Şimdi Ara

Yardım Plakam Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün Ankara'da yağan yağmurdan sonra maalesef en olmamam gereken yerdeydim yani Batıkent. Dakikalar içinde caddelerden nehirler akmaya başladı. 40-50 cm suların içinden sağ salim çıkabildim ancak eve geldiğimde ön plakamın yerinde yeller estiğini gördüm.
    Geçtiğim yolları aradım, onlarca plaka olmasına rağmen kendiminkini bulamadım.
    Yeniden çıkartmak zorunda kalacağım. Bu konuda yardımcı olursanız seviniri.

1. Araç babamın. Yeni plakayı illa ruhsat sahibimi çıkartmalı. Adamı uğraştırmak istemiyorum
    2. Süreç nasıl işliyor.
    3. Hangi belgeler gerekli ve aşağı yukarı kaça patlar.

Yardım eden herekese şimdiden teşekkürler.

• plakayı kaybettiğiniz bölgeye hangi Polis merkezi bakıyorsa oraya müracaat edip, KAYIP EŞYA MÜRACAAT FORMU (matbu bir formdur) doldutturmanız gerekiyor. bu form iki nüsha halinde dolduruluyor biri polis merkezinde kalıyor diğerni size veriyorlar. Sizde kalan nüshası ile herhangi bir Trafik tescil şubesine ya da bürosuna aracın ruhsatı ve ruhsat sahibi kimliği ile birlikte gidiyor orada gerekli evraklar düzenlenip plaka bastırabilirsiniz. Masraf sadece plakanın basım maliyeti o da yaklaşık 15-20Tl civarında tutar.
  • bugün benimde plakam düşmüş ve 10.50 tl masrafla 1 saatte plaka elimdeydi(tek plaka)

ankara için,

1. işlem. emniyete gitmek ruhsat değiştirdiğimiz bölüm e kapısından gireceksiniz.kantinin olduğu bölümün arkası.
    2. işlem. ruhsatın ve kimliğinizin fotokopisini hazırlayıp en soldaki plaka zayi,kayıp, çalıntı bölümüne gidip matbu bir evrak alın plaka ve ad soyad bölümünü doldurup imzalayın.
    3. işlem. 21 nolu gişeden giriş yapın (gelen evrak) (fotokopileri ve evrağı verin.)
    4. işlem. 2.işlem yaptığınız yere gidin orda bir belge doldurup verecekler, elinizdeki fotokopileri alacaklar.
    5. işlem. aktim işmerkezine gidip(ivedik metrosunu karşısı) plaka atölyesine veriyorsunuz 10.50 tl de verip 20 dak. sonra alıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cink1

bugün benimde plakam düşmüş ve 10.50 tl masrafla 1 saatte plaka elimdeydi(tek plaka)

ankara için,

1. işlem. emniyete gitmek ruhsat değiştirdiğimiz bölüm e kapısından gireceksiniz.kantinin olduğu bölümün arkası.
    2. işlem. ruhsatın ve kimliğinizin fotokopisini hazırlayıp en soldaki plaka zayi,kayıp, çalıntı bölümüne gidip matbu bir evrak alın plaka ve ad soyad bölümünü doldurup imzalayın.
    3. işlem. 21 nolu gişeden giriş yapın (gelen evrak) (fotokopileri ve evrağı verin.)
    4. işlem. 2.işlem yaptığınız yere gidin orda bir belge doldurup verecekler, elinizdeki fotokopileri alacaklar.
    5. işlem. aktim işmerkezine gidip(ivedik metrosunu karşısı) plaka atölyesine veriyorsunuz 10.50 tl de verip 20 dak. sonra alıyorsunuz.

Mühürleri plaka basım merkezindemi basıyorlar?

• evet küçük bir yapmışlar. mühürlüydü yani
    ama milletin plakasında iki mühür var benimkinde tek. diğeri ne için bilmiyorum
  • quote:

bugün benimde plakam düşmüş ve 10.50 tl masrafla 1 saatte plaka elimdeydi(tek plaka)

ankara için,

dediğiniz adımları izliceğim. inş gecikme vs cıkmaz

• sizde buradan paylaşırsaınız sonuçları faydalı olur. kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sizde buradan paylaşırsaınız sonuçları faydalı olur. kolay gelsin

1. araç babamın. Yeni plakayı illa ruhsat sahibimi çıkartmalı. Adamı uğraştırmak istemiyorum

benimde asıl mrk etitğim konu bu . iş yeri ters tarafta babamın da

ben gitsem cıkartamam sanırım değil mi. xD

peki yazarım hocam saygılar
  • http://ankara.pol.tr/sayfa.php?sayfaid=97 gerekli belgeler
    Tescil ve Trafik İle Plaka Zayii

Yeni tescil ve trafik belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
    Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
    Dilekçe
    Karayolları Muayene İstasyonundan motor şase tespiti (Muayene)
    Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.
    Ancak 5216 sayılı Kanun uyarınca İl'imizdeki tüm ilçeler merkez ilçe statüsünde olduğu için, İl'imize kayıtlı araçların belge ve plaka yenileme işleminin aracın kayıtlı olduğu yer tescil kuruluşunda yapılması, aynı büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde başka bir tescil kuruluşunda yapılmaması gerekmektedir.

Santral : (0-312) 303 55 55 - (0-505) 318.06.00 09 (10 Hat) tescil işlemleri şubesi istersen telefondan yardım alabilirsin.

• quote:

http://ankara.pol.tr/sayfa.php?sayfaid=97 gerekli belgeler
    Tescil ve Trafik İle Plaka Zayii

Yeni tescil ve trafik belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
    Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
    Dilekçe
    Karayolları Muayene İstasyonundan motor şase tespiti (Muayene)
    Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.
    Ancak 5216 sayılı Kanun uyarınca İl'imizdeki tüm ilçeler merkez ilçe statüsünde olduğu için, İl'imize kayıtlı araçların belge ve plaka yenileme işleminin aracın kayıtlı olduğu yer tescil kuruluşunda yapılması, aynı büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde başka bir tescil kuruluşunda yapılmaması gerekmektedir.

Santral : (0-312) 303 55 55 - (0-505) 318.06.00 09 (10 Hat) tescil işlemleri şubesi istersen telefondan yardım alabilirsin.

eywah eywah muayne istasyonuna mı gitcez bir de

yapma be hocam

1 tek plaka kayboldu. onun için muayneye mi gircez :S

siz mart da o sekilde anlatmamısınız . sizi ndeginiz sekilde yapamıyormuyu z simdi ???

1 adet plakam kayboldu tek ya :(

bu geçersiz mi :S

emniyete gitmek ruhsat değiştirdiğimiz bölüm e kapısından gireceksiniz.kantinin olduğu bölümün arkası.

• Birkac yil once Istanbul'da plakalarim calinmisti. Muayeneye gitmeden, oncelikle EMniyete gidip kayboldugunu mutlaka ihbar edip zabit tutun.
    Aksi halde kapkac'ta vs'de sizin plaka bir olaya karisir, arabalar da benzesiyorsa basiniz agrir kendiniz temize cikarana kadar (en kotu olasiliga gore tedbir almakta yarar var).
  • yok hocam o şık yeni plaka için, sen kayıp için,

zor bişey değil 1 saatte almıştım ben
  • plakayı tükürük ile yapıştırki bir daha düşmesin :)
  • peki plakayı o ilden mi çıkarmak gerek acaba? ben aydınlıyım ancak ankaradayım şu an, mümkün değil mi??
  • www.plakamnerede.com adresini inceleyin, yerde sahipsiz plaka bulan duyarlı vatandaşların ücretsiz olarak bulduğu plakanın ilanını vererek sahibine ulaştırabildiği bir site. Plaka kaybedenlerde sisteme kayıp plaka girişi yaparak plaka bulunduğunda kendisine ulaşılmasını sağlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ankara için,

Benim de ön plaka 2 gün önceki yağmurlarda kayboldu. Emniyetten çıkartmaya gittim. Arkadaşın yazdığı adımları aynen yaptım. Birkaç farkla:
    1. 2,5 saat bekledim çünkü aynı durumda olan çok kişi var. Normalde pek ihtiyaç olmayan bir işlem olduğu için emniyette 1 banko var ve çok yavaş işliyor.
    2. Plaka basılan yerde, ücret 17,5tl ve süre 40dk olmuş.
    3. Ayrıca işlem yapan memur, ilçe emniyet müdürlüklerinden de alınabileceğini söyledi. Sıra beklememek için denenebilir.
    ankara ilçeler emniyet md.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomhan -- 24 Ağustos 2015; 16:40:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.