Şimdi Ara

'YARDIM'PASSAT TSI-YENİ C5-LAGUNA III (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
0
Favori
31.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesınlıkle passat...citroen c5'i tamamen sil aklından bence...
  • Kesinlikle yalıtımda ve kalitede passattan çok daha kaliteli bir araçtır yeni laguna , almadan önce passatlada test yaptım , mondeo ilede. En başta 2 araçtanda iyi yol tuttuğunu söyleyebilirim , hemen hemen alfa 159 limitlerinde bir tutunma gösteriyor. Özellikle yeni laguna nın direksiyonu mükemmel çalışıyor , çok direk... Eski lagunayıda kullanmıştım. Eski laguna viraj limitleri kötü olan bir araçtı. Yeni laguna ise düz yol aracından çok sürücü arabası olmuş durumda. Viraj aranıyorsunuz. 1.5 dci da yeter li bir performans sunuyor , tabii ki doğru devir bandında... 2 yle gidilmesi gereken yerde 3 le gitmiyor araç. Bu da klasiktir düşük hacimli dizellerde. Araç 180 e akdar sorunsuz tırmanıyor , ivmelenmesi sonra yavaşlayarak 190 a kadar sürüyor. 190 dan sonrası sabır. Çok az yakıyor bu arada araç henüz 480 km de olmasına rağmen 6.2 ortalama tüketim. 307 1.6 hdi 110 hp den daha az yaktığını rahatlıkla söyleyebilirim , 150 kg ağır olmasına rağmen. Tüketim , konfor ve kalite istiyorsanız Laguna derim. Ha alman hastalığınız varsa bilmem ama passattan bir kaç gömlek üstün bir araç olmuş laguna. Ha passat cc gelirse işler değişir tabii ki :)

• quote:

Orjinalden alıntı: ERGENEKON

kesınlıkle passat...citroen c5'i tamamen sil aklından bence...

bi yorum ancak bu kadar objektif olabilirdi.bravo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfisti159

Kesinlikle yalıtımda ve kalitede passattan çok daha kaliteli bir araçtır yeni laguna , almadan önce passatlada test yaptım , mondeo ilede. En başta 2 araçtanda iyi yol tuttuğunu söyleyebilirim , hemen hemen alfa 159 limitlerinde bir tutunma gösteriyor. Özellikle yeni laguna nın direksiyonu mükemmel çalışıyor , çok direk... Eski lagunayıda kullanmıştım. Eski laguna viraj limitleri kötü olan bir araçtı. Yeni laguna ise düz yol aracından çok sürücü arabası olmuş durumda. Viraj aranıyorsunuz. 1.5 dci da yeter li bir performans sunuyor , tabii ki doğru devir bandında... 2 yle gidilmesi gereken yerde 3 le gitmiyor araç. Bu da klasiktir düşük hacimli dizellerde. Araç 180 e akdar sorunsuz tırmanıyor , ivmelenmesi sonra yavaşlayarak 190 a kadar sürüyor. 190 dan sonrası sabır. Çok az yakıyor bu arada araç henüz 480 km de olmasına rağmen 6.2 ortalama tüketim. 307 1.6 hdi 110 hp den daha az yaktığını rahatlıkla söyleyebilirim , 150 kg ağır olmasına rağmen. Tüketim , konfor ve kalite istiyorsanız Laguna derim. Ha alman hastalığınız varsa bilmem ama passattan bir kaç gömlek üstün bir araç olmuş laguna. Ha passat cc gelirse işler değişir tabii ki :)

Hocam Passat CC gelecekse Laguna Coupe de gelecek

• quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

Kesinlikle yalıtımda ve kalitede passattan çok daha kaliteli bir araçtır yeni laguna , almadan önce passatlada test yaptım , mondeo ilede. En başta 2 araçtanda iyi yol tuttuğunu söyleyebilirim , hemen hemen alfa 159 limitlerinde bir tutunma gösteriyor. Özellikle yeni laguna nın direksiyonu mükemmel çalışıyor , çok direk... Eski lagunayıda kullanmıştım. Eski laguna viraj limitleri kötü olan bir araçtı. Yeni laguna ise düz yol aracından çok sürücü arabası olmuş durumda. Viraj aranıyorsunuz. 1.5 dci da yeter li bir performans sunuyor , tabii ki doğru devir bandında... 2 yle gidilmesi gereken yerde 3 le gitmiyor araç. Bu da klasiktir düşük hacimli dizellerde. Araç 180 e akdar sorunsuz tırmanıyor , ivmelenmesi sonra yavaşlayarak 190 a kadar sürüyor. 190 dan sonrası sabır. Çok az yakıyor bu arada araç henüz 480 km de olmasına rağmen 6.2 ortalama tüketim. 307 1.6 hdi 110 hp den daha az yaktığını rahatlıkla söyleyebilirim , 150 kg ağır olmasına rağmen. Tüketim , konfor ve kalite istiyorsanız Laguna derim. Ha alman hastalığınız varsa bilmem ama passattan bir kaç gömlek üstün bir araç olmuş laguna. Ha passat cc gelirse işler değişir tabii ki :)

laguna coupe zaten gelirse ve fiyatı da çok abartı olmazsa renault şov yapar işte ben onu biliyorum

• 4 kapı mıydı laguna coupe ? Ben 2 kapı diye bildiğimden bu segmentte değerlendirmemiştim.

Ayrıca zaten passat cc çok yüksek fiyata gelir. sanırım sağlam donanımla 1.8 tfsi en azından 120.000 ytl yi bulur. Ki şu anda full bir passat 2.0 highline dsg ekstra donanımlarla 110.000 ytl civarı. Değer mi asla. alfa 159 1.9 q-tronic distinctive plus + ekstra paket donanımlarıyla 80.000 ytl ye gelirken :)

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: cardinal636

quote:

quote:

laguna coupe zaten gelirse ve fiyatı da çok abartı olmazsa renault şov yapar işte ben onu biliyorum

birde 1.5 dCi olacak

edit: Alfisti hocam evet 2 kapı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 11 Haziran 2008; 20:26:20 >

• Laguna 1.5 DCi harikulade bir seçim... Hem vergi avantajı var hemde benzinli versiyonuna göre daha güçlü... Aracı aldıktan sonra bakım maliyetlerini hesaba katarsak (Periyodik bakım, zaman aşımı nihayetindeki parça değişimleri, servis işçilik ücretleri v.b) Laguna yine tercih edilesidir. Son yıllarda VW grubu araçların servis sayılarında ciddi artış var. Açık konuşmak gerekirse hem arıza istatiği hem servislerde talep edilen fahiş rakamlar beni bizar ediyor. 2 Adet Passat aracımdan birini satarak bu yükü biraz hafifletsemde geride Caddy, Polo gibi araçlarımız kısa zamanda terfi bekler duruma gelmişlerdir. Citroen noktasında tecrübe sahibi olmamakla beraber eşten dostan aldığım bilgi nazarında ciddi eleştiriler duymadım.
  • ARKADAŞLAR ŞİMDİ HEPİMİZ DOĞRU KONUŞALIM ALMAN MALLARININ WERDİĞİ KALİTE VE DAYANIKLILIGI HANGİ ARAC WERMIS?? BU ARACLAR ARASINDA KALAN ARKADASIM BU SITEDE BI FORUM WAR SADECE VOKSWAGEN PASSAT SAHIPLERININ OLDUGU WE ARACLARI HAKKINDA BILGILER VERDIGI TAM ADRESINI YAZARIM BI ARA BENDE BU AGUSTOSUN 20 SINDE 2009 MODEL 1.4 COMFORTLINE 122 BG PASSAT ALICAM. DUSUN BU HACIMDEKI MOTORDAN BU KADAR GUCU HANGI ARABA WERİYO?? SORARIM SIZE YAKITI AZ, WERGISI AZ... KOMPRESOR VE TURBOYU BIRLIKTE KULLANDIGI İÇİN BU KADAR GÜÇ ELDE EDEBİLİYOR. ZATEN BU MOTORUN BAŞARISINI 3 YILDIR ÜST ÜSTE EN İYİ MOTOR SEÇİLMESİNDENDE ANLAYABİLİRİZ. BU ARADA PASSAT CC 2009 DA GELİYOR. HA UNUTMADAN 2009 DA 7 VİTES DSG PASSSATLAR GELİYOR. ONLARI Bİ BEKLE DERİM HEM 2009 MODEL ARAÇ OLUR. BU BASSİ GEÇEN 7 VİTES DSG ŞANZIMAN PASSAT TESTLERDE 2 MİLYON KM YAPTI VE SORUNSUZ. YENİ LAGUNANIN PASSATTAN DAHA KALİTELİDİR ZARTTIR ZURTTUR DİYENLERE DUYRULUR

• Bu forumda zarrtt ve zurtt diyen tek kişi sizsiniz... kimse passatı karalamadı. iç mekan kalitesi olarak lagunanın daha iyi olduğu bariz. Yol tutuşta da laguna önde. Gidip test edin sonra yazın. Ya da önce ehliyet falan almalı...
    quote:

Orjinalden alıntı: mertturan273

ARKADAŞLAR ŞİMDİ HEPİMİZ DOĞRU KONUŞALIM ALMAN MALLARININ WERDİĞİ KALİTE VE DAYANIKLILIGI HANGİ ARAC WERMIS?? BU ARACLAR ARASINDA KALAN ARKADASIM BU SITEDE BI FORUM WAR SADECE VOKSWAGEN PASSAT SAHIPLERININ OLDUGU WE ARACLARI HAKKINDA BILGILER VERDIGI TAM ADRESINI YAZARIM BI ARA BENDE BU AGUSTOSUN 20 SINDE 2009 MODEL 1.4 COMFORTLINE 122 BG PASSAT ALICAM. DUSUN BU HACIMDEKI MOTORDAN BU KADAR GUCU HANGI ARABA WERİYO?? SORARIM SIZE YAKITI AZ, WERGISI AZ... KOMPRESOR VE TURBOYU BIRLIKTE KULLANDIGI İÇİN BU KADAR GÜÇ ELDE EDEBİLİYOR. ZATEN BU MOTORUN BAŞARISINI 3 YILDIR ÜST ÜSTE EN İYİ MOTOR SEÇİLMESİNDENDE ANLAYABİLİRİZ. BU ARADA PASSAT CC 2009 DA GELİYOR. HA UNUTMADAN 2009 DA 7 VİTES DSG PASSSATLAR GELİYOR. ONLARI Bİ BEKLE DERİM HEM 2009 MODEL ARAÇ OLUR. BU BASSİ GEÇEN 7 VİTES DSG ŞANZIMAN PASSAT TESTLERDE 2 MİLYON KM YAPTI VE SORUNSUZ. YENİ LAGUNANIN PASSATTAN DAHA KALİTELİDİR ZARTTIR ZURTTUR DİYENLERE DUYRULUR

• alfisti159 arkadasım sız lagunanın ses yalıtımının passattan daha iyi olduğunu ve konforunun daha iyi olduğunu söylediniz. peki siz passatla test sürüşüne çıktınızmı?? Ben 35 yaşındayım ve ehliyetim yklaşık 15 senedir var ve passat 1.4 122 bg tsi derin siyahı test etmiş biriyim. lagunayı test etmedım ama içine bindim. gelelim ses yalıtımı konusuna Volkswagen zaten avrupadakı en buyuk ses yalıtım tesisine sahip bir marka. passatında ses yalıtım denemelerındekı fotografını bulup gösterebilrim eger koyabilrsem fotoyu. konfor- güvenlik- tip arabada herşey war zaten sizede passatı kötülediniz demedim güvenlik lagunadan yüksek oldugu kesın 5 yıldız belkı lagunada 5 yıldız aldı bılemıycem ama e azından volswagene bindiğimde renaultdan daha guvende hıssettıgım kesın, konforu bana gore lagunanın cok ustunde boyutlarıda yukseek(hele tavan yukseklıgı lagunada basım tavana yapıstı ama boyumun uzunlugunuda untmayalım) gelelım BENİM en onem werdıgım hususa performansa. zaten ikisede hemen hemen aynı agırlıktalar fakat passat 122 bg laguna 110 bg konfor- PERFORMANS- güvenlik... hepsi BANA göre passatı 2 adım one iter...

• ha bu arada daha oncede soledıgım gıbı passat kullananlar bır forum açmışlar orda passatın ses yalıtım testlerı war isteyenlerhttp://forum.donanimhaber.com/m_9277191/mpage_95/key_/tm.htm adresınden hem bu forumun uyelerının 1 sayfalık konusmalarını gorebılırler hemde sayfanın alt taraflarında passatın ses yalıtım testının fotoğraflarını gorebilirler.
  • ha iç mekanın kalitesine gelince volkwagen kapı ve iç mekanı oluşturan maddelerin çoğunu lazerlerle kosursuz olarak şekillendiriyor. bi tanıdığımız balıkesir volkswagende çalışıyordu ve birkac ay önce almanyadaki vokswagen fabrikasına götürdüler. geldiğinde volkswagen modellerının plastık dısındaki tüm sert maddelerini şekillendiren bi makine wardı ve calıstıgında fabrikada deprem olurmuscasına sallanıyorduk dedi. lütfen araba değiştirecek arkadaslara kulaktan dolma weya ustun koru bakıpta satıs elemanlarından edindiğiniz bilgiler ısıgında tavsiyelerde bulunmayın!!! bu sözüm size diil alfisti159 alınmayınız!!!
  • up
  • yeni C5 süper bir tasarıma sahip tam zıttını da Laguna için söyleyebiliriz. Terchilerin arasına yazmamışsın ama bu sınıftaki araçlar arasında en beğendiğim Ford Mondeo bence Mondeo'yu da hesaba katmalısın.
  • en iyi yalıtım ve yol tutuş laguna da

en iyi konfor ve frenler c5 te

passat passatın tek üstün olduğu nokta motoru ki türkiye şartlarında ona ne kadar güvenilir bilemiyorum.
  • pazar gunu sadece lagunaya bakmakıcın bayıye gıttım dıs gorunusunu beyenmıyorum yanlız vıcdansız fransızlar sofor koltugunu ve on govdesını cok guzel yapmıslar hasta oldum koltuk rahat dugmeler elınızın altında(baskalarına gore degısır tabı)bıde arka koltuga oturıyım dedım one benım 2000 model adını vermıyım sattıgım arabadan daha sert hadı onu gecelım benım boyum 1.83 yanı ortalama bır boy kafam tavana deyıyor sakınnn yanlıs anlamayın ben laguna dusmanı degılım ama dıkkatlı oturdum ewt ewt kesınlıkle arka tarafa kısa boylular ıcın abartısız dırek kafanız tavana deyıyor 1.75 boyun ustune tavsıye etmem .arka tarafı unutmayın arkadaslar sadece sofor koltugunu dusunmeyın aılemız de bınecek bu kadar para verıcez anlımızın terı ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kjj

pazar gunu sadece lagunaya bakmakıcın bayıye gıttım dıs gorunusunu beyenmıyorum yanlız vıcdansız fransızlar sofor koltugunu ve on govdesını cok guzel yapmıslar hasta oldum koltuk rahat dugmeler elınızın altında(baskalarına gore degısır tabı)bıde arka koltuga oturıyım dedım one benım 2000 model adını vermıyım sattıgım arabadan daha sert hadı onu gecelım benım boyum 1.83 yanı ortalama bır boy kafam tavana deyıyor sakınnn yanlıs anlamayın ben laguna dusmanı degılım ama dıkkatlı oturdum ewt ewt kesınlıkle arka tarafa kısa boylular ıcın abartısız dırek kafanız tavana deyıyor 1.75 boyun ustune tavsıye etmem .arka tarafı unutmayın arkadaslar sadece sofor koltugunu dusunmeyın aılemız de bınecek bu kadar para verıcez anlımızın terı ..

enteresan

• çok abartmışsın kendin diosun laguna kullanmadım die ama bu kadar fikir sahibi olup karşılaştırıken birini bu kdr yüceltmen dierini de bu kdr aşağılaman hem de bunu birini kullanmadan yapman ilginçç
    quote:

Orjinalden alıntı: mertturan273

alfisti159 arkadasım sız lagunanın ses yalıtımının passattan daha iyi olduğunu ve konforunun daha iyi olduğunu söylediniz. peki siz passatla test sürüşüne çıktınızmı?? Ben 35 yaşındayım ve ehliyetim yklaşık 15 senedir var ve passat 1.4 122 bg tsi derin siyahı test etmiş biriyim. lagunayı test etmedım ama içine bindim. gelelim ses yalıtımı konusuna Volkswagen zaten avrupadakı en buyuk ses yalıtım tesisine sahip bir marka. passatında ses yalıtım denemelerındekı fotografını bulup gösterebilrim eger koyabilrsem fotoyu. konfor- güvenlik- tip arabada herşey war zaten sizede passatı kötülediniz demedim güvenlik lagunadan yüksek oldugu kesın 5 yıldız belkı lagunada 5 yıldız aldı bılemıycem ama e azından volswagene bindiğimde renaultdan daha guvende hıssettıgım kesın, konforu bana gore lagunanın cok ustunde boyutlarıda yukseek(hele tavan yukseklıgı lagunada basım tavana yapıstı ama boyumun uzunlugunuda untmayalım) gelelım BENİM en onem werdıgım hususa performansa. zaten ikisede hemen hemen aynı agırlıktalar fakat passat 122 bg laguna 110 bg konfor- PERFORMANS- güvenlik... hepsi BANA göre passatı 2 adım one iter...

• ozzie arkadasım ben ne lagunayı küçümsüyorum nede passatı yüceltiyorum sadece doğruları söylüyorum. birkaç kişi citroeni fransız olduğu için eleyip lagunayı 1. sıralarına koymuslar pekii renault hangi ülkenin o da bir fransız neyse ozzie arkadaşım zate lagunayı düşürüpte passatı yükseltme gibi bi kaygım yoq zaten olamaz çünkü bende bu sıralar yeni laguna- passat- 407 ve C5 arasında kaldım arka koltuklara rahat oturabilsem kesinlikle laguna derdim büyük ihtimalle 407 yi direksiyonu yüzünden listemden sildim o ne ya bence iğrenç bi tasarıma sahip 407 nin direksiyonu(bana göre) C5 fazla sportif olduğu için onuda sildim yani anlayacağınız 2009 passat veya 2009 laguna arasında kaldım birini göklere çıkarıp diğerini aşağılamam olanaksız anlıyacağınız ben sadece edindiğim bilgilerden yola çıkarak konuştum.(ha bu arada yeni lagunanın tasarımı benim hoşuma gitti bide içi bej renkli deri koltuklar olrusa dışarıdan daha bi güzel görünür zaten alırsam öyle alırım. dediğim gibi lagunadan yana tek sorunum boyutları

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.