Şimdi Ara

Yardım gerekli dava açacağız (konu biraz uzun) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
4.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence sorunun kaynağı senin kardeşin, devletin polisinin işi gücü yokta senin kardeşinin kullandığı arabayı mı takip edecek, burada da var bu sekilde insanlar, baba paralarıyla alınmış arabalarla hava atanlar, cevrede gürültü kirliliği yaratıpi, tehlikeli arac kullanarak trafiği katledenler.... v.s senin bu anlatmalarından hata kardeşinde bunun arabayla yada devletin polisiyle bir alakası yok, kardeşini biraz dizginlerseniz orta da hic bir sorun kalmaz.. yasal olarak yapabileceğin başkada bir sey yok, görevli memura görevi sırasında mukavametten bi anda kendinizi asliye ceza mahkemesinin hakimi karsınsında bulur kendini.
  • tek sorunun aracı hızlı kullandığı ve abartı egzosda bulunduğundan hızın dahada hızlı gibi gösterdiği bu çok dikkat çekiyor ve çok şikayet geliyor yani polisede şikayet gelince durdurmak zorunda bende bir kere motosikletle hız yapmıştım sadece yarım dakika bastım akabinde 3 kez ayrı ayrı polis ekibi tarafından durduruldum. şehir içerisinde yapmasın kardeşinde dikkat çekici hareketler hız, müzik sesi vs. şehir dışına çıksın çok basası varsada. avukatla hukukla birşey elde edemezsiniz yasalara göre haklı değilsinizki avukat kurtarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4n6a

Merhaba iyi forumlar konu biraz uzun olacak ama yardımınıza ihtiyacım var özellikle kanunlara hakim arkadaşların yardımı gerekli.2005 model honda civic arabamızı 3 ay önce aldık ben dışarıda okumamdan dolayı araba memlekette babam arabayı pek fazla kullanmaz araba genellikle küçük kardeşimde yaşı 21.Kardeşim o yaşların verdiği heyecanla arabaya aksesuar olarak 2 numara cam filmi (ön cam hariç) ,kalın egzoz ucu taktırdı bir ara ön kaputu siyah karbon fiber yaptırdı ben beğenmediğim için geri söktürdüm.

bence bir süre kardeşiniz kullanmasın. siz kullanın arabayı. böylelikle öncelikle sorun kardeşiniz de mi yoksa araba da mı olduğu ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 30 Mart 2012; 19:05:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Edbytc

Arabayı ilk durdurduklarında komiser yakınınız varmış onu aramışsınız. Olaylar devam ettikten sonra neden aramadınız komiser yakınını madem kardeşiniz haklı komiser tanıdığınız sizi savunurdu sonuna kadar.

bir araya sokarsın 2 araya sokarsın bundan sonra sende başka çareler aramaya başlarsın ilk olay oldugunda bağlatmayı engelledi sadece ondan sonraki olaylarda sadece fikir alışverişinde bulunuldu bu arada yaşadığım şehir "TORPİLLİ ŞARK BÖLGESİ" diye geçiyor bilmem bunun anlamını biliyormusunuz terör yok olay yok ama şark bölgesi ve genellikle yüksek yerden torpili olan polisler geliyor torpil torpilden üstün ki 1-2 kere müdahele edebilmiş bilmem anlatabildin mi....!!!

Eee işte kendin itiraf etmişsin torpilli şark bölgesi diye. Alışmışsınız torpile. Nerden biliyorsun kardeşinin de o komiser yakınınıza güvenip trafikte hatalar yapmadığına. Madem ilk durdurmada torpil istediğiniz komiser yakınınız sonraki olaylarda size tafsiyeler vermiş neden torpili birakıp o tafsiyeleri dinlmediniz. bilmem anlata bildim mi?

• ulan apacininde polisi dava edicem dedigini gorduk ya su forumda , gerisi bos...
    sen apacilik yap , yok egzozmus yok gazlamakmis.sonra vay efendim polis birakmiyo.niye degistiriyorsun egzozu? sebep ne? ben mecburmuyum senin egzoz sesini dinlemeye?
    hangi sehir bilmem ama ellerinden opuyorum o polisin.allah razi olsun kendilerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 29 Mart 2012; 11:05:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

ulan apacininde polisi dava edicem dedigini gorduk ya su forumda , gerisi bos...
    sen apacilik yap , yok egzozmus yok gazlamakmis.sonra vay efendim polis birakmiyo.niye degistiriyorsun egzozu? sebep ne? ben mecburmuyum senin egzoz sesini dinlemeye?
    hangi sehir bilmem ama ellerinden opuyorum o polisin.allah razi olsun kendilerinden.

Kusura bakma da senin gibiler yüzünden forumun kalitesi düşüyor.Adam ses yok diyor sen hala mecbur muyum senin sesini dinlemeye diyorsun.Konuyu okumadan cevap yazma.
  • yaw abart egzoz dusurmuyor ben dusuruyorum kaliteyi oyle mi?
    sende yukseltmissin hocam kaliteyi iste...
    geleli 10 gun 6 mesaj olmus forumun kalitesine laf ediyorsun...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 29 Mart 2012; 15:04:03 >
  • video çekerek çözebilirsiniz. Arabayı dıştan çektikten sonra araç içine sabitlersiniz yola çıkarsınız ve polisler sizi tekrar çevirir.
  • Yazıların tamamını okumak gerçekten uzun, ancak nacizane şöyle bir tavsiyede bulunayım. Aracında, hatta cebinde bir video kayıt cihazı bulundursun, basit digital fotoğraf makinaları bu işi gayet güzel yapıyor, arabasını aramaya kalktıklarında çekimi başlatsın, veya aracın bir köşesine cihazı montajlasın, geldiklerinde üstünü arama vs... gibi olayları kayıta alsın, delil olarak kullanabilirsiniz. Bir ses kayıt cihazı gizli, en azından hakim ve avukata dinletmek, hukuki olmasa da tanıdık hakimin olaya ciddiyetle bakmasını sağlar. Bu tür bir kasedi bazı yayın kuruluşları ise severek yayınlar, balıklama atlar. Ben kardeşinizin aracı satarak bu işten kurtulabileceğine de inanmıyorum, olay kişiselleştiyse, araç değiştirdiğinizde yeni aracı da takip edip mimlerler. Bence bir şekilde olayları kayıt etmelisiniz. Mesela bir müddet bir arkadaşıyla arkalı önlü yol alsın, durdurduklarında haberleri olmadan arka arabadan yaptıkları eziyet kayda alınır, hakları olmayan araç aramalar falan kayıt altına alınmış olabilir,vs,vs,vs...

• quote:

quote:

quote:

Arabayı ilk durdurduklarında komiser yakınınız varmış onu aramışsınız. Olaylar devam ettikten sonra neden aramadınız komiser yakınını madem kardeşiniz haklı komiser tanıdığınız sizi savunurdu sonuna kadar.

bir araya sokarsın 2 araya sokarsın bundan sonra sende başka çareler aramaya başlarsın ilk olay oldugunda bağlatmayı engelledi sadece ondan sonraki olaylarda sadece fikir alışverişinde bulunuldu bu arada yaşadığım şehir "TORPİLLİ ŞARK BÖLGESİ" diye geçiyor bilmem bunun anlamını biliyormusunuz terör yok olay yok ama şark bölgesi ve genellikle yüksek yerden torpili olan polisler geliyor torpil torpilden üstün ki 1-2 kere müdahele edebilmiş bilmem anlatabildin mi....!!!

Eee işte kendin itiraf etmişsin torpilli şark bölgesi diye. Alışmışsınız torpile. Nerden biliyorsun kardeşinin de o komiser yakınınıza güvenip trafikte hatalar yapmadığına. Madem ilk durdurmada torpil istediğiniz komiser yakınınız sonraki olaylarda size tafsiyeler vermiş neden torpili birakıp o tafsiyeleri dinlmediniz. bilmem anlata bildim mi?

Sanırım anlama sorunu yaşıyorsunuz yada yazayım karşı tarafı gıcık edeyim çabasındasınız torpilli şark bölgesi demek ; "POLİS İN TORPİL KULLANARAK ŞARK GÖREVİNİ OLAY OLMAYAN YERLERDE YAPMASI DEMEK (bknz : google ) " olaylara bakma açınızı tekrar değerlendirmeniz tavsiye ediyorum olayı nereden anlamak istediğiniz belli oradan anlayıp cevap verecekseniz lütfen cevap vermeyin birisine güvenip iş yapacak tiplerden değiliz merak etmeyin tanıdığa ricamız 1 kere geçer 2 kere geçer adama güvenip yapmadığı ne malum diyorsunuz adamın işi gücü yok 10 defa benimle mi uğraşarak mantıklı yaklaşmanızı tavsiye ediyorum ve size torpilsiz bir hayat diliyorum sağlıcakla kalınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4n6a -- 29 Mart 2012; 18:47:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerkara

tek sorunun aracı hızlı kullandığı ve abartı egzosda bulunduğundan hızın dahada hızlı gibi gösterdiği bu çok dikkat çekiyor ve çok şikayet geliyor yani polisede şikayet gelince durdurmak zorunda bende bir kere motosikletle hız yapmıştım sadece yarım dakika bastım akabinde 3 kez ayrı ayrı polis ekibi tarafından durduruldum. şehir içerisinde yapmasın kardeşinde dikkat çekici hareketler hız, müzik sesi vs. şehir dışına çıksın çok basası varsada. avukatla hukukla birşey elde edemezsiniz yasalara göre haklı değilsinizki avukat kurtarsın.

Arabada abartı ekzoz yok bunu demem 10 oldu galiba ekzozdan ses çıkmıyor sadece EKZOZ UCU VAR görüntü amacı ile dğer cevaplarda verdiğim gibi diyelim ki 1 olur 2 olur bir daha hız yapmazsın cezalardan sonra ama aynı sebepten durdurulması neden ? ilerleyen günlere bakacagız teşekkürler...

• Bizim p0lisler yine insaflı, bakın Ontario'da ne yapıy0rlar H0nda'ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 29 Mart 2012; 18:09:16 >
  • quote:

ulan apacininde polisi dava edicem dedigini gorduk ya su forumda , gerisi bos...

Umarım yaşadıklarım başınıza gelir ve durumu anlarsınız bunu gerçekten çok içten söylüyorum şu konuyu adam akıllı okuyup cevap verseniz hiç fena olmaz burada amacım kimseyle tartışmaya girmek değil çözüm yolu aramak ama sizin gibi konuya soyut bakıp oh iyi olmuş kesin apaçidir bu yap vur kır öldür yakışır dur yakaladım bir kerede ben vurayım nasıl olsa birşey olmaz tarzından sevinç çığlıkları atana diyecek birşeyim yok tarafsız yaklaşacaksınız buyurun ama HAKARET edecekseniz teşekkürler hakaretleriniz size kalsın bu arada sizinde içinizdeki apaçiye bir dur deme zamanınız gelmiş geçiyor sanırım yazınızdan apaçilik seviyeniz belli saygılar....

• quote:

Orijinalden alıntı: mdemirli34

quote:

Kusura bakma da senin gibiler yüzünden forumun kalitesi düşüyor.Adam ses yok diyor sen hala mecbur muyum senin sesini dinlemeye diyorsun.Konuyu okumadan cevap yazma.

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama nafile sanırım arkadaşımızın bir yerine dokunduk olayı uzatmaya gerek yok tarafsız bakamayacaksa olaya yazmasın kendine zorla yaz demiyoruz buraya giripte hakaret edeyim içim soğusun tarzında bir yazı olmuş iyi dileklerimi diğer yazımda ilettim kendisine...

• quote:

yaw abart egzoz dusurmuyor ben dusuruyorum kaliteyi oyle mi?
    sende yukseltmissin hocam kaliteyi iste...
    geleli 10 gun 6 mesaj olmus forumun kalitesine laf ediyorsun...:)

1552 msjla mı kalite yükseliyor ? ne kadar msj yazarsan o kadar kalitelimisin bunu mu çıkartmalıyız yada foruma ne kadar süre önce kayıt olmuş kayıt süresi = kalitemi , çok yanlış bir yaklaşım . Süre,yazdığı mesaj saysı kalitemi belli ediyor o zaman yeni üye olanlar hiç yazmasın mesaj sayısı artmasın kalitesiz densin yazdıkları umursanmasın MUZ forumumu burası , foruma kayıt süreniz, mesaj sayınız kalitenizi belli ediyorsa kusura bakmayın ama kalitenizden şüphe duyarım saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4n6a -- 29 Mart 2012; 18:46:28 >
  • İyi sallamışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENG_civ

Yazıların tamamını okumak gerçekten uzun, ancak nacizane şöyle bir tavsiyede bulunayım. Aracında, hatta cebinde bir video kayıt cihazı bulundursun, basit digital fotoğraf makinaları bu işi gayet güzel yapıyor, arabasını aramaya kalktıklarında çekimi başlatsın, veya aracın bir köşesine cihazı montajlasın, geldiklerinde üstünü arama vs... gibi olayları kayıta alsın, delil olarak kullanabilirsiniz. Bir ses kayıt cihazı gizli, en azından hakim ve avukata dinletmek, hukuki olmasa da tanıdık hakimin olaya ciddiyetle bakmasını sağlar. Bu tür bir kasedi bazı yayın kuruluşları ise severek yayınlar, balıklama atlar. Ben kardeşinizin aracı satarak bu işten kurtulabileceğine de inanmıyorum, olay kişiselleştiyse, araç değiştirdiğinizde yeni aracı da takip edip mimlerler. Bence bir şekilde olayları kayıt etmelisiniz. Mesela bir müddet bir arkadaşıyla arkalı önlü yol alsın, durdurduklarında haberleri olmadan arka arabadan yaptıkları eziyet kayda alınır, hakları olmayan araç aramalar falan kayıt altına alınmış olabilir,vs,vs,vs...

Bende satıp bu olaylardan kurtulacagımızı düşünmüyorum sattık olaylar devam etti o zaman araba kullanmayın diye bir öneri gelebilir suan beklemedeyiz kendisini yapabilecekleri hakkında bilgilendirdim bakalım ilerleyen günler ne gösterecek tavsiyeleriniz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: postal58

İyi sallamışsın

Sende iyi tutturmuşsun bu mudur yani okuyup iyi sallamışsın sizin yorum kapasiteniz bu kadar mı neyi nerede nasıl sallamışım sizi buna iten nedir mesajların hepsini okudunuz mu bu kanıya nereden vardınız elimde kesilen cezalar bulunmakta kardeşimi durduran ekibin bir tanesinin drag yarışına kalkar gibi çekilmiş 2 adet fotografı elimde bulunmakta daha öncede yazdım tekrar yazıyorum bir hata yaptımsa bu hatanın cezasını cekerim ama bir hata için 5 defa ceza yazılmaz çünkü hata 5 defa yapılmamıştır bunun yanında aynı sebepten dolayı 15 defa araba durdurulmaz park halindeki araba kullanıcısı çağırtılıp komple arama yapılmaz eğer bana aynı sebeplerden dolayı ceza yazacaksan yada 15 defa durduracaksan sende draga kalkar gibi fotograf cektirmeyecksin olay bu kadar basit kanun bana uygulanıyorsa herkese uygulanacak bunun yanına bu 2 kelimeniz yoksa +1 mesaj daha kazanıp kalitemimi yükselteyim amacıylamı yazıldı kusura bakmaynı bundan sonra bu tip mesajlara cevap vermeyeceğim adam akıllı sorununuzu dile getirin bende size cevabınızı makul bir şekilde vermeye çalışayım saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

video çekerek çözebilirsiniz. Arabayı dıştan çektikten sonra araç içine sabitlersiniz yola çıkarsınız ve polisler sizi tekrar çevirir.

Şuan beklemedeyiz bakalım ne olacak cevabınız için teşekkrüler
  • quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

quote:

Merhaba iyi forumlar konu biraz uzun olacak ama yardımınıza ihtiyacım var özellikle kanunlara hakim arkadaşların yardımı gerekli.2005 model honda civic arabamızı 3 ay önce aldık ben dışarıda okumamdan dolayı araba memlekette babam arabayı pek fazla kullanmaz araba genellikle küçük kardeşimde yaşı 21.Kardeşim o yaşların verdiği heyecanla arabaya aksesuar olarak 2 numara cam filmi (ön cam hariç) ,kalın egzoz ucu taktırdı bir ara ön kaputu siyah karbon fiber yaptırdı ben beğenmediğim için geri söktürdüm.

Yaşadığımız şehirde arabaların çoğu cam filmi ve abartılı şekilde modifiyeye sahip.Geçen ay kardeşim şehir merkezinde markete gidiyor ve arabayı yol kenarına park edip dörtlüleri yakıyor 5 dakika sonra dışarıya çıktığında arabanın başında 3 ekip arabası arabayı inceliyorlar kardeşim hayırdır dediğinde araba hakkında şikayet var diyorlar ve arabayı incelemeye başlıyorlar cam filmi ve ekzozdan dolayı ceza yazıp arabayı bağlayacağız diyorlar kardeşim ilk önce sakin bir şekilde konuşuyor ekip arabayı kesinlikle bağlayacağız diyor araya komiser bir tanıdık girdikten sonra arabayı bağlamaktan vazgeçip filmleri ve egzozu söktürmesi için gün veriyorlar ve olaylar bundan sonra başlıyor.

Bu olaydan 2 gün sonra pazar günü kardeşim evden çıkıp ana yola çıkıyor bu sırada karşı şeritteki polis arabası bizim arabayı görüp anons ediyor ters şerite geçip kardeşimin önüne kırıyor ve direk ehliye ruhsat dedikten sonra arabadan indirip üst araması yapıyor arabayı komple bagaj dahil aramaya başlıyor bu sırada destek ekip çağırıyor 2 ekip arabası daha geliyor onlarda aramaya katılıyorlar kardeşim neden beni durdunuz neden arabayı komple arıyorsunuz kanun kaçağımıyım ben dediğinde hakkında şikayet var yüksek sesle müzik dinliyor ve çevreyi rahatsız ediyormuşsun diyorlar kardeşim evden yeni çıktım daha çıkalı 5 dakika olmadı hangi ara şikayet var demesine rağmen dinlemeyip arabayı aramaya devam ediyorlar arabanın cam filmleri söküldüğü (Arka cam filmi hariç 4 cam sökülüyor) için ona birşey demiyorlar ama ekzozdan dolayı arabayı bağlayacagız diyorlar kardeşimde sinirlenip ekzozu kırıyor ve buyrun size ekzoz diyip yolun ortasına atıyor polis bu olayı cep telefonu ile kayıt ediyor kardeşim bunun kameraya alındığının farkında değil bundan sonra arabayı bağlayıp parka çektiriyorlar ve ceza yazıyorlar kardeşim karakola gidip şikayetçi olmak istediğinde elimizde kamera kaydı var birşey ispat edemezsin polise mukavemet uyguladın diyorlar.

Son 1 ay içerisinde bu olaylardan sonra arabayı yolda giderken en az 15 defa durdurup hakkında şikayet var (tehlikeli araba kullanma, ani şerit değiştirme , trafiği tehlikeye sokma , yüksek sesle müzik dinleme v.b.) yarım saat bekletip tekrar göndermişler .En son olay dün akşam yaşanıyor yine anayolda giderken polis arabası plakayı anons ediyor kardeşimde alıştığı için sağa çekip duruyor ekip geliyor arabadan inince arabaya yaslayıp üst araması ve araba araması yapıyorlar bu sırada arabanın etrafına art arda 5 dakika içinde 8 ekip arabası geliyor kardeşim bu sefer tartışmaya başlıyor oradan ben komiserim derdini bana anlat diyen polise neden bana böyle davranıyorsunuz 1 ay içinde 5 defa ceza yedim arabayı her kullandığımda durdurup arama yaptınız ceza kestiniz araba bağlandı ceza puanım düştü diyor komiser bu seferki durdurmamızın sebebi emniyet müdürünün arkadaşının yanından hızlı geçmişsin anons geçildi onun için durdurduk ve sen trafikte çok göze batıyorsun kimsenin tavuğuna kış demeyeceksin ben devletim lan burda deyip cezasını yazın arabanın arka camında kalan filmi söktürün gerekirse bağlayın gitsin bununlamı uğraşacağız biz diyor ve gidiyor.Dün akşam yediği ceza 72 tl ve 20 ehliyet ceza puanı 72 tl ceza ise sana bu sefer az yazalım demişler.

Ben son olayı duyduktan sonra gidip bir avukatla konuşmasını söyledim biraz önce aradı gittiği avukat kanıtın yok hiç bir şey yapamayız arabayı sat kurtul demiş onlar devlet karışma üstüne gidersen senin ehliyetini iptal ederler trafiğe çıkarmazlar arabaya binemezsin demiş yarın bir avukatla daha görüşecek.Durum böyle sınavlar öncesi sinir küpü oldum bir VATANDAŞ olarak ne yapabilirim ne yapmamı önerirsiniz kimi nereye şikayet edeceğim vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

bence bir süre kardeşiniz kullanmasın. siz kullanın arabayı. böylelikle öncelikle sorun kardeşiniz de mi yoksa araba da mı olduğu ortaya çıkar.

Ben şehir dışındayım yoksa dediğinizi denemek isterdim teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.