Şimdi Ara

YARDIM: Sony infoLithium bataryayı şarz etmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, elimde şarz aleti kaybolmuş Sony digital fotograf (model:DSC-F505V) makinası var. Bataryanın modeli NP-FS11 ve üzerinde 3.6 volt ve 4.1Wh'lık oldugu yazıyor. Bataryanı üzerinde pozitif, negative, ve toprak girişleri var. Bu bataryı şarz etmek istiyorum.

Bu işlerden anlayan bir arkadaşla nokia'nın şarz cihazına büyük bir direnç bağlayarak, geçen akımı yaklaşık 15 mA seviyelerine çektik(yanlış birşey yapmaktan kaçındığımız için akımı oldukça düşük tutalım dedik.) ve uçlarını bataryanın pozitif ve negative uçlarına bağladık(ceyran olan kısma bataryanın pozitif tarafına geleçek şekilde). Bataryanın toprak kısmına herhangi birşey bağlamadık. 1 günün sonunda bataryanın eksi tarafı şarz olmasına ragmen artı tarafı şarz olmamıştı. Acaba bizim tasarladığımız şarz alettinde bir yanlışlık var? Yada önerebileçeğiniz başka birşeyler var mı?

Bataryanın şekli bu resimdekiynen aynı:

YARDIM: Sony infoLithium bataryayı şarz etmek istiyorum

• Lityum Iyon piller mutlaka kendileri için tasarlanmış şarj cihazları ile şarj edilmelidirler. Patlama riski mevcut olup patlamasında resmen şarapnel parçaları dağılır ortalığa ve yangın çıkabilir. Sİzin yaptığınız gibi 15 mA ile belki bu olmaz ama pili 2 günde doldurursunuz. Ömrünü de bitirirsiniz.
  • gerilimi ve akımı sınırlandırmanız gerekir ayrıca li ion pillerin şarjı geri beşleme ile yapılır yani vereyim enerjiyi dolsun diye düşünmeyin başarma şansınız pek düşüktür ayrıca bu tür pillerde (laptop pilleri de böyle) orta uç toprak değil pil gerilim ve sıcaklığını ölçüp bunu şarj cihazına söyleyen seri iletişim entegresinin çıkış ucudur

illa ki şarj edecem diyorsanız bataryanın yenisinin fiyatını (riske ettiğiniz parayı) sorduktan sonra deneyin derim
  • Cevaplar için teşşekürler.

Bataryayı gözden çıkardık sayılır, çünkü uzun zamandır kulanılmadığından bozulmuş olma ihtimali de yüksek.

Bataryanın özelliklerine bakarsanız, acaba verdigimiz 15 mA'lık akım çok mu küçük geldi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsezen -- 21 Eylül 2006; 19:04:18 >
  • Akımı doğru uçlara verdiğiniz bile şüpheli öncelikle. Ayrıca LiIon bataryalar kolay kolay ölmezler.
  • Bu linkte bir Li_ion şarj cihazı devresi var.
    http://www.antrak.org.tr/gazete/012006/ta2fu.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.