Şimdi Ara

Yardım Lütfen :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdiye kadar birçok sistem kurup dağıttım, çok zararlar ettim ve yıprandım, bu gidişata bir dur demek için yakın zamanda bir çift Harbeth SHL 5 edindim, fakat malesef yanına bir türlü doğru bir sistem

oturtamadım, o yüzden şimdilik idareten yedekte duran Denon 510ae amplim ile Harbeth leri sürüyorum

Eski kafalı bir dinleyici olduğum ve bu hoparlörün karakterini çok beğendiğim için elden çıkarmak istemiyorum!

Çoğunlukla kaynak olarak yeni edindiğim pioneer plx 1000 pikabımı ortofon 2m blue ile kullanıyorum. ( Bu pikaptan gayet memnun olduğumu söyleyebilirim)

Ayrıca diğer bir kaynak olarak Dj lik zamanlarımdan kalma pioneer cdj 500 S CD çalarım var ( O da kör topal idare ediyor) en büyük handikapı uzaktan kumanda edememek.

Elimde yaklaşık 150 ad kadar cd , 300 de plak arşivi mevcut, fakat bilgisayarımda bulunan 2TB kadar digital arşivimi de değerlendirmek istiyorum ama bir dac ım yok.

Tabi ki her şeyden önce Harbeth lerin kanı ile uyuşacak kaliteli bir entegre ampliye ihtiyacım var. ( Kumandasız modeller benim için çok kullanışsız oluyor )

Kafamı kurcalayan sorular ise şunlar:

Transistorlü mü yoksa lambalı bir ampli mi tercih etmeliyim?

Hangi marka ve modeller Harbeth lerin hakkını verir?

Phono katı ve Dac ı harici mi kullanmalıyım?

Çamlıca ya yakın oturduğum için harici phono katlarına Radyo frekansları karışıyor,

Bu yüzden dahili dac ve phono katlı bulunan, kumandalı bir entegre ampli benim için daha mı mantıklı olur?

Yoksa Naim uniti 2 veya unitilite tarzı all in one birşey mi tercih etmeliyim?

Sürekli cihaz değiştirmek istemediğim için beklemede kaldım ve hala araştırıyorum ama daha fazla sabrım da kalmadı

Müzik arşivi olarak, classic ve progressive rock, metal , modern jazz , klasik piano music hatta electronic house music e kadar uzanan geniş bir koleksiyonum var

Benim amacım odyofil arkadaşlarımı çağırıp onlara hava atmak değil, mütevazı bir sistem ile kaliteli sound almak ! Bu yüzden de herhangi sabit bir bütçe belirlemedim, makul ve mantıklı olur ise bütçemi esnetebilirim.

Doğru bileşenler seçildiği zaman uçuk ve gereksiz paralar harcanmadan çok iyi sonuçlar elde edebileceğimin de bilincinde olan bir tüketiciyim.

Şimdi esas soru şu :

Benim yerimde siz olsaydınız tercihleriniz ne yönde olurdu?

Değerli fikir ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla

Ç.Ş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagmusic -- 16 Nisan 2016; 19:02:26 >

• İşin içinde elektronik ve metal varsa lambalı amfi pek iyi bir seçenek olmaz bence. Kendimde bir metal dinleyicisiyim lambalı ve entegre amfilerim var değiştirip dinliyorum arada. Bütçe belirtmemişsiniz zaten fazla tecrübemde yok ama marantz pm8005 sesi hoşuma giden bir amfi. Çok daha iyileri var tabiki bütçenize göre tecrübeli arkadaşlar size tavsiyede bulunacaktır. Harbeth belkide bir ingilizle daha iyi olacaktır :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagmusic kullanıcısına yanıt
    Leben CS600
    ECKO EV55SE
    Sudgen IA4
    Pass Labs INT30A
    Bence bunlar çok iyi sonuç verir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginize çok teşekkürler, Önerileriniz cidden ilgimi çekti fakat bunları nereden bulacağım? Sugden i can hi-fi getiriyor ama diğerini hiç bilmiyorum, birde Leben ler kumandasız oluyor bildiğim kadarıyla, kumandasız cihazlar da malesef çok kullanışsız oluyor benim için, yine de çok yardımcı oldunuz, tekrar teşekkürler.

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    İlginize çok teşekkürler, evet lambalıyı sanırım eleyeceğim, marantz konusunda çok emin değilim ama, bol müzikli haftalar dilerim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.