontrolü yeni yapıldı. Bu sorundan dolayı 2 defa format attım fakat hala aynı (format attıktan sonra birkaç gün sorun yoktu sonradan oluyor). Son formattan sonra 3 aydır böyle kullanıyorum delirtiyor insanı, yardımınıza ihtiyacım var üstadlar.
HD tune ile bad sector taraması yapın...
Online Bilgisayar
kullanıcısına yanıt
bi bakayım hocam
dostum biosu resetle veya gorev ynticisi-performans-kaynak izleyiciden öğren hangisinin cpuyu çok kullandığını oradan daha net anlaşılır büyük ihtimalle taryıcıdan kaynaklanann bir virusdur
hocam sadece chrome değil ki herhangi bir programı başlattığımda vs oluyor, chrome da daha fazla olduğu için belirteyim dedim. Ayrıca bios resetleme ne işe yarar ve nasıl yapılıyor?
Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.
Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.
Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.