Şimdi Ara

[YARDIM]iki Harddisk arası veri transferi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde Samsung HD160JJ türü 160gb küçük bir harddisk ( fakat içinde istediğim dosyalar var )
    ve
    yine Maxtor DiamondMax 22 türü 500gb bir harddisk var.

Bunların ikiside dahili,sata harddisktir.

Ben Samsung'un içinde ki yaklaşık 30gb'lık bir dosyayı diğer maxtor diamondmax'ın içine atmak istiyorum.

Bunu nasıl yapıcağım hakkında bilgi veren herkeze teşekkür ederim.

dipnot : Elimde 2'si kullanıma hazır olmak üzre 3 ayrı kasa var fakat tek kasayla atmak mümkünse onun yolunu anlatırsanız çok minnettar kalırım.

Dipnot 2 : Veri transferi yapmamın sebebi Maxtor markalı harddisk'in diğer hdd'ye kıyasla çok yavaş çalışması.Ilk zamanlar pc ile alakalı bi problem olduğunu düşünmüştüm fakat bir kaç gün önce diğer harddiski
    takınca canavar gibi çalıştığını farkettim (: eğer maxtor'u formatsız eski haline nasıl getirebileceğim hakkında
    bir bilginiz varsa onuda söylerseniz sevinirim.

Kasa bilgileri;

Işlemci : Amd Phenom x4 3.1ghz.
    Ram : 4gb dual kit.
    Anakart : Gigabyt GA-MA790GP-DS4H
    Ekran Kartı : ATI RADEON HD 4800 512gb
    Işletim sistemi:Windows Xp Professional.

Dipnot 3 : Kasanın sıcaklığı biraz fazla gibime geliyor,şuana kadar 4 kez reset atmayla karşılaştım,bunu düşürmenin bir yolu varmıdır?.
     [YARDIM]iki Harddisk arası veri transferi

Ayrıca Kasanın özetide genel olarak budur(everestle alınmıştır,büyük bir resim.)
    http://img27.imageshack.us/img27/7480/adszfax.jpg

Çok fazla dipnot oldu ama dip not 4 (:: Kasanın yan kapağı açık ve harddiskleri sürekli değiştirdiğim için vidalı
    değil dikine sallanıyor bunun herhangi bir zararı varmıdır ısınma açısından filan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellgod -- 18 Aralık 2009; 16:47:28 >

• - Kasa ile bahsettiğiniz bilgisayar kasası sanırım. USB Hdd kutusu ile de bu işi yapabilirdiniz yoksa sorun değil
    - HDD leri sallanır vaziyette çalıştırmanız yanlış çok yüksek devirde dönen hassas cihazlar bir yere sabitleyip o şekilde çalıştırın. Çalışırken de hareket ettirmeyin.

- Gelelim veri transferine :

Tek kasa ile yöntem:

*Hangi HDD windows yüklü ise o HDD üzerinde Master Slave ayarları olan küçük bir jumper vardır onu bulun Master, M , S , Slv gibi harfler olabilir onu Master yapacaksınız diğer HDD ise Slave yapacaksınız. Aynı kablo üzerinden HDD leri paralel olarak kasaya bağlayıp açın Master olan üzerindeki işletim sistemi ile bilgisayar açılacaktır diğerini de farklı bir harf ile görecektir D:, E: , H: vs. diğer HDD deki verilerinizi aktarabilirsiniz.

Çift kasa ile yöntem:

*Her iki HDD de windows kurulu olmalı bilgisayar kasasına bağlayıp çalıştıracağınız için( USB kutu olsaydı buna gerek kalmazdı )
    *Her iki bilgisayarı da birbirine ethernet kablosu ile bağla
    *Hangi HDD içerisindeki verileri diğerine kopyalayacaksan o HDD deki dosyaları paylaşıma aç
    *İki bilgisayar içinde ağ yapılandırması yapacaksın ufak bir ağ bağlantısı kuracaksınız sonra diğer bilgisaydan ağ bağlantıları kısmından diğer PC yi göreceksiniz dosyaları aktaracaksınız.

HDD yavaşlamasının birçok nedeni olabilir içindeki verileri diğerine kopyaladıktan sonra bir yavaş format işlemi yapın o şekilde bir deneyin mekanik bir problemi yoksa düzelir. Bozuk sektörler varsa Hard format dediğimiz Low level Format için çeşitli utility programları var onlarla kurtarmaya çalışılabilir.

Çok zor değil ama ağ ayarlarını daha önce yapmadıysanız o biraz karışık gelebilir onu da araştırırsanız resimli olarak bulabilirsiniz takıldığınız yer olursa tekrar sorabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• İkisinide aynı kasa içindeki anakarta tak, hangisinde işletim sistemi varsa (açılışta f8 ile de seçebilirsin) ondan aç, Bilgisayarıma girdiğinde her iki diskide göreceksin. İstediğin transferi yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 18 Aralık 2009; 17:38:51 >
  • anakarta 2 adet kablo daha bağlayıp iki harddiski birden bağladım ,
    2 harddiskte de windows olduğu için bios'dan firstboot'u windowsunu kullanmak istediğim harddiskle değiştirdim ve mutlu mesut kullanıyorum tekrar teşekkürler (:

peki bir sorum daha olucak izin verirseniz,

bu pc sizce güncel oyunlar için yeterli düzeydemidir?bir de nekadar psu koymalıyım bazen çok yüklenince restart atabiliyor pc.

1 tane 20cm'e yakın fan,2 tane kare şeklinde fan var ekstradan pc'de.Ekran kartının ve işlemcininde kendi fanları var ayriyetten ısınma sorunu halen var sanıyorum yukarda derecelerini vermiştim.

tekrar saolun.
  • Donanımınız güncel oyunlar için de hala yeterli seviyede. 500W kaliteli bir PSU her türlü işinizi görecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi ile dosya transfer hızı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.