Şimdi Ara

'YARDIM'PASSAT TSI-YENİ C5-LAGUNA III (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
0
Favori
31.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lanet olsun içimdeki Alman sevgisine (opel-vw)
  • reno tasarımcıları nasıl bir akla mantığa sahip acaba göz var nizam var. kime sorsam direk arabayı tipten eliyorlar ben dahil herkez bundan önceki makyajlı kasa çok daha iyi diyor kesinlikle öyle.

dostum bana kalsa acelenyoksa bence biraz daha bekle. yok beklemem dersen mondeo'yada bir göz at bir alternatif olabilir

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 27 Mayıs 2008; 11:39:54 >
  • Citroen C5 1,6 HDI alırdım. Dün aynı motora sahip 407 kullandım 70-80 km civarı, o kasaya göre gerçekten iyi gidiyor.
    Tip olarak da her iki rakibinden de iyi. Passat çok eskimedi mi sizce, beni hiç kendisine baktırtmıyor doğrusu
  • Resimlerde değilde , galeride siyah bir laguna 3 incelemeden tipsiz diye eleştirmemenizi öneririm. Laguna yı test edince mi tipini beğeneceğiz diyenler. önce bir test sürüşü yapsınlar. Ne demek istediğimi anlayacaklar.
  • passat ve yeni laguna yı kullanmış biri olarak passatın içi biraz daha geniş gibi görünsede lagunanında ölçüleri fena deil. malzeme kalitesi lagunanın biraz daha iyi gibi geldi bana ama sürüş keyfi ve yol konforunda laguna bence passattan daha iyi . prestij ve görünüm açısından ise passat daha başarılı bu konuda ...
  • Bende bir hafta öncesine kadar bu üç araç arasında kalmıştım.Üç aracıda test ettim fakat Passatta olsa benzinli arabaya karşı alerjim olduğu için 2,0 lt. TDI ye baktım.Piyasada çok kaliteli ve hoş tasarımlı 1.6 lt araçlar olduğu için onca parayı verip onca Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemek bana gereksiz geldi.Laguna ise bazı arkadaşlarımızın da söylediğigibi kullanılmadan elenecek bir araç değil ki bu şekilde yorum yapmak biraz yanlış olur bence.Tasarımı diğer araçlara göre hoş olmayabilir ama 1.5 Dci motoru ile hem ekonomik hem çok atak ve konforlu bir araç fakat C5 in tasarımını daha çok beğendiğim için C5 te karar kıldım 110
    hp hdı motor beni hem ekonomik açıdan hemde performans açısından yeterince tatmin etti. Karizma açısından fazlasıyla dikkat çekiyor ve beğeniliyor bunu aracı kullnmaya başladıktan sonra daha iyi görebilirsiniz.Herkese saygılar kolay gelsin...

• düşük hacimli dizelin avantajı kaldı mı yaaa? pazar günü 3.32den eurodizel aldım. benzini de 3.42den aldık fiestaya...

Ben makyajsız passatı kesin olarak 0km almam ikinci el olabilir.. Passatın makyajı CC dadında nefis olacaktır.

C5e girdim ama kullanamdım, Laguna(L)ya ise test sürüşüm yaptım..

C5 ve L(laguna) arasında en bariz fark bence şanzıman ..Lda ekonomi amaçlı 6 C5te konfor amaçlı 5 ileri var. L yı test edin bu kadar çok vites değiştirmek sizin için keyifli ise alın, işkence ise C5e bakın..

L yol tutuşta çok başarılı, direksiyonu gayet hisli, süspansiyon sert.Yani daha sportif .C5 kullanmadım ama dergiler yol tutuşu daha kötü, süspansiyonu daha yumuşak, yani daha konfora yönelik diyor..

İç mekanda L privilege daha ferah, C5 ise çok kasvetli. Heryer kapkara alman yapacaz diye çok kasvetli yapmışlar..
    C5in içi daha geniş Lda 173lük benim kafam tavana çarptı.

L nın donanımı daha iyi fiyatı ucuz.c5te asla xenon, deri ve açık renk döşeme yok..C5 alıp sonradan deri ve xenon yapılabilir. ancak böyle yapınca sadece koltuklar deri olr ön göğüs kasvetliliği değişmez..

Makyaj sonrası passat tek seçenek olabilir özellikle DSGli de ololursa

• performans olarak tsi diğerlerinden çok üstün.

sürüş kalitesi ve konfor olarak c5 diğerlerinden çok üstün.

mevcut motorin-benzin fiyatlarından sonra dizel araca peşin peşin 5 bin ytl bağlamanın çok bir mantığı kalmadı bana göre.

tsi motora güveniyorum başımı ağrıtmaz diyorsanız en mantıklısı passat gibi duruyor.

ben bir tercih yapacak olsam benzinli lagunadan yana yapardım,

çünkü hiçbir yönden zayıflığı bulunmayan bir otomobil,

fiyatı diğerlerinden ortalama 5 bin daha ucuz

boş ağırlığı düşük olduğu için performansı yeterli seviyede.

ayrıca atmosferik ve benzinli olduğu için aralarında en az problem çıkartma olasılığına sahip.
  • bence cıtroen al hem dıs görünüşü hem yakıt tasrrufu hemde donanımı ile gayet üstün passattan. passatın en önemli yanı ise ikinci elinin degerini kaybetmemesi.bunuda düsünerek bi karar verirseniz bence daha iyi olur. ama ben olsam düsünmeden gider c5 alırım.suanki passatın prestijlik bi yanı kalmadı sahin gibi yollar passatla dolu tabi bu benim kendi görüsüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRUSSOR -- 27 Mayıs 2008; 14:32:30 >
  • bilmem kaç yuz miyar verip 6 ay önce X5 alan komşumuz var, daha dogrusu arkadasımız onlarla bir yere piknige gittik iki araba bizim Passat 1.8TSI onun X5 3.0D. Yolda tabiri caizse biraz kapıştık neyse o biraz daha şanssızzdı diyelim ve ben genelde onun önünde gittim bu sırada da hayretler içinde kaldım koca jip nasıl gidiyo böyle diye:)
    neyse piknik alanına vardıgımızda biraz muhabbet ettik işte, ilk defa arkadasımın agzından güzel birşey cıktı:" Ya ne guzel gidiyo senin araba öyle maşallah, arkadan görünümü de harbiden cok guzelmiş" tabi uzun süre arkadan takip edince butun ayrıntılarını görmüş bizim Passatın :)
    neyse bu olayı Passat sahin gibi heryerde turedi diye düşünen arkadaslar için anlattım. X5 sahibi de Passata hayran kalıyorsa var bi hikmeti demek ki, bu kadar ezmeye gerek yok yani...
    herkesin görüşüne saygım var tabi bu da benim görüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 27 Mayıs 2008; 15:19:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

bilmem kaç yuz miyar verip 6 ay önce X5 alan komşumuz var, daha dogrusu arkadasımız onlarla bir yere piknige gittik iki araba bizim Passat 1.8TSI onun X5 3.0D. Yolda tabiri caizse biraz kapıştık neyse o biraz daha şanssızzdı diyelim ve ben genelde onun önünde gittim bu sırada da hayretler içinde kaldım koca jip nasıl gidiyo böyle diye:)
    neyse piknik alanına vardıgımızda biraz muhabbet ettik işte, ilk defa arkadasımın agzından güzel birşey cıktı:" Ya ne guzel gidiyo senin araba öyle maşallah, arkadan görünümü de harbiden cok guzelmiş" tabi uzun süre arkadan takip edince butun ayrıntılarını görmüş bizim Passatın :)
    neyse bu olayı Passat sahin gibi heryerde turedi diye düşünen arkadaslar için anlattım. X5 sahibi de Passata hayran kalıyorsa var bi hikmeti demek ki, bu kadar ezmeye gerek yok yani...

Hocam bu gayet doğal 1.8TSI motor çok güçlü

Kalkışta yakın gitselerde, rollingde ve son hıza ulaşırken daha başarılı bir alet 1.8 TSI 3.0D'e göre

X5 225 beygir ancak 2.1 ton olması nedeniyle kaybediyor

• yeni laguna şimdiye kadarkı renultların en kaliteli olarak geçiyo iç malzeme açısından
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

bilmem kaç yuz miyar verip 6 ay önce X5 alan komşumuz var, daha dogrusu arkadasımız onlarla bir yere piknige gittik iki araba bizim Passat 1.8TSI onun X5 3.0D. Yolda tabiri caizse biraz kapıştık neyse o biraz daha şanssızzdı diyelim ve ben genelde onun önünde gittim bu sırada da hayretler içinde kaldım koca jip nasıl gidiyo böyle diye:)

arkadasım ben passat sahin gibi her yerde var derken passatın kötü bi araba oldugunu söylemedim yada kötü performansı oldugunu söylemedim. cevrene baktıgında zaten bi cok passat oldugunu dile getirme istedim ve cıtroen c5 in yeni oldugunu cevrede pek az oldugunu sölemek istedim. passatı bende cok iyi biliyorum bizimde vardı ama sunu belitrtmeliyimki son cıkan passtın dıs görünüşe bana göre hos degil bu benim görüsüm tabi motora gelince diyecek bişey yok gayet iyi

• TAbiki passat.Gerçi c5 ile laguna dizel.yılda kaç km yaptığına göre değişir durum.Ama dizel alıp zarara uğrayacaksan tabiki passat.Dizel almaya karar verirsen ve passat'ı elersen ben laguna'yı öneririm
  • Arkadaşlar yeni lagunayı tipten eliyorsunuz ama herkeze soruyorum kimi diyor arka stoplara bittim kimide ön farlara ve arabanın şekline bittim diyor o yüzden yeni lagunayı yakından incelemek lazım gerçekten süper bir araba
  • Arkadaşım bende laguna vardı çok konforlu ama yürüyen aksam rezalet araba şerit deiştiryorken bile zorlanıyodu passat yine kullandığım bi araç araba o kadar darki dizlerim soyuluyodu kenara vurmaktan.C 5 hiç kullanmaadım ama tipi hiç hoşuma gitmio lagunanında ben yeni dizaynı çok kötü

Tip:
    1.Passat
    2.Laguna
    3.C5

Sürüş:
    1.Passat
    2.Laguna
    C5 kullanmadım

Konfor:
    1.Laguna (Mercedes bile gelse laguna yine birinci böyle rahat koltuk evimde bile yok)
    2.Passat
    C5 bilmiom
  • bu üç araç içinde tercih yapılacaksa bence biraz da kişisel tercihler ön plana çıkar. mesela üçünün de yo tutuş,konfor ve kalitesi buradaki birçok arkadaşın aracından daha iyi. mesela c5'in yol tutuşu kötü demek haksızlık olur aynı şey laguna için de konforsuzz demek kadar. araçlar d segmentinde olduğundan birçok özellikleri 10 üzerinden 7 veya daha fazla puan alır. performansı bir kenara koyarsak tabi. ancak laguna ve c5 daha yeni yüzlere sahipler ve fiyat/donanım oranları daha iyi.benzinli araç bakıyorsanız mondeo da listeye eklenmeli

performans
    1.passat tsi
    2.laguna
    3.c5
    4.mondeo 1.6

yol tutuş
    1.mondeo
    2. laguna
    3.passat
    4.c5

konfor
    1.c5
    2.passat
    3.mondeo
    4. laguna

kalite
    1.c5
    2.mondeo
    3.passat
    4.laguna

baz donanım
    1.c5
    2.mondeo
    3.laguna
    4.passat

• Gerçekten guzel anlatmışsınız. Performans yol tutus koonfor ve baz donanım aynen dogru hatta bence tartışmasız ama kalite olarak hepsini eşit görüyorum veya passat iç mekan kşaltesi olarak belki birazcık geride olabilir ama diger 3ü cok cok yakın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: budak_1903

bu üç araç içinde tercih yapılacaksa bence biraz da kişisel tercihler ön plana çıkar. mesela üçünün de yo tutuş,konfor ve kalitesi buradaki birçok arkadaşın aracından daha iyi. mesela c5'in yol tutuşu kötü demek haksızlık olur aynı şey laguna için de konforsuzz demek kadar. araçlar d segmentinde olduğundan birçok özellikleri 10 üzerinden 7 veya daha fazla puan alır. performansı bir kenara koyarsak tabi. ancak laguna ve c5 daha yeni yüzlere sahipler ve fiyat/donanım oranları daha iyi.benzinli araç bakıyorsanız mondeo da listeye eklenmeli

performans
    1.passat tsi
    2.laguna
    3.c5
    4.mondeo 1.6

yol tutuş
    1.mondeo
    2. laguna
    3.passat
    4.c5

konfor
    1.c5
    2.passat
    3.mondeo
    4. laguna

kalite
    1.c5
    2.mondeo
    3.passat
    4.laguna

baz donanım
    1.c5
    2.mondeo
    3.laguna
    4.passat

C5 zaten düşük donanımla gelmiyorki :))))
    Gerçekten mondeo baz donaım iyi.. 5,000 daha verince daha süper Titanuim var.. o ayrı mesele..

performasnta sanırım
    1,4 tsı benzinli turbolu 122 Nm 200 Nm
    C5 ve Laguna Dizel
    mondeo 1,6 Benzinli 125ps 160 Nm

Hadi paassatla monceo karşılaştırıldı...ama dizellerle benzinliliern karşılaştırılması ne derece doğru bilemem...

Tercih alacakların ben şuan D sınıfı alsam..

Gözümü kapatır Mondeo Titanium alırım..

• quote:

Orjinalden alıntı: monotaschak

yeni laguna şimdiye kadarkı renultların en kaliteli olarak geçiyo iç malzeme açısından

vel satis
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.