anakartımı bu arkadaşlar birkaç yerde sordum bu soruyu ama tatmin edici cvp alamadım. sorum benim anakart sata destekliyor ben yarın 250 gb bir sata 2 hard disk alcam bunda sorun yaşarmıyım.bazıları diyo olmaz işte cip set falan sorun çıkartır diye.Allah aşkına bana kesin sonuç alan varsa akıl versin.hepinize çok teşekkür edrim.
Asus'un sayfası gene aynı beklesek de açmıyor.... Alacağın disk Seagate'in 16 MB ön bellekli ST3250410AS modeli mi? Tamam hiç sorun değil. Seageta diskler üzerlerinde bi jumper takılı geliyorlar, eski IDE disklere benzer şekilde, bunu yerinden çıkartmadığın sürece kendini anakarta SATA1 olarak gösteriyor ve heryerde sorunsuz çalışıyor.
bugün alcam umarım sorun yaşamam.peki biostan bi ayar falan gereklimi bunun için?
Hayır, kablolarını bağlarsın çalışır.
cvp verdiğin için tşk edrim öncelikle.bu ncq özelliği ne oluyo.bide bana tavsiye edilcen bi marka varmı?ben samsung düşünüyodum ama onun içinden jumper çıkmıyomuş.seagatede çok ses çıkartıyo diyolar.
Seagate al, hızlılar. 410AS'nin Çin (China) üretimi olanını alma yeterli. Açıkçası bu ses ve sıcaklık konusu farklı GB'larda bile değiştiğinden şu ısınıyor bu şu oluyor diyemeyiz pek. Hayatında 2-3 disk kullanmış kişiler forumlarda şu çok ses yapıyor vs diye yorum yazıp kafa karıştırıyorlar sadece. Seagate'in diski sessiz ve fazla ısınmıyor. Alabilirsin, Samsun'un 160, 200 ve 250'likleri de ısınma sorunu çıkartmıyorlar. Ses ise disk doldukça, aynı anda iki üç dosyaya okuma yazma oldukça çıkar bu doğaldır.
NCQ özelliği zaten hepsinde var, doğrudan kullanacağın bir şey değil, yüksek performans amaçlı iş için kullananlar için mantıklı, evde ihtiyacın olmaz.