Şimdi Ara

YARDIM: NTLDR Hatası ve Harddisk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • XP SP2 kullanıyordum. Bilgisayarı kapattım ve daha sonra açtığımda ekranda,

NTLDR Eksik
    Yeniden Başlat: c+a+del

Hatası çıktı. . hemen aklıma win onarmak geldi. . XP cd sini taktım kuruluma geçiyorum. Onarmak için "R" tuşuna basınca bilgisayara takılı bir Hard Disk olmadığını söylüyor. Format atmayı deneyince de yine aynı şekilde Bilgisayara takılı bir haddisk yok gibisinden uzunca bir metinli hata veriyor.

Bilgisayarımın özellikleri şu:http://www.hangiurun.com/laptop-notebook-dizustu-bilgisayar+msi+vr601-036tr.html

Ayrıca BIOS tan baktığımda bütün donanımları eksiksiz gösteriyor. HD 160 GB takılı ve üzerinde olduğunu yazıyor ama XP kurulumuna geçemiyorum. Repair yapmayı deneyince de yine takılı bir harddisk olmadığını söylüyor.

Acilen cevap bekliyorum. 4 gün sonra stajım başlayacak ve tüm evraklarım bilgisayarda kaldı

• BIOS ayarlarına girin Load Setup Defaults deyin ve F10 a basıp kaydet deyin.Çıkmadan açılış sıralamasını görebileceğiniz boot sequence , boot priority gibi bir seçenek olacak.Orayıda kontrol edip birinci açılış aygıtı olarak diskinizin seçili olduğundan emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 9 Ağustos 2009; 16:47:45 >
  • kardeş sen enin de sonunda format atacaksın
  • formatdan başka kurtulma yolu yok.ben dun aynı sorunla karsılastım.internetten arastırdım ancak ne onerıldıyse yapmama ragmen kurtaramadım.ınsallah bı yolunu bulursun ama ben formatladım kurtuldum sorundan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluecry

BIOS ayarlarına girin Load Setup Defaults deyin ve F10 a basıp kaydet deyin.Çıkmadan açılış sıralamasını görebileceğiniz boot sequence , boot priority gibi bir seçenek olacak.Orayıda kontrol edip birinci açılış aygıtı olarak diskinizin seçili olduğundan emin olun.

birincil olarak hdd görünüyor. Yani o konuda bir sorun yok. Ancak HDD 'nin SATA olması, format atmaya çalışırken "HDD yok" hatası ile karşılaşmamın sebebi mi? yani winXP ile SATA arasında uyum sorunu olabilir mi?
  • ntldr hatası kısaca windowsun hangi sürücüye kurulu ise
    o sürücüde örn c: ntldr isimli dosya silinmiştir.(yada diskiniz yavaş yavaş ben gidiyorum demektedir hdtune ile testedin)
    yapılması gereken linkteki rar içindeki klasordeki ntldr ntdetect ve boot ini dosyalarının windows hangi sürücüye urulu ise onun içerisine kopyalanması
    işlem bukadar..

bu kopyalama işlemini ya bu live cdler ile yada diskinizi farklı bilgisayara takarak xp üzerinden yapabilirsiniz kolay gelsin
    dosya şifresizdir..

NTLDR Eksik Hatasının Çözümü(yıldızları kaldırın):
    http://r*a*pidshare.com/files/266350976/NTLDR_Eksik_Hatas__305_n__305_n__oezuemue.rar

Sanırım sistem atmaya çalışmışsınız diskinizin görülmemesinmin sebebi
    1)sata disk kullanmanız ve xp nin sata driverı bulamaması
    2)diskiniz sizlere ömür
    3)disk kablolarınızdan herhangibirinin çıkması yada arızalı olması
    muhtemel probleminiz bu şekilde

eger ntldr hatası alırsanız yukarıdaki dosyayı indirip adımları uygulayın

• evet sorunum sata driver eksikliğiymiş. . bunu nasıl gidermeliyim. sata hdd için hazırlanmış winXP cdleri bulabilirim değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir zamanlar bende yaşamıştım böyle bir sorun normal bir xp cd sini sataya çeviren bir program vardı ismini hatırlamıyorum onunla format atabilmiştim.Ama bazen sata cd bile hdd yi algılamıyor bilginize..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.