Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar Ziraat Bankası konut kredisi için tüm işlemler bittiğinde sözleşmeye 2 gün öncesinin tarihini attırıyor.

Son dakika da geri dönüşün olmayacağı anda 2 gün öncesinin tarihini atmaz iseniz krediyi kullandırmayız diyorlar.
    Bunu niçin yaptıklarını da söylemiyorlar.

Herşey bitmiş; expertiz gelmiş, kredin onaylanmış, kaporanı vermişsin. Aynı gün bankaya gidiyorsun ve bununla karşılaşıyorsun.

Parayı alma gününde sözleşmeyi imzalatan memur mevzuat gereği 2 gün öncesinin tarihini atmak zorundasınız, yoksa kredinizi ödemeyiz diyor.
    Dosya masrafları için operasyon biriminden masraf dekontunu istediğinizde, bunu veriyoruz ama kesinlikle masrafları iade alamazsınız. Çünkü 2 gün öncesi tarihli sözleşme imzaladınız. Yani sözleşmeyi okuyup kabul ettiniz demek istiyorlar.

Oysa ki sözleşmeyi 2 gün önce değil, tapu dahil bütün işlemler bittikten sonra geri dönüşü olmayacak noktada imzalatıyorlar.

Kredi başvurusunda bu şartları müşteriye sunsalar, müşteri bir kez daha düşünme yoluna gider.
    Böyle bir oyun hiç etik değil.

Yorumlarınız !
    Biz bankayı şikayet etmeyi düşünüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 10 Mayıs 2014; 11:21:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: balabanraca

Merhaba,

arkadaşlar Ziraat Bankası konut kredisi için tüm işlemler bittiğinde sözleşmeye 2 gün öncesinin tarihini attırıyor.

Son dakika da geri dönüşün olmayacağı anda 2 gün öncesinin tarihini atmaz iseniz krediyi kullandırmayız diyorlar.
    Bunu niçin yaptıklarını da söylemiyorlar.

Herşey bitmiş; expertiz gelmiş, kredin onaylanmış, kaporanı vermişsin. Aynı gün bankaya gidiyorsun ve bununla karşılaşıyorsun.

Parayı alma gününde sözleşmeyi imzalatan memur mevzuat gereği 2 gün öncesinin tarihini atmak zorundasınız, yoksa kredinizi ödemeyiz diyor.
    Dosya masrafları için operasyon biriminden masraf dekontunu istediğinizde, bunu veriyoruz ama kesinlikle masrafları iade alamazsınız. Çünkü 2 gün öncesi tarihli sözleşme imzaladınız. Yani sözleşmeyi okuyup kabul ettiniz demek istiyorlar.

Oysa ki sözleşmeyi 2 gün önce değil, tapu dahil bütün işlemler bittikten sonra geri dönüşü olmayacak noktada imzalatıyorlar.

Kredi başvurusunda bu şartları müşteriye sunsalar, müşteri bir kez daha düşünme yoluna gider.
    Böyle bir oyun hiç etik değil.

Yorumlarınız !
    Biz bankayı şikayet etmeyi düşünüyoruz.

KREDİ SÖZLEŞMESİNE 2 GÜN ÖNCESİNE DAİR TARİH ATMANIZ DOSYA MASRAFINI ALMANIZA ENGEL DEĞİLDİR, DOSYA MASRAFINI GERİ ALABİLİRSİNİZ,

BANKA ÇALIŞANLARI EVRAKTAKİ TARİHİ KASITLI OLARAK YANLIŞ YAZDIKLARINDAN EVRAKTA SAHTECİLİK VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇLARINI İŞLEMİŞLERDİR

• quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

bankaya karşı ilamlı icra nasıl yapılır bilen var mı arkadaşlar?

nereye gidip nasıl yapacağım?

hakem heyeti kararında dosya + ipotek fek talebime banka savunma vermediği için tarafıma ödenmesi yazıyordu...

bankayla 2-3 günlük bir mücadelem sonucu paranın dosya masrafına tekabül eden kısmını banka iade etti... lakin karar bağlayıcı olduğuna göre tamamını yatırmalıydı diye düşünüyorum...

anladığım kadarıyla paranın eksik kalan kısmının ödenmesi için ilamlı icra takibi yapmalıyım?

nasıl oluyor? nereye gidiliyor?

300 lira kalan için herhalde avukatlar ilgilenmez...

İLAMLI İCRA İÇİN 4-5 ÖRNEK İCRA EMRİ VE TAKİP TALEBİ FORMATI VAR ONLARI DOLDURUP DOSYA İLE BİRLİKTE İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURACAKSINIZ, BORÇLUYA TEBLİGAT ÇIKACAK 7 GÜN ÖDEME SÜRESİ VAR SONR PARANIZI YATIRIRILAR,

EVRAKLARIN DOLDURULMASI, FAİZ HESAPLAMASI VE TEBLİGAT TAKİBİ GİBİ HUSUSLAR OLDUĞUNDAN VE ÇOĞU ZAMAN BANKALAR EKSİK YATIRABİLDİĞİNDEN BİR AVUKAT VASITASI İLE TAKİP ETMENİZDE FAYDA VAR, BANKAYA VEKALET ÜCRETİ YÜKLETİLDİĞİNDEN AVUKATLAR İLGİLENİR...

• YAPILANDIRMADA MASRAFLARI KABUL EDİYORUM DAVA AÇMAYACAĞIM VS ŞEKLİNDE EL YAZISI ALINSA DAHİ ALINAN ERKEN ÖDEME KOMİSYONU, ÖDEME PLAN DEĞİŞİKLİĞİ VS ÜCRETLER HUKUKA AYKIRIDIR İADESİ GEREKİR.

YARGITAY 13.HUKUK DAİRESİ 2013/13787 E.2013/15950 SAYILI KARARI BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ
    dthukuk.com
    Dinçer Hukuk Bürosu - Arabuluculuk
    http://dthukuk.com

ÖRNEK KARAR SORAN ARKADAŞLAR VARDI SİTEMİZDE İNCELEYEBİLİRSİNİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.yasin toprak -- 12 Mayıs 2014; 17:21:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nabu

Tüketici hakem heyetine gidildiğinde eklemiş olduğum evrakı veriyorlarlar ve doldurup vermemiz isteniyor. Bu durumda dekont için kesilen para için ne yapmamız lazım? Başından bu iş geçmiş bir arkadaş yardımcı olursa herkes faydalanır diye düşünüyorum.
     Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.'

Arkadaşlar bankalardan dekont karşılığı istenen parayı bu paylaşmış olduğum evrakla nasıl geri alabiliriz? yazacak yer yok gibi bunda

• arkadaşlar konut kredisi çekilen hesap ile ilgili oalrak kesilen hesap işletim ücretinin iadesi ile ilgili yargıtay kararı var mı elinizde? adamlardan yeniden yapılandırma dosya masrafı ve hesap işletim ücretini icra vasıtasıyla iade aldım. ancak banka sadece hesap işletim ücreti için aleyhime dava açmış. cevap dilekçesi vereceğim
  • quote:

quote:

Tüketici hakem heyetine gidildiğinde eklemiş olduğum evrakı veriyorlarlar ve doldurup vermemiz isteniyor. Bu durumda dekont için kesilen para için ne yapmamız lazım? Başından bu iş geçmiş bir arkadaş yardımcı olursa herkes faydalanır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bankalardan dekont karşılığı istenen parayı bu paylaşmış olduğum evrakla nasıl geri alabiliriz? yazacak yer yok gibi bunda

maktu dilekçe vermek zorunda değilsiniz, formatı örnek alıp kendi dilekçenizi yazabilirsiniz burada " hakkın kullanımını önlemeye yönelik olarak fahiş bir miktarda dekont ücreti alınmıştır ..... TL dekont ücretinin de iadesini istiyorum" şeklinde ibare ekleyebilirsiniz.

• Kaybettiğim yapilandirma masrafini temyiz ettim.Umarim bozarlar.Lehime sonuclanir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Av.yasin Toprak bey, sizce temyiz dilekcem olmuş mu? Hergün bir yapilandirma ücreti iadesi karari yerel mahkemelere ve yargitay ictihatlari tukutici lehine internete düşüyor.Kaybetmeme sebebi mi anlamlandiramiyorum.Bursa 1.tuketici mahkemesi yapilandirma masrafini iade etmiyor, 2.3....8.tuketici mahkemeleri iade ediyor.Hukuk kafami dolandiriyor, net degil.Sorum şu yargitay bozar mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetrüzgar4516

Av.yasin Toprak bey, sizce temyiz dilekcem olmuş mu? Hergün bir yapilandirma ücreti iadesi karari yerel mahkemelere ve yargitay ictihatlari tukutici lehine internete düşüyor.Kaybetmeme sebebi mi anlamlandiramiyorum.Bursa 1.tuketici mahkemesi yapilandirma masrafini iade etmiyor, 2.3....8.tuketici mahkemeleri iade ediyor.Hukuk kafami dolandiriyor, net degil.Sorum şu yargitay bozar mi?

DİLEKÇENİZ OLMUŞ FAİZLERİN DÜŞMESİ SEBEBİ İLE YAPILANDIRMADA EL YAZISI İLE KABUL EDİYORUM ŞEKLİNDE YAZI ALINSA DAHİ ALINAN ÜCRETLER HUKUKA AYKIRIDIR,

BİR DAVAMIZDA YARGITAYIN BU YÖNDEKİ İCTİHATI DA AÇIKÇA YARGITAY KARARI İLE BİRLİKTE YER ALMIŞTI EKTE BUNU DA GÖNDERİYORUM, KALEMLE ALTINI ÇİZDİM OKURSANIZ HERŞEY GAYET NET ,

YANLIŞ KARARIN MUTLAKA BOZULMASI GEREKİR.

• İlgilendiğiniz icin çok teşekkür ederim yasin bey.Umarim yargitay dosyayi inceler ve yerel mahkemenin kararini bozar.Herkese emsal olur.

• av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    yasin bey,

300 liralık alacağı ilamlı icra ile takibe vereceğim.. lakin avukat aracılığıyla yapıp, bir de bankaya avukatlık ücreti de yüklemek isterim.. müstehak bunlara.. telefonda resmen dalga geçiyor şube yetkilisi...

1-fakat avukat tutarsam vekalet vermem gerek değil mi??.. bunun için hem notere gitmem gerek hem de 70 lira falan ücret ödemem gerek... yani alacak az olduğu için ekstradan daha para ödemek pek mantıklı gelmiyor...

2-önceki gün icra müdürlüğünde dosyayı verecektim.. lakin uyap çalışmadığı için sisteme giremediler.. yarın sabah gidip dosyayı vereceğim.. bu arada 9 liralık posta pulu da ekledim... işte 2-3 form doldurdum.. kararda 1100 tl yazıyor, detay olmaksızın.. banka sadece 800 tl iade etti... ben form üzerinde talep edilen kısma sadece 300 tl yazdım.. herhangi bir açıklama yapmadım.. zaten açıklama yeri yok..

iki soruma da yorum yapabilir misiniz? çok teşekkür ederim..

• ben 2007 de araç kredisi almıştım y.kredi den dosya masrafını nasıl geri alabilirim?
  • Arkadaşlar, Finansbank'ın almış olduğu kredi kartı ücretine ilişkin THH'ne başvurup da müspet cevap alan oldu mu ?
  • Bu ödediğim dosya masrafı tutarini nasıl öğrenebilirim. Elimde dekorlar var 1800 liranın ne için ödediği yazmiyor bu 1800 liranın bi miktarı expert için geri kalanı dosya vs. Masrafı bunu bankadan öğrenmenin yolu nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

ben 2007 de araç kredisi almıştım y.kredi den dosya masrafını nasıl geri alabilirim?

TİCARİ KREDİ DEĞİLSE ARAÇ KREDİSİNDE DOSYA MASRAFINI GERİ ALABİLİRSİNİZ, MASRAFI GÖSTERİR DEKONT YA DA EKSTRE İLE İKAMETGAHINIZIN BAĞLI OLDUĞU HAKEM HEYETİNE DİLEKÇE İLE BAŞVURABİLİRSİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

Bu ödediğim dosya masrafı tutarini nasıl öğrenebilirim. Elimde dekorlar var 1800 liranın ne için ödediği yazmiyor bu 1800 liranın bi miktarı expert için geri kalanı dosya vs. Masrafı bunu bankadan öğrenmenin yolu nedir

SANIRIM SİZİNKİSİ ZİRAAT BANKASI ÇÜNKÜ ZİRAAT BANKASI ÜCRETLERİ BÜTÜN KESİYOR, BANKA ŞUBENİZE BAŞVURARAK BUNUN NE KADARI DOSYA MASRAFI NE KADARI EKSPERTİZ NE KADARI SİGORTA VS ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

quote:

Bu ödediğim dosya masrafı tutarini nasıl öğrenebilirim. Elimde dekorlar var 1800 liranın ne için ödediği yazmiyor bu 1800 liranın bi miktarı expert için geri kalanı dosya vs. Masrafı bunu bankadan öğrenmenin yolu nedir

SANIRIM SİZİNKİSİ ZİRAAT BANKASI ÇÜNKÜ ZİRAAT BANKASI ÜCRETLERİ BÜTÜN KESİYOR, BANKA ŞUBENİZE BAŞVURARAK BUNUN NE KADARI DOSYA MASRAFI NE KADARI EKSPERTİZ NE KADARI SİGORTA VS ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

yapı kredi yasin hocam,
    elimde 4 yada 5 tane dekont var bunların toplamı 1800 lira kadar. dekontlar üzerinde açıklama kısımlarında da hesaba aktarılan gibi şeyler yazıyor.

birde süreç nasıl işleyecek ?
    bankadan dosya masrafını istediğime dair bir dilekçe ile iadeli tahütlü genel merkeze gönderecem gelecek olumsuz cevap ile tutara göre thh yada tüketici mahkemesine başvuruda bulunacağım. doğrumudur.

son bir sorum daha olacak; thh yada mahkemeye başvuruda bulunduğumda herhangi bi ödeme yapacakmıyım.

vereceğiniz cevaplar şimdiden için teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

yapı kredi yasin hocam,
    elimde 4 yada 5 tane dekont var bunların toplamı 1800 lira kadar. dekontlar üzerinde açıklama kısımlarında da hesaba aktarılan gibi şeyler yazıyor.

bankadan dosya masrafını istediğime dair bir dilekçe ile iadeli tahütlü genel merkeze gönderecem gelecek olumsuz cevap ile tutara göre thh yada tüketici mahkemesine başvuruda bulunacağım. doğrumudur.

son bir sorum daha olacak; thh yada mahkemeye başvuruda bulunduğumda herhangi bi ödeme yapacakmıyım.

NORMALDE BANKAYA BAŞVURMANIZ GEREKMİYOR ANCAK BAZI KÜÇÜK YERDEKİ HAKEM HETYETLERİ BANKAYA BAŞVURU VE RED CEVABI DA İSTİYOR, HAKEM HEYETİNE SORUP ONA GÖRE HAREKET EDİN, RED CEVABI İSTEMİYORLARSA BOŞUNA BANKAYA MÜRACAT EDİP ZAMAN KAYBETMEYİN,

HAKEM HEYETİNDE MASRAF YOKTUR
    DAVA AÇARKEN İLK AÇILIŞ 140 TL CİVARI, BİLİRKİŞİ YE GİDERSE AYRICA BİLİRKİŞİ ÜCRETİ ÖDÜYORSUNUZ, HAKLI ÇIKMANIZ DURUMUNDA MASRAFLARI DA BANKADAN TAHSİL EDİYORSUNUZ KARARLA BİRLİKTE

• quote:

quote:

quote:

quote:

yapı kredi yasin hocam,

NORMALDE BANKAYA BAŞVURMANIZ GEREKMİYOR ANCAK BAZI KÜÇÜK YERDEKİ HAKEM HETYETLERİ BANKAYA BAŞVURU VE RED CEVABI DA İSTİYOR, HAKEM HEYETİNE SORUP ONA GÖRE HAREKET EDİN, RED CEVABI İSTEMİYORLARSA BOŞUNA BANKAYA MÜRACAT EDİP ZAMAN KAYBETMEYİN,

HAKEM HEYETİNDE MASRAF YOKTUR
    DAVA AÇARKEN İLK AÇILIŞ 140 TL CİVARI, BİLİRKİŞİ YE GİDERSE AYRICA BİLİRKİŞİ ÜCRETİ ÖDÜYORSUNUZ, HAKLI ÇIKMANIZ DURUMUNDA MASRAFLARI DA BANKADAN TAHSİL EDİYORSUNUZ KARARLA BİRLİKTE

Tekrar teşekkür ederim hocam. Hayırlı günler

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.