Şimdi Ara

YARDIM... Ustalar, bilenler, Candoğan'lar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlarım... Akşamüzeri eve geldik ağır bir yanık kablo kokusu sarmış evi... Az sonra anladık ki buzdolabından... Tam çalışacak gibi ses geliyor ama motor devreye geçmedin duruyor... Sık sık bunu yaptı sonra bir ara uzun süre çalıştı... Tabii biz evcek tekrar küsen diye neredeyse nefes bile almadık... Çalışması bitince bir süre sonra "bom" diye az gürültülü bir şekilde patlama sesi geldi ve artık içindeki lamba bile söndü... Arkasına baktığımda motora yapışık olan kabloların olduğu bölümde yanık izleri vardı, yer yer kurumlar geldi elime... Dışarıda 2 tamirciye sordum direkt "Abi kesin motor ölmüş, tamir için değmez, bence yenisini al" demişlerdi... Tabii bu, arada bir müddet çalışmasından önceydi... Sonra adama telefon ettim, böyle böyle oldu dedim... Adam yarın gelecek inşallah... Sizce tamirci gelsin mi, adam olur mu buzdolabı, yoksa hiç gerek yok; boşayalım mı bunu?... Ne dersiniz?... Yardım edene, cevap verene karşılığında bol dua vardır ona göre... Bilhassa CANDOĞAN usta olarsa veya ustası olursa dua da kallavi olacaktır inşallah....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buzdolabınızdan Yanık Kokusu Gelmesinin Nedenleri ve Çözümleri

Buzdolabınızdan yanık kokusu gelmesi, çözülmesi gereken önemli bir sorundur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve acil müdahale gerektirebilir.

Arçelik Buzdolabından Yanık Kokusu Gelmesi

Arçelik buzdolaplarında yanık kokusu gelmesi, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

• Kompresör arızası
    • Elektrik kablolarının hasar görmesi
    • Soğutucu akışkan kaçağı

Buzdolabı Yanık Kokusu Nedenleri

Diğer buzdolabı markalarında yanık kokusu gelmesine neden olabilecek genel nedenler şunlardır:

• Defrost sisteminin arızalanması
    • Buzlanma nedeniyle aşırı ısınma
    • Termostatın arızalanması
    • Fan motorunun arızalanması

Buzdolabınızdan yanık kokusu gelmesi durumunda, şu adımları izleyebilirsiniz:

• Buzdolabını fişten çekin.
    • Buzunu çözün.
    • Kabin ve serpantinleri temizleyin.
    • Soğutma sistemini kontrol edin.
    • Elektrik kablolarını inceleyin.
    • Termostatı ve fan motorunu test edin.

Sorunu kendiniz çözemediyseniz, profesyonel bir teknisyen çağırmanız önerilir. Buzdolabından gelen yanık kokusu, ciddi sorunların habercisi olabilir ve ihmal edilmemelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hadi arkadaşlar, cevap yazacak yok mu?.. Kararsız kaldım, sabaha kadar karar vermem lazım; ya adama "gelme, yenisini alacağım" diyeceğim ya da 1997 yılında alınmış buzdolabına ölmediyse bir süre daha katlanacağız inşallah... Ne yapayım sizce?...
  • Merhaba. Anladığım kadarı ile buzdolabının motor sargılarında sıkıntı var ve termik açıyor. Motorun tamiratı mümkünse tamir ettirin. Motor tamir olmuyorsa buzdolabını yaptırmaya değmez, değiştirin.
  • az önce cızz diye ses geliyordu baktım buzdolabının takılı olduğu 3 lü fişten geliyormuş.. bulaşık makinesi ve fırında aynı 3 lüye bağlı.. 2 si de çalışmıyordu..neyse çektim hemen sonra kokladım buzdolabının fişte baya yanık kokusu vardı ve hafifte kararmış.. içinde bozulabilecek bir çok şey var.. 3 lüyü değiştirip tekrar mı deniyim yoksa hiç elemeyelim mi.. tedirginiz açıkçası.. markası bosch alalı 2-3 yıl ya oldu ya olmadı.. bir öncekinin arkasında su sızması vardı onu aldılar bunu getirdilerdi.. ne kadar adi bir markaymış :/ 20-30 senelik arçelik var teyzemin yazlıkta ama tık yok makinada :/
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    candogan62 kardeşim, yeni fark ettim ki cevap yazmışsınız ve ben bunu fark etmemişim, teşekkür etmemişim... Çok uzun zaman geçmiş.
    O buzdolabını emekliye ayırdık hemen, zaten başka kusurları da vardı. onun yerine LG marka buzdolabı aldık.
    O zaman için 2000 lirayı geçen bir fiyatı vardı, 1600 liraya aldık. Öncekinden daha geniş, özellikle buzluğu daha büyük ve daha şık.
    Şimdilik memnunuz; ama tek problem en düşük seviyede olmasına rağmen içindeki bazı yiyecekleri yani sebzeleri donduruyor,
    domates ve salatalık gibi... Bilhassa arkaya yakın olanlarını; buna bir öneriniz var mı acaba? Tekrar ayrıca teşekkür ederim... @candogan62
  • quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

az önce cızz diye ses geliyordu baktım buzdolabının takılı olduğu 3 lü fişten geliyormuş.. bulaşık makinesi ve fırında aynı 3 lüye bağlı.. 2 si de çalışmıyordu..neyse çektim hemen sonra kokladım buzdolabının fişte baya yanık kokusu vardı ve hafifte kararmış.. içinde bozulabilecek bir çok şey var.. 3 lüyü değiştirip tekrar mı deniyim yoksa hiç elemeyelim mi.. tedirginiz açıkçası.. markası bosch alalı 2-3 yıl ya oldu ya olmadı.. bir öncekinin arkasında su sızması vardı onu aldılar bunu getirdilerdi.. ne kadar adi bir markaymış :/ 20-30 senelik arçelik var teyzemin yazlıkta ama tık yok makinada :/

Son durum ne yaptınız bilmiyorum ama inşallah denemişsinizdir; büyük ihtimal kablolar kaldıramadı.
    Onun için yandı ama bunların ustası tabii ki Candoğan Bey'dir... İnşallah problem çoktan hallolmuştur...

• quote:

Orijinalden alıntı: SerdarÇtm

quote:

Orijinalden alıntı: veyseller

candogan62 kardeşim, yeni fark ettim ki cevap yazmışsınız ve ben bunu fark etmemişim, teşekkür etmemişim... Çok uzun zaman geçmiş.
    O buzdolabını emekliye ayırdık hemen, zaten başka kusurları da vardı. onun yerine LG marka buzdolabı aldık.
    O zaman için 2000 lirayı geçen bir fiyatı vardı, 1600 liraya aldık. Öncekinden daha geniş, özellikle buzluğu daha büyük ve daha şık.
    Şimdilik memnunuz; ama tek problem en düşük seviyede olmasına rağmen içindeki bazı yiyecekleri yani sebzeleri donduruyor,
    domates ve salatalık gibi... Bilhassa arkaya yakın olanlarını; buna bir öneriniz var mı acaba? Tekrar ayrıca teşekkür ederim... @candogan62

Merhabalar,

Raflarin arka duvar kisimlarinda bosluklar yani hava kanallari vardir
    Bu kanallara yakin duruyorsa bahsettiginiz urunler bu yuzden buzlanma yapiyordur
    Dolaba koydugunuz seyleri arka tarafina kadar cok yaklastirmaz hava boslugunun onunu kesmezseniz buyuk ihtimalle sorun hallolacaktir
    Saygilar

Teşekkür ederim arkadaşım... Ayrıca ayarını biz 6'da tutuyoruz devamlı, kaçta tutmak daha akıllıca sizce...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

az önce cızz diye ses geliyordu baktım buzdolabının takılı olduğu 3 lü fişten geliyormuş.. bulaşık makinesi ve fırında aynı 3 lüye bağlı.. 2 si de çalışmıyordu..neyse çektim hemen sonra kokladım buzdolabının fişte baya yanık kokusu vardı ve hafifte kararmış.. içinde bozulabilecek bir çok şey var.. 3 lüyü değiştirip tekrar mı deniyim yoksa hiç elemeyelim mi.. tedirginiz açıkçası.. markası bosch alalı 2-3 yıl ya oldu ya olmadı.. bir öncekinin arkasında su sızması vardı onu aldılar bunu getirdilerdi.. ne kadar adi bir markaymış :/ 20-30 senelik arçelik var teyzemin yazlıkta ama tık yok makinada :/

Son durum ne yaptınız bilmiyorum ama inşallah denemişsinizdir; büyük ihtimal kablolar kaldıramadı.
    Onun için yandı ama bunların ustası tabii ki Candoğan Bey'dir... İnşallah problem çoktan hallolmuştur...

3 lu fisi degistirdik ve fise taktik.. su an calismaya devam ediyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Raflarin arka duvar kisimlarinda bosluklar yani hava kanallari vardir
    Bu kanallara yakin duruyorsa bahsettiginiz urunler bu yuzden buzlanma yapiyordur
    Dolaba koydugunuz seyleri arka tarafina kadar cok yaklastirmaz hava boslugunun onunu kesmezseniz buyuk ihtimalle sorun hallolacaktir
    Saygilar

Teşekkür ederim arkadaşım... Ayrıca ayarını biz 6'da tutuyoruz devamlı, kaçta tutmak daha akıllıca sizce...

Lg nin xxl modelinden annemler icin aldik bundan bir kac ay once servis ayarini 5 yapmisti, izmirde yasiyoruz buradaki sicagi bilirsibiz buna ragmen 5 yaz ayari ise sizin 6 fazla olmus da olabilir

Yani bundaki espri sayı değeri büyütükçe suğutma artıyor öyle mi?... Biz bir senedir yanlış mı kullanıyoruz... Eyvah ki eyvah öyleyse...

• candogan62 abi şimdiye kadar hep ayarını 6'da tuttuk, acaba yanlış mı yapmışız; bunda sayı değeri büyütükçe suğutma mı artıyordu?
    Bizim sebzelerdeki donmaların sebebi bu muydu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.