Arkadaşlar herkese merablar. Bu siteyi sürekli takip ediordum. Ama üyelik şimdiye kaldı.ve buda ilk mesajım... Elimde CANON A520 var.ilk çıktığında almıştım. Ve gayet meemnundum. fotoğraf çekimleri müthiş. ama eksileri de çok fazla. işte bu eksikler için yeni bir makine almaya karar verdim. ama düşünüorum. aradığım bikaç özellik var....
- hızlı olması ( inanın canonda çok bekliodum resim çektikten sora,tekrar çekim için) - gece dışarıda foto. kalitesinin ii olması. - video çekiminin uzun oluşu ( canon da en ii kalitede 30 sniye çekiodu.tekrardan REC yapman gerekiodu) -hareketli nesneleri ii çekebilmesi -stadyuma gittiğimde uzaktan ii foto yakalayabilmesi -stadyuma gittiğimde genelde gece maçı oluo.canonda video stadın ışıklarına rağmen berbat. daha ii bi video çekim kalitesii. ( stadyumu sürekli maça gittiğimden ötürü dedim arkadaşlar. sevilla maçına kadar ii bişey bulmam gerek)
- videoçekiminde gece ii olması...( canona520 gerçekten videoda gece kötüydü) - ince tasarım - saniyede 4-5 tane fotoğraf çekebilme özelliği ( bu casio da var sanırım) - mümkünse pilli oluşu çok önemli değil ama yinede ( bataryalar çok zor oluo gezilerde filan) -otomatik çekebilme özelliği ( bu özellik te yoktu. yani toplulukta hep birisi karede eksik kalıo..) -ekranın min. 2,5-3 arası inç olması......
arkadaşlar bu özellikler şimdilik aklıma gelenler. bunların hepsi hemen hemen her makinede var. birde fiyat.. 300-400 arası bişi düşünüorum. amatör bi çekimciyim sonuçta. ben CASIO EXILIM EX-Z75 modelini düşünüorum. forumlarda genel manada herkes memnun gibi. ama daha başka makine tavvsiye edebilecek olna varmı?? CANON-NİKON-SONY veya CASIO düşünüorum... arkadaşlar 1 hafta içinde makine. almayı düşünüorum. casio şuan teknosa da 299ytl.. fiyatıda çok uygun..
kısacası yardımlarınız bekliorum.lütfen....
arkadşlar forumları inceliodumda, Casio Z8 ve Z850 den bahsediolar. bunlar nasıl? bilen varmı? Z75 e göre ciddi farkları varmıdır?
Arkadaşım madem sordun sana bilgi vereyim.. Tabi seni en iyi bilgilendirebileceğim konu sadece bildiklerimle sınırlı olacak yani sana tahminden ziyade bizzat deneyimlerimi anlatıcam o yüzden diğer makineler ile ilgili yorum yapamıcam.. Benim kullandığım makine Casio EX-Z850 modeli ve en son olarak Casio Z75 modelini kullandım.. Ama şunu net bir şekilde öncelikli olarak belirteyim Z75 isteğine uygun bir model değil.. Daha önceden de bir dijital fotoğraf makinesi kullanma tecrüben olduğu için seni bazı konularda bu makine kandıramayacaktır.. Ama bilmeyen biri için ideal olma sıfatını alabilir.. Anladığım kadarı ile özellikle video çekim kalitesine önem veriyorsun.. Bu noktada Z75 beklentini karşılayamayacaktır. özellikle gece çekim konusunda hiç karşılayamayacaktır.. Bildiğin gibi bu tip kompakt yapıya sahip makinelerde lens ve algıyayıcıların yetersizliğinden dolayı gece çekimleri en zayıf yönleridir. Z850 modeline gelince ortalama bir video performansı sunduğunu söyleyebilirim.. Ama tabi yinede almadan önce örnek videoları netten araştırmanı tavsiye ederim. Birde z850 modeli ile ilgili olarak casio firması internetten bir kaç defa fireware yayınladı.. Bu fireware lerin hepsinin ortak amacı video kalitesini artırmaktı.. Eğer bu makine ile ilgili bir videoya rastlarsan en son yazılım ile güncellenmiş bir makine ile videonun çekilmiş olmasına dikkat et.. Çünkü ilk yazılımlarda video kalitesi gerçekten kötü idi ama zamanla çıkarılan yazılımlar ile düzeltildi.. Tabi yinede bu son hali ile de seni tatmin eder mi bilmiyorum.. Resim kalitesine gelince kesinlikle Z75 ten daha iyi.. Z75e göre çok daha hızlı odaklanabiliyor daha az gren(kumlanma) oluşturuyor ve sana daha fazlasını daha kaliteli bir şekilde sunuyor.. Bu makineyi almadan önce çok fazla araştırma yapmıştım ve kendi sınıfında en iyisi olduğuna kanaat getirdikten sonra almıştım yoksa casio hayranlığım filan olduğu için değil.. Mesela bir Z75 için aynı şeyleri söyleyemem.. İstersen benim araştırmam sonucunda bulduğum ve bu makineyi (EX-Z850) diğer kompakt makinelerden ayıran temel farkları sana anlatayım; Birincisi çok yüksek bir performansa sahip böyle bir makineye göre oldukça fazla hatta inanılır gibi değil desem abartı olmaz.. Çok hızlı oldaklanma çok hızlı flash doldurma en yüksek değerlerde (8.1MP) 3 adet arka arkaya flashlı resim çekebilme yeteneği, çok hızlı açılıp kapanma, saniyede 9 adet çektiğin resmi tarayabilme (benim bilgisayardan hızlı), hızlı zoom, bir resim çektikten sonra 1 sn den daha kısa sürede ikincisine odaklanma ve hazır olma gibi gibi diye liste daha da uzar... Artı diğerlerinden ayrılan en önemli ve benim için en büyük artısı tüm kompakt makineler içerisinde en az gren (kumlanma) sahip makine olması.. bu özellikle gece ve iç mekan çekimlerinde kendini daha çok hissettiriyor tabi yüksek iso değerlerinde kumlanma kaçınılmazdır bende yok demiyorum ama altını çizerek söylüyorum diğerlerine göre daha iyi.. (altını çizdimde nitekim :) , bir diğer artısı manuel çekimlere izin vermesi yani (S,M,A) olayları.. hız öncelikli çekim perde hızını sen 1dk.ya kadar artırıp istediğin gibi ayarlayabiliyorsun.. diyafram öncelikli çekim ve her ikisini aynı anda kendin manuel olarak kontrol edebileceğin çekim modlarını sunuyor.. Z850nin Z75ten daha büyük bir lensi daha fazla ışık almasını sağlıyor..daha genişletilmiş flas ışığı ve yüksek flash patlatma özelliği mevcut.. Tüm bu özelliklere kısa yoldan basitçe ulaşabilmen için zekice tasarlanmış kısayol tuşları .. Bu makinede var olan özellikler hep çok iyi konulmuş bunlardan bir diğeri ise pil süresinin çok çok tatminkar olması.. uzun zamandır kullanıyor olmama rağmen çok azdır pil sıkıntısı yaşadığım zamanlar.. Normal bir kullanıcı için çok çok tatminkar bir pil ömrü sunmakta.. diğer istediğin özelliklerini kısaca yazmak gerekirse video çekim süresi hafıza kartının sınırları kadar.. 2GB lık bir hafıza kartına 1saat 6dk gibi bir kayıt yapabiliyorsun. yine 2 GBlık bir hafıza katına en yüksek çözünürlük ve maksimum kalite ayarlarında 399 resim kaydedebiliyorsun.. kompakt ve güçlü bir şey istiyorsan vede ciddi bir makine (Z75 daha basit bir makine geldiği için bana) Z850 Z75e göre ve diğer kompakt makinelere göre çok iyi bir alternatif olarak duruyor.. bu makineyi alırken 10MP çözünürlüklü modeli de piyasada mevcuttu ve fiyat olarak daha ucuzdu.. ama Z850 kadar fazla özelliğe sahip değildi yanılmıyorsam Z1050 modeli olmalı.. aynı zamanda pil süresi ise çok daha düşük bir modeldi.. yanlış anlama kendi kullandığım makineyi övmek gibi bir niyetim yok Z75ide alan benim ama onu övmüyorum... çok uzun bir yazı oldu neyse sonlandırıyım artık..
sonuç itibari ile Z75 in seni tatmin edebileceğini düşündüysen Z850 de çok çok daha fazlasını bulursun.. fiyatı ile ilgili bilgim yok .. istanbulda isen Doğubankta casionun yetkili satıcısı hatta distrübütörü var oradan araştırabilirsin.. İstersen diğer modellere de bakabilirsin.. ben fazla yazdım gibime geldi eğer bir sorun olursa yine özellikle pm atarsan daha iyi olur ben yine sana yardımcı olmaya çalışırım..
sana bol şanslar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme