Şimdi Ara

Yardımcı olmak isteyen var mı ? İntel kasa toplama - BM Öğrencisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bilgisi olan arkadaşlarım tavsiye verirse sevinirim. Ekran kartı alacak bütçem yok, bir şekilde ekran kartsız kullanmak zorundayım.(Kasa oyun için değil.) AMD Ryzen3 2200G apulu sistem dizecektim fakat kullanacağım programlardan dolayı aksilik oldu. İntel kullanmam lazımmış.

Anakart dahili ekran kartı var yazıyor bu parçalarda uyumsuzluk vs sorunu var mı ? Tavsiyelerinizi bekliyorum
    Fotoğraf eklenmiştir.https://i.hizliresim.com/4jEzgJ.jpg
    Parçalar
    Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD (SDSSDA-240G-G26)
    Intel Core i5-8400 Soket 1151 2.8GHz 9MB İşlemci
    Asus Prime B250M-PLUS İntel B250 2400MHz DDR4 Soket LGA1151 mATX Anakart
    Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz DDR4 Ram HX424C15FB2/8
    Aerocool CS1101 400W USB 3.0 Siyah ATX Kasa (AE-CS1101-400)

Toplam 3.000 TL Tutuyor bunlar. Neleri değiştirmeliyim yada böyle hersey tamam olmuş mu uyumlu?
    Bilgisayar mühendisligi okuyorum 1.sınıfım herhalde sistemi en çok zorlayacak android studio emulator işlemi falanmış arkadaşlarım öyle dedi. Normalde amd ryzen3 2200g apu sistem dizecektim ama amd emulator calıstırmıyormus.(enteresan)

Önerilerinizi bekliyorum bu arada! malum dolardan dolayı hepsiburada dan almaya çalışacağım hepsini alışveriş kredisi fibabank ile. Fiyatları bu hale getirilmesinde sebep olanlar düşünsün biz çekeriz kahrını

• hocam ikinci el bir sistem dizin bence, 3000 liraya kralını dizersiniz. ya da aynı performansı verecek bir sistemi daha ucuza dizip paranız cebinizde de kalabilir. bir de hangi programları kullanacaksınız ekran kartı istemiyor ancak intel işlemci istiyorsunuz? ilerdeki sınıflarda çizim programı kullanacaksanız güzel bir ekran kartı şart.
  • 1590 çok fazla. 1400den fazla vermeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler ama ikinci ellere bakıyorum içime sinmiyor adam pentium g4600 mu neydi ona bi ekran kartı takmış 3.000 TL yazmış yani inse 2.500 kya bile ben ne anladım ki. Sıfırını dizerim o paraya hem daha iyisinden. Yani ben böyle düşünüyorum ne kadar doğru tartışılır.

Çizim programları değil hocam, ben henüz 1.sınıfım ama araşmalarıma göre Android Studio da emulator çok fazla kasıyormuş, AMD işlemciler açmıyormuş emulatorü. Yani mobil uygulama yazarken derleyip çıktısına bakmak isteyince gelen ekrana emulator deniyor, bizim için en nirvana donanım isteyen şey o galiba. Ki android üzerinden ilerleyeceğimi düşünmüyorum ama olsun belki fikrim değişir. Bir diğer programlar Visual studio, netbeans felan..
  • Free Man. kullanıcısına yanıt
    banada öyle geliyor hocam ama hepsiburada dan almak zorundayım. alışveriş kredisiyle almak istiyorum. belki daha uygununu bulabilirim site içerisinde. sizce bu işlemci ile i3 8100 arasında çok fark var mıdır ?

Bu arada kasa yeterli olur mu 400 watt yazıyor ama onların bile birçok çeşidi var. Sanırım sıkıntı çıkarmaz? hatta ordan kısabilirsem daha iyi olur tavsiyenize açığım
  • işlemciyi Intel Pentium Gold G5400 3.7GHz 2 Core 4 Threads 4MB Cache LGA 1151 Coffee Lake İşlemci - TRAY
    falan mı alsam arkadaşlar lütfen yardım edin çok kararsızım çünkü uzn bir taksit ile alacağım
  • Emülatör çalıştırmıyor derken VMlerden bahsettiğinizi sanıyorum?

Oracle VM VirtualBox ile linux VM kurdum ben rahatça, biosta bir ayar açmak gerekiyor sadece.

Edit: Mesajınızı daha detaylı okudum, Android studio emulator AMDye destek eklemiş geçen yaz.
    Android Developers Blog
    Android Emulator - AMD Processor & Hyper-V Support
    https://android-developers.googleblog.com/2018/07/android-emulator-amd-processor-hyper-v.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingocd -- 10 Mayıs 2019; 4:14:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle zaten seçtiğiniz anakart işlemci ikilisi uyumlu değil. O işlemci için Z370, H370 veya B360 chipset düşünmelisiniz. Siz Asus seçmişsiniz ben de o markadan incelemeniz için örnekledim aşağıda;

B360

H370

Z370

• işlemcinin grafik birimi yarı yolda bırakmasın. uygulama için 4 çekirdek işlemci yetiyor ise 8100 işlemci ve harici e.kartı alman daha iyi olur.
  • Sandisk SSD Plus 240gb 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD (SDSSDA-240G-G26)
    Aerocool CS1101 400W USB 3.0 Siyah ATX Kasa (AE-CS1101-400)
    bellek 2666mhz
    işlemci 9400f
    anakart h310 yongalı

yaklaşık 250 TL lik harici ekran kartı

şeklinde de toplayabilirsin
  • Her ayın 20'sine yakın hepsiburada kdv indirimi oluyor, yaklaşık 300 TL indirimden faydalanabilirsin. 8 gb ram bedavaya gelmiş olur. Tabii bu süreçte dolar daha da yükselebilir.
  • Tunyukuk kullanıcısına yanıt
    canlı desteklere vs sordum uyumlu dediler hocam? hangi açıdan uyumsuz dedin biraz açar mısın birde bütçem kısıtlı maalesef. senin atmış olduklarından sadece Asus Prime B360M-K 2666MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart bunu alabilirim ki bende benim listedeki kartın özellikleri daha iyi bundan ? ve üstelik dahili ekran kartı yok, ekran kartı almam gerekiyor öyle.
  • kingocd kullanıcısına yanıt
    hocam bende konuyu açmadan önce birkaç yorum okudum hala çalışmıyormuş galiba. yani birtakım sorunlar varmış. baya gömmüşler açıkcası çalışmıyormuş :D son cıkarılan destek
  • Hocam ekran kartları hakkında gram bilgim yok. 250 tl lik olmasa bile 400 tl lik ekran kartı iş görür mü ? mesela örnek verecek olursam
    Asus Amd Radeon R7 240 2GB 128Bit DDR3 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (R7240-2GD3-L) 410 tl
    MSI Amd Radeon R7 240 2GB 128Bit DDR3 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (R7 240 2GD3 LPV1) 465 tl

senin dedigin tarzda 250 tllik kart
    Asus Amd Radeon R5 230 1GB 64Bit GDDR3 (DX11) PCI-E 2.1 Ekran Kartı R5230-SL-1GD3-L 270tl

bunlar bence anakartın kendi onboard ile aynı performansı verir işlemcinin desteği olduğu için. 9400f alıcaksam ekran kartı almam lazım birde anakart bios güncellemesi gerek. onun için 8.nesil işlemci lazım lazımda lazım.

Ben şimdilik i5 8400 alayım sonradan eğer sıkıntı oluşturacak olursa şöyle bi 5-6 ay sonra Palit NVIDIA GeForce GT 1030 2GB 64Bit GDDR5 falan alırım ki bence şuanlık gerek yok. ama anakart konusunda hala kararsızım üstteki arkadas benim karta niye kötü demis ki anlamadım
    +MSI H310M PRO-VD PLUS da dahili ekran kartı yok yazıyor :(

• karayelpoyraz kullanıcısına yanıt
    https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-B250M-PLUS/HelpDesk_CPU/ listeden kullanmak istediginiz cpu modelini arayabilirsiniz. Varsa uyumludur, yoksa uyumsuzdur. Canli destekteki isbilmezlere degil, anakartin kendi sayfasina bakmaniz gerekirdi.
    ark.intel.com
    Intel® B250 Chipset Product Specifications
    https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/98086/intel-b250-chipset.html

ekrankarti istiyorum derseniz de 380-400 lira civarina rx 460 2gb oem -> akakceden fiyat arastirabilirsiniz.

uyumlu ürünler sekmesini açarsanız göreceksiniz. B250 chipset 6. ve 7. nesil intel işlemci destekler. 8. Nesil için bahsettiğim chipsetli anakart bakmanız lazım.
    Dahili ekran kartı İ5 8400 de mevcut zaten. Anakartta mı yok diyorsunuz? Onlar örnek chipsetli anakartlardır farklı marka ve modellere bakabilirsiniz.

ark.intel.com
    Intel® B250 Çip Seti Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/98086/intel-b250-chipset.html

• şimdi peki bana
    i5 8400 üzerinde sistem önericek olan var mı ?
    herşey dahil max 3000 tl civarinda.

+ 380-400 tl lik ekran kartı almaya gerek var mı ki ? almaya gerek varsa işlemciyi i5 9400f yapalım o biraz daha uygun fiyat olarak 8400 den 150 tl aşağıda. bu seferde anakart ile ekran kartına gidecek galiba para neyse

iki farklı sistem onericek olan var mı ekran kartlı 9400f - ekran kartsız 8400 şeklinde
    acil lazim degilse, @Frank hocamizin dedigi gibi 20 si gibi indirimleri bekleyin. 18-19-20-21 hb ye acin bakin. 3000 lira ya denk getirmek icin kritik downgrade ler yasanmaz hem. ramleride 16gb yapabilirsiniz. oyun oynanmayacaksa hd630 yeterli, PS falan bile kullanabilirsiniz. ama i5 8400 fiyati normalde 1200-1300 lira falandi..

• quote:

Orijinalden alıntı: karayelpoyraz

şimdi peki bana
    i5 8400 üzerinde sistem önericek olan var mı ?
    herşey dahil max 3000 tl civarinda.

+ 380-400 tl lik ekran kartı almaya gerek var mı ki ? almaya gerek varsa işlemciyi i5 9400f yapalım o biraz daha uygun fiyat olarak 8400 den 150 tl aşağıda. bu seferde anakart ile ekran kartına gidecek galiba para neyse

iki farklı sistem onericek olan var mı ekran kartlı 9400f - ekran kartsız 8400 şeklinde
    harici ekran kartı her zaman iyidir

İşlemci İntel İ5-9400
    Anakart H310 yongalı
    Bellek DDR4-2666Mhz 8GB

SSD sabitdisk ; 480/500/512GB SSD fiyatına bak
    Ekran kartı; .....
    400/450W PSU lu kasa

Ekran kartı linki
    www.hepsiburada.com
    En Ucuz Bilgisayar Ekran Kart Modelleri hepsiburada.com'da
    https://www.hepsiburada.com/ekran-kartlari-c-204?filtreler=fiyat:100-500&siralama=artanfiyat

SSD 240GB alabilirsin

Siz neden Intel üzerine sistem toplamak istiyorsunuz? Hangi programları kullanacaksınız?

Ayrıca kredi 3000tl kesin çıkacak diye bir şey yok. Buna da dikkat edin. Çıksa dahi 2bin, bin, 500 falan da çıkabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.