Şimdi Ara

Yardım: Oyunlarda Video Görüntülerinde Yavaşlama Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda bazenleri oyun içinde veya dışında takılmalar oluyor. Oyun içerisinde oyunun oynandığı bölümlerde sorun olmuyor. Ama oyunun animasyonlarında veya normal video tanıtımlarında sıkıntı çıkıyor ve şiddetli takılmalar oluyor.

2 ay önce yeni bir hard disk almıştım hard diski benim pc düzgün çalıştırmadı bad sector var gibi çalıştırıyordu. Bende garanti için iade ettim ama iade sırasında bütün testlerde geçti. Pcye format attıktan sonra yeniden o hard diski denedim ve düzeldi. Ama yinede pcde 2 hard diskdede bazen içine girdiğimde duraklamalar oluyor. Sorun bundan mı diye şüpheleniyorum ama tamda anlamadım.

Bilgisayar özellikleri

İşlemci: Intel Core 2 6600 2.4 GHZ
    Ram: 4 GB DDR 2 Ram
    Ekran Kartı: Nvidia GeForce 9800 GT
    Anakart: Gigabyte
    İşletim Sistemi: Windows 7 - 32 Bit

• sorunun windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcon11 -- 18 Mayıs 2010; 23:24:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcon11

sorunun windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum..

2 kere windows xp kurdum yine aynı sorun oldu sonra windows 7 kurdum sorun yine devam etti. aynı windows 7 diğer makinem ve 2 notebookdada yüklü hiç sorun çıkarmıyor.
    ekran kartınıda 2,3 ay önce değiştirmiştim sorunun ekran kartı olmadığı kesin.

2 gb ram almıştım 4,5 ay önce diğer 2 gb ramlerle yeni aldm ramlerin mhz leri farklı ve markaları aceba bu 2 ram mi çakışıyor.
  • HDD lerin anakart üzerindeki bağlantı kablolarını ve sata soketlerinin yerlerini değiştirirerek denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

HDD lerin anakart üzerindeki bağlantı kablolarını ve sata soketlerinin yerlerini değiştirirerek denediniz mi?

Denedim. Kablolardamı sıkıntı var diye düşünüyorum ama. İlk pcyi aldığımdada bu tür sıkıntılar görmüştüm. Ama iade etmedim. genelde photoshop ve benzeri programları kullanıyorum oyun oynamıyorum ama son zamanlarda onlardada aynı sıkıntıları yapmaya başladı.

500w power var omu yetmiyor diycem ama oda çok az bi olasılık yetmese zaten çalışmaz pc herhalde :)
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum ama benim sorunum pc ısınmasından seninkide ondan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: son123

Aynı sorunu bende yaşıyorum ama benim sorunum pc ısınmasından seninkide ondan olabilir.

o sorundan dolayı oldunu nasıl anlıycaz ? bios dan mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: reklamdor

quote:

Orijinalden alıntı: son123

Aynı sorunu bende yaşıyorum ama benim sorunum pc ısınmasından seninkide ondan olabilir.

o sorundan dolayı oldunu nasıl anlıycaz ? bios dan mı ?

bende program var pc içindeki parçaların kaç derece olduğunu gösteriyor.
  • quote:

quote:

HDD lerin anakart üzerindeki bağlantı kablolarını ve sata soketlerinin yerlerini değiştirirerek denediniz mi?

Denedim. Kablolardamı sıkıntı var diye düşünüyorum ama. İlk pcyi aldığımdada bu tür sıkıntılar görmüştüm. Ama iade etmedim. genelde photoshop ve benzeri programları kullanıyorum oyun oynamıyorum ama son zamanlarda onlardada aynı sıkıntıları yapmaya başladı.

500w power var omu yetmiyor diycem ama oda çok az bi olasılık yetmese zaten çalışmaz pc herhalde :)

Sisteminizde eğer ki 2 hdd veya daha fazla hdd bulunuyorsa herhangi bir depo hdd ye girdiğinizde sistemin ona erişmesi için 4-5 saniyelik bir süre beklenemniz gerkiyor bu sırada herhangi bir tıklama yaparsanız sistemde takılma olacaktır 2-3 saniyelik bu sizin sorununuzu acaba bundan dolayı mı? sorusunu size sorduruyor sanırım sorun bundan kaynaklı değildir,donmasının farklı bir deneni olabilir,Everest adlı yazılım ile sıcaklık değerlerini kontrol etmek ile işe başlayın.

• quote:

quote:

quote:

Sisteminizde eğer ki 2 hdd veya daha fazla hdd bulunuyorsa herhangi bir depo hdd ye girdiğinizde sistemin ona erişmesi için 4-5 saniyelik bir süre beklenemniz gerkiyor bu sırada herhangi bir tıklama yaparsanız sistemde takılma olacaktır 2-3 saniyelik bu sizin sorununuzu acaba bundan dolayı mı? sorusunu size sorduruyor sanırım sorun bundan kaynaklı değildir,donmasının farklı bir deneni olabilir,Everest adlı yazılım ile sıcaklık değerlerini kontrol etmek ile işe başlayın.

Makinede sıcaklık testi yaptım. Sorunu anlamadım bir türlü.

Cpu: 1699 MHZ
    Cpu Temp: 26 C
    Cpu Coltage: 1.168 V
    Core 1 load: %1
    Core 2 load: %7
    GFX: 42 C

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.