Şimdi Ara

))YARDIM(( EV YAPIMI ALARM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar evimin balkonu direkt bahçeye açıldığı için balkona bir alarm sistemi kurmaya karar verdim.bu fotoselli apartman lambaları bana bir fikir verdi.sizlere bunun mümkün olup olamayacağını sormak istedim.ilk olarak bu fotosel anahtarı bildiğimiz elektrik deveresi anahtarı gibi düşünerek yola çıktım ve şöyle bir yol izledim :

1)mutfaktaki buvattan 220v akımı balkona ileteceğim

2)ucuna aşağıda görmüş olduğunuz fotosel anahtarı takacağım

))YARDIM((  EV YAPIMI ALARM!

3)ardından bu anatardan gelen akımı bir transformatör yardımı ile 12 volta düşüreceğim

4)ve son olarak bu 12 volt akım taşıyan kablonun ucuna görmüş olduğunuz 12 voltluk alarmı takacağım.

herhangi bir cismi gördüğünde ampüle akımı ileten fotosel anahtarın böylece gece balkona herhangi biri girdiğinde devreyi aktif hale getirip alarma akım vereceği düşüncesindeyim.tabii bu benim fikrim.bu işten anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

• Fikir güzel. Hatta bu sistemde siren yerine kapı zili bağlayıp girişi büyük olan mekanlarda (sanayi sitelerindeki atölyeler gibi) müşteri geldiğinde satıcıya haber vermek amaçlı kullanıyorlar ancak sistemin zayıf noktası akşam siz yattıktan sonra balkonuna girmesi olası olan kedi ve kuş gibi canlılar da bu sistemi tetikleyebilir.
  • o konuda sıkıntı yok çünkü balkon camla kapatıldı.fakat bildiğiniz üzere cam balkonların plastik kilitleri var ve bir omuz darbesi ile kırılabilir.o yüzden böyle birşey yapmak istedim.çalışacağı onayını da aldığıma göre artık yapabilirim,cevabınız için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epidemi -- 11 Ağustos 2011; 15:59:40 >
  • Gerçekten Güzel Bi Düşünce Olmuş Yaptıktan Sonra Foto Paylaşırsan Sevinirim Merak Ettim şmdi ..=))
  • quote:

Orijinalden alıntı: epidemi

o konuda sıkıntı yok çünkü balkon camla kapatıldı.fakat bildiğiniz üzere cam balkonların plastik kilitleri var ve bir omuz darbesi ile kırılabilir.o yüzden böyle birşey yapmak istedim.çalışacağı onayını da aldığıma göre artık yapabilirim,cevabınız için çok teşekkür ederim

camın önünden kuş geçerse öter buna dikkat edin.

Fotosel dediğiniz PIR sensördür ve resimdeki sensör alarm sistemine takılır yani bir sürücü devresi olması gerek veya devreyi kendiniz yapmanız gerek.

Kolay gelsin
  • sürücü devresinin ne olduğunu bilmiyorum,rica etsem biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz?
  • quote:

sürücü devresinin ne olduğunu bilmiyorum,rica etsem biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz?

Şöyle düşün. Bu sensör (senin fotosel anahtarı dediğin) hareket algılandığı anda bir sinyal oluşturur. Ancak hareket bittiği anda bu sinyali yollamayı durdurur. Bu durumda senin sirenin daha devreye girememiş bile olabilir. Ya da siren çalar ama sen uyanana kadar (ki neden uyandığını hemen anlayamazsın bu durumda) susabilir. Bu yüzden sirenin belli bir süre çalmasını istersin. Araba alarmlarında cam kırıldığında anlık bir alarm çalıp susması olmaz dikkatini çektiyse. 2 dakika kadar öter durur alarm. İşte bu 2 dakika boyunca ötmeyi sağlayan şey sürücü devredir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolon yapımı konusunda yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anladım,teşekkürler.yanlış hatırlamıyorsam bu sensörlerin altında bir ayar bulunuyordu,lambanın ne kadar yanık duracağı ile ilgili.aynı özelliği biz de kullanamaz mıyız?yani onu 2 dakikaya ayarlarsam 2 dakika boyunca akımı açık tutması gerekmez mi?
  • Kullanmak istediğiniz siren ne kadar yük çeker ve hareket sensörü ne kadara dayanabilir bilemiyorum ancak gücü yetiyorsa olur tabi.
    Yalnız bir de bu olaya güvenlik açısından yaklaşalım. Bu sensöre yapılacak bi sabotajda sisteminiz devre dışı kalır. Alarm sistemlerinde sürücü sistemi ayrı bir noktada ve güvenli bir yerde olduğundan sensörlerden birine yapılacak bir sabotajda yine devreye girer. Yani bir nevi sistem kendi güvenliğini de sağlamaktadır. Sizin sisteminizde sensör ve sürücü aynı yerde olduğundan kendini koruması biraz zor gibi gözüküyor. Çünkü sensörü dışa bakan camlara yöneltirseniz balkon dışında oluşan bir hareket de sistemi tetikleyebilir. Bu yüzden çok iyi bir yerleşim gerekecektir. En basiti tavanda ortaya koyup camdan dışarıyı görmesini engellemek için sensörü körleştirmeniz gerekecek ki bu durumda da ortada aleni bir şekilde görünür olacak ve açık hedef olacak sabotaja karşı.

• peki bu sürücü devresi nasıl yapılır,ya da hazır olarak satılır mı?
  • valla fikrin dahiane perfect tebrik koyuyorum
  • quote:

peki bu sürücü devresi nasıl yapılır,ya da hazır olarak satılır mı?

PIR alarm devresi yazarsanız devre şeması çıkar.

Veya siz beyaz sensöre göre basit bir sürücü yaptırın.

Sürücü sensörden gelen sinyalleri yorumlar ona göre alarm devreye girer
  • Hazırda Satılan Pır Dedektörlerden Alsan Daha Kolay Olur İşin 15-16 $ Gibi Bişi Olması Lazım.Bu Pır Dedektörlerinin Hayvanları Görmeyenleri Var Onlardan Alıcaksınız Sorun Çözülmüşş Olucak.

• bu tarz bi devreyi iş yerim için kurdum aynen resimdeki gibi bir hareket sensörü kullandım yalnız problemim var zilden gelen kabloyu transförmatöre taktığımda zil çalmaya başılıyor 220 takılı olmasa bile herhangi bir kısa devrede yok bu sorun neden kaynaklanır bir fikri olan bağlantı yine aynı 220 sensöre girer transförmatör yardımıyla 14 w düşer oradan zile gider mantığı ama 3 gündür aynı sıkıntı transförmatöre zili bağladıgınız anda çalıyor durmadan
  • böyle bir denreyi iş yerim için kurmaya çalışıyorum ama zili transförmatöre taktığımız anda çalmaya başlıyor 220 olmasa bile neden kaynaklanır bir fükri olan
  • Oto alarmını eve uyarlamıştım çok verimli çalıştı, tavsiye ederim, kilit yanına darbe sensörünü montajladım, bide kapıya switch taktım, baya güvenli olmuştu, işine yarayacaklara tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir bilgi vereyim; kızılötesi sensörler (PIR) camın arkasını göremezler.

• arkadaşlar benim amacım kapıdan biri girdiğinde hareketi alğılatıp zili çalmak yok mu yardmısever birisi:)
  • neyse ben hallettim kendi sorunumu yapacak arkdaşlara fikir olsun sakın pilii zil kullanmayın:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.