Şimdi Ara

YARDIM LUTFEN ACIL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayirli aksamlar, eminim forumda birileri benim yasadigim sorunu yasamis ve birileri bilgi vermistir fakat malesef bulamadim ondan dolayi konu acmak zorunda kaldim.. kusura bakmayin. vw new bettle 1.8t 150hp 2001 model aracim. Bugun benzin aldim arabama is donusu ve gaz daha sonra eve gelene kadar bisey yoktu, ne zaman arabayi kucuk devirli kullanmaya basladim park etmek icin araba sanki magirus munubus kullaniyormusum gibi titremeye basladi hatta oyle titriyorki arabanin icindeki ufak tefek bozuk para vs gibi seyler ses cikariyor o derece titremeye basladi.. birde egzos cok fazla ses cikarmiyor veya kotu renkte duman ama normal sesinde calismiyor.. sanki oksuruyormus gibi toplu sekilde gazi disari atiyor eskisi gibi sessiz degil.. Kendimce bir kac seye baktimki internetten sorunumun ne olabilicegini bulabilmek icin.. arabayi alip tur attim 30 dakka kadar, once benzinde kullandim belki benzinmi sorun diye sonra gaz da kullandim, ikisindede ayni sorunu yapiyor.. titremenin disinda kullanirken arabayi 3000 devire kadar araba giderkende titriyor ama 3000den fazla devire ulasinca titreme devam ediyor fakat onceki gibi degil. Devir saati gaz vermeme ragmen sanki rolantide gidiyormusum gibi sakin ama normalde sonuna kadar gaz veriyorum ve araba gaz yemiyor. birde egzos onceki gibi randumanli calismiyor, daha once hic boyle bir seyle karsilasmadim arabam hic boyle bisey yapmamisti.. son olarak lpg taktigim gunden bu yana motor ariza isigi hep yanardi LPG yi takan firma sorun yok dedi ve butun tanidigim insanlar ayni sekilde oldugunu soyleyince arabasini ustune dusmedim fakat bu olaydan sonra motor ariza isigi devamli bir sekilde yanip sonuyor.. neden bilmiyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayin ama hepsini detayli yazmak istedimki bilen arkadaslar olayi iyicene anliyabilsin. Simdiden tesekkur ederim.

• Tüp ayarını kontrol ettirmekte fayda var genelde bu soruna o sebeb oluyor.Tüp beyninede bir şey olmuş olabilir en iyisi detaylı bi kontrol yaptırmanız
  • hocam o kadar sarsıntıyı hem benzin hem lpg de yapıyorsa aracın sorunu lpg ile ilgili değildir.... motor ışığı lpg den yanabilir opel ve ww araçlarında çok sık görülen lambda (oksijen) sensörü hatalı okumasından kaynaklanır... ama aynı ışık yanıp sönüyorsa sorun farklı demektir... titremenin temel sebebi bobin arızasıdır unutmayın... eğer bobin arızası yoksa 2. olarak buji kabloları ve bujilere bakılır... onlarda da sorun yoksa krank devir sensörü vuruntu sensörü veya egzantirik devir sensörlerine bakılır..... ama ilk bakacağın bence bobinlerindir... sanırım birisi ömrünü tamamlamış durumda... tanesi 100 tl civarı fiyatı vardır....aracını bilgisayara bağlat ve sorunu gör ... bilgisayar arızayı gösterecektir...... sorunun çözülünce bizleri de buradan bilgilendirirsen sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.