Bildirim
YARDIM LAZIM BİLENLER FİKİR VERSİN LÜTFEN
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
4 Misafir - 4 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Konu başlıklarını full büyük harf yazmak kurallara aykırı.
Github'ta Tinder Clone arattırdığında onlarca sonuç çıkıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu sahibi arkadaşın anlatım tarzından yola çıkarak, githupdan vs. haberi olduğunu sanmıyorum. Copy paste, hoop 2 3 değişkeni değiştir, bir günde uygulama hazır gibisinden birşey arıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen öyle hocam :D -
@rotaszkorsn
Birkaç yıl önce Internette Whatsapp Clone buldum, kaynak kodları ile Eclipse'te proje açtım, hiçbir değişken değiştirmeden Android kodları derledim ve ilk denemede cepteki app calıştı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
mevzu sadece tinder ekranını yapmak değildir, tinderin bağlanacağı dağıtık server i da yazman gerekir, bu serverlar birbirleri ile iletişim kurmaları gerekir, 1. kişi tinder ile 1. server a bağlanır, diğer kişi 10. server a bağlanır, bunu veritabanı üzerinden bağlayamazsın okadar query per second u da kaldırmazlar, server ları tcp pipe line birbirlerine bağlayip konuşturmalısın, dağıtık obje tabanlı dosya sistemi kurmalısın kullanıcı bilgilerini bu yapıda saklamalaısın gibi işin tonlarca ince noktası vardır, bu sebeple sadece app geliştirmek yetmez yapsanda kullanan sayısı kısıtlı olur, keza 1. sunucuya bağlanan max kişi sayısı mevcuttur, bunu asp php gibi web üzerinden yürütmeye kalkarsan, misal her bir php processinin 1 request için 3 5mb bellek kullanacağını unutmaman gerekir artık bunu sunucu toplam ram miktarına bölersin, tabi cpu da lasım, kıssadan hisse mevzu app yapmak değildir arkadaki dağıtık mimariyide kurabilmek gerekir yüksek trafik için, ha birde bu sunucuları ayakda tutacak bütçeye ve reklam bütçesine ihtiyacın var, hemde para kazanmadan. audio video streaming konusunda, bilgi sahibide olmalısın, clustered rtmp server lar kurabilmen gerekir vs vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okoca55 -- 17 Şubat 2020; 22:19:13 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X