Şimdi Ara

yardım: sessiz bir pc istiyorum anlayanlar bir baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    asus p4t-f anakart soket 423 256 mb rd ram p4 1.5 GHz işlemci cpu sıcaklık 60 C
    geforce2 mx 100/200 ekran kartı
    1 maxtor 20 gb sıcaklık 60 C
    1 samsung 80 gb sıcaklık 45 C
    lg cd rom
    philips cdw
    windows xp işletim sistemi

anakart ram işlemci ekran kartı sabit kalacak

bir hd için 160 gb ide samsung düşünüyorum harddiskin sorunsuz olması önemli sessiz olsun
    belki bir dvd yazıcı

4 yıl önce almama rağmen asus anakart ve rd ramlerimden şimdilik memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum
    ya kasa komple değişecek ya yeni psu ve işlemci fanı vs. eklenecek cpu fanı için zalman düşünüyorum siz ne önerirsiniz
    kasa için aopen asus thermaltake everest coolermaster var thermaltake çok sessizdi ama pahalıydı psu dahil değildi üstelik bir de silentmaxx diye bir kasa gördüm ama türkiyede satılıyor mu bilmiyorum gerçi benim bütçemi aşar gibi kasa için kdv dahil 80 dolardan 160 dolara kadar bir seçenek olabilir belki kdv dahil 200 dolar ama çok harcamak istemiyorum sade olsun sessiz olsun yeter ancak kasaların gürültü seviyelerini bir türlü bulamıyorum
    not: alacağım harddisk bu bütçeye dahil değil

birinci derecede önemli olan sessizlik para daha daha sonra geliyor gece yatarken açık bırakabilmem lazım

kasa markalarının en sessiz modelleri hangisi çünkü kasaların gürültü seviyeleri hiçbiryerde yazmıyor lütfen bu konuya bir açıklık getirin
    bir de başka bir konu başlığında bir de fark verirsen psuyu değiştirebilirsin denmiş paradan ziyade sessizlik önemli bu nasıl olacak bu durumda öneriniz ne olur

gece yatarken açık tutabilmek istiyorum gürültü kesinlikle istemiyorum her kasa markasının en iyi önerisi ne olur aopen için x model asus için y model gibi

bir de kasayı değiştirmeden psu fan değişikliği alternatifleri önerirseniz sevinirim gürültülü kasa alacağıma aynı paraya sessiz fan ve güçkaynağı almayı tercih ederim 100-150-200 dolar için önerileriniz neler

ek olarak cpu fanı gürültülü olduğu kadar soğutucu panelleri de bakır değil 4 yıl öncesinin teknolojisi kasa içi fan falan yok vs. vs. ufak iyileştirmeler de yardımcı olabilir bir kuzey köprüsü soğutucusu gibi

kasalar hakkındaki bilgim gene de sınırlı o yüzden kusura bakmayın genel olarak biraz bilgim var ama daha önce hiç kasa toplamadım
    o halde geceleri yakınında uyunabilecek sessizlikte bir kasa için konfigürasyon ne olmalı ne kadar sessiz o kadar iyi

fiyatından çok sessizliği önemli bir de 300-350 w güç benim sistemime yeter güç veya soğutma performansından çok sessizliği önemli

150 dolar artı kdvlik kasa seçenekleri de listemde mevcut ama mümkünse uzak duracağım yani son kurtuluş yolu olarak düşünüyorum

kasamda güç kaynağının etrafı tamamen kapalı kasayı açtığımda görme imkanım yok dolayısıyla ne marka olduğunu bilmiyorum tek diyebileceğim bilgisayarımı 4 yıl önce almıştım belki bir fikir verir

esas sorun asus p4t-f model anakartımın 423 soketli olması araştırdığım kadarıyla star-ice 478 soketli anakartlar ve üzeri için
    şimdi ben anakartıma sessiz bir fan almak durumundayım çünkü en çok sesi o çıkarıyor peki o zaman hangi fan
    zalman thermaltake coolermaster star ice hepsi güzel markalar peki 423 soketli anakartımı destekleyen modelleri var mı
    fan olmazsa bakır soğutucu mu almak gerek
    aynı şey güç kaynağı için de geçerli tagan enermax bule storm güzel markalar sistemim için 300 en fazla 350 wattlık bir model yeter diye düşünüyorum yeterki sessiz olsun
    benim için sessizlik önemli soğutma performansı veya sistemin gücü çok önemli değil

çözüm bulamazsam sistemi komple değiştirmek icap edecek ki planladığımın üzerinde bir harcama yapmama neden olur

önerileriniz neler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasaalan -- 5 Temmuz 2005, 13:22:15 >

• Thermaltake in fansız power supply ı mevcut 350watt
    Tagan ında sesi neredeyse hiç duyulmuyor kasa için 120mm lik fan kullanan bir model seçerseniz işlemciye fansız çözümlerden bir heatsink alabilirsiniz coolermaster ve tt de vardı hatırladığım kadarıyla.
    Harddisk için samsung en sessiz çözüm.

Kasa değil üzerindeki fanlar gürültü çıkarır olayı bu açıdan incelerseniz daha makul çözümler üretebilirsiniz.
  • kasa fanları için fan kontrolörleri mevcut. fanı istediğin hız ve ses düzeyinde çalıştırmanı sağlıyor. ayrıca gurkans'ında dediği gibi 120lik fanlar çok daha sessiz çalışırlar. fanı ufalttıkca seside artıyor. ayrıca sessizlik die tutturmuşsun ozaman senin yolunwww.dijitalcenter.com dan geçmeli bence.
  • Güç kaynagı olarak fsp tavsiye ederim 12 cm fanlı olanlardan, bende kullanıyorum cok memnunum ve ucuz. Kasa fanları genelde kalitesiz oldugundan çok ses çıkartıyor. Onları kapatıp sistem sıcaklıgını kontrol et fazla yükselmiyorsa kapalı kalabilir. Kendim gece yatarken ekran kartı fanımı bagladıgım switchle kapatıyorum, fsb yi düşürüp cpu üzerindeki voltajı azaltıyorum. (default 1.65, 1.40 a çekiyorum hem soguk çalışıyor hemde power supply üzerindeki yükü azalttıgı için power daki fan da yawaşlıyor.) Benzer şeyler yapabilirsin. Bu arada sessiz cpu fanı olayına gelince çok para baglamana gerek yok bu işe. Heatsink bakır olsun yeter. Uyduruk fanların bile devrini düşürünce çok sessizleşiyorlar (1700-2000 dewir). ama 20-25 $ ye de iyi fanlar war düşünebilirsin. + fan kontrolörü de kullanabilirsin. Ben günlük 2800 dewir kullandıgım cpu fanını 1700 e indiriyorum geceleri çıt çıkarmıyor...

• öncelikle gurkans taliban nsx mesajı yazdığım gün cevaplamışsınız önerileriniz için teşekkürler ben biraz geç gördüm kusura bakmayın
    şimdi öncelikle durum şu benim anakartım 423 soketli yani 4 yıllık bir model iyi bir cpu soğutucusuna para verebilirim ancak bunların 423 soketli anakartımı destekleyip desteklemediğini öğrenmem lazım önce asus desteğe mail attım 356 70 70 destek hattını aradım hafta içi 7.30'da aradım açan bile olmadı bugün aradım cumartesi gene açan yok belki pazartesi telefonu açan olur
    böyle giderse zalmandan sormak lazım zalman markası için distibütör firmanın adını veya telefonunu bilen var mı

asustan bir cevap gelseydi şu marka kasa artı şu fanlar en sessiz modelimiz şu fiyata gibi şimdi üstüne konuşuyor olurduk

açıkçası fsb düşündüğüm markalar arasında silent solution kit var 63 dolar artı kdvye asus bir kasa alır üstüne bunu takarım diye düşünüyorum gel gör ki asustan daha ses seda çıkmadı distribütör firmaya soramayacaksam kime soracağım silent solution kit iyi parayı da vereceğiz ama 423 soket anakartımı desteklemiyorsa almam mümkün değil çünkü en sesli fan cpu fanı

bir fanmate düşünüyorum açıkçası sistemim eski olduğu için soğutması daha kolay olur fanların hızını da düşürürsek herhalde sessiz bir sistem elde ederim
    sessizlik istemem şundan sürekli bilgisayar başındayım gürültü dikkat dağıtıyor insanı yoruyor ve bilgisayarı gece de açık bırakmayı düşünüyorum
    nsx kasayı alırsam bu voltaj düşürme işleminin detaylarını da ayrıca sorarım

fan kontrolörü dediğin fanmate ile aynı mı yoksa kasaya takılan panellerden mi söz ediyorsun onların fiyatları ne civarda

bir de fan ve güç kaynağı için iyi markalar var kalitel bir marka alacağım ama aralarında karar veremiyorum forumları okur bir karar veririm artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasaalan -- 9 Temmuz 2005, 14:59:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.