Şimdi Ara

Yardım - Pert Kaydı Olan Aracın Satılması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biliyorum benim gibi bir çok insanın başına gelen kötü bir olay bu ne yazık ki.
    2011 yılı Ağustos ayında 2005 model 1.2 16 valf EL AB AC sedan Fiat Albea bir araç satın aldık.
    1-2 hafta sonra kaskosunu yaptırmaya gittiğimizde kasko şirketi aracın pert kaydı olduğunu söyledi.
    Tabi yıkıldık ama dava sürecine falan giremedik, uzun bir süreç olduğunu söyledikleri için.
    5664'de ise pert kaydı değil de 3 adet kaza kaydı gösteriliyor.

Aracı alırken kendi ustamıza baktırdık, araç ta herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.
    Ki harbiden de 3 yıldır biniyorum araçta herhangi bir sıkıntı olmadı Allah'a şükür.
    Ama şimdide model yükseltmeyi düşündüğüm için satmayı düşünüyorum.

Sizce nasıl satışını yapabilirim?
    Bir defa vicdani olarak pert kaydı olduğunu söyleyeceğim ama fiyat olarak ne kadar istemeliyim, siz piyasaları bilen arkadaşlarım bana yardımcı olursanız sevinirim.

Araç - 107000 km de 2005 Model 1.2 16 valf EL AB AC sedan Fiat Albea

Çok acil cevap ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
    Sağolun şimdiden.

• Ya galeriye yok pahasına vereceksin, ya takasa vereceksin, ya üç kagit yapip pert olduguny saklayacaksin, yada ölü fiyatına satmaya çalisip mezarcilarla uğraşacaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı alırken plaka değişimi yaptınız mı? yeni aldığınız plakada eski araçtan kalma pert kaydı sistemde geçici olarak görünmüş olabilir. Şu anda bir sigortacı bulup direk şase no ile pert kaydı varmı baktırın, o kayıt silinmiş olabilir.

eğer kayıt gerçekten sizin araca aitse, uygun fiyata aracı tanıdık birine satın derim. hem alan kişinin kafasında soru işareti olmaz, hemde madem ucuza vermek zorundasınız, tanıdık birisine gider.
  • Şase no yu 5664'e atmayı deneyin. Ya da sigortacı bir ahbabınızdan rica edin şase no ile sorgulasın.
  • Hocam araç pert olmasa 15-16 arası ederdi ama pert olduğu için 12-13 aralığına ancak satarsın.
  • bence,şu anda bize anlattığınız şekilde aracı satmaya çalışın,siz zaten dürüstseniz iyiniyet olduktan sonra aracın piyasası neyse 2000-3000lira daha aşağısına satılır
  • Pert aracin mezarcisi cok olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sigortadan ve 5664ten tekrar sorgulatın, belki plakanın eski sahibi vs. bir hata olabilir. Sonrasında aracın muadillerine göre 2-3 bin fiyat kırın, bir de sabahtan akşama kadar arayacak ölücülere hazırlıklı olun, canınızı sıkmayın. Muhtemelen sahibindene ilan vereceksiniz, durumu açıkça belirttiğinizi ve pazarlık payınızın olmadığını sert bir dille söyleyin, yoksa arayıp bu araba pert 5bin vereyim diyenler olacak maalesef.
  • Evet ne yazık ki bu 2.el piyasasına güvenmek biraz zor.
    Dediğim gibi biz mahkemelerle uğraşamadık, Allah'a havale ettik aldığımız galeriyi, hakkımızı da helal etmedik.

3 senedir biniyorum arabaya, arabada gerçekten bir problem yaşamadık, almadan önce de tamircimize de göstermiştik.
    Şimdi değiştirme nedenim de model yükseltmek istemek.
    O yüzden bu durumu ifade ederek, için rahat bir şekilde arabayı satmak istiyorum.

Şimdi sizce ilanı nasıl yazıyim ve kaç para istiyim?

2005 model fiat Albea - 107000 km.
  • 14000 tl'ye satabilme ihtimalim nedir, bir de 5664'ye HASAR olarak gönderdiğimde 3 adet kazası görünüyor, kesin olarak pert'e çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim??

@syerturan @alphacentauri
  • valla allah kolaylik versin. öncelikle sabırlı olun. kafanızı bulandıracak bir sürü 'şerefsiz' sizden aracı 8-9 bine almaya çalışacak. durumunu güzelce anlatan bir metib yazıp istediğinizin 1000 1500 tl ustu fiyt yazin. 13500 e 14000 e gider. ben chevrolet kalos pert aracimi 130000 de klimasi bozuk 2005 model aracimi 12bine verdim iki sene once.

• aracı piyasasının biraz daha altına satacaksınız o kadar, ha biraz ölücülerle uğraşırsınız ona da sinirlenmeyin, komik fiyatlar için arayanlarla siz de kafa bulun
  • Hocam hangi sehirdesiniz? Araci sasi nodanda sorgulatin,bi goruselim belki anlasabiliriz yakin fiyatlara arac bakiyorduk

• Kazalar ne?

Neresinde boya ve ya değişen var?

Airbag açmış mı kazada?

Bakımları nerede yapılmış? Sanayi de mi? Yetkili serviste mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: griffin87

14000 tl'ye satabilme ihtimalim nedir, bir de 5664'ye HASAR olarak gönderdiğimde 3 adet kazası görünüyor, kesin olarak pert'e çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim??

O kayıtlarda ''ÇARPMA'' mı yoksa ''AĞIR HASAR'' mı yazıyor.''AĞIR HASAR'' varsa pert kayıtlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

quote:

Orijinalden alıntı: griffin87

14000 tl'ye satabilme ihtimalim nedir, bir de 5664'ye HASAR olarak gönderdiğimde 3 adet kazası görünüyor, kesin olarak pert'e çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim??

O kayıtlarda ''ÇARPMA'' mı yoksa ''AĞIR HASAR'' mı yazıyor.''AĞIR HASAR'' varsa pert kayıtlıdır.

3 adet çarpma olarak gösteriyor @emrdmr1
  • Kazalarında çarpma diyor sadece, benden önce yapıldığı için ne şekilde hasar aldı bilmiyorum açıkçası.

Buradan da aracı almak isteyen olursa konuşabiliriz.
  • Arkadaşlar yardımcı olacak yok mu?

İlanı nasıl hazırliyim ve de ne kadar bir ücret talep ediyim, arabanın piyasası 15-17 bin arası değişiyor bu sıralar.

Ama sizlerin de fikirlerini almak istedim.
  • güncel.
  • Yok mu arkadaşlar ilan konusunda yardımcı olabilecek?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.