Şimdi Ara

Yardım Fanım Çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benim kasada arkadaki fan çalışmıyor.İlk önce bilgisayar ısınınca çalışır diye düşünmüştüm.Arka taraf sıcacık o fanın bulunduğu yerler. Bunuda öyle anladım zaten, o fan çalışmayınca anakartın ordaki fan çok hızlı çalışmaya ve çok ses çıkarmaya başlıyor.İşte resim:

Yardım Fanım Çalışmıyor.

arkadaşlar şimdi biostan baktım system tempature 40 diye yani biraz fazla zaten arkadan ilginç bi koku geliyo.
    cpu fan speed 2200 rpm (galiba) öyle diye system fan speed 0 rpm çalışmıyor arkayada baktım çalışmıyo arkadaşlar yardım edin

Yardım Fanım Çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutycan -- 29 Haziran 2012; 13:38:15 >

• hocam o şekilde sistemi açma güç kaynağı yanar ve bilgisayarın bütün bileşenlerine zarar verir. eğer bu işlerden anlıyosan bi tane 8lik fan al eski fan ile değiştir
  • @umut

Anladığım kadarıyla çalışmıyor dediğin fan kasanın arkasında tahliye fanı olarak görev yapan fan değil. Çalışmayan ve muhtemelen çalışmadığı için de soğutma yapamayan ve sonuç olarak da kokuya sebebiyet veren fan, güç kaynağının fanı. sistemini o şekilde asla kullanma!! Hele koku da gelmeye başladı diyorsun ki, en iyi ihtimalle fanı komple yakarsın, en kötü ihtimal; zarar gören güç kaynağı tüm anakartını ve bileşenlerini kendiyle birlikte yakar. En yakın (veya en tanıdık) teknik servise göstermende fayda var. Muhtemelen de tamir olmayacağı için (genelde tamiri olmuyor, tabii tozlanmadan kaynaklı basit bir fan sıkışması değilse), yeni bir power supply yolu göründü sana demektir..

Ve dediğim gibi, sistemini asla o şekilde kullanma!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

@umut

Anladığım kadarıyla çalışmıyor dediğin fan kasanın arkasında tahliye fanı olarak görev yapan fan değil. Çalışmayan ve muhtemelen çalışmadığı için de soğutma yapamayan ve sonuç olarak da kokuya sebebiyet veren fan, güç kaynağının fanı. sistemini o şekilde asla kullanma!! Hele koku da gelmeye başladı diyorsun ki, en iyi ihtimalle fanı komple yakarsın, en kötü ihtimal; zarar gören güç kaynağı tüm anakartını ve bileşenlerini kendiyle birlikte yakar. En yakın (veya en tanıdık) teknik servise göstermende fayda var. Muhtemelen de tamir olmayacağı için (genelde tamiri olmuyor, tabii tozlanmadan kaynaklı basit bir fan sıkışması değilse), yeni bir power supply yolu göründü sana demektir..

Ve dediğim gibi, sistemini asla o şekilde kullanma!!

aynen aç psu nu tabi bu işe biraz el yatkınlığın varsa aksi takdirde çarpılma ve istenmeyen kazalara yol açabilirsin,tavsiyem yeni bir psu al ama dersenki masraf istemiyorum ve elim yatkın fanın uçlarını keserek siyah siyaha kırmızı kırmızıya ek yaparak yeni bir fan ekle,yeni fanda çalışmıyorsa 12 v. hattında sorun var demektir psu ile(heleki anlamıyorsan)uğraşmak başka sorunlara davetiye çıkartmaktır kolay gelsin

• Bu arkadaş cevaplari bile okuyamadan yakti makineyi sanirim:) uyarmaya calistik ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4vc1 -- 4 Temmuz 2012; 3:41:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.