Şimdi Ara

Yardımlarınıza İhtiyacım var !!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sınav sonuçları açıklandı bildiğiniz gibi ve ben çok kötü bir sıralama yaptım. 300 bindeyim iyi yerler gelmicek büyük ihtimalle.İşin ciddiyetinde değildim.Aciga geçip etute gittik ama çalışmadım.Bir sene daha hazırlanmayi düşünüyorum.Ailem yanımda olmicak büyük ihtimalle cunku bu sene yaz git Ziraate yada matematik bölümü ne seneye kalırsan etute yazirmicaz diyorlar.Size sorum şu sizce evde başarabilir miyim .Temelinin olduğunu düşünüyorum.kotu bir liseden mezun olduk.hedefim 50k 100k arası.Evde nasıl bir çalışma planı hazırlamam lazım ? Hayatım boyunca ders planını otturamadim.Nasil ders çalışılacağını da bilmiyorum. Bir arkadaşım sayesinde bu forumu öğrendim.Yardimci olacağınızı düşünüyorum şimdiden teşekkürler 🤗🤗🤗

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryulk -- 2 Ağustos 2018; 18:37:17 >

• Takipte kalayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Lp -- 2 Ağustos 2018; 18:37:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Halledebilirsin bence. Konuyu anlamada sıkıntın olsa bile internette farklı hocalardan onu dinleyebilme imkanın var. Farklı kaynaklardan okuma ihtimalin de. Ben 2.dönemde dershaneyi bırakıp tamamen youtube tur şudur budur onlarla çalıştım ve daha fazla yardımı dokundu. Çalışma planı olarak da eksiklerini bir güzel sırala, sonrasında onları teker teker halletmeye bak. Ne zaman şu hafta şu konuyu yapıyım bugün bunu yapıyım desem yapamadım ya da yetiştiremedim. Sonrasında eksik olduğum konuları ve onları nereden tamamlayabileceğimi detaylı bir şekilde kağıda döktüm. O gün hangi derse yatkınsam o dersteki eksiklerime baktım kağıttan ona göre gittim.
  • Emirel dostum sanırım dediğin gibi yapacağım çok mantıklı geldi.Peki bir şey sorcam konu çalışmaya en baştan baslamayim mi? Bide her gün tek ders yapmakmi mantıklı yani konu bitmeden başka bir derse geçmemek mi lazim yoksa belli bir saat içinde çalışıp bırakmak mi lazım ? Bunlardada beni aydınlatırsan çok sevinirim.Ayrica sorularimi cevap bulduğun için teşekkür ederim

• okul yükün olmadığı halde son seneyi bomboş geçirdiysen %90 mezunu da öyle geçireceksin . bende de öyle oldu yıl boyu ufacık bir kitabı bitirecek kadar bile soru çözmedim . ders çalışma kültürünü hiç edinmediysen mezuna kaldığında birden edinemeyeceksin . eğer seneye kalmayı kafana koyduysan bile psikolojik + senin çalışmalarını kontrol edicek seni disipline edicek destek alman lazım . üniversite öğrencilerinden ders veren ilerlemeni izleyecek koç gibi birini bulabilirsin . emin ol dershanedir etüttür bunlardan çok daha fazla katkı görürsün .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiyenize ihtiyacım var .
    5 yıl önce açıldı
    Yardıma ihtiyacım var
    7 ay önce açıldı
    yardıma ihtiyacım var
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an daha yolun başı olduğun için en basit gördüğün konuları bile iyice oturt diğerlerine öyle geç. İleriki zamanlarda bunun faydası dokunacak.Konuları kağıda dökme olayı sana son aylarda daha çok yardım edecek.
    Konuyu oturttuktan sonra ve diğer konulara geçerken de panik içerisinde aa unuttum diye geri dönüp atlama. Onun yerine ha tamam tekrarlama ihtiyacı hissediyorum diye bir yere not al. Zamanı gelince ona da bakarsın. Yani her şeyi birbirine karıştırmamaya çalış. Kendine esnek bir düzen oluştur daha rahat edersin.
    Günde tek bir ders çalışabilecek zamanın varsa sadece ona çalış. Saat ayarlama meselesini farklı zamanlarda denedim hiçbirinde işime yaramadı. Birincisi o gün saat saat her şeyi ayarladıktan sonra onu uygulamadığında ister istemez küçük bir çöküş yaşıyorsun. Bu şekilde moral bozmaya gerek yok. Onun yerine ya ben bugün sadece şu ders adına hem test hem video hem not çıkarmak istiyorum dersen ve günün ona giderse senin için hem daha motive edici olur hem de keyifle yaparsın. (Bir günde 2-3 ders de götürebilirsin tabi bunda herhangi bir sorun yok)
    Bir diğer önerim: İlk aylar için gün sonunda neler bitirdiğini not al. Sana hem motivasyon sağlar hem ay-hafta sonunda ne yaptığını görürsün.
    Başarılar

• quakeU Q kullanıcısına yanıt
    Koç konusunda katılıyorum. 1 yıl gibi bir zamanda sana disiplin kazandıracak birini bulursan çok iyi olur
  • Arkadaşlar ikinizede teşekkür ederim. Bu yola çıktığım arkadaşım var.Ayni durumdayız birbirimize destek olarak devam etmeyi planlıyoruz.Belli saatede bolmicem gün gün ayiracam yardımlarınız için minnettarım.Beni aydınlattıniz.Calismalarima hafta sonu baslicam sizin tavsiyelerinizle.Tekrardan Çok teşekkür ederim dostlarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.