Şimdi Ara

Yardım!!! Iphone 4S sık sık tekrarlanan hat kesilme vakası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğundan emin değilim, ama sanki yazılımsal gibi geldi bana, öyle işaretledim..

telefonu 1 ay önce ABD'den bir arkadaş vasıtasıyla getirttim. aldığımda bu sorun varmıydı tam olarak emin değilim ama 1 hafta içinde farkına vardım, telefonda belirli aralıklarla hat kesintisi oluyor. kesintinin sıklığı hakkında hala fikir sahibi değilim ama her 3 aramamın 1i ya da 2si düşmüyor, 20 30 saniye bekliyorum, sonra kendi kendine kapanıyor, bir daha denediğimde hiç sorunsuz düşüyor.
    aynı sorun kısa mesaj atarken de oluyor, attığım mesajlar çoğu zaman gitmiyor. resimlerde de ekledim, gönderiliyor diyor, ama 20 30 saniye sonra gönderilemedi diyor, tekrar dene diyorum hemen gönderiyor. internette de ayı sorun var, whatsapp gibi uygulamalardan mesaj attığımda çoğu zaman gitmiyor, tekrar dene diyorum öyle gidiyor. mesela trafik uygulamasını açıyorum, internet bağlantınız yoktur gibi bir uyarı veriyor. kapatıp baştan açıyorum sorunsuz giriyor. bu sorunların hepsini zaten resimlerde de görebilirsiniz. ama istatistiksel 5 kere deniyorsam 2 ya da 3 kere bu tip sorunlarla karşılaşıyorum. bir iphone düşmanıyken, android in saçmasapan yerli yersiz hatalarından sıkıldığım için hiçbir sorunu olmayan samsung S2 mi sattım, canıma tak etti, iphone daha hızlı ve hatasız diye iphone aldım, ama çileden çıkartan bu tip sorunlar yine geldi beni buldu. durumun üstesinden nasıl gelirim, aynı sorunu yaşayan ya da konu hakkında fikri olan lütfen yardım edebilir mi?

bu arada sorun hattan olabilir mi diye düşündüm, ama aynı hattı ve sim kartı 1 ay önce samsung'ta kullanırken 1 kere bile sorun yaşamadım. ayrıca wirelesstan bağlandığımda da internette ve whatsapp gbi uygulamalarda sorun yaşıyorum. o yüzden sorunun hattan olmadığını düşünüyorum
     Yardım!!! Iphone 4S sık sık tekrarlanan hat kesilme vakası Yardım!!! Iphone 4S sık sık tekrarlanan hat kesilme vakası Yardım!!! Iphone 4S sık sık tekrarlanan hat kesilme vakası Yardım!!! Iphone 4S sık sık tekrarlanan hat kesilme vakası Yardım!!! Iphone 4S sık sık tekrarlanan hat kesilme vakası Yardım!!! Iphone 4S sık sık tekrarlanan hat kesilme vakası

• Donanımsal hatası olabilir.
  • Benim işyerimde de bu soruna benzer bir sorun mevcut. 3G açıkken telefon kesintiye uğrayabiliyor ve telefonlarımıza ulaşılamama sorunu görünüyor. 3 telefonda da aynı sorun mevcut (2 ad. 4S var 1 Samsung). Ama 3G den çıkarıp sadece EDGE kullanırsak hiçbir sorun yaşanmıyor (internette yavaşlık hariç) sanırım EDGE-3G otomatik geçiş sırasında takılmalar yaşanıyor. Sizde sadece EDGE de kullanarak bir süre deneyin bence, eğer sorun yoksa söylediğim sorundan maalesef. Çözüm görünmüyor, burada 3 güncelleme aldı 4S ama bu konu hiç düzelmedi.
  • EDGE de de aynı sorun var. zaten sorun internet değil sadece. üstte resimlerde de paylaştım, mesaj atarken de aynı sorun var telefon açarken de. güncelleme yapsam düzelir mi dersiniz?

bir de güncellemeyi nasıl yapmamı önerirsiniz? bir ara duymuştum, wi-fi den güncelleme yapmayın, sorunsuz sürüm istiyorsanız kablo ile yapın deniliyordu. bu olayın aslını bilen var mıdır?
  • Bence güncellemeleri yapın ve sim kartınızı da değiştirin faydası olma ihtimali yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamdır hocam teşekkürler, bir deneyeyim bunları, olmazsa da yapacak bişe yok, şansıma küseyim :)
  • Ag ayarlarini sifirla sim kart kesme ise bayiden microsim al sorun duzelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgknk -- 30 Mayıs 2013; 10:31:26 >
  • hocam microsimi aldım şimdi. ordaki uzmanlar güncelleme yapmamı da söylediler, şu anda telefon 6.1.3 sürümüne güncelleniyor. ama ağ ayarlarını nasıl sıfırlayacağımı bilmiyorum? güncellemede otomatik olarak sıfırlar mı? sıfırlamazsa ne yapmam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadoistanbul

hocam microsimi aldım şimdi. ordaki uzmanlar güncelleme yapmamı da söylediler, şu anda telefon 6.1.3 sürümüne güncelleniyor. ama ağ ayarlarını nasıl sıfırlayacağımı bilmiyorum? güncellemede otomatik olarak sıfırlar mı? sıfırlamazsa ne yapmam gerekir?

Restore edince oda sifirlanacak zaten. Kart 128kb lik varsa ondan alsaydin. Kendinde sifirlamak istedigin zaman ayarlar>genel>sifirla>ag ayarlarini sifirla. Bu sekilde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgknk -- 31 Mayıs 2013; 12:57:07 >
  • 128kb kart kesinlikle gerekmez dostum

telefonu restore edip herşeyi silmeyi göze alırsanız update olmuş olur yani 6.1.3 versiyona ulaşır tabi yedekleyerek yaparsanız dosyalarınız gitmez öyle yapabilirsiniz

ayrıca ben size bir alternatif söyleyim bölgesel sorununuz olabilir heryerde bu sorunu yaşıyormusunuz ?

ayrıca 3g kapalı haldede deneyin

mesajımı cevaplayarak dönerseniz yardımcı olmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 31 Mayıs 2013; 13:03:20 >
  • Usta 128 kb kesinlikle gerekmez diyorsun ama sonucta ek ucret talep etmiyorlar 128kb icin almisken oyle alsin. Bazen o kartla 4slerde sebeke sorunlari cozulebiliyor. İlk ciktigi zamandan hatirliyorum yanlis olmasin 4 deil 4sler icin bu kart onerildi...http://www.ntvmsnbc.com/id/25296980/

• quote:

Orijinalden alıntı: gktgknk

Usta 128 kb kesinlikle gerekmez diyorsun ama sonucta ek ucret talep etmiyorlar 128kb icin almisken oyle alsin. Bazen o kartla 4slerde sebeke sorunlari cozulebiliyor. İlk ciktigi zamandan hatirliyorum yanlis olmasin 4 deil 4sler icin bu kart onerildi...http://www.ntvmsnbc.com/id/25296980/

kendi kullandığım hat zaten kesilmiş 64kb bir çok müşterimde böyle kullanıyor kesip veriyorum 64'lük çıkartıyorum yedek çıkartıyorum hiç biri sorun var diye gelmedi belki bazı kişilerinki tesadüfen çözüldüğü için böyle bir haber çıkmıştır emin olmadığım bir konuda kesinlikle yanlış yönlendirmem

• Kaliteli apple ye bak sen

• bendeki 4s işyerimde 50 cm lik mesafeden 2-3 sefer düştü.son düşüşünden sonrada dediğiniz problemler bendede olmaya başladı.belirli bir süre sonra hiçbir tamir müdahelesi olmadan düzeldi.. ama o dediğiniz mesaj gitmeme gibi durumlar 3g nin çekmediği yerde edge bağlanınca, yada edgeden 3g ye geçişlerde oluyor.yada wifi-3g-edge bağlantı geçişlerinde sık sık tekrarlanıyor.
  • simi değiştirdim, microsim aldım. akabinde wifiden sürüm güncelledim. hangisi işe yaradı bilmiyorum ama sorun düzeldi. büyük ihtimalle sim değiştirme işe yaramıştır. konuyla ilgilenenlere teşekkür ederim. klavyeniz dert görmesin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.