Şimdi Ara

nvlddmkm hatası ve pc kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç haftadır pc'de ara ara donmalar oluyordu ve format attım. Önceden donmalar kısa süreliyken şimdi reset atmam gerekiyor ve loglara baktığımda nvlddmkm hatasını görüyorum tekrardan. Birkaç tane driver (ekran kartı) sürümü denedim sonuç aynı. Gpu'dan korkuyorum.

hata :
    nvlddmkm kaynağındaki 14 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video5
    !051d(2558)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shui -- 21 Kasım 2013; 3:23:15 >

• gpu mefta
  • quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

gpu mefta

benim de korkum ondan
  • zamanında 8800gtx im bu yüzden servise gittiydi
    yerine gtx 275 göndermişlerdi :)
  • Ekran kartınız nedir ?

Aldığınız hata gpunun sorunlu olduğuna işaret ediyor ama bir ara yayınlanan 320.18 sürücüsünü kurduğumdada gtx 670 kartımda benzer sorun olmuştu.Sürücüyü komple kaldırıp eski sürüme geçince düzelmişti.Bendede oyun esnasında donmalar oluyordu anca resetleyerek durumdan kurtulabiliyordum.Hangi sürücüden sonra bu hatalar oluyor ve en önemlisi oc li iken mi oldu bu olay?
  • msi gtx 460 . Çok garip benim oyunlarda vs donma yaşamıyorum . Masaüstünde vs iken kilitlenme oluyor. 1 ya da 2 aydır var bu sorun formattan sonra daha reset atma mecburiyeti geldi. Önceden kısa süreli kilitlenmeler vardı . Yani sanıyorum son 3 driver sürümünde de hatalar var benim kartla. Daha eski sürümlerden birini deneneyecem olmadı.Çok fazla freeze hataları varmış nvidia forumlarında bu son driverlar hakkında. Kartta oc yok.
  • Dediğiniz gibi güncellemeyle gelen bir sorun sanırım.Ama kafama takilan ağırlıklı kullanıcıların gtx460 kullanıyor olmalari kafamı karıştırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shui

quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

gpu mefta

benim de korkum ondan

Adım 1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyiniz.
    Adım 2: C:\Windows\System32\Drivers klasöründe nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
    Adım 3: Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
    Adım 4: CMD'yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
    Adım 5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
    Adım 6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
    Adım 7: Bilgisayarı yeniden başlatın.

Böyle bir çözüm var. Bİrde bu şekilde deneyiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.