Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

quote:

Orijinalden alıntı: mathman46

bende geçen hafta dosya masrafı için başvuru yaptım. konut kredimi a bankasndan b bankasına taşrken b bankası ipotek tesis ücreti adı altında kesinti yapmış acaba bunu geri alabilirmiyiz. bide a bankası erken kapama ücreti aldı onun durumu nedir. bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

b bankasına ödediğiniz erken kapama ücretini %2 üzerinde değilse geri alamazsınız, ipotek tesis ücretini bazı hakem heyetleri iadesine karar verirken bazıları reddetmektedir.

teşekkürler yasin bey
  • Aşağı yukarı başvuralı 70 gün olmuş.Kararın çıkması için ortalama daha kaç gün bekleyeceğiz ?
     Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.'
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Aşağı yukarı başvuralı 70 gün olmuş.Kararın çıkması için ortalama daha kaç gün bekleyeceğiz ?

HAKEM HEYETİNİN YOĞUNLUĞUNA GÖRE DEĞİŞİR 1 SENE SONRA KARAR GÖNDEREN HAKEM HEYETLERİ VAR

• 1250 tl dosya masrafi icin hakem heyetine mi gitmeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fagala

1250 tl dosya masrafi icin hakem heyetine mi gitmeliyim.

evet hakem heyetine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mart ayında halkbankasından konut kredisi çektim kredi araştırması yaparken maksimum 2000 tl masraf alacaklarını(herşey dahil) söylediler ama iş ciddiye binince dask da dahil 3000 tl aldılar.2500 tl sini alma hakkım var thh başvurmayı düşünüyorum.bankadan krediyi çekerken kredi ürün bilgi formu aldım neye ne kadar ücret aldıklarını gösteren bir belge.bununla başvuru yapabilirmiyim?birde 28 mayısta sanırım yeni çıkacak bir yasa ile büyükşehirlerde 3000 tl ye kadar olan masraflar için tüketici heyetine başvurabilecekmişiz bu doğru mu?
  • Merhaba arkadaşlar 2012 yılında yapıkredi bankasında kredi aldım. 750 tl masraf aldılar şuan bunun için thh başvurur yaptım ve olumlu olarak 750 tl nin tarafıma iadesi yapılması kararı çıktı. Bankaya bunu elden ve tebligat olarak yolladım 35 gündür daha ödeme yapılmamış gözükmektedir. Şimdi ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barancel1

Merhaba arkadaşlar 2012 yılında yapıkredi bankasında kredi aldım. 750 tl masraf aldılar şuan bunun için thh başvurur yaptım ve olumlu olarak 750 tl nin tarafıma iadesi yapılması kararı çıktı. Bankaya bunu elden ve tebligat olarak yolladım 35 gündür daha ödeme yapılmamış gözükmektedir. Şimdi ne yapabilirim?

İCRA TAKİBİ BAŞLATARAK İADE ALABİLİRSİNİZ BANKANIN ÖDEMESİNİ BOŞUNA BEKLEMEYİN ÖDEMİYORLAR
  • Arkadaşlar burada herşeyi detaylıca anlatmışlar. Bana faydalı oldu umarım sizinde işinize yarar.

www.iskur.us
    Nothing found for Banka Kredi Masraflarini Nasil Geri Almak Icin Dilekce Ornegi
    http://www.iskur.us/banka/kredi-masraflarini-nasil-geri-almak-icin-dilekce-ornegi.html
  • Bugün banka yetkilisi aradı.500 liralık dosya masrafı iadesi hesabıma yatırılmış :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bugün bireysel kredi kullandığım ing bank şubesine gittim. Hesabımı kapattırmıştım dosya masrafını gösterir dekont için 50 tl talep ettiler. Sizce 50 tl verip dekontu alıp tüketici hakem heyetine başvuru yapmalıyım. Hesabımın kapalı olması bir şey değiştirir mi? Vermiş olduğum 50 tl yide geri alabiliyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabu

arkadaşlar bugün bireysel kredi kullandığım ing bank şubesine gittim. Hesabımı kapattırmıştım dosya masrafını gösterir dekont için 50 tl talep ettiler. Sizce 50 tl verip dekontu alıp tüketici hakem heyetine başvuru yapmalıyım. Hesabımın kapalı olması bir şey değiştirir mi? Vermiş olduğum 50 tl yide geri alabiliyor muyum?

İNG BANK MÜŞTERİ HİZMETLERİ MAİLİNE MESAJ ATARSANIZ SİZE GERİ DÖNÜŞ YAPARLAR, ORDAN SONUÇ ALAMAZSANIZ 50 TL Yİ YATIRIN SONRA BUNUN DEKONTUNU DA ALARAK HAKEM HEYETİ BAŞVURUSUNDA, HAKKIN KULLANILMASINI ENGELLEMEYE YÖNELİK OLARAK 50 TL DEKONT PARASI ALINMIŞTIR BUNUN DA İADESİNİ İSTİYORUM DİYE DİLEKÇENİZE EKLEYİN
  • Daha önce aynı banka farklı şubelerden 4 kere bireysel kredi çekmişim.Herhangi bir şubeye gitsem bütün dekontları verirlermi ?

Bankayı aradım dekont başına 20 lira istediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 7 Mayıs 2014; 14:59:51 >
  • dekontları mail adresine pdf olarak isteyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

dekontları mail adresine pdf olarak isteyiniz.

Bankadan mailime gönderilmesini talep ettim.Banka ise şubeye gidip talep dilekçesi verilip alınması gerekir dedi.Ben Thh ye banka dekont için ücret istiyor desem başvuruyu kabul eder mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 8 Mayıs 2014; 17:49:35 >
  • bankaya yazılı müracaat edip olumlu veya olumsuz olarak yazılı bir cevap almak gerekiyor
    sözel ifade ile söylenen bir durumu daha sonra inkar edebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

dekontları mail adresine pdf olarak isteyiniz.

Bankadan mailime gönderilmesini talep ettim.Banka ise şubeye gidip talep dilekçesi verilip alınması gerekir dedi.Ben Thh ye banka dekont için ücret istiyor desem başvuruyu kabul eder mi acaba ?

KABUL ETMEZ TALEBİNİZİ NET BİR ŞEKİLDE BELİRTMENİZ VE BELGE SUNMANIZ GEREKİR, DEKONTU ALIN DEKONT ÜCRETİNİ DE İSTEYİN
  • Tüketici hakem heyetine gidildiğinde eklemiş olduğum evrakı veriyorlarlar ve doldurup vermemiz isteniyor. Bu durumda dekont için kesilen para için ne yapmamız lazım? Başından bu iş geçmiş bir arkadaş yardımcı olursa herkes faydalanır diye düşünüyorum.
  • merhaba. 28 mayıstan sonra dosya masraflarının iadesinde zamanaşımı kuralı değiştiriliyor mu bilginiz var mıdır? şahsen yapılandırma masrafım 1950 TL olduğu için mayıs ayının sonunu bekliyordum. mahkeme ile uğraşmamak için. 28 mayıstan sonra limit 2000 TL olacak. ancak bir tanıdığım hakem heyetinden 28 mayıstan sonra son 2 yıllık masraflara ilişkin başvuru yapılabileceğini duymuş. aslı var mıdır? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
  • sharp61 S kullanıcısına yanıt
    bankaya karşı ilamlı icra nasıl yapılır bilen var mı arkadaşlar?

nereye gidip nasıl yapacağım?

hakem heyeti kararında dosya + ipotek fek talebime banka savunma vermediği için tarafıma ödenmesi yazıyordu...

bankayla 2-3 günlük bir mücadelem sonucu paranın dosya masrafına tekabül eden kısmını banka iade etti... lakin karar bağlayıcı olduğuna göre tamamını yatırmalıydı diye düşünüyorum...

anladığım kadarıyla paranın eksik kalan kısmının ödenmesi için ilamlı icra takibi yapmalıyım?

nasıl oluyor? nereye gidiliyor?

300 lira kalan için herhalde avukatlar ilgilenmez...
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.