Şimdi Ara

Yardım gerekli dava açacağız (konu biraz uzun) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
4.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: +24edition

Polisler hakli gibi geldi bana kardesinizin amaci zaten belliymis yüksek sesle müzik dinlemek acik egzos karbon kaplamalar filan yani tam piyasa araci yapip ben buradayim demeye calismis ama polislerde buna hakli olarak dur demis.

ne yani benim aracım BMW 3.35 olsa, polis "sen kesin hız sınırını geçmişsin, gecmemissen de ilerde geçersin" diyerek ceza mı yazmalı.altımda güçlü araba bulundurmak keyif veriyor belki?

Kardeşiniz ani şerit değiştirme, makas atma, vb şeyler yapmışsa bile kardeşinize canlı bomba muamelesi yapılmasını gerektirmez.ve ne yazık ki ülkemizde bu konuda yapılabilecek pek birşey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazı arkadaşlar milleti yanlış yola sürüklediğini farketmiyor herhalde.
    Arkadaşlar, eğer bu tarz bir durumla karşılaştıysanız ve haklı olduğunuza inanıyorsanız; lütfen bunu soğukkanlılıkla ve gerginlik yaratmayacak şekilde ifade edin.

Ceza Muhakemesi Kanunu, Polis Selahiyet Vazife Yetkisi
    MADDE 116.- (1) Yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir.

"Arama izniniz yok" diye tutturur ve bunu sert bir şekilde ifade ederseniz, karşınızda her zaman çaylak bir memur olmayabilir. Ciddi derecede başınız ağrır, sanırım bunu salık veren arkadaşlar ülkenin içinde bulunduğu durumun farkında değil. Olmayacak yerde asayiş ekipleri ile karşılaşabilirsiniz şu sıralar kimlik kontrolü için.
    Kaldı ki her zaman şuna inanırım, emniyet mensupları ile bir şekilde, fikren veya zikren, ters düşen birinin muhakkak çekindiği bir durum vardır.

Konuya dönecek olursak, benim nacizane tecrübem der ki o arabayı kullanmaya devam etmek istiyorsanız evvela kulp takılamayacak kadar legal hale getirmelisiniz. Ardından bulunduğunuz bölgede İçişleri Bakanlığı çatısı altında ulaşabileceğiniz en yüksek makamda kim varsa ona çıkıp derdinizi gayet düzgün bir şekilde anlatmalısınız. Emin olun sadece basit güzel bir demeç meseleyi nihayete erdirecektir. Yoksa sizi temin ederim kameraya çekmekle taktik yapıp zora sokmakla falan bir yere varamazsınız, aklıselim bir vatandaşın seçeceği yol bu olmamalıdır.

• Herkes kendine göre olay anlatır ama...

Bazı arkadaşları anlamak güç. Film var, egzos var diye polisin kafayı takmasını normal görüyorlar. Başka işleri mi yok? O şehirde hiç mi brandasız çakıl-moloz kamyonu yok? Hiç mi yaya geçidindeki yayaya yol vermeyen şöför yok?Hiç mi hayalet gibi arkada ışıksız traktör yok?

60-70 bin liralık İnisgnia'ya karbon tavan yaptırana ''Güzel olmuş'' diyorsunuz ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Bazı arkadaşlar milleti yanlış yola sürüklediğini farketmiyor herhalde.
    Arkadaşlar, eğer bu tarz bir durumla karşılaştıysanız ve haklı olduğunuza inanıyorsanız; lütfen bunu soğukkanlılıkla ve gerginlik yaratmayacak şekilde ifade edin.

MADDE 116.- (1) Yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir.

"Arama izniniz yok" diye tutturur ve bunu sert bir şekilde ifade ederseniz, karşınızda her zaman çaylak bir memur olmayabilir. Ciddi derecede başınız ağrır, sanırım bunu salık veren arkadaşlar ülkenin içinde bulunduğu durumun farkında değil. Olmayacak yerde asayiş ekipleri ile karşılaşabilirsiniz şu sıralar kimlik kontrolü için.
    Kaldı ki her zaman şuna inanırım, emniyet mensupları ile bir şekilde, fikren veya zikren, ters düşen birinin muhakkak çekindiği bir durum vardır.

Konuya dönecek olursak, benim nacizane tecrübem der ki o arabayı kullanmaya devam etmek istiyorsanız evvela kulp takılamayacak kadar legal hale getirmelisiniz. Ardından bulunduğunuz bölgede İçişleri Bakanlığı çatısı altında ulaşabileceğiniz en yüksek makamda kim varsa ona çıkıp derdinizi gayet düzgün bir şekilde anlatmalısınız. Emin olun sadece basit güzel bir demeç meseleyi nihayete erdirecektir. Yoksa sizi temin ederim kameraya çekmekle taktik yapıp zora sokmakla falan bir yere varamazsınız, aklıselim bir vatandaşın seçeceği yol bu olmamalıdır.

arkadaşım burda sorun aracın aranması olayı değil defalarca ve keyfi olarak aranıp insanları bezdirmek. diğer mesajımda yazmıştım arabanın kapılarını kilitleyip merkeze çekilmesini istemek veya ben burdayım kaçmıyorum delil varsa karartmıyorum diyerekten size müdahale eden kişininde niyetini öğrenebilirsiniz.Zaten kötü niyetle durdurmuşsa keyfi bir durum ise yasal durumlarla karşılaşabileceğinden hemen çark ederler.
    yani polis her görüdüğü şahsı 155 polis imdat hattına hakkında şikayet var diye sallayıp durduramaz durdurursa bunu ispatlıyamazsa sonuçlarına katlanır.

o yuzden aranma sonrası tutanak tutulmalıdır bir şey bulunmadığı veya bulunan şeyler varsa hepsi tutanağa geçirilmeli 2 nüsha halinde görevliler ile aranan kişi arasında imzalanmalı ki olay bir resmiyet kazansın.hatta görgü tanığı varsa onlarda imzalamalıdır.

olaylar bitmek bilmiyor burası türkiye doğrudur.
    yine bir akşam vakti usul usul tarfik kurallarına uyarak seyahat halindeyken bir ekip otosu mobese kameralarının olduğu bir yerde kırmızıda geçti bizimle dalga geçer gibi.

neyse hemen 155 i aradım plakasını verdim olayın olduğu yerdeki mobese kamerasının numarasını ve saati verdim şikayetçi olduğumu trafik kurallarının bizler için ne ise görevli polisler içinde o olduğunu söyledim ve en yakın karakola gidip şikayetçi olacağımı bildirdim. Tamam diyerek şikayet etmem gerektiğini söylediler

tam karakola giderken 10 dk sonra adıma kayıtlı diğer cep telefonumdan kendini emniyet amiri olarak tanıtan birisi aradı ve bu durum için özür diledi ve ışıkta geçen arkadaşları ciddi bir şekilde uyardıklarını bu olayın bir daha tekrarlanmayacağına dair söz aldıklarıı ve benimde bu seferlik şikayet etmememi istediler bende kabul ettim tabi. Böyle durumlarda olabiliyor.

sonuçta tüm polisler aynı kefeye koyamayız işini hakkıyla yapanlara denk gelmek dileğiyle....

• Arabayı ilk durdurduklarında komiser yakınınız varmış onu aramışsınız. Olaylar devam ettikten sonra neden aramadınız komiser yakınını madem kardeşiniz haklı komiser tanıdığınız sizi savunurdu sonuna kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Bazı arkadaşlar milleti yanlış yola sürüklediğini farketmiyor herhalde.

Polise güven olmayacağı için, farklı bir durumda çocuğun daha çok mağdur olma, dayak yeme, vs. riski olduğu için kamera önemlidir. Allah'ın psikopatına niye güveneyim? Kamera kaydı da bu tarz bir durum olursa o polisin hayatını bitirmek içindir. Bir tür anme hizmeti diyebiliriz. Vatandaşın arama iznini görme isteği doğaldır. Asayiş polisi arama iznini göstersin, buyrun arasın... Göstermezse arayamaz. Kusura bakmasın. Ben şahsen aratmıyorum. Ankara'da bir iki kez başıma geldi. Birinde gösterdiler, arattım. Devletin görevlilerine karşı efendiliğinizi bozmadığınız sürece ve olumlu yaklaştığınız sürece, hiç bir şey yapamazlar. Aslen korkaklar. Rütbe onlar için Allah olduğu için, sizin yüksek rütbeli birini tanıyor olabileceğinizden inanılmaz korkuyorlar. O yüzden ne kadar efendi olup, onları nezaketen muhatap alıyormuş gibi davranırsanız, o kadar efendi oluyorlar. Bunu yaparken de hakikaten üst rütbeli birini tanıyor olursanız iyi olur. Asayişin 3'te birinin doğal olarak psikolojisi bozuk. Bir psikopata denk gelebilirsiniz.

Mümkün olduğunca az muhatap olun ve hakkınızı arayın. Neticede anlattıklarınıza göre hakkınız gaspediliyor. Kardeşiniz birileriyle sürtüşmüş, yolda birilerine makas atmış, trafik kavgası yapmış olmasın? Anladığım kadarıyla yayayken hiç taciz edilmemiş... Böyle birşey için araba satmaya değmez. Araba zır stok olsun. Ona rağmen yiyebileceği trafik cezalarından aksini ispat edebileceği düzeneği olsun, bir müddet sonra polis de bayar... Yeterince efendi olursa bütün polislerle de ahbap olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Mart 2012; 10:37:20 >

• Dostum öncelikle geçmiş olsun.

Anlattığınız olay tabii ki rahatsız edici. Ancak ben kardeşinizde de biraz suç olduğunu düşünüyorum. Kendisi araca koyu renk cam filmleri, eksoz ucu (sesi arttıran uçlardan mı acaba), karbon kaplama gibi modifiyeler yaptırıyor. Ardından yüksek sesle müzik dinleyerek geziyor. Bir de bunu üzerine sağda solda patinaj çekip, makas atma gibi hareketler yaptı mı acaba? Kendisine iyice sordunuz mu?
    Etrafımızda sevsek de sevmesek de (benim ailemde de polisler vardır) pek çok polis memuru biz farkında olmadan sivil biçimde geziyor. Bunu da bizim güvenliğimiz için yapıyorlar.
    Ben kardeşinizin bu durdurmalar sırasında gençliğin etkisi ile olmayacak sözler ya da hareketler yapmış olabileceğini düşünüyorum. E küçük bir şehirde aracınızın mimlenmesi için yeterli bütün bunlar
    Bu iş mahkemeye gitse, hiçbir şey elde edebileceğinizi düşünmem. Avukat size gaz verebilir, dava açalım diye. Çünkü o para kazanacaktır sizden. Ama sonuçta hiçbir şey elde edemezsiniz.
    Bence aracı satın ya da söylediğiniz gibi farklı şehire götürün.
    Kardeşinize de biraz nasihat edin derim.

• Yav adamalar koca Genelkurmay Başkanını içeriye atmış ama hala hak hukuk'tan bahseden var.

Kardeşiniz birilerinin kovanına çomak sokmuş bu yüzden uğraşıyorlar.

Elinizde kanunen çok fazla delil yok.

İhbar var mı ,yok mu olayına gelirsek polis birine aratıp o ihbarı anında yaptırtabilir. Bir süre trafiğe çıkmayın ortalık sakinleşsin sizde bu sırada biraz araştırma yapın tanıdıklarınızı devreye sokun gerçekte ne olup bittiğini öğrenin.
  • sağlam bir siyasetçi bulup emniyet müdürüne bir hal hatır sordursanız emin olun bir sorun kalmaz. memlekette tek modifiyeli araç sizin değil bir tek size ceza kesiyorlar, ama bu arabanıza yaptıkalrınızın doğru oduğu anlamına gelmiyor. özellikle gece abart egzos ile gürültü yapanlarının, yüksek sesle müzik dinleyip rahatsız edenlerin arkasından selamlarımı gönderiyorum...
  • polis durduk yerde kimseye bukadar ust uste killik yapmaz,kardesinizinde vardir bir kural ihlali,,ha olduda polis gercekten anlamsiz bir sekilde boyle yapiyosa,vardir bi bit yenigi,atara atar yapmaya gerek yok,,gidilir,ilce emniyet muduruyle konusulusur,olay anlatilir,is tatliya baglanir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4n6a

quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

bencede sat kurtul kardesin ya arkasi saglam biriyle tartismis boyle surunduruyolar yada baska birine emanet verdiginde bu olaylar olmus olabilir

Arabayı emanet vermesi imkansız o kadar çok ilgileniyor ki arabaya ben baabm ve kendisinden başka kimse kullanmıyor sigara dahi içilmiyor arabanın içinde o kadar titiz biri bu olay oldu diye arabayıda satmak istemiyorum açıkcası yazdıklarınız için teşekkürler.

torpil sokun o zaman dava acsaniz hic bi sey olmaz allah kurtarsin.. gercekten kotu bi durum
  • hic bi sey yapamazsin kardes,sinirlerin yiparanir ancak.
    sat kurtul.bukemedigin bilegi opeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sct_cimbom

quote:

Polisler hakli gibi geldi bana kardesinizin amaci zaten belliymis yüksek sesle müzik dinlemek acik egzos karbon kaplamalar filan yani tam piyasa araci yapip ben buradayim demeye calismis ama polislerde buna hakli olarak dur demis.

ne yani benim aracım BMW 3.35 olsa, polis "sen kesin hız sınırını geçmişsin, gecmemissen de ilerde geçersin" diyerek ceza mı yazmalı.altımda güçlü araba bulundurmak keyif veriyor belki?

Kardeşiniz ani şerit değiştirme, makas atma, vb şeyler yapmışsa bile kardeşinize canlı bomba muamelesi yapılmasını gerektirmez.ve ne yazık ki ülkemizde bu konuda yapılabilecek pek birşey yok

he he tamam.

• bence sat arabayı kurtul sen dava açacaksın türkiye de devlet hiç kaybetmiş mi sen kazanacaksın bunu söylerken malesef içim acıyor ama acı gerçek
    bu ülkede devlet hastanesinde bayat iğne yüzünden insanlar felç kalıyor veya ölüyor davaları ya düşüyor yada devam ediyor kazananlarda 100000 tl tazminat kazanıyor bu örneklerden yola cıkarak bence hiç uğraşma değmez
    Bende filmli cam (3 numara) egzost ve müzik tesisatlı çakma xenon lu araç kullandım ağırlıklı olarak geceleri ve istanbul bağdat caddesi tarafında 3 seneye yakın 18-21 yaş arasında bırak ceza yemeyi polis durdurduğunda en ufak kötü biir diyalog yaşamadım yaşar gibi olduğumda da alttan alarak (tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali) olayı kapatıp yoluma devam etmişliğim çoktur bence kardeşiniz bişeyler yaşamış ve sizin bundan haberiniz yok

• Sokaginizda, ya da karsi apartmanlardan birinde size kil olmus ve emniyette saglam tanidiklari olan birisi var gibi geldi bana.
    Sorun bakalim kardesinize, bir sekilde yakin zamanda birileri ile bir sorun yasamis mi? Muhtemelen bu kadar kafayi taktiklarina gore
    kardesiniz birilerini iyi sinirlendirmis olabilir.
  • quote:

Olaya o kadar güzel bakmışsın ki tebrik ediyorum senin piyasa arabası dediğinden memlekette 100 tane var bu bir , ceza yazan ekip otosunun bir tanesinin 206 ile draga kalkış fotosu var elimde 2 tane istersen özelden atabilirim eğer bana o muameleyi yapıyorsa diğer 100 arabayada aynı muamaleyi yapacak ve draga kalkar gibi poz vermeyecek görevini yapacak bu kadar basit ve net olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

Bu ulkede gucun yoksa bir hicsin. Madem tanidiginiz var ivedilikle araya sokun. Gecen sene Zeytinburnu'nda jandarma avukat bir arkadasa ters yonden gelen bir yunus ekibi cek arabani biz gececegiz diyor. Arkadas zaten motorlusunuz kaldirimdan geciverin diyince arkada oturan 20 yasindaki polis 'ben devletim laagn cekeceksin!' diye bagiriyor. E arkadasta hakli olarak inip bende jandarma ve avukatim bir daha bagirsana diyor, sonuc onde oturan hadi ugrasmayalim diyip motoru cevirip gidiyor. "Ben devletim lan" sozu polis okulunda ogretiliyor sanirim.

Ozetle varsa savci hakim tanidik arasin karakolu. Bir de anlamadigim babaniz niye suskun? Benim cocugumla boyle ugrassalar elimden geleni ardima koymam. Hicbir sey yapamasam karakola gider muhatap ararim. Ha tabi kardesiniz de sutten cikmis ak kasik degilse babanizin suskun kalmasi normal.

Gelismeleri paylasin bizimle.

Anlattıklarınıza katılıyorum bugün diğer avukatla görüşmesindende aynı sonuç çıktı delil istiyorlar bir kaç gün daha trafiğe çıkıp normal bir şekilde kısa mesafelerde bile emniyet kemeri ile dolaşmasını söyledim kardeşime olmazsa tanıdık hakimi araya sokup olayı açıklığa kavuşturmayı düşünüyorum babama gelince kendi bu aralar rahatsız olayların hepsini bilmiyor hepsi anlatılınca daha kötü olmasından korkuyorum onun için durumlardan haberi yok ama dahada ilerlerse olay mecbur haberi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

demekki kardesinde yardiriyor ki ustune gidiyorlar arkadasim.
    polisin isi gucu yok kardesinle mi ugrasicak yok yere.
    gencligin verdigi hevesle gazlarken rutbeli bi polisin gozune batmis ve takmislar demek ki...

diyelim ki yardıyor diyelim ki diyorum 1 olur 2 olur üçüncüde eşek olan bile uslanır peki 1 ayda her trafiğe çıkışında çevirme yarım saat bekletilme ek olarak 4 trafik cezası neyin nesi bunu bana açıklayın ordan olay çok kolay görünüyor sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Birşey daha sorayım:

Araçta çakma xenon da var mı?(Kısalarda, sislerde vs.)

Ayrıca devlet memurlarını çok yetkili sanmayın. Savcı da olsa, bir yere kadar; milletvekili bile herşeye karışamaz. Devlet memurlarının tek yetkisi kendi görev alanıdır. Kanun denen birşey var...

mercekli zenon var çakma değil suanda araba orjinal hale geldi zaten
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.